• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Kızlar bebeğim gündüzleri rahat ama geceleri çok huzursuz. 10 dakikada bir olacak şekilde 1-2 dakika ağlıyor. Kucağıma alınca susuyor. Yatağa koyunca yine ağlıyor. Buna bir çözüm bulabilen var mı? Cidden zorlanıyorum artık. Prematüre olduğu için bu süreç daha mı uzun sürecek diye iyice kafamda kuruyorum, stresim tavan yapıyor.
Benimki de öyle. Emziriyorum uyuyor. Yatağa koyuyorum uyanıyor ve ağzıyla meme arar gibi yapıp ağlıyor. Sütüm mü yetmiyor ne oluyor anlamıyorum.. Geceleri zor

Kızlar ya su akıntıyla birlikte gelir mi? Su geldiğini sanmıyorum da içime kurt düştü. 40a gircem ama sıfır belirti. Nişanım geleli bir hafta oldu tam bugün. İlla doğacak ama nişan geldi diye ha bugün ha yarın diye diye bi hafta oldu. Benim gibi olan var mıydı içinizde? Morelim bozuldu bu gece artık beklemekten.
Canım ne yaptın nasılsın

Benimki de öyle. Emziriyorum uyuyor. Yatağa koyuyorum uyanıyor ve ağzıyla meme arar gibi yapıp ağlıyor. Sütüm mü yetmiyor ne oluyor anlamıyorum.. Geceleri zor
Canım bence sütünün yetmesiyle alakalı değildir. Çünkü ben anne sütüne ek mama da veriyorum. Doymama ihtimali yok. Yine de geceleri uyumuyor. Perişan oluyoruz.

Kizlar selam, saglikla buyutun bebiklerinizi, bir sorum olucak sizlere, istanbul anadolu yakasinda özelde dogum yapan arkadaslar var mi? varsa ücreti ve süreci merak ediyorum, müsait olunca kisaca bahsedebilirseniz sevinirim💕
Hepinize kolayliklar diliyorum, bol bol sutunuz olsun insallah 🍼

Merhaba, hayirli olsun saglikla buyutun insallah, 2026 nisan annesi olucam ben de kismetse ve bnm de plasenta önde, bu durumda normal dogum yapilmiyor mu yoksa sizde asagida olma durumu falan da varmiydi, musait oldugunuzda cevaplayabilirseniz sevinirim 💕
Sizin plasenta yer değiştirebilir. 28.haftaya kadar olabilir. Ben bu ve yaş riskinden dolayı ve sürekli kanamalı yarışlı bir hamileliğim olduğu için tercih etmedim. Doktor ameliyathaneye indiğimizde doğum başlamış normal alalım teklifinde bulundu. Su geldikten 3 saat sonra açılma 4 cm i geçmişti.
Bence doktorunuza danışın.

Ben hollandada oldugum icin sicaklik doktor bize 19-21 dedi. 23-24 sizin orda bayagi yuksekmis. Burun temizligini yapmak istiyorum ama cok korkuyorum bisey olur diye 😓
Bu gece yine yaptım ben burun temizliğini. Emzirirken meme tutmada sıkıntı çıkardı ve burnundan biraz ses geliyordu iyiki temizlemişim yine pislikler çıktı sonra çok rahtladı. Otribebenin burun temizleme sıvısı var birkaç damla onu damlatıp aspiratörle ağzımla çekiyorum. Burun delikleri çok küçük olduğu için çok bastırmadan zorlamadan yapıyorum. Kullandığım ürünler şunlar

Kızlar ya su akıntıyla birlikte gelir mi? Su geldiğini sanmıyorum da içime kurt düştü. 40a gircem ama sıfır belirti. Nişanım geleli bir hafta oldu tam bugün. İlla doğacak ama nişan geldi diye ha bugün ha yarın diye diye bi hafta oldu. Benim gibi olan var mıydı içinizde? Morelim bozuldu bu gece artık beklemekten.
Benimde akıntı gibi gelmeye başlamıştı suyum. Akıntı mı su mu anlamamıştım istemsiz geliyordu ama yoğun da değildi. Mutlaka bi kontrole git canım suyun geliyor olabilir. Ben o sırada zaten hastanedeydim suni sancı alıyordum ebeye haber vermiştim depend giydirmişlerdi bana.

Bu gece yine yaptım ben burun temizliğini. Emzirirken meme tutmada sıkıntı çıkardı ve burnundan biraz ses geliyordu iyiki temizlemişim yine pislikler çıktı sonra çok rahtladı. Otribebenin burun temizleme sıvısı var birkaç damla onu damlatıp aspiratörle ağzımla çekiyorum. Burun delikleri çok küçük olduğu için çok bastırmadan zorlamadan yapıyorum. Kullandığım ürünler şunlar
Bebiki yan döndürüp mü damlatıyorsun? Ya bir yerde çekme işlemi uygulamayın falan diyordu ben o yüzden sadece serum fizyolojik mi damlatsam diyorum ama ona da cesaret edemiyorum😂

bayatlamayankurabiye bayatlamayankurabiye asiliris asiliris kızlar benim kızım da öyle ve aynı şekilde sürüm yetiyormu aç mı kalıyor hiç anlamıyorum. Gündüzleri çok uyuyor ama gece sürekli uyanık ve ağlıyor. Her ağladığında emziriyorum emerken uyuyor tam yatırıyorum yine başlıyor ağlamaya. Nasıl anlıycaz acaba aç mı tok mu diye öğrenen olursa yazsın.

Bebiki yan döndürüp mü damlatıyorsun? Ya bir yerde çekme işlemi uygulamayın falan diyordu ben o yüzden sadece serum fizyolojik mi damlatsam diyorum ama ona da cesaret edemiyorum😂
Evet kafasını yan tutuyoruz zaten çok vermiyorum sıvı bir iki damla sıkıyorum dışına akıyor hemen. Ben çekip çıkan pislikleri görünce iyiki yapmışım dedim canım. Çöpe atmasam fotolarını atardım buraya 🤣

bayatlamayankurabiye bayatlamayankurabiye asiliris asiliris kızlar benim kızım da öyle ve aynı şekilde sürüm yetiyormu aç mı kalıyor hiç anlamıyorum. Gündüzleri çok uyuyor ama gece sürekli uyanık ve ağlıyor. Her ağladığında emziriyorum emerken uyuyor tam yatırıyorum yine başlıyor ağlamaya. Nasıl anlıycaz acaba aç mı tok mu diye öğrenen olursa yazsın.
Çiş sayısı diyorlar ama ben ondan da emin olamıyorum açıkçası. Tek memeyi emip uyuuyor halbuki ikisini de emmesi lazım. Gece de aynen dediğiniz gibi🤷‍♀️🤷‍♀️

Size meme reddi danışmak istiyorum.
Biz önce güzel başladık. 2. Gün sarılık limiti zorladığı için ve kilo kaybı da üst limitte olduğu için mama takviye başlandı. Meme de devam.

Fakat mamayı kaşık biberon ile alan bebeğim dünden beri memeyi reddediyor. Meme istiyor bakıyor ki kaşık biberon gibi çok süt gelmiyor çığlık çığlığa geçiyor zamanımız. Çok çaresizim deneyimli anneler fikir destek 🙏 🌷
Ayrıca meme uçlarım çok fena duruma geldi gamaston kullanıyorum. Ayva çekirdeği deneyeceğim. Sütümün de tam emmemekten kesilmesi en büyük korkum Allah korusun
Geçmişler olsun, ayva çekirdeği denedim ben ama yapışkan bir jel ortaya çıkıyor üstüne giydiğim atlete yapışmıştı meme uçlarım o da canımı yakmıştı biraz, ona dikkat edin bir de gümüş kapak bende işe yaradı deneyin isterseniz

Çiş sayısı diyorlar ama ben ondan da emin olamıyorum açıkçası. Tek memeyi emip uyuuyor halbuki ikisini de emmesi lazım. Gece de aynen dediğiniz gibi🤷‍♀️🤷‍♀️
Her ağladığında verin diyor benim doktorum. İki memeyi birden vermek işini kolaylaştırır emme arası uzamış olur ama ben de şu an veremiyorum ikisini birden ilk 20 gün güzel gidiyordu şimdi uyuyor birinde diğerine geçtiğinde asla açmıyor ağzını 🤷🏼‍♀️ doktor ayaklarından gıdıklayın cimcirin uyansın o durumda dedi ama yine de kalkmıyor. demek ki doymuş diye düşünüyorum o durumda bakalım

Çişini takip etmeye çalışayım bende. Bende de tek meme emiyor uyuyor zaten bende uyandırmıyorum doymuştur diye. Emzirdikten sonra hıçkırık yada kusma oluyor mu? Benimkinde bazen hıçkırık oluyor

Doktorum sütün yetip yetmediğini anlamanın tek yolu kilo takibi diyor. Eğer kilosu iyi çıkıyorsa bu sütün yettiğini gösteriyormuş.
Birde ilk hafta yetmediğinde çişi turıncu kanlı gibi olmuştu. Bu da beslenemediğini gösteriyormuş kızlar aklınızda bulunsun.

Kızlar dün gece aklım çıktı. Çok huzursuzdu sürekli ağlıyordu memeye saldırırken sütte fazla mı geldi nolduysa tıkandı bebeğim. Sırtına fln vurdum ama resmen birkaç saniyeliğine bayıldı gibi eli kolu düştü. Emzirirken dikkat edin. Uzun süre emzirmediyseniz yada göğsünüz doluysa önce biraz boşaltın. Emzirmeye de korkar oldum artık 🥹🥹

Çişini takip etmeye çalışayım bende. Bende de tek meme emiyor uyuyor zaten bende uyandırmıyorum doymuştur diye. Emzirdikten sonra hıçkırık yada kusma oluyor mu? Benimkinde bazen hıçkırık oluyor
Evet hıçkırıyor o an emzirmeye korkuyorum süt kaçar diye. Kimisi de emzir geçsin diyor. Yarın doktora soracağım. Kusuyor da aynı zamanda. Sizinki de mi kız bebek

Back
X