Canım kızlar önemli gördüğüm şu tecrübemi paylaşmak istiyorum sizinle. Belki faydam olur.
Pazartesi saat 14.18 de doğum yaptım. Süt sağımına akşam 22.00 gibi başlattılar. 3 saat arayla 15 dk sağmam istendi. Öncelikle ilk gelen süt kopkoyu bir sarı ve kıvam olarakta normal süte göre yoğun kıvamlı ağız sütü. Erimiş tereyağ gibi diyebilirim. Ağız sütü belki yoğun kıvamının da etkisiyle zor ve az az geliyor. Çoğunlukla şırıngaya 1 ml, 2 ml doldurduğum sağımlar oldu. Su tüketimi ve uykunuzu almış olmanız miktarı çok etkiliyor. Kesinlikle önceliğiniz uyku olsun. Benim az gelen süt bir moralimi bozar gibi oldu. Hemen bir, "Eyvah, sütüm olmayacak mı?" diye korktum. 15 dklık saĝım süresi benim mememi tahriş ettiği ve sadece ilk 3-4 dk süt geldiği için sağım süremi düşürdüm. Sonuçta mememin yara olmaması gerekiyor ve bu meme bana lazım

O yüzden 5-6 dk süren sağımlar yapmaya başladım. Bu akşamdan itibaren yani 2. günümüzün aksamında sütün rengi ve kıvamı açılmaya başladı. Daha akışkan ve kolay sağılır hale geldi, miktarı artmaya başladı. En son 1 saat önce sağım yaptım. Zaten uykudan uyandığımda memedeki doluluĝu hissettim. Aslinda 3. günümüze başlarken sütte yeni yeni memeye inmeye başladı. Eve gidip banyo yaptığımda daha da rahatlamış olacağım ve muhtemelen gelen süt miktarı da bu etkiyle artmaya devam edecek. Henüz süt olması için hiçbir takviye kullanmadım.
Kısacası ilk günler az gelen süt miktarı sizi strese sokmasın. Ilık bir duş, bol su ve güzel bir uyku ile birkaç güne sütünüz gelmeye başlıyor