• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Aramızda bebeği kilo almayan arkadaşlar vardı. Biz dün öğrendiğimiz için ancak yeni araştırabildim. Sanırım bizimki asimetrik gelişme geriliği. Kızımın kafası büyüyor boyu uzuyor ama son 20 günde karın çevresi hiç değişmemiş. Önden giderken önce haftası ile uyumlu olmuş, şimdi de iki hafta kadar geri düşmüş. Asimetrik gerilik yaşayan arkadaşlar varsa tavsiyeleri var mı?

Aramızda bebeği kilo almayan arkadaşlar vardı. Biz dün öğrendiğimiz için ancak yeni araştırabildim. Sanırım bizimki asimetrik gelişme geriliği. Kızımın kafası büyüyor boyu uzuyor ama son 20 günde karın çevresi hiç değişmemiş. Önden giderken önce haftası ile uyumlu olmuş, şimdi de iki hafta kadar geri düşmüş. Asimetrik gerilik yaşayan arkadaşlar varsa tavsiyeleri var mı?
Canım bir önceki randevun da ölçüleri normal miydi

Sakin😂 Derin nefes alıp başla kuzu gerçi sen daha erkensin ben 35+3. Anne yanım geldi eşimi bekliyorum kurmak için falan ohooo
Onları aldım kız,yatak ve bebek arabası işi tamam.Kıyafetlerini de aldım.Aslında aldım baya bir şey ama almadıklarım da çok😔

Aramızda 3 gün var. Aynı şekildediyim. Daha valiz hazırlamadım ama hazırlarsam da çekerim diye korkuyorum. Ev temizlenecek, halılar yıkamaya gidecek, koltuklar yıkanacak derken nasıl yetiştirecem bilmiyorum 😅😅 daha dolabı gelmedi..
Eve aslında yeni taşındım,3 ay oldu.Camlarım filan berbat oldu ama perdelerim filan hep temiz temiz yıkandı asıldı,halılarım da öyle sadece camlar kötü:(

Onları aldım kız,yatak ve bebek arabası işi tamam.Kıyafetlerini de aldım.Aslında aldım baya bir şey ama almadıklarım da çok😔
Ben 37. haftadan sonra hastane çantasını ve bazı eksikliklerin tamamlayabileceğim taşındığımdan dolayı. Olabiliyor bazen ne yapalım. Kıyafetlerini yıkama ütüleme kısmına daha geçmedim.

Canım bu gelişim geriliği sorununu ben bir süre çok kafama taktım. İki haftada hiç kilo almamış, kolu, bacağı kısa dediler. Önceki ölçüme göre daha gerideymiş gibi hesapladılar. Son gittiğim iki doktor ise bebek anne karnında zayıflayamaz. Ölçümlerde illa ki yanlışlık olmuş dediler. Kolu, bacağı kısa olsa detaylı ultrasonda belli olurdu dediler. Diyeceğim o ki hemen stres yapma. Ben korkumdan her hafta gidiyordum hastaneye. Bir doktor her hafta geldiğinde net bir şey belli olmaz. En az 2 hafta geçmiş olacak ki bebeğin gelişim durumunu anlayabilelim dedi. Bugün senin bebeğinin karın çevresi iki hafta geride ölçülmüş. Allah korusun ama sonraki kontrolde bu gerilik üç haftaya falan çıkarsa işte o zaman gelişim geriliğinden bahsetmek mümkün. Ben duyduklarım ve araştırmalarım sonucunda bunu anladım.

Eve aslında yeni taşındım,3 ay oldu.Camlarım filan berbat oldu ama perdelerim filan hep temiz temiz yıkandı asıldı,halılarım da öyle sadece camlar kötü:(
Aslında 1 günlük iş. Hallederiz hepsini birden doğum stresine girdiğimiz için yetişmeyecek gibi geliyor ama yetişmeyecek şeyler değil. Kafada planladıktan sonra hemencecik hallederiz 🙏🏻

Kızlar ya ben psikolojik olarak hiç iyi değilim azıcık içimi dökeceğim size. Bu erken doğum riskinden beri hergün herkes nasılsın sancın var mı diye soruyor bizi düşünüp endişelendikleri için soruyorlar anlıyorum ama daha bir hafta oldu aşırı bunaldım sancın var mı sorusu geldikçe geriliyorum 😔

Canım bir önceki randevun da ölçüleri normal miydi

Canım bu gelişim geriliği sorununu ben bir süre çok kafama taktım. İki haftada hiç kilo almamış, kolu, bacağı kısa dediler. Önceki ölçüme göre daha gerideymiş gibi hesapladılar. Son gittiğim iki doktor ise bebek anne karnında zayıflayamaz. Ölçümlerde illa ki yanlışlık olmuş dediler. Kolu, bacağı kısa olsa detaylı ultrasonda belli olurdu dediler. Diyeceğim o ki hemen stres yapma. Ben korkumdan her hafta gidiyordum hastaneye. Bir doktor her hafta geldiğinde net bir şey belli olmaz. En az 2 hafta geçmiş olacak ki bebeğin gelişim durumunu anlayabilelim dedi. Bugün senin bebeğinin karın çevresi iki hafta geride ölçülmüş. Allah korusun ama sonraki kontrolde bu gerilik üç haftaya falan çıkarsa işte o zaman gelişim geriliğinden bahsetmek mümkün. Ben duyduklarım ve araştırmalarım sonucunda bunu anladım.
Perinatalog muayenesinde 3 hafta geride çıktı. Bizim kız aslında önde gidiyordu. Sonra karın çevresi kendi haftası ile uyumlu hale geldi sonra da 2 hafta geri düştü. 2 hafta geri düştüğü muayenede doktorum Doppler ölçümünü de pek beğenmedi ve Perinatalog’a yönlendirdi. Onun ölçümlerinde karın çevresi 3 hafta geriden geliyor (2 persentil çıktı en az 3 olması gerekiyormuş) ayrıca plesenta kan akışında da direnç çıktı bir miktar. Yani sağlıklı parametrenin dışına çıkmışız. Haftada iki gün takip önerdiler: Nst ve Doppler. Bence mesele artık kilo alıp almaması ile ilgili değil. Kilo almaması plesentada kan akışının yavaşladığının belirtisi oldu. İnternetten araştırdığım kadarıyla iki doktor da isabetli kararlar vermiş.

yaparsin kiz. benim sezaryen ayin 22 si yapilacak o kadar isim var ki ama ben su an ne yapiyorum ayaklarimi uzatip oturuyorum🤣 evi toparladik temizledik bebisin en onemli olan esyalarini yikayip utledim. ama kalanlar var 1 haftaya yetistirmem lazim. ev islerinden koltuklar yikanmali mutfak dolaplari temizlenmeli icli disli en cok o gozumde buyudu

Perinatalog muayenesinde 3 hafta geride çıktı. Bizim kız aslında önde gidiyordu. Sonra karın çevresi kendi haftası ile uyumlu hale geldi sonra da 2 hafta geri düştü. 2 hafta geri düştüğü muayenede doktorum Doppler ölçümünü de pek beğenmedi ve Perinatalog’a yönlendirdi. Onun ölçümlerinde karın çevresi 3 hafta geriden geliyor (2 persentil çıktı en az 3 olması gerekiyormuş) ayrıca plesenta kan akışında da direnç çıktı bir miktar. Yani sağlıklı parametrenin dışına çıkmışız. Haftada iki gün takip önerdiler: Nst ve Doppler. Bence mesele artık kilo alıp almaması ile ilgili değil. Kilo almaması plesentada kan akışının yavaşladığının belirtisi oldu. İnternetten araştırdığım kadarıyla iki doktor da isabetli kararlar vermiş.
Benim de bu kontrolde 1 hafta geri çıktı karın çevresi. 1 hafta sonra gel tekrar bakalım dedi. Pazartesi randevu var tekrar. Sanırım benim tansiyon dan böyle oldu diye tahmin ediyorum. Tansiyon bebeğe giden kan akışını zayıflatıyormuş.

canım benimkininde karın çevresi 2 hafta gerideydi en son muayenede , ama problem etmiyor doktor. inşallah problem olmaz seninde. bi takip etsinler bakalım

yaparsin kiz. benim sezaryen ayin 22 si yapilacak o kadar isim var ki ama ben su an ne yapiyorum ayaklarimi uzatip oturuyorum🤣 evi toparladik temizledik bebisin en onemli olan esyalarini yikayip utledim. ama kalanlar var 1 haftaya yetistirmem lazim. ev islerinden koltuklar yikanmali mutfak dolaplari temizlenmeli icli disli en cok o gozumde buyudu
koltuk yıkaması ve dolap silmesi için birinden yardım al bence imkanın varsa ya da eşin yapsın , riske atma

Benim de bu kontrolde 1 hafta geri çıktı karın çevresi. 1 hafta sonra gel tekrar bakalım dedi. Pazartesi randevu var tekrar. Sanırım benim tansiyon dan böyle oldu diye tahmin ediyorum. Tansiyon bebeğe giden kan akışını zayıflatıyormuş.

Bende 12 haftalardan beri bebeği besleyen damarlarda direnç vardı. Düşük doğum ağırlığı demekmiş öyle demişti doktorum. Sonra araştırdım Preeklemsi ve tansiyon riskini arttırıyormuş. Öyle de oldu. 30 a kadar normal giden bebeğin gelişimi iyice düşmeye başladı. 31+6 da karın çevresi 29+4 ile uyumlu çıktı. Diğerleri haftası ile uyumlu özellikle baş çevresi de önde. İyi besleniyorum ama kilo alamaması baya üzdü beni..
Sadece şuna sevindim bebek haftasında doğarsa sadece kilosu düşük diye bir gerilik olmuyormuş. Önemli olan haftası imiş. Forumda bir arkadaş 36+3 de 1900 kg doğum yaptı. Onunda 3 hafta falan geriden geliyordu sadece 1 hafta kaldı bebek küvozde. 2 kg nin üstüne çıkmasını beklemişler.. o yüzden stres yapmamaya çalışalım kızlar

Kızlar ya ben psikolojik olarak hiç iyi değilim azıcık içimi dökeceğim size. Bu erken doğum riskinden beri hergün herkes nasılsın sancın var mı diye soruyor bizi düşünüp endişelendikleri için soruyorlar anlıyorum ama daha bir hafta oldu aşırı bunaldım sancın var mı sorusu geldikçe geriliyorum 😔
Kimsenin telefonuna filan çıkma yüzyüze de kısaca cevapla geçiştir canım belki anlarlar insan daralıyor sürekli sorulmasından

canım hep sorarlar, bebeğim 20. haftada tekmesini vs hissetmiyordum. yakın çevremde herkes niye hissetmiyorsun bir sıkıntı var mı hatta kalp atışı var mı diyip beni aşırı endişelendiriyorlardı. takmamaya çalış, ya da cevabını ver yani

ayyyyy benim 1.5 a önceki serüvenim bende tek başıma ev toplayp taşındım hele bide sıfır evdi bin defa temizletsen inşaat :( o yorgunluğumu hala atamadım hamileliğim nasıl geçti anlamadım.bide ödemelerimiz yüzünden 37.haftaa kadar çalışıcm 25 ekime kadar. ve hala bir hastane çantası hazırlayacak energm yok.
Çalışıyor olsam ben de hazırlayamazdım ama en azından yıka bir kenarda dursunlar genelde çanta hazırlamak için zamanın olur doğum başlayınca. Ben ilk doğumda suyum geldikten sonra duşa filan girip öyle gittim sancılarım da hemen başlamamıştı o ara hazırlardım çok rahat.
Bir de ne koyacağının listesini önceden yaparsan çanta hazırlamak on dk sürmüyor

Back
X