• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Makineye göre referanslar değişiyor bence ya ben en son ona kanaat getirdim. Her ölçüm bile tutmayabiliyor aynı makinede. Benim de mesela 33. Haftada 2400 çıktı 2 hafta önde dedi, 35te 2900 çıktı 5 6 gün önde dedi bi anda gerilemiş mesela ama kilosu aynı oranda artmış dedi. Kilosu aynı oranda arttıysa o zaman nasıl geriye düşüyo mesela dimi çok saçma🤣 sonra artık takmamaya başladım bu önde gidiyor olaylarını. Yani nasıl hepimiz farklı kilolardayız tabiki bebeklerimizde aynı haftalarında aynı olmayacak bunu biliyoruz ama önde gitme durumu çok acayip bir olay bende bi türlü çözemedim bıraktım çok irdeleme sende sağlıklı olsunlar da yeter kuzum aklım mantığım almıyo çünkü😅
36+4 deki kız bebeğe 2800 diye 2 hafta önde dediyse biz neyiz diye düşündüm. Benimki geçen hafta 3200 dü 🤔
Onlar böyle vücudunun geldiği kısımları baş çevresini mesela yuvarlak içine alıyorlar yada bacak kısmını işaretliyorlar cihazda . Ortalama bi sonuç çıkıyor ortaya … hani milim milim ölçmüyorlar .

49 cm olan bebişim 10 gün sonra 48 cm dedi Dr 😅 çekti heralde 😀
benim korkum şu genel gelişimde 2 hafta önde veya 2 hafta geride olması sınırmış ya eğer bunu geçerse bi sorun olduğu düşünülüp araştırılması gerekliymiş benim suyum normal olduğu için şekerden olduğunu düşünmüyo doktorum sadece açlığım hafif yüksek. mesela bi ara göbeği 3 hafta öndeydi bi ara kafası 2.5 hafta öndeydi tek tek yazıyo ya hani vücut kısımları kaç haftalık diye onlar evet değişiyo göbek zaten bizim yediklerimizden kaynaklı kafası genetik ama 2 doktorun bu kadar farklı konuşması tedirgin etti sağlıkla ilgili bi durum olmasın da yeter ki istedikleri kiloda gelsinler insan her şeye stres yapıyo son günlerde ekstra

Kilosuna boyuna normal mi dedi canm doktor bana biraz zayıf olucak gibi dedi doktor 35 olduk 2400 kilosu dedi şnternetten bakıyorum normal yazıyor ama kafam karıştı ya
Canım kilosu ve boyu önde uzun boylu kemikleri iri dedi sanırım eşime çekmiş ben minyonum aslında. Bence sizin de kilo iyi normal yani her bebeğin gelişimi çok farklı kilodan ziyade organ gelişimi çok önemli zaten takma kafana hiç 🌸

kızlar doktorların ölçümleri neden bu kadar farklı acaba kilo olarak? cinsiyete göre değişmiyo diye biliyorum kız bebek erkek bebek ayrımı yok. ama mesela arkadaşım 36+4 2830 gr kız bebek 2 hafta önde demiş doktoru. benim 34+0 2900 gr erkek bebek benimki de 2 hafta önde nasıl oluyor ki bu? ikimizin de doktorunun 4d renkli ultrasonu var ikimiz de özele gidiyoruz. ya onunki tam haftasında ya benimki 4 hafta önde ama bu imkansız. bu kadar fark nasıl oluyor biz çözemedik.
Aaa ben de 36+4te muayene oldum 2930 çıktı ama 35+6 yazıyordu yanında.🤷🏼‍♀️Doktor da +,- 21 gün oynar bu ölçümler dedi milimetrik sapmada bir iki gün önde geride çıkıyormuş

kızlar doktorların ölçümleri neden bu kadar farklı acaba kilo olarak? cinsiyete göre değişmiyo diye biliyorum kız bebek erkek bebek ayrımı yok. ama mesela arkadaşım 36+4 2830 gr kız bebek 2 hafta önde demiş doktoru. benim 34+0 2900 gr erkek bebek benimki de 2 hafta önde nasıl oluyor ki bu? ikimizin de doktorunun 4d renkli ultrasonu var ikimiz de özele gidiyoruz. ya onunki tam haftasında ya benimki 4 hafta önde ama bu imkansız. bu kadar fark nasıl oluyor biz çözemedik.
Benim de kızıma koca kafa koca kafa dedi çocuk el kadar doğdu dkdhjd kafası da ufak

Kızlar ben de nst olayını hiç anlayamadım ya. 2 hafta önce gittiğimde 7 ile 10 arasıydı hep. Sonra 1 hafta önce acile gittiğim de orda da en fazla 23 çıkmıştı.
Bugün 40 a kadar çıktı 2 kere ortalama 35 falandı. Doktor normal dedi ama benim doktor zaten çok sakin bi tip.
Yapay zekaya sorduğum da 20 ile 40 arası hafif kasılma diyor ben hafif kasılmalar yaşamaya mı başladım acaba zaten hissediyorum onları da ama emin olamadım pek

Kızlar sanırım nişanım geldi. 37+1 haftalık hamileyim. Sarı-Berrak jöle gibi akıntım oldu baya. Ama çoğu kişi nişan kanlı olur diyor. Kafam karıştı ?

Kızlar sanırım nişanım geldi. 37+1 haftalık hamileyim. Sarı-Berrak jöle gibi akıntım oldu baya. Ama çoğu kişi nişan kanlı olur diyor. Kafam karıştı ?
Doktor bana pembe dedi ama nette sarı da olur diyordu. Ama her halükarda nişan gelince harekete geçmeye gerek yok demişlerdi gebe okulunda. Bir iki güne doğurursun anlamına geliyor. Ama sancı ve su bekleyeceksin

bunu da yeni öğrendim

Eklentiler

• IMG_7368.webp
    IMG_7368.webp
    57 KB · Görüntüleme: 46
Benim hep geliyor öyle sarı berrak ama bişey olduğu yok valla 😂 bende akıntı var sürekli

Kızlar ben de nst olayını hiç anlayamadım ya. 2 hafta önce gittiğimde 7 ile 10 arasıydı hep. Sonra 1 hafta önce acile gittiğim de orda da en fazla 23 çıkmıştı.
Bugün 40 a kadar çıktı 2 kere ortalama 35 falandı. Doktor normal dedi ama benim doktor zaten çok sakin bi tip.
Yapay zekaya sorduğum da 20 ile 40 arası hafif kasılma diyor ben hafif kasılmalar yaşamaya mı başladım acaba zaten hissediyorum onları da ama emin olamadım pek
Ben de on gün önce girdim 23 çıktı en yüksek doktor nst çok iyi dedi, 60dan yukarıyı kasılma sayıyorlar sanırım.

Doktor bana pembe dedi ama nette sarı da olur diyordu. Ama her halükarda nişan gelince harekete geçmeye gerek yok demişlerdi gebe okulunda. Bir iki güne doğurursun anlamına geliyor. Ama sancı ve su bekleyeceksin
Doktorum nişanın gelirse gece de olsa beni ara hastaneye gel demişti ama ben sabaha kadar beklemek istiyorum emin olmak için.

Makineye göre referanslar değişiyor bence ya ben en son ona kanaat getirdim. Her ölçüm bile tutmayabiliyor aynı makinede. Benim de mesela 33. Haftada 2400 çıktı 2 hafta önde dedi, 35te 2900 çıktı 5 6 gün önde dedi bi anda gerilemiş mesela ama kilosu aynı oranda artmış dedi. Kilosu aynı oranda arttıysa o zaman nasıl geriye düşüyo mesela dimi çok saçma🤣 sonra artık takmamaya başladım bu önde gidiyor olaylarını. Yani nasıl hepimiz farklı kilolardayız tabiki bebeklerimizde aynı haftalarında aynı olmayacak bunu biliyoruz ama önde gitme durumu çok acayip bir olay bende bi türlü çözemedim bıraktım çok irdeleme sende sağlıklı olsunlar da yeter kuzum aklım mantığım almıyo çünkü😅
Bana da 35 te 3 kilo olunca 2 hafta önde sende şeker var muhtemelen takip edicez dedi. Şeker yüklemesi bile yaptirmadim ben ailede yok diye. Doktordan doktora da değişiyor herhalde.

Sari olunca değil pembe oluncaydi nişan. Kişiden kişiye değişiyor mu bilemiyorum tabi, gebe okulunda öyle demişlerdi

Back
X