• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202
tam normal dedi kilolu olmayacak belliki 2500 sonrasını normal kabul ediyoruz zaten dedi ama böyle tam sınırda falan diyince ince bi tedirgin oluyor internetten baktım benm haftamda 1900 ile 2400 arası normal diyor benmki tam ortada böyle sanki kilosu azmış gibi konuştu ondan sizleri merak ettm kendimde çok kilo almadm ondan etkilendm sanırm
canım aynen bana da normal diyo ama kibar bi bebek olcak diyo ben de biraz takıldım bugün 😕 bide 39 a kadar bekleyeceğiz dedi bizimki 29 da bi erken doğmayı denedi 🥲 biraz tadım kaçtı neden tam bilmiyorum da aslında normalmiş bizim bu durumlar

Canım benimde dün 31+6 da kafa 2 hafta önde.
Karın da 2 haftadan fazla geride çıktı. Bacak da 1 hafta geride. 2 haftada 200 gram almış. Toplam 1645 kg çıktı. Gerilik artıyor mu sabit mi kalıyor acaba genelde
doktorun dediğine göre geriliğin artmaması önemliymiş bizim durumlarda sabit kalıyo sanırım canım, senin de kilosu çok az değil aslında hemen hemen aynıydı benim de o haftada

İyi bari yaa. Sevindim canım. Bende tansiyon biraz dalgalı iniyor çıkıyor ama iğnenin etkisi muhtemelen. Sakince dinlenerek geçiriyorum. Bugün 4 de ikinci doz yapılacak. Toplam 2-2 4 doz yapıldı bana. Sanada öylemi
Bir süre çok iş falan yapmadan dinlen bakalım tamamen düzene girer inşallah. Dün ilk yatış yapıldığında birinci doz 12 saat sonra ikinci doz yapıldı bana

hastanede olan herkese acil şifalar.. inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız hepimiz 🙏 bende bugün kontrole geldim kafası büyük bizimkinin 2 hafta önde gidiyor normal dedi doktor sizin nasıl çıkıyor kızlar baya önde bizimki 😞 bu arada son zamanlarda dikkat ettim yeme olayına güzel kilo almış görünüyor. Sabahları 1 yumurta yarım avakoda ve tahim pekmeze devam kızlar 😊
Benim de bebeğimin kafa ölçüsü 2 hafta önde. Doktorum normal diyor her defasında. Gözünüzün önüne büyük kafalı bir bebek gelmesin, her bebeğin kafası bir olmuyor, 2 hafta ileride olması bir sorun anlamına gelmiyor dedi🙏🏻

Kizlar kontrolden çıktım aşağı yukarı bebeğin hareketlerini çok hissetmedigimi söyledim suyumun arttığını şekerden şüphelendiğini söyledi tokluk kan şekerine bakalım dedi 34+6yim sata göre ama ölçümleri 36+6 ile aynı önden gitmeye başlamış dedi yediklerine dikkat etmen lazım dedi kilosu 2800 gram olmuş moralim bozuldu acikcasi son zamanlarda hiç dikkat etmedim beslenmeme çünkü sıkıldim artık 8 aydır dikkat et et nereye kadar dedim bebeğe zarar da verebilirdim bebeğin suyu fazla olunca ciğer gelişimi gerileyebiliyormus doğum hakkında konuştuk bebek kilolu olursa riske girmeyi sevmiyorum komplikasyonlar oluşabiliyor dedi doktorum vajinal istiyordum bu kadar kilo alabileceğini bilemedim bebeğin suyunu dengelemek için önerilerinize açığım

Kizlar kontrolden çıktım aşağı yukarı bebeğin hareketlerini çok hissetmedigimi söyledim suyumun arttığını şekerden şüphelendiğini söyledi tokluk kan şekerine bakalım dedi 34+6yim sata göre ama ölçümleri 36+6 ile aynı önden gitmeye başlamış dedi yediklerine dikkat etmen lazım dedi kilosu 2800 gram olmuş moralim bozuldu acikcasi son zamanlarda hiç dikkat etmedim beslenmeme çünkü sıkıldim artık 8 aydır dikkat et et nereye kadar dedim bebeğe zarar da verebilirdim bebeğin suyu fazla olunca ciğer gelişimi gerileyebiliyormus doğum hakkında konuştuk bebek kilolu olursa riske girmeyi sevmiyorum komplikasyonlar oluşabiliyor dedi doktorum vajinal istiyordum bu kadar kilo alabileceğini bilemedim bebeğin suyunu dengelemek için önerilerinize açığım
Nişastalı şeyler, şekerli şeyler, meyve, pirinç tüketimini kısıtlamak hatta bitirmek.. Benim de sonradan gebelik şekerim çıktı. Suyu da sınırda fazlaydı şu an resmen diyette gibi besleniyorum

Geçmiş olsun canm çok kafana takma stres en önemlisii benmde bi ara fazlaydı meyve çok yiyordum azaltım normalde döndü yediğin içtiğin neler ona göre yol izleyebilrisin… kilosuda çok önde değil gibi ben anlamaıyorm..
34+6 ya göre kaç kilo olmalıymışi ben anlamadım yaa bende 34+0 2100 kilosu banada kilosu az gibi konuştu doktor neye güvenicez şimdi😀

Ben de cok kararsizdim, esimle ortak isindigimiz isim alya oldu ama ben hep ya daha cok icime sinen bi isim duyarsam diye emin olamiyordum. Ofisten bi abi iki cocugumun ismini de koyarken nufus mudurlugunden cikarken bile hala acaba diyordum bazi insanlar hic emin olamiyor demisti😅 esim bana gore daha emindi ben de baktim netlesemiyorum alyanin onune gecen isim de bulamiyorum 7. Ayda hediyeliklerini kapi susunu ve yastigini alya ismiyle olacak sekilde siparis edip kendimi netlestirdim💜
Yeğenimin Adı Alya Deren fikir olucaksa :)
Bende Asya koyuyorum yastığa vs yazdırdım ama bi muallaktayız hala . Asya Duru olcak sanırım 🥹

Geçmiş olsun canm çok kafana takma stres en önemlisii benmde bi ara fazlaydı meyve çok yiyordum azaltım normalde döndü yediğin içtiğin neler ona göre yol izleyebilrisin… kilosuda çok önde değil gibi ben anlamaıyorm..
34+6 ya göre kaç kilo olmalıymışi ben anlamadım yaa bende 34+0 2100 kilosu banada kilosu az gibi konuştu doktor neye güvenicez şimdi😀
31+6da benimki 2100 gramdi biraz önde demisti

IMG_7333.webp

Şimdi boy tam olması gereken kilosu 100 gram fazla bile ozaman niyr zayıf dedi 😀😀 hamilelik bi delilik gerçektenn

Sen bana göre yine iyisin canım. Benim 34+2 de 2900 küsür bana da aynılarını dedi iri gidiyor karbonhidrat ve tatlı tüketimini kısıtla dedi. Geçen haftada öyleydi açlık tokluk şekeri bakılmasını istedi sağlık ocağında onlara baktırdım normal çıktı. Benimkinin suyu normal çıkıyor ama baya iri gidiyor 😕

Sen bana göre yine iyisin canım. Benim 34+2 de 2900 küsür bana da aynılarını dedi iri gidiyor karbonhidrat ve tatlı tüketimini kısıtla dedi. Geçen haftada öyleydi açlık tokluk şekeri bakılmasını istedi sağlık ocağında onlara baktırdım normal çıktı. Benimkinin suyu normal çıkıyor ama baya iri gidiyor 😕
Tokluk şekerim 160 çıkmış doktorun tahmini doğru çıktı

Bak seninkinin sebebi belli tatlı ve karbonhidratı kısarsan suyu normale dönecek, kilo alımı yavaşlayacak demekki. Ben geçen hafta dikkat etmeme rağmen yine 400 grama yakın kilo almış bir haftada bende 1 kilo vermişim. Bende normal doğum istiyorum ama 38 den sonra 4 kiloyu geçecek muhtemelen sezaryen olacak.

Hamileliğimin 25.haftasında şeker yüklemesi ile gebelik şekerimin olduğunu öğrendim. O zamandan bu yana diyet, insülin ve düzenli yürüyüş ile ilerliyorum.
Diyestisyen ile görüşüp ilerlerseniz sizin için daha iyi olacağını düşünüyorum. Hem yedikleriniz kontrol altında olur hem de siz kendinizi acaba çok mu yedim az mı yedim soruları ile yormamış olursunuz 🤗
astroleblebi

Günün en güzel haberi çok şükür çok sevindim. C cilekcanavari sonraki güzel haberi senden bekliyorum. 😍
Doktor kendisi çıkardı burda enfeksiyon riski var evde daha güzel bakarsın dedi pzt kontrole getir dedi. Nasıl bi dua zinciri oluşturduysanız🥹 gönlümüzden geçen oldu 🙏

Canmm çok aşırı yüksek değil hiç üzülüp stres yapma bence aşırı bii kiloda yokk sadece dikkat ediceksin meyveyi azalt bnm suyum biraz fazlaydı ieker yoktu meyveyi azaltırmıştı havuç falan çok tüketme havuç suyuda suyu arttırıyormuş çnki yine doktoruna sor o yönlendirir mutlaka arkadaşların dediği gibi şekeri karbonhidratı azalt yeşillik ağırlıklı beslen

Back
X