• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Biraz farklı bir açıdan yazmış olcam ama cennet hurması çok tatlı olduğundan benim kafamı çok karıştırıyor ne düşünüyorsunuz bu konuda yani herkes cevaplayabilir 😅 Bi beyaz şeker değil tabi ama meyve şekeri de sonuçta fazlası zararlı bir şey bebeğe ağır gelmez mi bende ek gıda sürecinde verenleri hep görüyorum ama kafam çok karışık 🫠
Şimdi şöyle; Trabzon hurmasındaki şeker doğal fruktoz olduğu için kan şekerini hızlı yükseltmek gibi bir sakıncası yok. O yüzden güvenli. Bir de zaten C vitamininden zengin olduğu için demir emilimine destek atan bir meyve. Aslında hurmayla ilgili tek sorun bence dokusu. Yavrular henüz çok minik. Yutamazlarsa ya da fazla öğürürlerse anneye zor. Ben öğürmelerde hala çok rahat değilim.

Şimdi şöyle; Trabzon hurmasındaki şeker doğal fruktoz olduğu için kan şekerini hızlı yükseltmek gibi bir sakıncası yok. O yüzden güvenli. Bir de zaten C vitamininden zengin olduğu için demir emilimine destek atan bir meyve. Aslında hurmayla ilgili tek sorun bence dokusu. Yavrular henüz çok minik. Yutamazlarsa ya da fazla öğürürlerse anneye zor. Ben öğürmelerde hala çok rahat değilim.
Biz henüz başlamadık 10 gün sonra başlayacağız henüz öğürme vesaire deneyimlemedim umarım güzel geçer 🫣

Ben diyet yaparken Trabzon hurmasını blend edip üstüne şekersiz fıstık ezmesi dökerdim biraz. Onun da üstüne ceviz övelerdim. İnanılmaz olurdu 🫠 Yavruya da vereceğim aynısını ama hurmanın dokusuna güvenemedim. Biz son haftalarda alerji ile epey haşır neşir olduk. Alanında otorite bir doktorla görüştük. O bize dedi ki bir an evvel yüksek alerjenlerle tanışması alerjiye karşı güçlenmesi açısından faydalı olur. 6. aya doğru fındık fıstık tahin vs verin, hiç beklemeyin dedi. Ben o yüzden sanırım önümüzdeki hafta bam güm dalacağım. İrmik konusunda ise birazcık daha beklemeli mi bilmiyorum çünkü besin değerinden ziyade doyuruculuğu için yediriliyor gibi gözlemliyorum
Ne güzel 👍bence sever tadını ama yapısı bir değişik o düşündürüyor. Doktor ne der acaba ? Bilgi alırsanız bize de söyler misiniz ? Çünkü verecek meyve çok az. Armut - elma - muz. Narenciye yok pişik yapar verme dedi.

Çay kaşığıyla zeytinyağ içirin bence. Popodan destek vermek tembelliğe yol açıyor maalesef. Biz çocukken kaşıkla değil çay bardağıyla içirirlerdi, çok faydasını görürdük. Kabızlığa çok üzülmeyin, bin tane derdimiz var zaten bin birinciyi de kendini eklemeyin. Doktor bana dedi ki literatürde 30 gün kaka yapmayan ve hiçbir sorunu olmayan bebekler var. Belli ki sizin bebeğiniz büyüyor, sindirim boşaltım sistemi yeniden kuruluyor, sıkıntısı ondan. Zaten ıkınması da iyi, mutlaka atar onu dışarı. Bizim de bugün 4 ya da 5. gün. Artık zaman kavramım da gitti. Neyse inşallah patlatır şöyle güzel bir kaka şov 🙈😄 Probiyotik kullanabilirsiniz bir de.
Zeytinyağlı da veriyorum çay kaşığıyla, tatlı kaşığıyla verdim bgn yok yapamıyor bilmiyorum artık sorun ne ya işte 3 4 kez uyararak yaptırdım korkuyorum şimdi alıştı mı acaba diye

Biz henüz başlamadık 10 gün sonra başlayacağız henüz öğürme vesaire deneyimlemedim umarım güzel geçer 🫣
Herkes yemek yemeyi biliyor değil mi? Ben yemek yemeyi öğrenemedim diyen kimse yoktur. O yüzden rahat olun, herkesin çocuğu gibi sizinki de öğrenecek. Ben kendimi böyle teskin ediyorum 🤗 Öğürüyorlar ama her geçen gün öğürmeler azalıyor çünkü artık yutmayı öğreniyorlar. Ama tabii öyle gözünden yaşlar gelerek öğürünce bu kadar cool duramıyorum. Hemen bir atılıp düzeltmek istiyorsun ama gözünü ayırmadan birkaç saniye kendi başına halletmesini beklemek lazımmış sanırım. Ben çok yakın komşumu çağırdım yanıma ilk gün. O yönetti süreci, çok iyi oldu. Belki siz de öyle birinden destek alırsınız en başta 🤗

Ne güzel 👍bence sever tadını ama yapısı bir değişik o düşündürüyor. Doktor ne der acaba ? Bilgi alırsanız bize de söyler misiniz ? Çünkü verecek meyve çok az. Armut - elma - muz. Narenciye yok pişik yapar verme dedi.
Tabii tabii, ben zaten genelde buraya bir özet geçiyorum doktor randevularımızı. Bir kişinin bile işini kolaylaştırsa mutlu olurum🫠 Bir sonraki randevumuz 20 Aralık. O zamana kadar bu meyvelerle yine devam edeceğiz mecbur. Şimdi doktorda aldığım notlara baktım da patlıcan, mantar ve bakla 1 yaşa kadar vermiyoruz demiş. Narenciye ve ananas da 8 aya kadar verilmiyormuş.

Zeytinyağlı da veriyorum çay kaşığıyla, tatlı kaşığıyla verdim bgn yok yapamıyor bilmiyorum artık sorun ne ya işte 3 4 kez uyararak yaptırdım korkuyorum şimdi alıştı mı acaba diye
Bence uyararak yaptırmayın. Düzenli probiyotik kullanımı da çok güzel sonuç veriyor. Bizim 10 günlük bir kabızlığımız olmuştu. O zaman probiyotik başlattı doktor. Fitili hemen kullanmayın bekleyin dedi. Probiyotiğin 2. gününde filan kaka geldi çok şükür

Back
X