• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    217
Nasıl oldunuz merak ettim ? Belki normal bir yorgunluk ağrısı falandır, şiddeti artmamış ya da süresi değişmemiş şeklinde anlıyorum yazdığınızdan. Mesela ben de bugün ayakta kaldım biraz, belim sırtım felaket ağrıyor. Dün de uyuyamamıştım bugün de bel ağrısından uyuyamadım sabahı ettim yine.

Canım düzenli ve giderek artan ağrılar mı?

Şiddeti artmıyordu o nedenle beklemek istedim sabaha karşı sıklığı da azalmaya başladı öyle olunca gitmedim hastaneye takip ediyorum hala

Gözün aydın canım Allah sağlıkla analı babalı büyütsün 🙏🌸 ağrıların da bir an önce kesilir inşallah yürüyüş yapmak gaza iyi geliyor diyorlardı sanki mümkün olduğunca yürümeye bak 🙂

Merhaba birşey sormak istiyorumm. Multivitamin ile beraber d vitamini ve demir ağır geliyormu? Multivitamin içindede var ya demir ve d vitamini Kaçıncı haftadan beri bu şekilde kullanıyorsunuz? Bide kaçlık d vitamini alıyorssunuz ayrıca mesela?
Merhaba, multivitamin çok etkili bir şey değil, mesela onu tok karnına alıyorsunuz ama demir aç karnına alınan bir şey. Bir çok gıdayla birlikte tüketilmemesi gerekiyor yoksa vücutta emilimi olmuyor. Hamilelikte depolar çok çabuk boşalıyor. Ben de demire son aylarda başladım ama bu sefer anemi sınırında olduğum için iki tane içmek durumundayım, yani multivitamindeki demir artı iki hap :)) aynı şekilde multivitamindeki d vitamini de çok düşük. Hangi vitaminin ne zaman ve nasıl tüketildiğine bakın, chatgpt yardımcı oluyor :) ve dert etmeyin vitaminlerin düşündüğünüz gibi bir zararı yok

Herkese günaydın. Kusura bakmayın dün iptal oldum resmen kimseye yazacak gücüm olmadı. Ameliyat iyi geçti ve dün sabah kızıma kavuştum. Kendisi tüm endişelere rağmen 2880 gr olarak dünyaya geldi. İyi ki ameliyat sırasında uyanıkmışım bambaşka bir histi. Kızım dünyaya müthiş bir agresiflikle geldi her şeye ve herkese sinirli, tam bir akrep burcu diye düşünüyorum 😍
Benim ağrılarım biraz yoğundu ne yalan söyleyeyim. Ağrı kesiciler oldukça rahatlatıyor ama rahmin toparlanması ve gaz meselesi beni yordu. Hala tık yok 😅
Bendeki güncellemeler bu şekilde. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏🏻
Hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün 😍

Bugün gebe okuluna katıldım,ebe de depent çok terletiyor ve enfeksiyona sebebiyet veriyor hasta bezi ve orkid yeterli dedi kafam karıştı
Evet bende hiç sevmedim. Almıstım ama hastanede 2 tane kullandım sadece, devamını kullanmadım. Hem terletiyor hem de benim öyle aşırı bi kanamam olmadı. Bana uygun değilmiş

Doğurmadım ama tahmin ediyorum fundus masajı yapmışlardır 😂 Rahim doğumdan sonra seviye seviye iniyor aşağıya onu ölçmeleri gerekiyor ve kanama fazla, rahim yumuşaksa masajla uyarılıyor sertleşmesi ve toparlanması için.
O neymiş kızz bana yapmadılar ondan. Ya da sanırım sedasyonluyken yaptılar hiç yok bende oralar 😂

Merhaba birşey sormak istiyorumm. Multivitamin ile beraber d vitamini ve demir ağır geliyormu? Multivitamin içindede var ya demir ve d vitamini Kaçıncı haftadan beri bu şekilde kullanıyorsunuz? Bide kaçlık d vitamini alıyorssunuz ayrıca mesela?
Demiri sabah aç c vitaminiyle beraber alıyorum sonra kahvaltıyı en az 2 saat sonra yapıyorum. Multivitamini sabah kahvaltıdan sonra alıyorum. Akşam da yemekten sonra omega 3 ve d vit alıyorum 10 kg başına 1000 ünite olacak şekilde. Bendeki d vitamini 1 damlası 1000 ünite. Atıyorum 60 kiloysan 6 damla alıyorsun. Yatmadan 1-2 saat önce de magnezyum

Herkese günaydın. Kusura bakmayın dün iptal oldum resmen kimseye yazacak gücüm olmadı. Ameliyat iyi geçti ve dün sabah kızıma kavuştum. Kendisi tüm endişelere rağmen 2880 gr olarak dünyaya geldi. İyi ki ameliyat sırasında uyanıkmışım bambaşka bir histi. Kızım dünyaya müthiş bir agresiflikle geldi her şeye ve herkese sinirli, tam bir akrep burcu diye düşünüyorum 😍
Benim ağrılarım biraz yoğundu ne yalan söyleyeyim. Ağrı kesiciler oldukça rahatlatıyor ama rahmin toparlanması ve gaz meselesi beni yordu. Hala tık yok 😅
Bendeki güncellemeler bu şekilde. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏🏻
Günaydınn, çok tebrik ederim 🥳 bebeğinin sağlıkla dünyaya geldiğini duymak harika bir haber , umarım sen de en kısa zamanda toparlarsın 🥰 Mutlu, huzurlu, keyifli bi hayatı olsun miniğin 🌸

Ne güzel bir hikaye maşallah 🧿🤗 güzellik içinde büyüsün kuzucuk

Daha fazla stres olup geldim okey bilgilendirici ama her şey normal doğum üzerine kurulu,doğurmuyorum normal filan deyip çıkasım geldi 😌
Tam olarak aynısını yaşadım😅 hatta bebeğim bile ters döndü makat geliş oldu o ara. Dedim ki annesinin kuzusu beni üzmemek için döndü😂😂😂

Kızlar rahim masajını sanırım gerek gördüklerinde yapıyorlar ilk doğumunda doğumdan sonra karnımda böyle bi çıkıntı vardı meğer orda kan kalmış akmamış o zaman gelip masaj yapmışlardı sonra o kan boşalmıştı ikinci doğumumda sanırım yapmadılar çünkü hiç hatırlamıyorum

Ben dün semt oturuşu yapar gibi yere çömelip kızımın ayakkabılarını sileyim dedim ondan beridir sakat gibi kaldım vajina kemiğim aşırı ağırıyor yürüyemiyorum. Gece çok sinirlerim bozuldu sabaha ağladım 😔 acaba kemiğim mi çıktı ne oldu normal midir bu durum

Ben dün semt oturuşu yapar gibi yere çömelip kızımın ayakkabılarını sileyim dedim ondan beridir sakat gibi kaldım vajina kemiğim aşırı ağırıyor yürüyemiyorum. Gece çok sinirlerim bozuldu sabaha ağladım 😔 acaba kemiğim mi çıktı ne oldu normal midir bu durum
Geçmiş olsun canım. Azalma olmuyor mu ağrında? Klişe bir söz var ya çıksa ağrıdan duramazsın diye durulmayacak gibiyse zaten doktora gitmen iyi olur. Ama çok uzun süre kalmadıysan çömelme hareketi öneriliyor zaten inşallah bir şey olmamıştır

Sonlara doğru squat öneriyorlar pelvisi esnetmek için, birden yaptıysan belki pelvisine bebek baskısından dolayı ağırlık bindiği için ağrı olmuştur, benim de vajina kemiğim on gündür ağrıyor doktorum bebek baskısından dolayı demişti bana öyle bir şey olabilir belki

kızlar aranızda nişanı gelen var mı? veya çevrenizde duyduğunuz nişan geldikten sonra doğum 1 gün sonra da 1 hafta sonrada olabilir cümlelerine şahit oldunuz mu hiç
Canım ben doğum yapmadan bir hafta önce akıntımın kıvamı değişmeye başlamıştı. Sümüksü hale gelmişti. Hatta burada da yazmıştım. Hamilelik sürecinde vücudumuz ve salgılarımız hep değiştiği için pek önemsemedim. Ama hep tedirgindim. Keşke acile gitseydim diye kendime kızıyorum sürekli. Pembe veya kırmızı değildi rengi ama ben onun nişan olduğunu düşünüyorum. Zaten 1 hafta sonrasında doğum yaptım.
Gözün aydın olsun canım. Allah analı babalı büyütsün 🤲🏻🧿

Tam olarak aynısını yaşadım😅 hatta bebeğim bile ters döndü makat geliş oldu o ara. Dedim ki annesinin kuzusu beni üzmemek için döndü😂😂😂
Hahahhahah bebiş annesinin işini kolaylaştırmış,bir de ebe maket üzerinden anlattı maketi tam yağlamamış sanırım,böyle oyuncak bebeği aşağıdan çekiyor filan ay çok zor dedi izleyen 🥲Üzerime bir stres bindi eve geldim ağladım ağlayacağım eşim diyor sen stres oldun hiç iyi gözükmüyorsun,sen doğursaydın diye ağlamaya başladım 🥲

dün akşam benim için de zor geçti. ilk kez karnım, kasıklara doğru inen sağ sol kısımlarda inanılmaz ağrı vardı. bebek bi ara sağ tarafımda toplanıp kaskatı kesildi ve tuhaf şekilde çok koşunca dalak şişme ağrısı dedikleri ağrı vardı sağ tarafımda yürümek bile zorluyordu. o geçtikten sonra da round ligament dedikleri rahim bağları sanki çekilir gibi ağrıdı bütün gece hala da sızlıyor biraz yürüyünce. yani sancı gibi de değil ama iki büklüm oldum resmen dündendir

Bu arada kızlar perine masajından çok faydalanan gebe olmuş,normal doğum düşünen varsa 35 veya 36.haftadan sonra yapılması öneriliyormuş.İlk başta kısa dakikalarda,sonra 10 Dk çıkacak şekilde günlük önerdi ebe.

Back
X