Ağrısı olan kızlar, vücut doğumun ilk fazına girdiğinde biseylerin nasıl farklı ilerlediğini anlamanız açısından yazıyorum. Pazartesi günü benim 3-4 saat kadar aralıksız kasılmalarla 15-20 dakikada bir gelen regl ağrılarım oldu. Ama cok zorlayıcıydı ve rengim kireç gibi oldu. Doktorumu aradık, muayeneden yeni cıktınız hersey yolundaydı bol su içip istirahat et dedi. Okey dedik, bekledik. o geceyi otururken rahat, ayaktayken sancılı geçirdim. Ertesi gün evde istirahat halindeydim koltuktan hiç kalkmadım ama yine aralıklı olarak sancılar gelmeye devam etti ama şu şekilde; kasığıma regl ağrısı giriyor, makatım oturduğum yerde çivi varmışcasına batıyor, ayaktaysam oturamıyorum oturuyorsam kalkamıyorum. Çarşamba günü ağrım olmadığına kendimi ikna etmeye calıstım güldüm eğlendim sizlerle konustum, kendimi sıcak tuttum. Amaaa gece olduğunda kabus başladı. Uykumda belim, makatım, özel bölgem ve kasığım aynı anda sıkışmış kasılmıştı ve inleyerek uyandım. Yağmur yağıyordu cok severim, cıktım balkonda biraz hava aldım geri uyumaya calıstım ve her uzandğımda aynı korkunç sancılar geldi. Sabahı sabah ettim, doktorumu aradım. Bol su iç istirahat et bunlar artık olacak seyler dedi. Ama işler yine yolunda gitmedi ve ben artık anladım bu işin içinde bi iş olduğunu. Doktoruöa yazdım, hocam normaldir dediniz ama ben artık hayatıma devam edemiyorum otursam olmuyor yatsam olmuyor ne yapacağımı şaşırmış haldeyim dedim. Peki gel bakalım sen bi inceleyelim dedi. Gittiğimde yüzüme baktı direkt aa süslenmemişsin solmuşsun da, sende bi iş var dedi hemen nstye yolladı. Bir de ne görelim sancılar düzenli ve 80-90-100.. eşime döndü dedi ki evham yapıyor dedik ama kız günlerdir kıvranıyormuş nasıl dayanmış dedi. Eşimle genelde iş birliği yaparlar beni ciddiye almama konusunda bu arada.. Sonrası malumunuz işte. Benim düştüğüm hataya düşmeyin, kimsenin lafına bakmayın kendi hislerinizle hareket edin diye yazdım bunları canlarım. Anneler hisseder, prof doktorların bile bilgisinin ilminin ötesinde. Birinize bile yol gösterse ihmalden döndürse benim için mutluluk sebebi olur. Bu haftalar şakaya gelmezmiş, ben bu şekilde anladım..
Anneme söylüyorum normaldir annem deyip geçiyor. Kayınvalideme söylüyorum, abarttığımı düşündüğü her halinden belli. Görümceme söylüyorum canım onlar yalancı kasılma ben o kasılmalarla amerikaya uçtum diyor. Eşim doktor ne derse ona tapıyor, bence senin canın tatlı diyor. Bende böyle olunca kendimden utandım da alıp başımı gitmedim doktora. Kendimi ikna ettim ben abartıyorum benim canım tatlı diye. Düşününce sinirleniyorum ya. Şimdi hepsi bin pişman. Siz kimsenin lafına bakmayın lütfen benm gibi yapmayjn