• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
40 oldun mu canım sen epey olmuş,maşallah sağlıklıkla gelsin.İnstada takip ettiğim bir kadın 40 da filan normal doğum yaptı epiduralla.
Evet 40. haftadayım 39+4. 40’ı aşmakla ilgili de bin türlü yorum var farklı doktorlardan. Ablam ilk yeğenimi tam 40’ta doğurmuş umudum o yönde🥲

Pazartesi günü versen olur 🤣 doğum belgesini napacaklar doğum sonrası analık raporunu ver yeter canım. Eşin çocuk yardımı almayacaksa mutemetine bilgi verirsin ama çocuk yardımı için.
Sanki doğum belgesi getirirsin demişlerdi aklımda öyle kalmış. Neyse o gün unutmam inşallah 😂

Bizim Nurse9535 Nurse9535 ile 40’lara varmamız sizi de korkuttu de mi😂 Şu an vajinama acayip baskı var benim de yattığım halde. Çömelerek tuvalet temizledim işe yaradı sanırım sanki çıkmaya çalışıyor umarım yolu bulur😂
Benimde baya baskı yapıyor gerinip kendini aşağı itiyor. Vajinada batma falan oluyor hatta az önce eşime dedim az kaldı hissediyorum diye 😂

Şuan kaçtasınncanımm doğum yaklaşmadıysa bazı doktorlar niraz daha geç yapıyormuş doğum faln başlatırsa diye sanırım bende bugün oldum öyle korkulack bişey değilmiş 10 15 saniye anca sürdü.. neden 39 kadar dedi canım
Bugun 38+0 olduk sabaha kontrol var 39 a kadar 4 kg geçmez 4 kilo olana kadae açılma olursa suni verir normal deneriz demişti 4 geçerse yada açılma olmazsa sezerryab yapacak

Bebeğe iri diyor canım 37+0 da 3600 dedi 4 kiloya kadar normal deneriz 4 ve üstü için bebek riskli olur sezeryan yaparız dedi
Anladım canım. İkinizin sağlığı için hangisi daha hayırlı olacaksa öyle olsun inşallah. 🙏

Kızlar sarılık nedeniyle kızıma yatış verdi doktor fototerapi görüyor yanımda. Emzirmek için uyandıramıyoruz asla uykudayken de emmiyor ne yapacağımızı şaşırdık biberon vermeyi düşündük ama onu da emmiyor uyurken böyle nasıl düşecek bu sarılık nasıl uyandırabiliriz?

Bizim Nurse9535 Nurse9535 ile 40’lara varmamız sizi de korkuttu de mi😂 Şu an vajinama acayip baskı var benim de yattığım halde. Çömelerek tuvalet temizledim işe yaradı sanırım sanki çıkmaya çalışıyor umarım yolu bulur😂
Canım benim bi arkadaş tam 40ta doğurdu. Umarım su gibi bi doğumumuz olur sağlıkla kucağımıza alalım 🙏
Sabah ilk iş bi wc temizliği yapmak olsun benim de 😂 hurma yemeye başladım, bi de ilk günden öyle bi beklentim var ki sanki suni sancı etkisi yapacak gibi umut ile kendini gaza getirme ortası bi şeyler oldum 😂😂😂 acelem yok ama hiç belirti de yok o yüzden ufaktan bi şeyler yapmam lazım anne olarak görevimiz bebeği kanala yönlendirmek için minik yardımlar 😅

Kızlar sarılık nedeniyle kızıma yatış verdi doktor fototerapi görüyor yanımda. Emzirmek için uyandıramıyoruz asla uykudayken de emmiyor ne yapacağımızı şaşırdık biberon vermeyi düşündük ama onu da emmiyor uyurken böyle nasıl düşecek bu sarılık nasıl uyandırabiliriz?
Canım çok geçmiş olsun 🤲🏼
Şırınga ile vermeyi deneseniz? Biz öyle yaptık

Çok geçmiş olsun canım kaşık biberonla dilinin altına yerleştirerek vermiştik biz ilk doğduğunda ya da şırınga uyandırmak için de şapkasını çıkar altı sadece bezle kalsın hafif ıslak pamukla ayaklarını bacaklarını sil hiç sevmiyorlar 3 ml 5 ml ne geliyorsa vermeye çalış çok işe yarıyor

Kaç çıktı sarılığı canım. Bizdede var aynı sıkıntı. Birşekilde zorla uyandırıyoruz. Çok zor oluyor 1 saat belki bununla geçiyor. Soyuyoruz, topuğunu çimiriyoruz bildiğin rahatsız ediyoruz. Yedikçe düzeliyor gibi geldi bana bakalım yrn kontrol var.

Kızlar biz hastane çantasına kendimiz için de kalın battaniye falan koysak mı ya siz koydunuz mu odaların ısısı iyi mi gerek duyar mıyız?
Her hastane aynı mıdır emin değilim ama özellikle doğum olan odalar bebişler üşümesin diye ekstra sıcak oluyor. Arkadaşlarımı doğumda ziyarete gittiğimde yaz-kış inanılmaz sıcak olduğunu hatırlıyorum odaların. Çok üşürseniz de rica edince verirler heralde bir battaniye falan

Her hastane aynı mıdır emin değilim ama özellikle doğum olan odalar bebişler üşümesin diye ekstra sıcak oluyor. Arkadaşlarımı doğumda ziyarete gittiğimde yaz-kış inanılmaz sıcak olduğunu hatırlıyorum odaların. Çok üşürseniz de rica edince verirler heralde bir battaniye falan
Ben de öyle düşündüm canım sadece kalın bi hırka koydum her ihtimale karşı🫠 teşekkür ederim 🫣

Ben de öyle düşündüm canım sadece kalın bi hırka koydum her ihtimale karşı🫠 teşekkür ederim 🫣
Ne demek, ben koymadım bile hırka valla. Şu an yeniden gece terlemelerim başladı. Bi ara ne güzel geçmişti. Doğumdan sonra geçer diye düşünüyordum ama bugün yazılanları okuyunca o ihtimal de elendi 😂 sağlıkla gelsinler de katlanacağız bunlara artık 🩵

Canım gördüğüm yerlerde hep topuğunaa vuraruk uyandırılmaya çalışıyorduu ve şırınga hatta bazıları hafif kaşıkla bile süt veriyormuşş

Bugun 38+0 olduk sabaha kontrol var 39 a kadar 4 kg geçmez 4 kilo olana kadae açılma olursa suni verir normal deneriz demişti 4 geçerse yada açılma olmazsa sezerryab yapacam
Anldımm canım hakkında hayırlısı olsun bebeiş kilo alsın diye extra bişey yaptınızmıı

Canım çok geçmiş olsun 🤲🏼
Şırınga ile vermeyi deneseniz? Biz öyle yaptık

Çok geçmiş olsun canım kaşık biberonla dilinin altına yerleştirerek vermiştik biz ilk doğduğunda ya da şırınga uyandırmak için de şapkasını çıkar altı sadece bezle kalsın hafif ıslak pamukla ayaklarını bacaklarını sil hiç sevmiyorlar 3 ml 5 ml ne geliyorsa vermeye çalış çok işe yarıyor

Kaç çıktı sarılığı canım. Bizdede var aynı sıkıntı. Birşekilde zorla uyandırıyoruz. Çok zor oluyor 1 saat belki bununla geçiyor. Soyuyoruz, topuğunu çimiriyoruz bildiğin rahatsız ediyoruz. Yedikçe düzeliyor gibi geldi bana bakalım yrn kontrol var.

Sağ olun kızlar, şırıngayla veriyoruz ama yutmuyor ağzında bekletiyor sonra kenardan akıyor zaten 😞
Uyandırmak için hepsini deniyoruz buradaki hemşireler de uğraşıyor ama sadece sinirlenmekle yetiniyor canım kızım 🤦‍♀️
Değeri aslında çok yüksek çıkmadı 12.6 ama sınırdaymış kilosu da düşük olunca yatıralım riske atmayalım dedi

Canım gördüğüm yerlerde hep topuğunaa vuraruk uyandırılmaya çalışıyorduu ve şırınga hatta bazıları hafif kaşıkla bile süt veriyormuşş

Anldımm canım hakkında hayırlısı olsun bebeiş kilo alsın diye extra bişey yaptınızmıı
Hayır canım ama ben gebe oldugumdab beri sürekli et yiyorum ona bağlıyorum. Genetik faktörlerde.var tabi bütün yegenlerim o civar doğdu ama yanılma da oluyor arkadasa 3800 dediler 3300 doğurmuş mesela sağlıklı olsunda önemli değil kilosu.iyi bişey değil kilolu olması normal gelme ihtimalleri düşük oluyor

Hello kızlar, dün kontrolüm vardı. 36+4 olarak sancım çıkmadı, suyu kilosu iyi dedi henüz kanala girmemiş bizimki. Ama hastaneden çıktıktan sonra gece yatana kadar resmen regl ağrısı çektim bacaklarıms kadar yayıldı. İşte son 2 günüm bu hafta sonu raporum başlıyor. Çantam hazır değil evde yapacak çok iş var. Bazen keşke 32 de ayrılsaydım da prensesler gibi yatıp dinlenseydim demiyor değilim. Bu gidişle grupta en son ben doğurucam gibi

Back
X