- 11 Nisan 2024
- 1.961
- 1.872
- 53
Canım doktorum elenatal 3 verdi ama düzenli kullanmıyorum
Elanatal 3 kullanıyorum ben
Evet demiri de ekstra alıyorum ben doktor onu ayrı yazdıasiliris canjm sana da mı doktor önerdi?
Kızlar bana doktor önermedi bir şey ya. Ben de zaten aşırı iştahsızım ya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Eczacı da ocean mummy ve elanatal arasında kaldı. Ocean aldım ama sonra demir + ocean mummy bir arada sıkıntı olur mu diye düşündüm. Size demir de yazdı mı doktor? Ona göre yârın değiştireceğim bakalım.
Yalnız değilsin canım .. ilk hafta bende böyleydim ağlıyordum sürekli.. ama şuan daha iyiyim . Arada geliyor yine ama geçecek bu zamanlar bi daha bu kadar minik olmayacaklar hele kokusunu çok özleyeceğim.. eşinle konuş yada dertleştiğin birisi ile paylaş yalnız yaşama bu durumuKızlar ben çok kötüyüm çok güçsüz hissediyorum yapamayacakmış başaramayacakmış gibiyim. Eski hayatımı çok özlüyorum yanı başımdaki kızımı eşimi özlüyorum dayanamıyorum bebek ağlayınca kalkıp bakamayacakmışım gibi o kadar kötüyüm. Nolur bişey diyin yazmadan geçmeyin
Canım hepimiz aynı durumdayız anladığım kadarıyla. Daha bugün annem arayınca ona ağladım. Tahammülüm kalmadı dedim. Oysa ne zorluklarla getirdim evladımı dünyaya. Karnımda ayrı, doğduktan sonra ayrı yaşam mücadelesi verdi. Sonra da Allah’ın zoruna gider diye korkumdan ağladım. Yalnız değilsin..Kızlar ben çok kötüyüm çok güçsüz hissediyorum yapamayacakmış başaramayacakmış gibiyim. Eski hayatımı çok özlüyorum yanı başımdaki kızımı eşimi özlüyorum dayanamıyorum bebek ağlayınca kalkıp bakamayacakmışım gibi o kadar kötüyüm. Nolur bişey diyin yazmadan geçmeyin
Evet gebelikte o şekilde kullandım mummy bitmemişti henüz o yüzden devam ediyorum bitince de diğerine geçeceğim Dr önerdi kuzenim de kullandı tavsiye etti süt artıyormuş filan araştır bi istersenCanım doktorun mu önermişti? demir + ocean mummy bir arada sıkıntı olur mu acaba? Bana doktor bi şey demedi de kendi kendime alacağım o yüzden emin olamadım.
Kızlar ben çok kötüyüm çok güçsüz hissediyorum yapamayacakmış başaramayacakmış gibiyim. Eski hayatımı çok özlüyorum yanı başımdaki kızımı eşimi özlüyorum dayanamıyorum bebek ağlayınca kalkıp bakamayacakmışım gibi o kadar kötüyüm. Nolur bişey diyin yazmadan geçmeyin
Canım öyle düşünme benim sütüm çok geç geldi ve bebeğime yetmiyor mama takviye veriyorum söylediğin herşeyi aynı hissediyorum vee üstelik süt veren kadın gibide hissedemiyorum çinkii sütümde yetmiyorr neler yedim içtim çoğalmıyorda
Valla soktorlara bakma canım sarılık riskin yoksa gündüzleri iki saatte güzelce besle akşamlarıda biraz daha esnetebilirsin bnce bnm doktorum saat başı emzir diyo benim yapmam mümkün değil yanii
Canım doğal şeyler denedim beslak damla denedim ama hiç bir fatda etmedi bana hala aynı başladığım yerdeyimm
Bence emzirmeden sonra yapmayın. Memenin uyarılma süresi var. Direk emzirdikten sonra ekstra uyarmak iyi bir şey değil. Ha ilerde bolll bol sütümüz olur bebek boşaltamaz o zaman mastit olmamak için emzirme sonrası hemen sağım yapılabilir bence. Göğsünüzün en azından 1 saat dinlenmesine izin verin bence günde 2 kere yapıyordum benOnuda deneyeyim nereden alabilirim
günde kaç kez kaç dk sağım yağmam lazım bi ara her emzirme sonrası sağım yapıyordum onar dk geceleri bile iki kez falan yapıyordum sma bi fark olmadı günde iki kez falan sağmaya başladım bnde sağım yapındada göğüs uclarım çok axıyor
Bana doktor önerdi hem enerji hem süt üretimi içinasiliris canjm sana da mı doktor önerdi?
Kızlar bana doktor önermedi bir şey ya. Ben de zaten aşırı iştahsızım ya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Eczacı da ocean mummy ve elanatal arasında kaldı. Ocean aldım ama sonra demir + ocean mummy bir arada sıkıntı olur mu diye düşündüm. Size demir de yazdı mı doktor? Ona göre yârın değiştireceğim bakalım.
Canınızı sıkmayın, bebeğiniz illa ki toparlayacak kilosunuBugün doktora ara bi muayeneye gidelim dedik bebek ne durumda diye. Sarılık değeri iyi riskli bir durumu yok ama hiç kilo almamış. Doğum kilosunda olduğu gibi duruyor bugün 14 günlük oldu tam.doktor aç bu çocuk dedi olmayan moralim hepten yerin dibine girdi. Beceremiyorum ben bu çocuğa bakmayı. Her memeden sonra en az 60 ml mama vereceksin 30-40 yiyip duruyorsa gaz çıkar uyandır biraz daha ver dedi. 90 ml kadar yolu var o istemeyene kusana kadar doyuracaksın diyor. Çişli bez sayısı 7-8 her gün dedim hatta bir bezde 2 çiş olduğu da oluyor, ben tartıya bakarım yeterli beslenme yok dedi.
Çok istedim oğlumu çok seviyorum onu ama çok ağır geliyor sorumlulukCanım hepimiz aynı durumdayız anladığım kadarıyla. Daha bugün annem arayınca ona ağladım. Tahammülüm kalmadı dedim. Oysa ne zorluklarla getirdim evladımı dünyaya. Karnımda ayrı, doğduktan sonra ayrı yaşam mücadelesi verdi. Sonra da Allah’ın zoruna gider diye korkumdan ağladım. Yalnız değilsin..
Ya Hahshshs hunimiz neredeeeBen altını temizleyip uyku sersemi eski bezi geri kapatmışımbir baktım temiz bez yanımda duruyor hahaha
Allah razı olsun o kadar kıymetli ki yazdıklarınız aynı şeyi yaşamayanlar anlamazlar. Eşimin de tahammülü azaldı artık onada hal veriyorum elinden gelenin fazlasını yapıyor ama ben bir türlü sakinleşemiyorum. Kızımla özgürce sinemaya parka avmye gitmeyi özledim. Onu yatırınca iki bardak kafam rahatça çay içmeyi eşime sarılmayı özledim. Ne tadım var ve tuzum ne zaman geçecek bilmiyorum çok zorlanıyorum. Eminim hepinizin yanında anne baba veya kvniz vardır. Benim kimse tok o kadar bunalıyorum ki evdeZaten bu dönemin özelliği bence güçsüz hissetmek ve eski hayatını özlemek.Deli gibi eski hayatımı özlüyorum öyle böyle değil.Utanmıyorum özlemekten de hatta yas yaşıyorum sanki,eski hayatımı kaybetmekten.Yeni hayata adapte olmak çok zor ve tünelin ucunu maalesef aydınlık göremiyorum.Ama sen kızını nasıl büyüttüysen bunu da büyüteceksin merak etme canım.
Benim bebek zayıf doğdu 38+0 da 2770 doğdu. Yoğun bakımda da kilo verdi. Sonra ben evde 1 hafta anne sütüyle beslemeleri rağmen sadece 90 gram aldı. Ben de 2 saatte 1 e indim. 15 dksı zaten uyandırmak sürüyor. Şu an doğum kilosunu baya geçti şükür artık 3 saatte uyansam bir şey olmaz dimi
Yapıcammm çok teşekkür ederim cevap içinCanım ben de aynı şeyleri hissettim ağladım. Çaresiz hissettim daha bugün annemin bir sözüyle. Geçecek inşallah. Sana tavsiyem eşinin izinli olduğu bir gün kızını alıp dışarıda yürüyüşe çık yarım saat. İkinize de çok iyi gelir
Kaç günlüj bebeğiniz? Şu an nasılsınızKızlar ben hep alarm kuruyorum. Geceleri bebeğim kesintisiz bir saat uyursa alarm ile uyanıyorum. Ve uykulu halimle telaşla nefes alıyor mu diye bakıyorum. O sırada bebeği uyandırıp huzursuz ediyorum. Kusarsa diye uyumak istemiyorum. Boğulur korkusuyla evde tekken lavaboya bile gitmiyorum. Eşim evdeyken de bir şey olur da fark etmez diye gözümü üstünden ayıramıyorum. Bu yüzden hiç dinlenemiyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı aramızda? Bu korku geçer mi? Benliğimi kaybettim gibi artık. Eski tasasız hallerimi düşünüyorum. Lohusalık da geçti ama bu hislerim geçmedi. Çok üzülüyorum. Bebeğim için canımı veririm ama bu değişimlerle baş ederken çok zorlanıyorum.
Çok teşekkür ederim mesajınız ve güzel dilekleriniz içinCanınızı sıkmayın, bebeğiniz illa ki toparlayacak kilosunu
Benim bebeğim 3.550 doğdu. 2.hafta kontrolümüzde doğum kilosunun altındaydı. 3.445ti.
Doktor bana da bebek aç dedi. Çok üzüldüm ama elimizden geleni yapıyoruz. Bilerek aç bırakmıyoruz. Bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyor demek.
Bana o kontrolde doktorum emzirme yanında bebeği mutlaka ya mama ya sağılmış anne sütü ile destekleyelim dedi. Dediği gibi yaptım. 3.hafta kontrolümüzde bebeğimin kilo alımı iyiydi. Bu hafta mamayı tamamen keserek gitme hedefimiz var. Deneye deneye ilerleyeceğiz hepimiz
Siz de canınızı sıkmayın lütfen. Bu hafta böyle olmuş olabilir. Öğreniyoruz. Eminim ilerleyen haftada sizin de bebeğiniz kilo almış olacak
Canım benim de kimsem yok sadece eşim ve 1. Sınıfa giden kızım. Sürekli kızıma sessiz ol bağırma elleme yapma otur demekten o kadar bunaldım ve yoruldum ki.. o da çocuk daha kendini kontrol edemiyor haliyle şarkı söyleyerek oyun oynamayı çok seviyor mesela ama kardeşinin uyku saatlerinde mecbur susmak zorunda.Allah razı olsun o kadar kıymetli ki yazdıklarınız aynı şeyi yaşamayanlar anlamazlar. Eşimin de tahammülü azaldı artık onada hal veriyorum elinden gelenin fazlasını yapıyor ama ben bir türlü sakinleşemiyorum. Kızımla özgürce sinemaya parka avmye gitmeyi özledim. Onu yatırınca iki bardak kafam rahatça çay içmeyi eşime sarılmayı özledim. Ne tadım var ve tuzum ne zaman geçecek bilmiyorum çok zorlanıyorum. Eminim hepinizin yanında anne baba veya kvniz vardır. Benim kimse tok o kadar bunalıyorum ki evde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?