Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    180
Merhaba arkadaşlar bende yeni geldim burayıı görmemişim :) tüp bebek ile gebeyim.
Şuan 14 haftalık sizlerde biliyorsunuz birsürü iğne ilaç kullanıyoruz 12 haftada bıraktık hepsinii bıraktıktan iki gün sonra benim tüm belirti sandığım şeyler gitti karın gramplarıı karnımda böle sıkılma hissi falan hepsi gitti bu normal mi kendime normal zamanda nasılsam öyle hissediyorum arada sol arada sağ kasıkta haifif gramp gibi çekilme olup geçiyor çok rahatsız edici değil yardımcı olur musunuz

Merhaba hoşgeldiniz hayırlı olsun öncelikle sağlıkla alın kucağınıza ilaçları kullanmadım bilmiyorum fakat 2. Trimester den sonra çoğu annenin belirtileri kayboluyor zaten halk arasında da prenses dönem diye gectigi için korkulacak bisey yoktur

Demir ilacı kullanıyordum oceanın beni afedersiniz kabız yaptı dün mahvetti bugün içmedim ya demiri nasıl yükselteceğiz
Benim doktorum demir takviyeleri kabızlık yaptığı için saşe şeklinde toz olan demir takviyesi verdi. Herhangi bir kabızlık yaşamadım şimdiye kadar. Fertamir di sanırım markası.

Selam canım seninle test günümüz aynıydı diye hatırlıyorum :) ben de ilaçları bırakınca bi rahatlamış hissettim, öyle ufak tefek kasılmalar da normal. Doktorum magnezyum önerdi, artık mineral depoların azalmaya başlar dedi

Merhabalar herkese tekrardan,
Burada herkes fizyolojik sıkıntılarından bahsetmiş, hepinize geçmiş olsun. Umarım hepimiz kucağımıza alırız sağlıkla bebeklerimizi. Ben biraz psikolojik sıkıntılar yaşıyorum açıkçası ve paylaşmak istedim belki benim gibi düşünenler de vardır diye. İlk hamileliğim ve 33 yaşındayım. Ailemin tek cocuguyum. 4 yıl önce çok ani bir şekilde annemi kaybettim ve sanırım bu bende biraz kaygı bozukluğu yarattı. Şu anda da ekstradan kaygilaniyorum arada... ya sağlık problemi yaşarsak, ya ben yanlış bir şey yapıp bebeğe zarar verirsem, ya bebeğin bir rahatsızlığı olursa diye. Mesela toksoplazma bağışıklığım yok, geçenlerde dışarda döner yedim (bilinen ve temiz bir yerde), ette pembe yerler vardı (tam pişmemiş gibi), pembe yerleri tabakta bırakmış olsam dahi sonradan çok üzüldüm ve kafama taktım. 2 3 günde bir kendi kendime "ay neden onu yedin" "neden oraya girdin" "neden onu kokladin" falan diye yükleniyorum. Sizde de bunları yaşayanlar oldu mu?

Merhaba tabiii ki oluyor olmaz mı? Ben de dün kendi pişirdiğim tavukta pembe yerler gördüm sonrasında üzüldüm korktum ayırdım yemedim ama yine de insan tedirgin oluyor. Ama bu gebelik 9 ay süren uzun bir serüven. O 9 ay boyunca mutlaka böyle şeyler denk gelecektir. Yediğiniz ette toksoplazma varsa eğer toksoplazma olursunuz zaten Allah korusun. Ama yine de güvendiğiniz yerlerden yemek en mantıklısı

Benim yengem 9 ay boyunca ete de dokunmuyor . Mecbur kalınca eldiven kullanıyor . İnsan görünce korkuyor kendini kiyasliyor bende geçen haftalarda antibiyotik kullandım pişmanlıktan öldüm hamileler için olanmis ilaç . Ama herşey de bir stres var o da üçüncü gebeligim olduğu halde . Allah'ım sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin benim göbeğim de çizgi yok sanırım farketmedim. Kız anneleri sizde var mı cinsiyetle alakalı mi acaba

Ben de dokunmuyordum normalde ama dün mesela evde tektim mecbur dokundum eldivenim yoktu yine de Allah korusun şansı sıfırlamak gerek. Kullandığın antibiyotik gebeler için uygun olanlardandır zaten kötü düşünme. Ben de kız annesiyim çizgim yok canım çok çok hafif yani

Yani inanın evimde 4 yıldır kedim var, yavruyken veteriner sokakta bulmuş, sokakta doğmuş bir kedi üstelik:) nasıl geçirmemişim anlamıyorum... test mi bozuktu diye düşüneceğim yakinda.

Ben de dokunmuyorum cig ete :)

Canım çok iyi anlıyorum seni bana çok yakın duygular, tek fark ben hamileliğe kadar böyleydim. Ben de bir buçuk sene önce babamı yoğun ve duygusal bir hastane süreci ile kaybettim. Ondan sonra uzun süre hayattan zevk alamadım hem de her an kötü bir sağlık sorunum olacak hissiyle yaşadım. Düşün sağlıklı biriyim gittim genetik test yaptırdım binlerce lira para ödeyip. Artık doktora gittiğimde doktorlar ne çok röntgenin var diyordu. Ama içimden atamıyordum. Hatta çok sıkıntı yaşadım ya, ya çocuğum da olmazsa diye düşünüyordum. Sanırım bundan dolayı hamile kaldığımda biraz rahatladım çocuğumun beni ve annemi yeniden hayata bağlayacağını düşünüyordum. Vücudumu iyileştireceğini falan. Babamı kaybedince de bir evlat olarak ona olduğum destek bana çocuğun önemini ailenin ne demek olduğunu göstermişti. Psikolojik destek aldım o biraz iyi geldi bana. Bir de gebelik başında bir his geldi yavrum güzelce doğacak sıkıntımız olmayacak diye. Bir rüya da içimi rahatlattı, onu emzirdiğimi gördükten beridir daha rahatım. Uzun yazdım biraz ama ebeveyn kaybının yarattığı hasarı bildiğim için paylaşmak istedim. Hani yalnız değilsin, psikolojik olarak sıkıntılarımız var, dört gündür çok ağlıyorum iştahım yok bir kilo vermişim. Ama yavrumuz açısından her şey güzel ilerleyecek çünkü neden ilerlemesin. Hayat tecrübesi olmayan gençler bile annelik yapıyor, sen 30’un üstünde tecrübeli güçlü bir kadınsın

Ebeveyn kaybıyla hamilelik sürecini yaşamak gerçekten zor. Herkesin çocuğu hem analı babalı, hem anneanneli, dedeli ve babaanneli büyüsün inşallah.

Kızlar çiğ ete ben de dokunmuyorum ama midem bulandığı için. Ama bulaştan korunmak için dokunmamaya gerek yok sadece sonrasında iyice el yıkamak gerekiyor. Yumurta da aynı şekilde. Hatta çiğ yenecek sebzelerden de bulaşabilir toprakla temas da bir bulaş yolu olduğu için.

Ayy bu durum normal ozaman demi hamile değilmişimm gibi nerdeysee :) hatta acile gittim bikez ben çok iyi hissediyorum bu normal mi diuye ebeler bana gülüyor ama tüp bebek olunca insan hep tedirgin oluyor birde kanama olayı yaşadım erken haftalarda sen nasılsın nasıl gidiyor ozaman beraberizz sen nasılsın nasıl gidiyor :)
Teşekkür ederim valla bi ağrın olsa korkuyosun iyi olsan korkuyorsunn çok tuhaf bi süreçç açıkcası:)

Kızlar aşırı mide bulantısı, terleme ve baş dönmesi var yaklaşık 1 saattir. Tansiyonum normal. Ateşim yok. Neden olur sizce? Patlayacak gibi hissediyorum.
Şekerin düşmüş olabilir aç mısın? Fazla aç kalmamaya çalış uzan dinlen biraz ayaklarını uzatıp

Hayırlı olsun benim de sağ kasığımda çekilme oluyor şiddetli olmadığı için normal diye düşünüyorum onun dışında belirtiler de bazen kaybolabilir bazen alevlenebilir endişelenecek bi şey yoktur bence :)

Kızlar madem psikolojik süreçten bahsediyoruz benimde yoğun kanama yaşadığım gün annemle babam gelmişti yanıma. Eşim işteyken ben kalkamadığım için annem ilgilenecekti benimle. Geldikleri 2. Gün babam fenalaştı bayıldı ambulans çağırdım o gündür hastanede yatıyor. Zatürre ilerlemiş çok şükür bilinci yerinde ama gün içinde birkaç kez tıkanıp bayılıyormuş ve iyileşemiyor bir türlü. Bu süreçte yanlarında olamıyorum destek olamiyorum diye çok üzülüyorum

Canım benim çok geçmiş olsun. Allah babacığına acil şifalar versin. Ben babamla görüşmüyorum yıllardır. Annem uzakta. Kocamla da hamileliğin başından beri hep gerginiz. Ben çok kuruntu yapar oldum. Adamı çok sıkıyorum elimde olmadan. Ben de psikolojik olarak çok iyi değilim. Ama en önemlisi sağlık. Rabbim kimseyi sağlığından etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…