- 1 Eylül 2025
- 450
- 705
- 18
- 27
Ben de şu an bu durumdayım canımValla aynı şeyleri yaşıyoruz gece iki saatte bir kalkıp emzirmeye çalışıyorum ama ne o emiyor ne sütüm geliyor. Sürekli mama vermek de canımı sıkıyor. Süreç çok belirsiz düzelecek mi normale dönecek mi diye düşünüp duruyorum
Rabbim kolaylik versin canım bnimde oglum 1. Sinifta birde ben okumalarla yeni harflerle ugrasiyorum bebiste sagolsun 10 dk 20dk uykusuz bak ayniyiz desteksizim bende hic sıkılma herseyin ustesinden geliriz biz kadınlar olarak, topikteki hepimizin sıkıntıları ortak zaten yaz sen illaki iyi geliyor yanlızligimiza, hem sende tecrubelisin kizin buyumus bile bak evrelere hakimsin zaman hizli geciyor, sadece yenidogan donemi bizleri zorladigi icin uzun geliyor, bunlarda tatlı anı kaliyor hatta bazen o minik el ve ayaklara geri donmek istiyoruzHerkese merhabalar. 18 kasımda doğum yaptım oğlum 10 günlük. Yazmasamda ara ara hep takipteydim msjları okuyordum. Benide aranıza kabul ederseniz lohusalık sürecinde birbirimize destek olalımYaşım 31 6 yaşında anaokuluna giden bir kızım daha var. Alışma sürecindeyim. Lohusalık hamileliğimden beri en korktuğum evreydi. Eşim bir haftalık izinden sonra işe başladı. Eve geç geliyor ve çok yorgun oluyor kızlar. Kvdem vardı bugün onuda evine yolcu ettik. Anlayacağınız yalnızım ve korkularım kaygılarım var . Bebeğim gündüz uyuyor geceleri ağlıyor birkaç gündür. Uykusuzum ve gündüz asla uyuyamıyorum psikolojik olarak. Akşam oldupunda içime sıkıntı çöküyor. İki çocuğuma birden yetememe korkum var. Kızıma baktıkça içim burkuluyor. Bir daha hbişey eskisi gibi olmayacakmış hiç evden çıkamayacakmış gib hissediyorum.
Sarılığımız geçti çok şükür doktor kontrolünde öğrendik ursomed diye bir şurup kullanıyorduk yine de bir hafta daha kullanacağız tadını hiç sevmiyor ama yazık çocuğuma. Ben başka bir konudan dertliyim kızlar desteksiz çok ama çok zormuş yenidoğanla kendime hiç bakamadım on kilo vermişim beslenemiyorum yemek yiyemiyorum iyice iştahım kaçtı göğüs damarlarım acıyor koltuk altıma kadar sinirlerim çekiliyor sanki ayrıyetem kabızlık da var ve sabah bir kalktım kemiklerim ağrıyor üşüyorum hastalanacak gibiyim bağışıklığım iyice düşmüş hangi bir yanıma iyi baksam bilemiyorum gurbet çok zor çocuğunu tek büyüten annelere büyük saygı duydum böyle devam ederse çocuğuma bakamayacağım yetemeyeceğim diye düşünüyorum gece alarmı duymamışım yorgunluktan uykusuzluktan çocuğum beş saat aç kalmış yakamı çekiştiriyordu uyandırdığımda o kadar üzüldüm ki anlatamam
Tüm olanlar içinde bebeğimiz en güzel hatta tek güzel şeyCanım üzülme biz de insanız. Arada bir olur böyle şeyler. Bizim de sınırlarımız var. Önemli olan er ya da geç bebeğimizi kucaklamak, birkaç saat açlıktan bir şey olmaz.
Ben desteksiz değilim ama ben de 11 kilo verdim. Canım bir şey istemiyor çoğu zaman. Aç olduğum halde yiyemiyorum falan. Benim de annemle sıkıntılarım oluyor. Çok iyi niyetli ama beni gördükçe kendi lohusa günleri aklına geliyor ve dertleniyor çünkü çok eziyet etmişler. Ben bu sefer bu acıyı içselleştirip ona üzülüyorum. Çare olamıyorum diye yetersiz hissediyorum. Yani diyeceğim lohusalık açık hedef olmak gibi bir şey. Hangi olumsuz duygunun nereden yakalayacağı belli olmuyor. Ama şükür evlatlarımızlayız. Ben yoğun bakım süreci de geçirdim maskeyle emzirdim kuşumu. Şimdi koyun koyuna yatmak bir nimet
(Kabızlık bende de var, 15 günde 4 kere çıktım. Ama zeytinyağı içmeye başladım iyi geleceğini düşünüyorum. Biraz da az yiyoruz ya ondan çıkamıyoruz bence)
Tüm olanlar içinde bebeğimiz en güzel hatta tek güzel şeyçok şükür kavuşmuşsun bebeğine evet yiyememekten muhtemelen yemeye yemeye midemi küçülttüm ben de halsiz olunca acıktığımı hatırlıyorum iyi beslenmemiz lazım biliyorum çat diye sütüm kesilecek diye korkuyorum sabah uyanır uyanmaz kontrol ediyorum
İki tane fotoğraf ekledim. Silikon dediğim ve kullandığım ürünü ekledim. Diğer fotoda da çizmeye çalıştım. Hastanedekiler göğsüme paralel uzunlamasına koydurmuştu. Ebe ise tam tersi şekilde koymamı söyledi. Genel geçer doğrusu mu bu bilmiyorum ama bende ebenin gösterdiği şekilde işe yaradı. Çoğumuz benzer kaygılı süreçteyiz. En azından denemiş olursunuz diye attım. İnşallah bir an önce siz de hepimiz de güzel güzel emzirelimNasıl yatay acaba normal olduğu şekilde koymamalı mıyız
Bugün bundan sipariş verdim ben de gelsin sizin söylediğiniz gibi takacağım. Allah yardımcısı olsun hepimizin. Çok teşekkür ederimİki tane fotoğraf ekledim. Silikon dediğim ve kullandığım ürünü ekledim. Diğer fotoda da çizmeye çalıştım. Hastanedekiler göğsüme paralel uzunlamasına koydurmuştu. Ebe ise tam tersi şekilde koymamı söyledi. Genel geçer doğrusu mu bu bilmiyorum ama bende ebenin gösterdiği şekilde işe yaradı. Çoğumuz benzer kaygılı süreçteyiz. En azından denemiş olursunuz diye attım. İnşallah bir an önce siz de hepimiz de güzel güzel emzirelim
İnşallah sizde de işe yararBugün bundan sipariş verdim ben de gelsin sizin söylediğiniz gibi takacağım. Allah yardımcısı olsun hepimizin. Çok teşekkür ederim
Canım benim kocaman sarılıyorum sanaSarılığımız geçti çok şükür doktor kontrolünde öğrendik ursomed diye bir şurup kullanıyorduk yine de bir hafta daha kullanacağız tadını hiç sevmiyor ama yazık çocuğuma. Ben başka bir konudan dertliyim kızlar desteksiz çok ama çok zormuş yenidoğanla kendime hiç bakamadım on kilo vermişim beslenemiyorum yemek yiyemiyorum iyice iştahım kaçtı göğüs damarlarım acıyor koltuk altıma kadar sinirlerim çekiliyor sanki ayrıyetem kabızlık da var ve sabah bir kalktım kemiklerim ağrıyor üşüyorum hastalanacak gibiyim bağışıklığım iyice düşmüş hangi bir yanıma iyi baksam bilemiyorum gurbet çok zor çocuğunu tek büyüten annelere büyük saygı duydum böyle devam ederse çocuğuma bakamayacağım yetemeyeceğim diye düşünüyorum gece alarmı duymamışım yorgunluktan uykusuzluktan çocuğum beş saat aç kalmış yakamı çekiştiriyordu uyandırdığımda o kadar üzüldüm ki anlatamam
Kaç kilo almistin hamilelikte canım bende bir hafta önce tartildigimda 10 kilo vermiştim şuan ne durumdayım bilmiyorum herkes baya vermişsin diyo zaten 9 kilo almıştım gebelikte bebeğin kilosu ödem su falan gidince hepsi gitti yaniKızlar bugün kadın doğumda doktor kontrolüm vardı çok şükür güzel geçti ama 10 kilo vermişim doktorum yüzün falan küçülmüş dedi. Bu kadar kilo vereniniz var mı ? İştahım da çok yok ben bu durumdan memnunum da sütümü etkiler mi sizce?
Canım 20 ile yattı 10 ile çıkardık şimdi 12 olmuş ama kilo alımı yavaş mama takviyesi ile ilerliyoruz. Sütüm de gelmiyor gelen de yetmiyor bebeğe zaten. Göğüs ucum yok dün silikon uçla besledim iki saatte bir kalkıp göğsümü veriyorum ama bi türlü sütüm artmıyor. Öyle çaresiz bir sürecin içerisindeyim yani ne yapacağımı bilmiyorum
Ah ben de öyleyim geçecek diye teselli ediyorum kendimi hep, birini sevsem aklım öbüründe kalıyor. Hepimiz aynıysak demek ki bu doğru değil hormonlar bize öyle gösteriyor direnelimHerkese merhabalar. 18 kasımda doğum yaptım oğlum 10 günlük. Yazmasamda ara ara hep takipteydim msjları okuyordum. Benide aranıza kabul ederseniz lohusalık sürecinde birbirimize destek olalımYaşım 31 6 yaşında anaokuluna giden bir kızım daha var. Alışma sürecindeyim. Lohusalık hamileliğimden beri en korktuğum evreydi. Eşim bir haftalık izinden sonra işe başladı. Eve geç geliyor ve çok yorgun oluyor kızlar. Kvdem vardı bugün onuda evine yolcu ettik. Anlayacağınız yalnızım ve korkularım kaygılarım var . Bebeğim gündüz uyuyor geceleri ağlıyor birkaç gündür. Uykusuzum ve gündüz asla uyuyamıyorum psikolojik olarak. Akşam oldupunda içime sıkıntı çöküyor. İki çocuğuma birden yetememe korkum var. Kızıma baktıkça içim burkuluyor. Bir daha hbişey eskisi gibi olmayacakmış hiç evden çıkamayacakmış gib hissediyorum.
8 kilo almıştım 10 kilo vermişim canım. İştahımda çok yok sadece arada tatlı atağı geliyor bide çok susuyorum o kadar. Annem yanımdaydı sürekli iyi ye bebeğine süt gitsin deyip duruyordu 10 kilo verdiğimi öğrenince korktum.Kaç kilo almistin hamilelikte canım bende bir hafta önce tartildigimda 10 kilo vermiştim şuan ne durumdayım bilmiyorum herkes baya vermişsin diyo zaten 9 kilo almıştım gebelikte bebeğin kilosu ödem su falan gidince hepsi gitti yani
Sütünü etkilemez benim etkilemedi önemli olan sağlıklı beslenmek su içmek bence bol bol
Ben kullanıyorum günde 3 kez 8 damla, günde 1 kez de biogaiaKızlar metsil damla kullanan var mı
Onlar ne işe yarıyor canımBen kullanıyorum günde 3 kez 8 damla, günde 1 kez de biogaia
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?