• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Aramızda bir gün var 36+1 bende 💕 Ctesi kontrole gideceğim bende artık bişeyler kesinleşse keşke ama bende hiç baskı falan yok Oğluşum yukarda baya 😞
Hakkında hayırlısı neyse öyle olsun canım. Daha Cumartesiye de vakit var akşamları yada müsait olduğun zamanlarda yürüyüş yapmaya çalış. Bende doğum son haftalara kalmasın başlasın bir iki haftaya istiyorum doktora da ne yapayım diye sordum yapacak birşey yok canı ne zaman isterse kendi karar verecek dedi. 🤷‍♀️

Aynı durum var bende de canım vajinam sanki morarmış gibi bi ağrı oluyor ara ara. Bacak bacak üstüne zaten atamıyorum kilodan kalınlaştı bacaklarım
Eski resimlere bakıp duruyorum göbeğim dümdüzmüş ne zayıfmışım diyip duruyorum ben de hahahah 🤣

Daha önce vajinal doğum yapmış mıydın. Sonraki kontrolünde sende doktoruna sorarsan ne diyecek bakalım bana da yazar mısın. Bu arada epiduralde hemen yapılmıyormuş açıklık 4 cm e falan gelince sancılar güçlenince yapılıyormuş.
Evet ilk doğumum vajinaldi bu da öyle olacak gibi görünüyor bakalım, haftaya gideceğim sorayım yazarım.

Ben de aynıyım canım. Ve benim doğumum o kadar garip oldu ki film sahnesi gibiydi. Kordon sarkması yüzünden normal doğumdan son anda döndük. Bir doktor sedyenin üzerine çıktı. Bebeğin başını ittirdi alttan, gelmesin diye. Biz ameliyathaneye öyle gittik. Anlatırken hâlâ o anı yaşıyor gibi oluyorum. Ama bebeğimin iyi olduğunu duydukça yavaş yavaş toparlıyorum galiba. Kendimle ilgili şu an tek korktuğum şey var. O da tuvalet konusu. Gaz çıkardım ama henüz hiç tuvalete gidemedim.
Ayyy canım benim senin dogumunda çok hızlı gelişmiş. Çok şükür atlattık ama. Rabbim dermansız dert vermesin. Bende henüz tuvalete çıkmadım. Gaz ara ara çıkıyor ama tamamen bitmedi. Sancı yapmasa da karnımdaki doluluğu hala hissediyorum.

Gerilmiyoruzz pozitifff düşünüyoruzz, yarın artık koynunda olacak meleğin doya doya koklayacaksın inşallah onu düşün ve bu güçle git🌸♥️

Ay insan hem gergin hem stresli mutlu hüzünlü bütün duyguları bir arada yaşıyor o kadar değişik duygular ki 🥰 bu kadar duyguyu bir arada sag önce hiç yaşamadım diyorsun çok eşsiz bir an gerçekten çok şükür bu halimize canım Allah nasip etti yaşayabiliyoruz bu duyguları 🌸🙏 bana gerginlik bastığı zaman hep bunu hatırlatmaya çalışıyorum kendime ☺️
Sağolun kızlar sağlıklı olsun tek derdim o valla Allah hepimize sağlıklı evlatlar versin 💕😘🙏🏻 annemle babam geldi büyük görümcem geldi sabah bu şekilde gideceğiz hastaneye sanki daha fazla mı geriyor bu durum olmasalardı daha mı gergin olurdum bilmiyorum amaaan olacak bitecek benim telkin 😂😂

Sağolun kızlar sağlıklı olsun tek derdim o valla Allah hepimize sağlıklı evlatlar versin 💕😘🙏🏻 annemle babam geldi büyük görümcem geldi sabah bu şekilde gideceğiz hastaneye sanki daha fazla mı geriyor bu durum olmasalardı daha mı gergin olurdum bilmiyorum amaaan olacak bitecek benim telkin 😂😂
Olsalar da olmasalar da olurdun canım boşver sen kendine odaklan başka şeyleri görme duyma 🥰

Selam kızlar şimdi kontrolden çıktım. Doğum şeklimiz belli oldu vajinal doğuma karar verdik zaten bebeğimin başı aşağı baskı uyguluyormuş yürürken, ayakta kaldığında aşağı baskı hissedebilirsin bunlar normal dedi. Epidural anestezi hakkında konuştuk yapılmasını tavsiye etti, epidural kasları gevşettiği için açılmayı inanılmaz hızlandırıyor dedi kötü yanı ise ıkınmada güçsüzlük olabiliyor karından baskı uygulamamız gerekebiliyor dedi. Şuanlık epidural destekli vajinal doğum diye kararlaştırdık artık kendiliğinden gelmesini bekliyoruz 😍 Nst sırasında düzensiz hafif sancılarım çıktı onlar için de normal dedi. Doğuma kadar haftalık kontrolle devam edeceğiz. Kilomuz 3300 olmuş yine beslenmene dikkat et diye uyardı 😅
@nergiscicegi6 Tam evden çıkarken bi kustum tam aç gittim.🤣 Ona rağmen bir kilo almışım. Haftada 1 er kilo alarak devam ediyoruz bakalım. 😂
Maşallah bebikeeee 🥹🥹🥹 senle aynı gidiyoruz kilo ve günler birbirine yakın 🥰 bende epidural düşünüyorum.. bilgi almadım ekstra ücret hakkında ne kadar olur acaba ortalama.
Bende geçen hafta sancı çıkıyordu bu hafta 20 lerde gelmeye niyetleri yok kısa sürede heralde . Ben sancı bile hissetmedim gaz hariç şu zamana kadar yalancı bile yok 🤣 ama bezdim yani 8 ine kadar bekleyemem diyorum sonra bide 42 hafta ya kadar beklemem gerekirse bebek gelmek istemezse vs 😀

Maşallah bebikeeee 🥹🥹🥹 senle aynı gidiyoruz kilo ve günler birbirine yakın 🥰 bende epidural düşünüyorum.. bilgi almadım ekstra ücret hakkında ne kadar olur acaba ortalama.
Bende geçen hafta sancı çıkıyordu bu hafta 20 lerde gelmeye niyetleri yok kısa sürede heralde . Ben sancı bile hissetmedim gaz hariç şu zamana kadar yalancı bile yok 🤣 ama bezdim yani 8 ine kadar bekleyemem diyorum sonra bide 42 hafta ya kadar beklemem gerekirse bebek gelmek istemezse vs 😀
Ben İzmir Tınaztepe Galende yapıcam doğumu doğum ücretine epidural anestezi, fotoğraf çekimi falan hep dahilmiş sende bir sorarsın. Benim nst hep 50 lerde çıkmış bikaç yerde 75 e kadar yükselip düşmüş ben onları hissettim zaten. Ultrason sırasında bebeğin için bişey dedi mi sana aşağı inmiş falan diye. Bide alt kemiğinde ağrı başladı mı. Ben bacak bacak üstüne atamıyorum artık 😂 Inşallah beklemeyiz ya doktorda hiç tüyo vermedi ne zaman olabilir diye 🤣

Ben burdan başka biyeri okumamaya karar verdim. Kasım anneleri grubu olarak burda herkes çok anlayışlı sezaryen olan hatta saatlerce suni sancı alan arkadaşlar var burda ama hiç biri kötü deneyimlerini anlatmadı hatta hepimizi doğurmaya özendirdi. Elbette ki zorluk olacak ama bunu yaşayarak görcez zaten ne kadar korksak da bu bebekler birşekilde çıkacak.
Bende ilk doğum, korku heyecan endişe. Bi de kaç senedir bekliyorum bebeğimi. Artık kimsenin telefonlarını açmıyorum bu yüzden. Kötü bi hikayen olabilir ama reelde beni tanıyorsun ne kadar uzun zamandır bekliyorum bu bebeği, biraz pozitif ol, her sancı seni bebeğine yaklaştıracak de. Yok illa bi kötü yorumlar, anladık doğum zor ama destekte mi zor. Ayy neyse ya burada Kasım annesi olarak, Kasım annelerimin pozitifliği yeter bana. İlk kez yine zaten burada okuyordum başka sayfalara girmek istemiyorum bende. sonra üye oldum zaten sizlerle konuşmak için. Hepinizden Allah razı olsun. Grubumuzun tüm anneleri şahane herkes pozitif.

Bende de öyle dikkat etmeyince fırlıyor eskisi kadar çok dikkatte etmiyorum
Allah’a emanetim ben yani ..
Peki insülin kullanıyor musunuz? Bebeğin suyu ve kilosu iyi mi? Ben insülin kullanmıyorum. Kilosu haftasıyla uyumlu ama suyum bir tık fazlaymış. O yüzden korkuyorum biraz

Kızlar aranızda insülin kullanan varsa cevaplayabilir mi? Benim gebelik şekerim çıktı 30 haftada ama insülin vermedi doktor takip edelim dedi. 3 kere 150yi geçerse gel direkt dedi. Bende 1-2 kere tam sınırda oldu 140küsür. 1 kere 151 oldu. Bide dün boğazımı tutamadım tatlı yedim uçtu gitti. Şimdi ben dikkat etmeye devam mı edeyim yoksa insülin için direkt doktora mı gideyim. Sizde nasıldı da insülin başlandı?
Doktorunuz sizi bir endokrinoloji doktoruna yönlendirdi mi insülin için ?

Peki insülin kullanıyor musunuz? Bebeğin suyu ve kilosu iyi mi? Ben insülin kullanmıyorum. Kilosu haftasıyla uyumlu ama suyum bir tık fazlaymış. O yüzden korkuyorum biraz
Hayır kullanmıyorum doktor gerek görmedi ama oraya gitmeden önce hep dikkat ettim değerler normal di yada az fazlaydı
Bebeğimin kilosu suyum hepsi normaldi
Bakalım Cuma günü kontrolüm var inşallah herşey iyi çıkar 🙏🙏 korku bende de var ama hayırlısı bakalım inşallah sağlıkla gelirler bebişler 😍

Doktorunuz sizi bir endokrinoloji doktoruna yönlendirdi mi insülin için ?
Dahiliyeye gittim. Diyet ve takip dedi. Şu an 2-3 kere yüksek çıktı işte gitsem mi gitmesem mi emin olamıyorum. Çok dikkat edersem sıkıntı yok azıcık ucu kaçınca fırlıyor

Dahiliyeye gittim. Diyet ve takip dedi. Şu an 2-3 kere yüksek çıktı işte gitsem mi gitmesem mi emin olamıyorum. Çok dikkat edersem sıkıntı yok azıcık ucu kaçınca fırlıyor
Muhtemelen dikkat etmeni söylerler insülin vermektense diyetle düşüyormuş çünkü son zamanlarda iyice zorluyor biliyorum bende ilk gebelikte çok sıkı diyet yaptım ama ilginç bi şekilde bunda yükselmiyor yinede dikkat ediyorum. Kaçırdığın zamanlarda yürüyüş yapabilirsin suyunda fazlaysa özellikle dikkat et bence az kaldı zaten şurda allah yardımcın olsun🥲

Back
X