• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    237
Kızlar bebeğim hala küvözde. Onu emzirmek için bende hastanede kalıyorum
3 saatte bir emzirmeye gidiyoruz. Bebek güzel emebiliyor refleksleri güzel. Ama memeyi boşaltamıyo yoruluyor. Meme ucum çok çıkık değil nası çıkartabilirim onun etkisi olur mu
Yani emiyor ama doymadığı için biberonla ya süt ya da mama veriyo hemşireler bu 3 saatlik süre zarfında. Silikon uç evde onu sabah getirtebilirim evden ancak.
Manuel pompa ile üç beş kez yapınca çıkıyor bebeğin memeyi tutması kolaylaşıyor canım

Allah kolaylık versin canım. Şey soracağım mesela çocuğa banyo yaptırdıktan sonra rahatlayıp uyku moduna geçmiyor mu? Ben de çok sık yaptıramadım göbek geç düştü bir de babası şehir dışına gidiyor sık sık. Tek başına zor oluyor. Ama yaptırdığımda rahatlayıp gevşiyor uykusu daha kolay oluyor.

Canım benim işime yaradı zaten yorumları da o şekilde puanı yüksek. Her bebek aynı tepkiyi verir mi bilmiyorum ama inş senin de işine yarar. Tek seferde bırakma iyice dene ilk birkaç gün ben olmuyor sandım sonra tekrar denedik ve memnun kaldık.
Canım sık yaptıramıyorum belki onun etkisi olabilir. Ama bebeklerimiz daha çok küçük olduğu için annemde 40 çıkana kadar kırk çeşit huy olurmuş. Bi de şey sorcam ya göbek bağı ne zaman düşüyor? Benim bebeğimin halen düşmedi. 🥺 İki gündür kuru koyu renk göbek bağının kalıntısı oluyor kıyafete bulaşmış halde. Normal mi bu

Ay öylr anlamakta çok zor bencee direk testi olsa daha iyiydi.. reflu tanısı nası koyuldu
1 yaştan sonra testleri net sonuç verebiliyorsun hatta 15 aylik demisti sanırım. Sut ve süt urunlerinin3 gun birakiyorsun cocugu gözlemliyorum sonra yumurta ve ürünlerini. En çok bu ikisinin alerjisi görünüyormuş.
Reflu tanısı bizde de kusma çoktu. Sadece sayı olarak değil birde miktar olarak da çok cikartiyordu. Gece uykuları gazdan hep bölünüyordu. Gece 10 dan fazla uyanıyordum

Canım sık yaptıramıyorum belki onun etkisi olabilir. Ama bebeklerimiz daha çok küçük olduğu için annemde 40 çıkana kadar kırk çeşit huy olurmuş. Bi de şey sorcam ya göbek bağı ne zaman düşüyor? Benim bebeğimin halen düşmedi. 🥺 İki gündür kuru koyu renk göbek bağının kalıntısı oluyor kıyafete bulaşmış halde. Normal mi bu
Evet benim de öyleydi 12. Gün civarı düştü önceki iki gün zıbınında bulaşmış halde görüyordum

Evet benim de öyleydi 12. Gün civarı düştü önceki iki gün zıbınında bulaşmış halde görüyordum
Bizim de kaç gündür bu şekilde ama hala düşmedi bekliyoruz düşmesini
Bir de canım d vit sen mi sormuştun
bize amcamız dynavit almış onu kullan dedi ona başladım gelince önce sağlık ocağının verdiğini kullanıyordum

Benimkinin 16. günde düştü. Öncesindeki kontrolde doktor telaş etmeyin 21 güne kadar düşmeyen gördüm normal kabul ediyorum demişti. Evet bende de oldu o leke onu da doktor sorun olarak görmedi. Kontrolde alt taraftaki nemli kısma bir minik işlem uyguladı yaktı galiba akmasın diye bilmiyorum. Ama yine leke oldu gelince. Bir de göbeğini pamukla vs silmeyin açıkta kurusun nemliyse demişti. Ben göbeği düşene kadar cesaret edip yıkayamadım. Banyoda da şampuan değmesin oraya diyorlar. Su sıkıntı değil ama açıkta kurutmak lazımmış.

Kızlar sizde de süt gelirken memede bir sancıma oluyor mu? İkisinde birden oluyor bende. Tam da çocuğun acıkma saatine falan denk geliyor.

Kız uykusuzluk da zor ya çıldırır insan
Yalnız mısın yanında destekçin var mı
Eşim izinli kuzum senelik tüm izinlerini biriktirmişti bu zamanlar için allahtan o var yanımda bazen o alıyor oyalıyo biraz da bari bende bi saat falan uyuyorum max🫠 kahvaltı yapacak vaktim olmuyor oyalamaktan çocuğu, bi yandan emziriyorum bi yandan eşim hazırlamış sağolsun ağzıma tıkıyo falan🤣🤣 ailem 2 3 saat kadar uzaklıkta bi süre onlar kaldı yanımda daha rahattım tabi, annem yine arada bi atlayıp geliyo ona postalıyorum bebeyi rahatlıyorum biraz derken öyle böyle büyüyoruz bakalım🥹

Benimki şu an 70 ml anne sütünü anca içiyor
Benim bebeğim doymuyor ya 🥹 ne kadar içtiğini görmek için sağıp verdim acaba sütüm mü yetmiyor diye ama 130 ml süt sağıp veriyorum içiyor üstüne meme istiyor acaba sütüm mü doyurucu değil diye düşünmeye başladım iştahının olması tabii ki çok güzel bir şey çok şükür ama öte yandan da dediğim gibi sütüm doyurucu ku değil acaba diye düşündüm

Benim bebeğim doymuyor ya 🥹 ne kadar içtiğini görmek için sağıp verdim acaba sütüm mü yetmiyor diye ama 130 ml süt sağıp veriyorum içiyor üstüne meme istiyor acaba sütüm mü doyurucu değil diye düşünmeye başladım iştahının olması tabii ki çok güzel bir şey çok şükür ama öte yandan da dediğim gibi sütüm doyurucu ku değil acaba diye düşündüm

Canım bence biberonda sıcaklığımızı alamadıkları için doyuyor ama tatmini olmuyorlar. Mesela bazen uyku öncesi de illa o memeye dokunacak bir dakika, sonra bırakıyor kendini. Onun gibi bir şey bence. Sadece emzirdiğinde nasıl? Çocuk memeyi kendi bir noktada bırakıyor ve gevşiyor mu? Aç olan çocuk asla huzur bulmaz emdikten sonra bence.

Benimki de sürekli istiyor ama kusuyor. Yani aslında aç oldukları için değil memede huzur buldukları için öyle yapıyorlarmış. Ama bilemwdim şimdi siz öyle diyince ben az mı veriyorum diye düşündüm 😓

Çocuk emerken ay bir uyusun ben de uyuyacağım diye geçiriyorum. Zaman uzadıkça uzuyor, bu sefer acıkıyorum canım bir şeyler çekiyor uyumak yine iptal😂
Ya da uyusun şu şu işleri yapacağım diyorum sonra uyuyana kadar acıkıyor yoruluyorum işler iptal bu sefer😂

Kızlar hamileliklerimizi hatırlayalım. Sorun olmayan şeylere bile endişeleniyorduk ben arada sizi sarsıyordum kızlar normalsiniz her şey yolunda diye.
Şimdi de aynısını süt yetme meselesinde yaşıyoruz. Bir sorun varsa kendini belli eder aksi takdirde sütümüz besliyor ve doyuruyordur. Benim kanaatim bu şekilde. Kendimizi yıprata yıprata azaltacağız sütümüzü böyle giderse. Biraz relaks biraz gamsız olmamız lazım bu süreçte

Back
X