• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    218
Kızlar bu bebeklerin altını temizlemek için ıslak pamuk kullanın filan diyorlar ama önceden ıslatılmış pamukların bakteri ürettiğini filan yazmışlar neyle sileceğiz ya hem ıslak mendil sıkıntılı hem de pamuk 😏
Ben oğlumda her bez degisiminde usenmedim,onun icin sarı kap ayarlamıştim, caydanliktan ılık su hazırlayıp normal pamuk batırıp sildim nazikçe bezi birakana kadar, altında zaten bez degisim ortuleri oluyor, hazır ıslak mendil hic kullanmadım, bezi 26 aylikken birakmistik, sadece yalan olmasın arabada cok nadir ihtiyac durumlarında unibaby yesil paketini kullanmistim, smdi sarı renk olmus hassas dokunus onuda henüz almadım ihtiyac dahilinde 1 paket olarak alacagim,cunku hic kullanmiyorum bebiste islak mendil, kendimizde kullaniyoruz daha cok😅
Kızımında kabını hazırladım insallah pisiksiz gecirecegiz bez surecini oglumdaki gibi

(Oglum sadece 2 haftalıkken hastahaneye yatmisti ameliyat sureci gecirmistik, mesane kalintisi olmustu 6 haftalikken cikmistik, bir de rota virusu kapmisti yogunbakimdaki diger bebeklerden, malesef o donem pisik olmustu ciddi olarak, onuda sudokremle gecirip eve geldigimizde hep ılık su normal pamuk uyguladım, pahalı pamuklara gerek yok)
Sudocreamde katkıli deniyor temiz icerik degilmis bebegimin ciger gibi pisigine iyi geldigi icin yazdim, sizler arastirin bebeginize iyi geleni alın
Hatta insallah yaşamazsınız hiç pişik falan

Kızlar kontrole geldim nstye girdim şu an çekiliyor. Kalp sesi falan yok bu nasıl nst anlamadım sadece yazdırma sesi var. Öncekinde bebeğin kalp sesi vardı bu sessiz bir şey böyle nst mi olur
HEmşire düzgün bağlayamıştır, ya da kabloda çıkıklık vardır, söyleyin

Kızlar bugün oğluşuma hediye geldi belediyeden😂 anne bebek çantası.

IMG_0913.webp

Bunu nasıl yorumluyoruz kızlar aşağı taraf mı sancı

Eklentiler

• IMG_20251024_133638.webp
    IMG_20251024_133638.webp
    102,4 KB · Görüntüleme: 38
Herkese günaydın. Kusura bakmayın dün iptal oldum resmen kimseye yazacak gücüm olmadı. Ameliyat iyi geçti ve dün sabah kızıma kavuştum. Kendisi tüm endişelere rağmen 2880 gr olarak dünyaya geldi. İyi ki ameliyat sırasında uyanıkmışım bambaşka bir histi. Kızım dünyaya müthiş bir agresiflikle geldi her şeye ve herkese sinirli, tam bir akrep burcu diye düşünüyorum 😍
Benim ağrılarım biraz yoğundu ne yalan söyleyeyim. Ağrı kesiciler oldukça rahatlatıyor ama rahmin toparlanması ve gaz meselesi beni yordu. Hala tık yok 😅
Bendeki güncellemeler bu şekilde. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏🏻
Geçmiş olsunnn 🙏🏻 Gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallah 😍🧿

Doğum sonrası acaba ne zaman duş alınıyor en erken vajinal yada sezaryen .
Sezeryanda iki gece hastanede kalınıyor. Cilt iki günde kapanıyormuş zaten. Üçüncü gün eve gidince yapabilirsin demiştiler bana ilkinde öyle yapmıştım. Hem süt gelmesi ve kanalların rahatlayıp gevşemesi içinde sıcak duş iyi geliyor

Sezeryanda iki gece hastanede kalınıyor. Cilt iki günde kapanıyormuş zaten. Üçüncü gün eve gidince yapabilirsin demiştiler bana ilkinde öyle yapmıştım. Hem süt gelmesi ve kanalların rahatlayıp gevşemesi içinde sıcak duş iyi geliyor
Ya ben şimdi doktordan çıktım bana 1 gün kalacaksın dedi 😕

Bana şuan yok sarılık artarsa küvöze girer değeri sınırda yok sütün az heralde gibi şeyler söyleyenler var eşimin akrabaları. Bana da geliyo sinir yavastan
canım benim oğlum 4200 doğdu kilosu da yerindeydi yine de sarılık oldu emzirmeme rağmen yani bazen emzirsende sütün de olsa olacaksa oluyor 4 gün kaldı küvezde fototerapi aldı çıktı gayet iyi şuan 20 aylık bile küveze de girmesi gerekirse girer kötü bir şey değil yani böyle düşünüp canını sıkma herkes her şeyi çok biliyor stres yapma sütüne yansımasın

Ben almayayım o zaman orkid alıp geçeyim ya şart değil sanki
Kanama durumuna bağlı kiminin kanaması çok oluyor. Benin o kadar az kanamam oldu ki benim için gereksiz oldu depend. Eğer kanaman çok olursa sürekli pedle uğrasamazsın bence al depend 1 paket bulunsun ama duruma göre kullanırsın

Benimde 32.haftada sancılarım çıkmıştı doktorum evde istirahat, progestan falan başlayınca çalışamaz raporu verdi eşimle göndermiştim. Bu sefer işyerinde herkes daha doğurmadın mı diye arıyor. Halbuki asıl doğum haftalarıma daha yeni geldim. Kayınvalidem de en son iki hafta önce konuştuk bebek iri gidiyor sezaryen de olabilir duruma göre belli olacak dedim, yok yok normal doğur bişey olmaz sonra sütün inmez falan diye konuşunca birdaha doğuma kadar konuşmama kararı aldım. Ararsa eşim konuşuyor ben doğum hakkında konuşmuyorum artık.
Ya bak bunu bana da cok yaptılar normal doğurmazsan sütün gelmez bilmemne. O kadar stres yaptım ki sezaryen olucam sütüm gelmicek diye ..

Halbuki ameliyattan cıktığım gibi sütüm geldi. Çok şükür gayette besledim bebeğimi hiç takılma bunlara gül geç. Sütüm gelmeseydi kendimi yetersiz hissedecek üzülecektim, oysa benim elimde olan bisey bile değil. Gelmezse gelmez yani dünyanın sonu değil mamalar var. Sonradan idrak ediyor insan

Kızlar sancılarım çok sık devam edince hastaneye geldim yatışım yapılacak büyük ihtimalle düzenli ve yüksek sancı çıkıyor 1 cm açılma ve yumuşama varmış. Hem heyecanlıyım hem korkuyorum
Canımmm olsunn haftan küçük değil artık korkma♥️

Back
X