• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202
Tam doğru cümleyle aktaramayabilirim ama geçen hafta okumuştum. Vajinal doğum yapanlarda bebeğin vücudunda olan ödemin büyük bir kısmı hemen doğum esnasında atılıyor ama sezaryen ile doğan bebeklerde ilk söylenilen kilo tamamen aslında ödemli kilo ve bu kilo bebeğin gerçek kilosu değil. Ancak birkaç gün sonra bebek ödemi attıktan sonra gerçek kilosu ortaya çıkıyor ve bebeğin zayıflamış olması anneleri korkutuyor. Oysa bu zaten beklenilen bir durum.
Bu şekildeydi bilgi. O yüzden zayıflıyor diye kendini yıpratma. Üzülme. Kısa sürede taburcu olacak ve senin sütünle, bakımınla, sevginle tekrar kilo alacak 🩷
Bende tam ayni seyi yazacaktim 🫶 sezaryende bebek odemini dogumdan sonra atiyor diyorlar, muhtemelen oyle bir durum var, kisa zamanda toparlar insallah, bana sorarsan baska bir problemi yoksa evinize gitmenizi tavsiye ederim, anne rahat edince bebekte rahat ediyor, sutunde artacaktir eminim Puxhu Puxhu

kızlar hastanede olan, bebeğini bekleyen herkes dualarımdasınız, inşallah en kısa zamanda her şey en hayırlısı ile sonuçlanır ❤️

bizim de bugün kontrolümüz vardı, bebeğin karnı yine 2 hafta geriden geliyo ama gelişim geriliği gibi durmuyo dedi yine de takip edicez.

39 a kadar bekleyelim eğer 3 kilonun altında olursa sezeryan, üstünde olursa normal doğum planlarız dedi.

bizim aceleci bebiş umarım bekler 39 a kadar 😕
Hayırlısı hangisiyse ne zamansa o şekilde olur inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini 🙏

Kizlar kahvaltidan sonra tansiyonumu olcuyorum, tansiyonum normal ama nabzim cok yuksek oluyor, dun 190di suan 180 falan, neden oluyor yediklerimden mi anlamadim, bilen aydinlatsin beni 🥹

1 gun bakmadim grupa yine biseyler olmus sanirim mesajlari tam okuyamadim. Allah herkesin yardimcisi olsun zamaninda saglikli kavusalim yavrularimiza insallah. benimde 1 saate randevum var kac gundur bebisin hareketlerini zayif hiss ediyorum karnimda cok sertlesiyor bide grip oldum. dua ediyorum insallah her sey yolunda olsun bu gun sezaryen gunumuzu alacagiz cok korkuyorum bisey cikacak diye

Günaydın herkese hastanede olan tüm annelere allah kolaylık versin her şey umdukları gibi hayırla sonuçlansın inşallah herkesin gidişatı ve hikayesi farklı içimizi ferah tutalım bebişlerimiz güçlü sıkı sıkıya bize bağlılar 🙏🏻

Kızlar bugün özelde randevum var. Özelde takipli olanlara bir şey sormak istiyorum. Benim haftalarımdayken rahim ağzı uzunluğunuz ölçülüyor muydu? Vajinal ultrasonla mı yapıyordu ölçümü doktorunuz?

Kızlar bugün özelde randevum var. Özelde takipli olanlara bir şey sormak istiyorum. Benim haftalarımdayken rahim ağzı uzunluğunuz ölçülüyor muydu? Vajinal ultrasonla mı yapıyordu ölçümü doktorunuz?
özeldeki doktorum ultrasonları hep karından yapıyo ama rahim ağzı uzunluğu ile ilgili bişey demiyo bakarken

bi kere de araştırma hastanesinde vajinal ultrasonla bakmışlardı

Evet canım özelde kanama ve başka sıkıntı olmadığı sürece vajinal bakmadı hiç doktorum. Ama ultrasonda bir kez rahim ağzını kısa görmüştü emin olmak için bakmıştı o da 20 haftada falan dı. Şuan hiç bakmıuor

Kizlar kahvaltidan sonra tansiyonumu olcuyorum, tansiyonum normal ama nabzim cok yuksek oluyor, dun 190di suan 180 falan, neden oluyor yediklerimden mi anlamadim, bilen aydinlatsin beni 🥹
Canım 180-190 çok yüksek rakamlar daha önce olmuş muydu hiç doktora danıştın mı

Benimki hiç vajinal muayene yapmıyor. Perinataloğum da özel klinikte o da vajinal muayene yapmıyor. Normal bakarken ölçüyorlar

Merhaba kızlar yaa ben 34 haftadayım 2100 kilo geldi doktor çok kilolu olmayacak gibi dedi yani düşük mü sizce bu kilo internetten baktığıma göre normal aralıkta gözüküyorr anlayamadım bende.. karın bölgesi 5 gün geride gözüküyor kafa bölgesi bi hafta önde onlara normal dedi doktor bilgi verir misiniz

Kızlar sonucuma bakar mısınız çok hafif idrar yolu enfeksiyonu çıktı fakat kültür yapmadı yine. Hafif diye mi bilgisi olan var mı

Eklentiler

• IMG_2474.webp
    IMG_2474.webp
    39,5 KB · Görüntüleme: 35
Canım pek iyi değilim miniğin sarılığı 11 çıktı bide kilo kaybediyor emziriyorum artı mama da veriyorum bence güzel de yiyor ama neden kilo kaybediyor anlamış değilim. Durumum pek iyi değil yani üzüntüden halsizlikten uykusuzluktan hasta olmasam iyidir
Ödem atıyor yavrum bebek niye kilosu düşsün,çok normal değil mi ilk doğduklarında ödemli oldukları için bir de onu atınca kilo kaybediyor gibi gözüküyordur.Sarılıkta da her bebek oluyor kaç yeni doğan annesiyle konuştuysam hep bebekleri sarılık oldu,kendini suçlama ve üzme.Kontrol dışında gelişen şeyler bunlar.O deli saçması hemşireleri de parçalamak istedim.Lohusalıktan bir haberler herhalde.Bu kadar empatiden yoksun insanların sağlık çalışanı olmasına gıcık oluyorum.Umarım bunu söyledikten başı göğe ermiştir gerizekalı kadının.

Önce karından ultrason ile bakıyor rahim uzunluğuna bebeğe sonra kesin doğru ölçüm için vajinal ultrason ile bakıyor ama benimki serklajli olduğu için bakıyor genelde karından baktığında problem görmüyorsa bakmıyorlar

Canım ben riskten dolayı her hafta kontrole gidiyorum. Sadece sancim olduğunda alttan açılma ya da yumuşama var mı diye baktı doktorum. Her muayenede karın ultrasonu ile servikal uzunluğa bakıyor.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim kızlar. Ben şehir hastanesinde perinatoloji bölümüne gidiyorum ama rahim ağzı uzunluğu ile ilgili hiçbir şey demiyorlar. Sadece rahim ağzı kapalı diye bilgi geçiyorlar. O yüzden merak ettim özelde işleyiş nasıl oluyor diye.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim kızlar. Ben şehir hastanesinde perinatoloji bölümüne gidiyorum ama rahim ağzı uzunluğu ile ilgili hiçbir şey demiyorlar. Sadece rahim ağzı kapalı diye bilgi geçiyorlar. O yüzden merak ettim özelde işleyiş nasıl oluyor diye.
Genelde sıkıntı olmazsa söylemiyorlar cnm ölçüp geçiyorlarr benm doktorumda öyleydi ben sormaya başlayınca normal uzunlukta falan dedii çncesi söylemiyordu

Dün hastaneye yatan bir arkadaşımız daha vardı durumu nedir acaba nickini hatırlayamadım 🙏🏻

Back
X