Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Kızlar size dert yanmaya geldim. Eşim normalde çok ilgili, sevgisini göstermekten çekinmeyen biridir. Hastanede ziyaretçi saatlerinde geldiği her zaman uzun süre kaldı. Altını değiştirdi, gazını çıkardı. Sen yoruluyorsun. Dinlen dedi. Sabah 6’daki beslenme için eşimi uyandırdım. Sen biraz bak ben sütü ısıtayım dedim. Uykum var dedi. Ama bana yardım lazım dedim. Ben olmasam bakmayacak mısın bu çocuğa diye bağırdı. Saatlerdir ağlıyorum. Kayınvalidem burada. Eşimin mesleği iyi çok şükür. Fakat kayınvalidem bez pahalı diyor. Ondan yardım isteyince çocuğun bezinde kaka, çiş azsa geri kapatıyor. Çocuğun pişiği artıyor. Ondan da yardım istemedim. Beni eltimle kıyaslıyor onun sütü çok diye. Annem işten izin alıp yanıma gelemiyor. Kızlar benim psikolojim mahvoldu. Sizin eşleriniz gece kalkıp size yardım ediyor mu? Acaba ben mi abartıyorum şu an diyorum bir yandan ama ben de çok yoruldum.

Yani eşinizin yaptığı yanlış bir davranış. Zor bir süreçten geçtiniz ve hala bu süreç devam ediyor. Hem hormonal olarak hem bedenen yıprandınız. Bu süreçte size bu tarz konularda yardımcı olmak zorunda çünkü çocuk ikinizin çocuğu sadece size ait bir şey değil. Ki sadece size ait dahi olsa eş olarak size zor zamanınızda yardım etmeli. Biz nasıl onların her işlerine çalışsak bile koşuyorsak onlar da bu karı koca sorumluluğunu almalı. Bazen uykusuz kalmalı. Kırılmakta kesinlikle haklısınız ama normalde ilgili olduğunu söylüyorsunuz belki uyku sersemi o şekilde konuşmuştur. Bazen uykuda ben de tepki vermeyeceğim şeylere tepki veriyorum. İkinizin de uygun olduğu bi zamanda bu konuyu düzgünce konuşabilirsiniz en azından hatalı olduğunu ona anlatabilirsiniz bir daha yapmaması adına. Bu sürecin sizin için zorluklarından bahsedebilirsiniz.

Bence uyku sersemi yaptığı birşey .genel olarak yardımcı oluyormuş zaten .eşim bebk konusunda ihtiyaçları konusunda yardım etmez ben yaparım ama istediğim birşey konusunda yok demez .kayınvalidene kırmadan söylesen anne pişik oluyor felan diye

Canım benim erkek fıtratı bizimkinden çok farklı. Emin ol eşin sana ya da evladına karşı merhametsiz olduğundan değil, uykusundan yapmıştır. O da bir süreçten geçiyor. Uyandığında suçlayıcı bir dil ile değil ama hissettiklerini, zorlandığını ona ihtiyacın olduğunu söylediğinde birbirinizi kırmadan sorunu halletmiş olursunuz. Genelde en sorunsuz çiftler bile çocuk yüzünden tartışılar ters düşebilirler o yüzden iletişim dili önemli. KV konusunda o değiştirmediyse sen değiştir. O kapattı diye bebek pişik olmasın. Bu ona karşı saygısızlık değildir, kendi sınırını korumandır. Abartmıyorsun, hissettiklerin çok doğal. Yine de bu duyguların içinde kendini üzüp bebeğinle en güzel günlerinizi üzgün geçirme, keyfine bak canım

Sezaryen oldum pazartesi dünden beri ayaklarım balon gibi şiş neden böyle acaba
ya 2 gün önce bende vajinal doğum yaptım benimde ayaklarım çok şiş bende çok merak ediyorum
Kızlar dün emzirme sürecinde ayakları yükseğe konumlandırarak uzanmak gerektiğini izlemiştim. Ödem olmaması için öneriyorlardı.

Canım çok geçmiş olsun. Bir doktor şöyle diyordu annenin sütünü artıran en önemli şey uyku. O yüzden erkekler ertesi gün işe gidecek olsa bile iş yerinde sürünmeyi göze alıp gece eşine destek olacak. Bunu onlara bir şekilde idrak ettirmek lazım.

Kayınvalidenle ilişkine bağlı ama gerçekten bu aptalca davranışlar ve kıyaslar karşısında sabır diliyorum. Ama sen abartmıyorsun çoğumuz ağlardık hatta ben eşime ekmek vermezdim bir süre. Yalnız değilsin hepimizin bir şekilde mücadele edeceği şeyler. Eşin uyku sersemliği ile yapmıştır diye düşünüp sakinleşmeye çalış ve ayık zamanında sakince konuş. Tabii ki o olmasa şu süreci geçirmek zor o yüzden var zaten.

Kızlar randevum var gidiyorum, bakalım benim çocikim tembel tembel elini yalamaya devam mı ediyor yoksa kanala girmek için totosunu kaldırıp çaba sarf etmeye başlamış mı
Hadi bakalım, ben de bir saattir NST sırasındayım

Erkekler de bir süreçten geçiyor bence canım,bir de kolay şeyler yaşamadınız stresli gergin olmanız normal ama ben bağırmasını filan doğru bulmadım.Çok hassas bir süreç ve ne kadar az hasarla atlatırsak o kadar iyi olacak her şey.Normalde öyle olmayan adam bugün o da sinirden stresten sana bağırmış,inşallah bunlar da gelip geçip gidecek.Biraz da kendi annemizin olmaması bence bizi içten içe geriyor.

Acaba aldınız mı

Günaydin, evet ikisini de ayrı ayrı Philipps den aldık.
Hava temizleyici kullanmaya başladık ve memnunuz. Çok tozlu bir şehirde olmamamiza rağmen farkı hissedebiliyorum.

Nemlendirici için kafamızda soru işaretleri oluştu. Aldık ama daha kullanmaya başlamadık. Evdeki mevcut nem oranını ölçen barometrelerden alacağız ona göre ayarli calistiracagiz. Evin fazla nemlenmesinden endişe duyduk.

39+2 deyim sanki karnım düşmedi ama dün gece saatte bir regl ağrısı gibi yoğun bir ağrıya uyandım artık baskı çok fazla yürürken kemiklerim ağrıyor. Hiçbir nişan su belirtim de yok ama :) son günler çok zor geçiyormuş yaa. Kimler 39 ü geçti. Hani kız bebek erken geliyordu

Nemlendirici bende almak istiyorum ama çok su püskürttüğünü duydum.

Of gerçekten öyle 39+5 den yazıyorum. Gece bende regl ağrısına uyandım karnım semsertti. Sonra ara ara devam etti uyumuşum sabah yine ağrıyla uyandım. Benim artık otururken bile kemiğim sızlıyor.kız bebek bide erken falan gelmiyormuş

Hayır canım abartmıyorsun uykum var ne demek sen daha uykusuzsun, üstelik işin varken bebeğe bakmasını istemişsin sonuçta çocuğu babanın evinden getirmedin. Kayınvaliden de biraz durdurulmayı hakediyor bez pahalıysa çocuğum daha pahalı diyebilirsin parayı o mu veriyor yani? Süt konusuna zaten diyecek hiçbir şey yok haddini bildirmezsen ileride çok üzülürsün lohusalığa vur işi. Eşin de güzellikle konuşmaktan anlıyorsa güzellikle anlamıyorsa anlayacağı dilde konuşarak farkında olsun bazı şeylerin. Etrafındaki herkesin işi sana destek olmak şu anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…