• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Kızlar ben mersin'de yaşıyorum
Burada öğlen hava güzel. Ama bana çıkma bebek hasta olur, lohusa çıkmaz vs diyorlar. Bugün 2 haftalık olduk. Sahilde hava alsak bir şey olur mu sizce. Sizler çıktınjz mı?
Bacım rusyada norveçte bebeler doğduğu gibi hasta olur o zaman inanma, biz her gün çıkmaya başladık çok iyi geliyor ki ben iklimi sert bir yerdeyim

Kızlar benim sütüm sağ göğsüme göre sol göğsümden daha fazla geliyordu. İki gündür sol tarafta kol altıma doğru bir ağrı, sertlik var ve sağımda sütüm az çıkıyor. Ateşim falan yok. Bu mastit olabilir mi? Nasıl geçecek?
Evet mastit değil ama tıkanıklık gibi görünüyor, ılık duş ve memeden ucuna doğru masaj yapman lazım

Kızlar bebeğimi saat 9’da besledim. Gazını çıkardıktan bir süre sonra yatağına yatırdım. Doktorun dediği gibi sırt üstü yatırıp başını sağa sola döndürüyorum hep. Ben de aynı odada süt sağıyordum. Bir ara baktım başını düz çevirmişti. Öyle rahat ediyor diye düşündüm. 5 dakika sonra inanılmaz bir ağlamayla bir baktım ki kusmuş. Aynı odada olmasaydım ne olurdu, bilmiyorum. Çok korktum 😭 Siz nasıl yatırıyorsunuz bebeklerinizi? Ben nasıl bir dakika bile gözümü ondan ayıracağım, bilmiyorum. Çok yoruldum. Korku hiç bitmiyor. Şimdi tam yan yatırdım. Başında bekliyorum..
Çok mu mama verdin acaba benim de iki kere kustu, fazla mama verdiğim için sanırım şimdi bir tık azalttım

Sıcak soğuk kompres yap canım. Çok ilerlemedi ise işe yarar diye düşünüyorum. lansinoh’un bunun için göğüs pedi var işe yarayabilir.
Bakayım pede sağ ol sıcak soğuk kompresi nasıl yapmalıyız ben hep sıcak bişi koydum ama geçmedi soğuk ne zaman uygulamalıyım? birden oldu zaten 🙁

Hep aynı oranda veriyorum ama bazen fazla geliyor galiba. Boğulacak gibi olması çok korkuttu beni.
Ben de bi ara düz uyurken oldu hemen ters çevirdim fışkırtır tarzda kustu o kadar korktum ki seni çok iyi anlıyorum o gece uyumadım sürekli izledim uyudu mu kusacak mı diye düşünmek insanı çok yoruyor.

Bakayım pede sağ ol sıcak soğuk kompresi nasıl yapmalıyız ben hep sıcak bişi koydum ama geçmedi soğuk ne zaman uygulamalıyım? birden oldu zaten 🙁

Soğuk kompres emzirdikten sonra diyenler var. Buzu ince havluya sarıp tutabilirsin. Şişliğe ağrıya iyi geliyormuş. Sıcak kompres de süt damarlarındaki tıkanıklık açıyormuş yumuşatıyormuş. Onu da emzirmeden önce falan dene istersen. Ben o pedi oda sıcaklığında bile koydum elimle bastırıp masaj yaptım baya yumuşamıştı. O şart değil mavi jel torbalar falan da iş görür o daha konforlu ama.

Ne zamandır var canım inşallah ilerlememiştir. İlerlemediyse masaj ve bunlar işe yarar bence. Bazı arkadaşlar da lahana yaprağı sarmak işe yatıyor diyordu.

Ben de bi ara düz uyurken oldu hemen ters çevirdim fışkırtır tarzda kustu o kadar korktum ki seni çok iyi anlıyorum o gece uyumadım sürekli izledim uyudu mu kusacak mı diye düşünmek insanı çok yoruyor.

Reflü yatağı güvenilir oluyor bence,ben artık kontrol etmiyorum reflü yatağı eğimli olduğu için kustuğu ağız kenarından akıyor ,çok ses yaparsa da uyanıveriyorum

Burada öğlen hava güzel. Ama bana çıkma bebek hasta olur, lohusa çıkmaz vs diyorlar. Bugün 2 haftalık olduk. Sahilde hava alsak bir şey olur mu sizce. Sizler çıktınjz mı?
Ben çıkıyorum canım. Hiç bişey olmuyor bebeğe de iyi geliyor bence .

Kuzular bi şey sorcam ama derdin bu mu demeyin😂😂😂 Tummy time yapıyor musunuz😂 Ben tek başıma yüzükoyun yatırmaya korkuyom.

Kızlar az önce göbeğimiz düştü ilk banyosunu yaptırdık bizde çok şükür.
Benim yarın doktor kontrolüm var çıkışta biyerlere gidicez canım. Eşime dedim bi cafe bile olabilir doktor çıkışı biyerlere gidelim diye. Bence hiç sorun yok tam tersi arada eski rutinlerimize dönmek, dışarıya açılmak iyi gelir diye düşünüyorum.
Kızlar bu arada sezaryen doğum yapanlar ilk doktor kontrolünüzde vajinal muayene oldu mu? Bizim alt takımda bir değişiklik yok ama yine de muayene ediyormu 🤣 Bende alınacak dikiş de yok doktorum sağolsun estetik yapmış yapıştırma şeklinde kapatmış yarın neye bakacak ki ?

Back
X