• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Bu insanlar şaka gibiler. Benimde yılbaşında eltimle kaynım gelicek yurtdışındayız biz.
Sırf meraktan ev aldık diye görmeye geliyor kışın ortasında. Muhtemelen ben lohusa olurum bebeğin de kırkı çıkmış olur ama eşim evde olacak.
Şimdiden söyledim ben ilgilenemem bak ilgilenceksen kabul edelim diye.
Kendlme o sorumluluğu yükleyemem hiç düşünmem geren el kadar bebek var kalkıp da eltimi eylemicem.
Sende geç odaya ağrım var de yat. Kimse senden ve bebeğinden kıymetli değil. Taşındığımız için 1 haftadır kendimi paraladım sonuç bütün strese bağlı kasılmalar yaşadım.
Ah canım neredeyse aynı şeyleri yaşamışız bende yurtdışındaydım o zamanlar eltimin vize yoktu gelemiyordu 😅 keşke koca tarafı diye bir şey olmasaydı

Kimsenin umrunda olmasa bile senin umrunda olsun bu nedir ya senin adına ben sinirlendim… kadın yok mu misafirler arasında en azından ona söyle açıkça bugün çok ağrım var en son doktor da böyle dedi zaten falan diye. Buna rağmen de gitmiyorlarsa artık kapa kendini odaya alınan alınsın ya
Eşim rahat bırakmıyor ki yemek yap acıktım vs vs evi onlara bıraksam odaya kapatsam kendimi onlar daha çok rahatlayacak ev bize kaldı kafasına girecekler her istediklerini yapıcaklar

Arkadaşım kimse seni düşünmez sen kendini ve yavrunu düşün, iş yapma iş iste onlardan. Korkma çekinme yazık canına yahu
Doğru söylüyorsun canım ama onlara iş yap desem ev daha beter olur bi de bir rahatlama gelir iş yapıyoruz kalırız bir ay daha kafası hiç gerek yok

Eşim rahat bırakmıyor ki yemek yap acıktım vs vs evi onlara bıraksam odaya kapatsam kendimi onlar daha çok rahatlayacak ev bize kaldı kafasına girecekler her istediklerini yapıcaklar
Eşiniz annesinden ne görüyorsa onu yapıyor bence. Çok tatsız bir durumun içindesiniz. Bence siz yatın dinlenin evi de ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sizin önceliğiniz onları veya kocanızı hoş tutmak ya da evi derli tutmak değil. Bebeğinizi sağlıklı tutmak. Doktorunuz yat dinlen demiş. Yatın dinlenin. Kocanıza da annesi baksın 🤷🏻‍♀️

Eşiniz annesinden ne görüyorsa onu yapıyor bence. Çok tatsız bir durumun içindesiniz. Bence siz yatın dinlenin evi de ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sizin önceliğiniz onları veya kocanızı hoş tutmak ya da evi derli tutmak değil. Bebeğinizi sağlıklı tutmak. Doktorunuz yat dinlen demiş. Yatın dinlenin. Kocanıza da annesi baksın 🤷🏻‍♀️
Kocamın annesi aramıyorum sormuyorum diye gelmedi :) bugün hiç bir şey yapmayacağım bakalım ne olacak

Yapsınlar canım vicdan sahibi insan bir zaman sonra rahatsız olur hatta vicdansız bile rahatsız olur. Sana iyi misin diye soran olursa kesinlikle iyi değilim diyeceksin tepene çıkmasınlar. Gerekirse öğür, ahla uhla arkadaşım duysunlar. Bu insanlara allahtan akıl fikir diliyorum sonra niye insan sevmiyoruz bak işte 😂😂

Ay o kadar doğru ki. Ben evlenmeden önce eşimin ailesiyle çok sıkı fıkı değildim. Evlendik Eşime yemek yaparım eline sağlık çok güzel olmuş der kalkar gider . Sofra toplama falan hiçbir şey yok. Sonra kavga ederdim yardım et diye öyle ederdi. Çok yoğun çalışıyor diye üstelemedim.
Evlendikten sonra sık sık kayınvalidemgile gittik. Eşim ben kayınvalide kayınpeder kahvaltı yapıyoruz, kahvaltıdan sonra kayınpederle eşim kalkar gider bütün iş kayınvalideme kalıyordu. Hiçbir işe yardım etmek yok.
Sonra anladım işte ne görüyorsa onu yapıyorlar. ( kayınvalidem çalışan bir kadın……..)

Ay o kadar doğru ki. Ben evlenmeden önce eşimin ailesiyle çok sıkı fıkı değildim. Evlendik Eşime yemek yaparım eline sağlık çok güzel olmuş der kalkar gider . Sofra toplama falan hiçbir şey yok. Sonra kavga ederdim yardım et diye öyle ederdi. Çok yoğun çalışıyor diye üstelemedim.
Evlendikten sonra sık sık kayınvalidemgile gittik. Eşim ben kayınvalide kayınpeder kahvaltı yapıyoruz, kahvaltıdan sonra kayınpederle eşim kalkar gider bütün iş kayınvalideme kalıyordu. Hiçbir işe yardım etmek yok.
Sonra anladım işte ne görüyorsa onu yapıyorlar. ( kayınvalidem çalışan bir kadın……..)
Aynen keşke evlenmeden önce bir tanıtım filmi falan yapsalar ailelerini görüp ona göre karar versek 😂 neyse çocuklarımız sağlıklı olsun kocamı adam ederim 😅

Yapsınlar canım vicdan sahibi insan bir zaman sonra rahatsız olur hatta vicdansız bile rahatsız olur. Sana iyi misin diye soran olursa kesinlikle iyi değilim diyeceksin tepene çıkmasınlar. Gerekirse öğür, ahla uhla arkadaşım duysunlar. Bu insanlara allahtan akıl fikir diliyorum sonra niye insan sevmiyoruz bak işte 😂😂
Evet bugün öyle yapmaya karar verdim insan sevmemek bende evlendikten sonra koca tarafıyla başladı hahshs önceden baba tarafı şöyle böyle derdim taaaki koca tarafını görene kadarr 😂

Ay hadi güzel haberler ver bize inşallah evine git dinlen kalkma çok duş da iyi gelir zaten mislenirsin. Bi şekersiz limonata da içtin mi tamamdır 🤣
Söyledim hocaya ama seni serumlar tutuyor serumu kesince doğum sancısı atağın başlıyor şuan karar veremem taburculuğa dedi. Öğlene ladar serum vermeden sadece nidicard verip öğlen bi nst yapalım ona göre karar veririz bebeği tutmamız lazım içerde dedi pff :/

Söyledim hocaya ama seni serumlar tutuyor serumu kesince doğum sancısı atağın başlıyor şuan karar veremem taburculuğa dedi. Öğlene ladar serum vermeden sadece nidicard verip öğlen bi nst yapalım ona göre karar veririz bebeği tutmamız lazım içerde dedi pff :/
Risk almıyorlar kuzum seni çok iyi anlıyorum bende bir yandan çıkmak istiyorum ama eve gidersem sancılar artar da doğum başlarsa diye korkumdan doktora hiç soramadım bile 😔

Risk almıyorlar kuzum seni çok iyi anlıyorum bende bir yandan çıkmak istiyorum ama eve gidersem sancılar artar da doğum başlarsa diye korkumdan doktora hiç soramadım bile 😔
Kızlar 2. Doz ciğer geliştiriciden sonra benim bebek aşırı durudu. Takip yapıyorum ama sabah 6 gibi zar zor duydum. Şimdide 1 tane attı bıraktı.
Sizde nasıl durumlar. Birazdan hastaneye gideceğim olmadı

Hastanede olan tüm arkadaşlara şifalar dilerim Rabbim zamanında doğurmayı nasip etsin inşallah,
Ben doğum paketi aldım mesleğinde çok iyi olan bi Dr um var yani doğumda çok iyiymiş anaç bi kadınmış ama muayenede ne ultrasona doğru düzgün bakıyor ne çocuğun yüzünü göstereyim diye zorluyor ne hiç bişey için yorum yapıp bilgi vermiyor , ilk defa dün suyu iyi dedi her gittiğimde bebeğin boyu kilosunu öğrenip geliyoruz odada max 5 dk duruyoruz oda max. Öyle boş boş sinirim bozuluyor ki , yeşil renkli akıntım var diyorum test istemek yok fitil verdi geçmiyor da yani deli olucam kadının ilgisizliğinden. Bezdiysen 40 yıldır bırak yani . Bende diğer doktorlar mesleğinde yeni diye gitmek istemiyorum . Rüyama bile giriyor kadının ilgisiz olması.
34 haftada ilk defa tansiyonum ölçüldü . Ne şekerden bahsetti bu zamana kadar ne başka biseyden .

Kızlar 2. Doz ciğer geliştiriciden sonra benim bebek aşırı durudu. Takip yapıyorum ama sabah 6 gibi zar zor duydum. Şimdide 1 tane attı bıraktı.
Sizde nasıl durumlar. Birazdan hastaneye gideceğim olmadı
Bana yapmadılar gece. 1 hafta bebeği içerde tutmayı başarırsa 1 hafta daha zorlayacakmıs o zaman yapacak sanırım.
Bebeğin durulması cok normal ama yinede nst giirp kalp atışının durumunu gör insan endişe ediyor cünkü epey durgunlasıyo bebek. Ben ciğer geliştiriciden sonra eve gitseydim bu hareketsizlik kafayı yedirtirdi. Nst ile takip ettim en azından

Kuzum doktor en iyisini bilir, bebişin için dayanacaksın demek ki. İnşallah bebikon biraz daha dayanır öğlen nst sonucunu bize de at. Sen sancı falan hissediyo musun

Ya evet nstde sancı cıkarsa zaten bende korkarım eve gitmeye ama 2 hafta daha içerde tutmak için 2 hafta hastanede mi kalcaz gıı :/ kafamda deli sorular

Kuzum doktor en iyisini bilir, bebişin için dayanacaksın demek ki. İnşallah bebikon biraz daha dayanır öğlen nst sonucunu bize de at. Sen sancı falan hissediyo musun
Askım yüksek sancıların hepsini hissediyorum karnım da tahta gibi oluyor o esnada. Ama en cok dikkatimi çeken sey ayağa kalktığımda rahat yürüyememek. Resmen aşağıda duruyor karnım baskı yapıyor

Bu arada 2 gün dip köşe temizlik yaptık annemle tek başına çabalıyor diye kıyamadım zorladım kendimi , belim yani kuyruk sokumumda çok kötü baskı var yürüyemiyorum 2 gündür yatarak dinlendim geçmedi de Dr parol önerdi . Var mı çözümünüz başka hareket vs . Ne dönebiliyorum yatakta ne yürüyebiliyorum . Kuyruk sokumum sanki etleri ezilmiş gibi acıyor .

Back
X