• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Bana da 35 te 3 kilo olunca 2 hafta önde sende şeker var muhtemelen takip edicez dedi. Şeker yüklemesi bile yaptirmadim ben ailede yok diye. Doktordan doktora da değişiyor herhalde.
Ben şeker yüklemesi yaptırdım ailede de yok bende de çıkmadı, ama doktor hep genetik dedi yani önde olmasına, sağlıklı olsunlar da🌸

Canım kızlar önemli gördüğüm şu tecrübemi paylaşmak istiyorum sizinle. Belki faydam olur.
Pazartesi saat 14.18 de doğum yaptım. Süt sağımına akşam 22.00 gibi başlattılar. 3 saat arayla 15 dk sağmam istendi. Öncelikle ilk gelen süt kopkoyu bir sarı ve kıvam olarakta normal süte göre yoğun kıvamlı ağız sütü. Erimiş tereyağ gibi diyebilirim. Ağız sütü belki yoğun kıvamının da etkisiyle zor ve az az geliyor. Çoğunlukla şırıngaya 1 ml, 2 ml doldurduğum sağımlar oldu. Su tüketimi ve uykunuzu almış olmanız miktarı çok etkiliyor. Kesinlikle önceliğiniz uyku olsun. Benim az gelen süt bir moralimi bozar gibi oldu. Hemen bir, "Eyvah, sütüm olmayacak mı?" diye korktum. 15 dklık saĝım süresi benim mememi tahriş ettiği ve sadece ilk 3-4 dk süt geldiği için sağım süremi düşürdüm. Sonuçta mememin yara olmaması gerekiyor ve bu meme bana lazım 😊 O yüzden 5-6 dk süren sağımlar yapmaya başladım. Bu akşamdan itibaren yani 2. günümüzün aksamında sütün rengi ve kıvamı açılmaya başladı. Daha akışkan ve kolay sağılır hale geldi, miktarı artmaya başladı. En son 1 saat önce sağım yaptım. Zaten uykudan uyandığımda memedeki doluluĝu hissettim. Aslinda 3. günümüze başlarken sütte yeni yeni memeye inmeye başladı. Eve gidip banyo yaptığımda daha da rahatlamış olacağım ve muhtemelen gelen süt miktarı da bu etkiyle artmaya devam edecek. Henüz süt olması için hiçbir takviye kullanmadım.
Kısacası ilk günler az gelen süt miktarı sizi strese sokmasın. Ilık bir duş, bol su ve güzel bir uyku ile birkaç güne sütünüz gelmeye başlıyor 🌸

Kızlar ben de nst olayını hiç anlayamadım ya. 2 hafta önce gittiğimde 7 ile 10 arasıydı hep. Sonra 1 hafta önce acile gittiğim de orda da en fazla 23 çıkmıştı.
Bugün 40 a kadar çıktı 2 kere ortalama 35 falandı. Doktor normal dedi ama benim doktor zaten çok sakin bi tip.
Yapay zekaya sorduğum da 20 ile 40 arası hafif kasılma diyor ben hafif kasılmalar yaşamaya mı başladım acaba zaten hissediyorum onları da ama emin olamadım pek

Ben de on gün önce girdim 23 çıktı en yüksek doktor nst çok iyi dedi, 60dan yukarıyı kasılma sayıyorlar sanırım.
Kızlar ben nst konusunda baya bir tecrübelendim sayılır. 40 ın üzeri ve düzenli olanlar sancı olarak kabul ediliyor, 20 dk içinde 3 kez olması da yalancı sancı olmadığını gösteriyormuş.. Yalnız sancının yavaş yavaş artması pik yapması ve yavaş yavaş azalması gerekli yani böyle yayvan bir dağ oluşucak çizgiyle, ani iniş çıkışlar hareket kaynaklı oluyor...

kızlar doktorların ölçümleri neden bu kadar farklı acaba kilo olarak? cinsiyete göre değişmiyo diye biliyorum kız bebek erkek bebek ayrımı yok. ama mesela arkadaşım 36+4 2830 gr kız bebek 2 hafta önde demiş doktoru. benim 34+0 2900 gr erkek bebek benimki de 2 hafta önde nasıl oluyor ki bu? ikimizin de doktorunun 4d renkli ultrasonu var ikimiz de özele gidiyoruz. ya onunki tam haftasında ya benimki 4 hafta önde ama bu imkansız. bu kadar fark nasıl oluyor biz çözemedik.
seninle beim bebişler hem hafta hem kilo olarak aynı beim kız bebek 34+0 da 2900 gramdı.

Kızlar gece yine nst de sancı çıktı. İlaç yan etki yapınca doktor 1 tane iç bu sefer dedi zorla içtim artık. Sabah 30 larda sancı. Bu kızı zor tutuyorum ben

Eklentiler

• IMG_20251014_233449.webp
    IMG_20251014_233449.webp
    36 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar gece yine nst de sancı çıktı. İlaç yan etki yapınca doktor 1 tane iç bu sefer dedi zorla içtim artık. Sabah 30 larda sancı. Bu kızı zor tutuyorum ben
Benim bebekde bu ilaçla duruyor, 4 saatte bir içiyorum, ona rağmen nst de 5 dk da bir sancı 40-50 lere vuruyor, 3 haftadır sürekli terliyorum ilaçtan dolayı🙁 ama ilk başta yan etkisini daha çok hissediyordum vücudum giderek alıştı sanki, belki sizin de öyle olur, yarın bırakıyoruz biz artık çok şükür🙏

Canım inşallah 36-37leri görürsün en azından, görürüz hepimiz.
Sen hala hastanede misin

Benim bebekde bu ilaçla duruyor, 4 saatte bir içiyorum, ona rağmen nst de 5 dk da bir sancı 40-50 lere vuruyor, 3 haftadır sürekli terliyorum ilaçtan dolayı🙁 ama ilk başta yan etkisini daha çok hissediyordum vücudum giderek alıştı sanki, belki sizin de öyle olur, yarın bırakıyoruz biz artık çok şükür🙏
Doktor tek seferlik dedi tekrar sancılar artarsa ne yapar bilmiyorum
Canım inşallah 36-37leri görürsün en azından, görürüz hepimiz.
Sen hala hastanede misin
inşallah canım 🤲. Evet gece sancı ve tansiyon 150/90 olunca doktor taburcu etmedi. Hala hastanedeyim.

kızlaaarr ilk sancısı olanlar sancınız hafifken nasıl başladı benm dündennberi arada karnımı sanki biri cimcikliyor yani karnımın içiniii ama kasık veya belde bi ağrı yok nst sancım yoktu 4 5 gün önce girdimm bu normal mii 35 haftadyım bebeşin hareketlerinden mii başka bişeymi çözemedimde yardımcı okur musunuz 😊

Doktor tek seferlik dedi tekrar sancılar artarsa ne yapar bilmiyorum

inşallah canım 🤲. Evet gece sancı ve tansiyon 150/90 olunca doktor taburcu etmedi. Hala hastanedeyim.
İyi olmuş güvendesin sık dişini biraz daha, rabbim yardımcın olsun ya

Hayirli sabahlar hanımlar nasilsiniz bebisleriniz nasillar
Hamiş arkaadaslarim sizlerde benim gibi ha dogurdum ha dogurdum gibisiniz biliyorum 😅 benim totom cok fena hemoroid 2 adet ciktı
Bende de oldu malesef, ilk ağrılıydı şimdi ağrısı yok şükür, bi krem verdi dr onu kullanıyorum sabah akşam (isterseniz adına bakıp yazarım) , doğumdan sonra geçer inşallah🙏🙏🙏
Adını yazarsan cok sevinirim bir alternatif olur bakayim💐
İlk doğumum olmasına rağmen hemoroid oldum ben de maalesef. Sıcak kısa duş ve Hindistan cevizi yağı uyguladım biraz rahatladım. Öncesinde yoktu bende nerden hortladı anlamadım

bgn genel cerraha gidecegim anestol ve prokto gyvenol krem suruyorum ama acıdan uyutmuyor resmen hayat kalitem yerlerde, kabizda olmadım hic bu hamileligimde sanırım kocaman göbisimden baskı yapıyor kaz gibi oldum 🫠
Yarında kendi kadın dogumcumda catı muayenem var artik hepimizin hakkinda hayirlisi sagliklisi 🥰

Güzel forum arkadaslarim
Selam ve sevgiler bebis ve kendinize dikkat edin
Guzel haberler verelim birbirimize

Kızlar ben nst konusunda baya bir tecrübelendim sayılır. 40 ın üzeri ve düzenli olanlar sancı olarak kabul ediliyor, 20 dk içinde 3 kez olması da yalancı sancı olmadığını gösteriyormuş.. Yalnız sancının yavaş yavaş artması pik yapması ve yavaş yavaş azalması gerekli yani böyle yayvan bir dağ oluşucak çizgiyle, ani iniş çıkışlar hareket kaynaklı oluyor...
Ahahah hakikaten baya tecrübe edinmişsin canım 🤣 ben unuttum valla on yıl geçti üzerinden. Teşekkürler

Canım kızlar önemli gördüğüm şu tecrübemi paylaşmak istiyorum sizinle. Belki faydam olur.
Pazartesi saat 14.18 de doğum yaptım. Süt sağımına akşam 22.00 gibi başlattılar. 3 saat arayla 15 dk sağmam istendi. Öncelikle ilk gelen süt kopkoyu bir sarı ve kıvam olarakta normal süte göre yoğun kıvamlı ağız sütü. Erimiş tereyağ gibi diyebilirim. Ağız sütü belki yoğun kıvamının da etkisiyle zor ve az az geliyor. Çoğunlukla şırıngaya 1 ml, 2 ml doldurduğum sağımlar oldu. Su tüketimi ve uykunuzu almış olmanız miktarı çok etkiliyor. Kesinlikle önceliğiniz uyku olsun. Benim az gelen süt bir moralimi bozar gibi oldu. Hemen bir, "Eyvah, sütüm olmayacak mı?" diye korktum. 15 dklık saĝım süresi benim mememi tahriş ettiği ve sadece ilk 3-4 dk süt geldiği için sağım süremi düşürdüm. Sonuçta mememin yara olmaması gerekiyor ve bu meme bana lazım 😊 O yüzden 5-6 dk süren sağımlar yapmaya başladım. Bu akşamdan itibaren yani 2. günümüzün aksamında sütün rengi ve kıvamı açılmaya başladı. Daha akışkan ve kolay sağılır hale geldi, miktarı artmaya başladı. En son 1 saat önce sağım yaptım. Zaten uykudan uyandığımda memedeki doluluĝu hissettim. Aslinda 3. günümüze başlarken sütte yeni yeni memeye inmeye başladı. Eve gidip banyo yaptığımda daha da rahatlamış olacağım ve muhtemelen gelen süt miktarı da bu etkiyle artmaya devam edecek. Henüz süt olması için hiçbir takviye kullanmadım.
Kısacası ilk günler az gelen süt miktarı sizi strese sokmasın. Ilık bir duş, bol su ve güzel bir uyku ile birkaç güne sütünüz gelmeye başlıyor 🌸
Peki bu süreçteki deneyiminize göre hastane çantasında süt sağma pompası olmalı mı?

Ben de on gün önce girdim 23 çıktı en yüksek doktor nst çok iyi dedi, 60dan yukarıyı kasılma sayıyorlar sanırım.
Hmm nst 35 40 arası olunca ufak kasılma oldu aynı gaz sancısı gibi gitti geldi. Ama bunlar yalancı kasılmaymış sanırım önemli olan düzenli sık aralıklarla olmasıymış. Chat gbtnin yalancısıyım bende 😅

Back
X