Kızlar selam, dün yazdım kasım annelerini ben kapatıcam diye ama büyük konuşmuşum bugün doğumum gerçekleşti

sabah rutin kontrole gittik sabah 9da, doktor 2 cm bir açılmam olduğunu ve suyunu ultrasonda biraz bulanık gördüğünü söyleyince yatış verdi. Saat 12ye kadar kasılmalarım oluyordu ara ara ama rahatsız edici değildi meğer suyun gelişinden sonra asıl civcivli kısım başlıyormuş

12de suyum ve nişanım peş peşe geldi ondan sonra 2-3 dakikada bir kasılmalarım başladı ve onlar açıklığı ilerletti. 4 cm olduğunda doktor ultrason kontrolünde bebeğin yüzünün yukarı baktığını söyleyince 20 dakika secde pozisyonunda bekletti ve 6 cm olduğunda bebek dönmüştü. Ben suda doğum istediğim için 6 cmde havuz hazırlandı ve girdim. Tam açıklığa saat 5te ulaştık ve yarım saatlik ıkınmaların ardından 17:28de oğlum suya doğdu

bebeğimi göğsüme koydukları an o tüm ağrı gitmişti rahat nefesler alıp öptüm öptüm

perinede ufak bir sıyrığım dışında başka bir şey olmadı. Oğlum boynunda ve kol altında emniyet kemeri gibi taktığı kordonuyla doğdu

suyun etkisi oldu mu derseniz kesinlikle uyuşturucu etki yaptığını söyleyebilirim. Çünkü suda hep çömelme pozisyonunda ya da dizlerim ve ellerimin üstünde salındım ve o kasılmaların şiddetini karada karşılayamayabilirdim. Ya da hareket kısıtım çok olurdu. Umarım kasım annelerinde kalan 2-3 arkadaşımız da sağlıklı ve güzel hatırlayacağı doğumlar yaşarlar, ben de lohusalar grubuna ekleniyorum