- 11 Nisan 2024
- 1.982
- 1.886
- 53
Bana yine gelenler geliyor. Eşim izne ayrıldı. Sadece bir beslenmede ben uyuyayım dedim. 2-3 saat kesintisiz uyumak istedim. Adam dakika başı uyandırıyor. Altını değiştirmeyi, mama hazırlamayı biliyor. Ona rağmen beni uyandırıp tepesine dikiyor amaç neyse. Söyleyince cevap yok. Güya bana böyle dinlenme fırsatı verecek. Bebekten sonra tam 53 gündür sürekli evliliğimi de sorgular oldum.
Bana yine gelenler geliyor. Eşim izne ayrıldı. Sadece bir beslenmede ben uyuyayım dedim. 2-3 saat kesintisiz uyumak istedim. Adam dakika başı uyandırıyor. Altını değiştirmeyi, mama hazırlamayı biliyor. Ona rağmen beni uyandırıp tepesine dikiyor amaç neyse. Söyleyince cevap yok. Güya bana böyle dinlenme fırsatı verecek. Bebekten sonra tam 53 gündür sürekli evliliğimi de sorgular oldum.
Benim bebeğimin sarılığı devam ediyor ama bizde kan uyuşmazlığı var onun etkisiymişKızlar bebepinde uzamış sarılık çıkan var mı kilo alımıda iyi ama bir aylık oldu sarılık 8.8 çıktı. İdrar vericez biraz korktum nedne olur ki
Bugün biz de öyleydik tüm gün hiç uyumadı hep memede olmak istedi olmadığı zaman ağladı başka türlü sakinleşmedi alttan gazı çıkarınca biraz rahatladı amaKızlar benim bebeğim bugün emme dışında asla sakinleşmedi sürekli ağladı sürekli. O kadar yorgunum ki, başım ağrıyor boynum ağrıyor. Yatağa koyduğum anda direkt uyandı emmeden sakinleşmedi. Normalde bir memeyi 15 dakika emer ama bugün en az yarım saat sürmüştür tek taraf. Sütüm mü yetmiyor o yüzden mi böyle olur? Sizde de var mı bu durum?
Anneme ilk günler anlatamadığım durum. Doymuyor doymuyor diye tutturdu. Nerdeyse mama verelim diyecek tepkimden korkuyor diyemiyordu. Şimdi de her seferinde emzirecek misin’e döndü. Anladı sonunda.
İlk günler eli soğuk ayağı soğuk üşüyor diye tutturdu, şimdi bana kundağın içinde kıyafet varsa bunalır falan demeye başladı. Gerçekten bizim içgüdülerimiz ve çocuğumuzla kuvvetli bir bağımız var tecrübeli kimselerden bile öne geçiyoruz bu sayede.
Bana da 15. Gündeki kontrolde verdilerYa ne sağlık ocağındaki ebe ne de doktorum söyledi nasıl söylemezler anlamıyorum
Bir kere bende müsade istemiştim 2 saat. Tmm o iş bende dedi. Daha yarım saatinde bez değişimi için uyandırdı. Neymiş bebek çok kaka yapmış. 10 günlük bebek ne kdr çok kaka yapabilir
Bir kere bende müsade istemiştim 2 saat. Tmm o iş bende dedi. Daha yarım saatinde bez değişimi için uyandırdı. Neymiş bebek çok kaka yapmış. 10 günlük bebek ne kdr çok kaka yapabilir
Canım benim annem var ama o da ayrı bir sınav ciddiyim. O geldiğine ben çağırdığıma sık sık pişman oluyoruz sanki. Sırf şu an birinin pes etmesi işleri berbat edecek gelecek ilişkimiz açısından diye sürdürüyoruz. Sıla şarkısı gibi oldu: sen mi ben mi daha cesuruz ayrılmaya :))
Çok faydası oldu ama bir o kadar psikolojik olarak yıprattık birbirimizi. İnsan merak ediyor olabilir yani bir anne nasıl lohusalıkta böyle olur diye. Ama öyle.
Gündüz banyodan sonra çok güzel uyuduğu için gözler fal taşı gibi açık
2 kez yıkadım ikisindede gece uyumadı. Akşamda çok serin oluyor ya kış ayındayız korkuyorum ğşür diyeAkşam yaptıralım ya o zaman valla
Moral bozmak istemem ama 2-3 ay dan önce düzen beklememek gerekiyorYa bu bir ayı kırk günü dolanlar ses versin süreç biraz daha normale dönüyor mu tek umudum o çünkü
Henüz net bi şey söylemiyorlar muhtemelen 1 haftayı bulacak gibi çünkü enfeksiyon tedavisi 5 gün sürüyormuş ortalama. Yarın sağım işini sorayım hastanede böyle bi imkan var mı diyeCanım çok geçmiş olsun ve tebrik ederim öncelikle. Kaç gün kalmasını öngörüyor doktor? Bizim hastanede yoğun bakımda hastane tipi sağım makinesi kullanma imkanı vardı. Ben onunla sağdım. Sonra eve de bir hafta kiraladım evde sağmaya devam ettim.
Canım gözün aydın olsun. Allah analı babalı büyütsünHenüz net bi şey söylemiyorlar muhtemelen 1 haftayı bulacak gibi çünkü enfeksiyon tedavisi 5 gün sürüyormuş ortalama. Yarın sağım işini sorayım hastanede böyle bi imkan var mı diye
Çok teşekkür ederimCanım gözün aydın olsun. Allah analı babalı büyütsünAntibiyotik tedavisini bebiş iyileşse bile yarım bırakmıyorlar. Bize en az 7 gün en fazla 12 gün sürer demişlerdi. Kısa sürdü. Biliyorum zor ama stres yapmamaya çalış. İlk süt en iyi el ile sağımda çıkıyor diyorlar ama ben 2 günün sonunda yapamayınca hastanede makine getirmişlerdi. Mutlaka sor. Yardımcı olurlar sağım konusunda.
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün ve çok geçmiş olsunÇok şükür ameliyat güzel geçti. Bebeğim 2 saat yanımdaydı hemen emzirebildim. Çok şükür hemen tuttu emri falan ama anne karnında sarılık olmuş ve bebişe doyamadan ışık tedavisine aldılar. İdrar yolu enfeksiyonu için de ilaç kullandım bi süre ama oda bebeğe geçmiş. Yani şuan tedavi altında. Sütüm ilk sağımda biraz daha fazlaydı ama şuan 5 ml anca çıkartabildim. Kolostrumu nası sağmak lazım tecrübeli anneler
Beceremiyorum sanki elle sağıyorum ziyan oluyo gibi Manuel pompa zaten bence toplamıyo yeterince. Eczaneden şırınga aldım ama onla mı sağıyım nası sağıyım nası daha iyi verim alırım bilemedim. Birde rezene çayı aldık anne çayı vs bi şeyler aldık. Yavaş yavaş içmeye başlıycam. Bestlak damla aldırayım mı eşime faydasını görenler oldu mu?
Ayrıca pompa işini nası yapayım elektrikli pompa mı edinmek gerekir
Yani şuan kafam allak bullak yardımlarınıza ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?