• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Bizim de bugün 1 haftamız doldu bu sürede emdiği meme az geldiği için sarılık değerlerimiz 17ye kadar yükseldi ve bir gece yoğun bakımda ışık tedavisi aldı bebeğim. Şükür çıktığında 8e düşmüştü değeri şimdi durumu çok daha iyi, hareketli öncesinde sürekli uyuyordu yavrum. Ama benim sütüm çok yok mama takviyesi veriyoruz her beslenmede 😔 yarım saat sağım yaptığımda her iki memeden maksimum 30 ml çıkıyor ne zaman artacak bu süt? Damla içiyorum süt yapıcı şeyler yemeye çalışıyorum bütün gün ama hala aynı. Sizin tavsiyeniz var mı?

Kaç günlük ve sarılığı kaç canım rabbim sifa versin azalı versin sarılığı. Bizim bebek de yattı sarılıktan. Sarılık için dr mamaya başlattı asırı uyuyprdu sutum olöasona ragmen kilo kaybı olduğu için mamaya basşadı. Anne gögsüne en yakın benzeyen biberondn aldık ama ememedi. Bizde dr un da onayıyla en kolay akıslıyı verdik. 3 4 gün de toparladı. Benim üzüntüden sütüm gitmişti o gün hastanede yatarken. Ertesi gün evimize geldik sütüm geldi yavas yavas arttı arttıkca mamayı azalttık simdi sadece emiyor. Hala sarılığı var tam gecmedi. Ama iyiki o biberonu vermişim ve sütüm geldikcede mamayı azaltmışım. Duruma ve sartlara göre illa anne sütü illa mama dememek grrekiyormuş bn kendimde bunu yasadım.
Canım 20 ile yattı 10 ile çıkardık şimdi 12 olmuş ama kilo alımı yavaş mama takviyesi ile ilerliyoruz. Sütüm de gelmiyor gelen de yetmiyor bebeğe zaten. Göğüs ucum yok dün silikon uçla besledim iki saatte bir kalkıp göğsümü veriyorum ama bi türlü sütüm artmıyor. Öyle çaresiz bir sürecin içerisindeyim yani ne yapacağımı bilmiyorum

Bizim de bugün 1 haftamız doldu bu sürede emdiği meme az geldiği için sarılık değerlerimiz 17ye kadar yükseldi ve bir gece yoğun bakımda ışık tedavisi aldı bebeğim. Şükür çıktığında 8e düşmüştü değeri şimdi durumu çok daha iyi, hareketli öncesinde sürekli uyuyordu yavrum. Ama benim sütüm çok yok mama takviyesi veriyoruz her beslenmede 😔 yarım saat sağım yaptığımda her iki memeden maksimum 30 ml çıkıyor ne zaman artacak bu süt? Damla içiyorum süt yapıcı şeyler yemeye çalışıyorum bütün gün ama hala aynı. Sizin tavsiyeniz var mı?
Aynı süreci yaşıyoruz benim de sütüm az, bebeğim sarılıktan yattı. Birde göğüs ucum yok bebek göğsümü tutamıyor. Çok yıprandım cidden ya.

İlk günden beri göğüs ucum olmadığı için silikonla emziriyordum hastanedeki hemşire 30-40 arasında göğüs ucumun artık yeterli seviyeye geleceğini silikonsuz emebilecegini söyledi dediği gibi yaptım 30-40 arasında emme refleksi de gelişmişti şimdi normale alisti
Silikona alışınca normale geçiş zor oluyor diyorlar öyle olmadı mı?

Düne kadar kullanıyordum canım. Göğüs ucum yoktu. Oğlumun da emme refleksi çok gelişmemişti.Emzirme danışmanlığından yardım aldım çok uğraştık ve silikon ucu bıraktık. Doğru pozisyonda ve meme ucunu şırıngayla çektirerek tutturabiliyorum artık şükürler olsun. Bu arada sarılığınız var sanırım çok geçmiş olsun.Bu durumu ilk önce atlatıp sonra sizde yardım alın eminim tutacaktır ama sürekli denemek gerekiyor sabırla ağlayacak ama bir şekilde geçecek 🙏
Canım online mı aldın danışmanlığı? Ben de çok kararsızım sanırım yardım alacağım süreç çok zor ilerliyor benim için çünkü.

Aynı süreci yaşıyoruz benim de sütüm az, bebeğim sarılıktan yattı. Birde göğüs ucum yok bebek göğsümü tutamıyor. Çok yıprandım cidden ya.
Benim de sol meme ucumu tutamıyor bebeğim kavga ediyor sürekli, bazı anlar şansa tutup 2-3 dakika emiyor sonra yine başa dönüyoruz. Zaten süt az olanı da içemiyor. Her mama verişimde gözlerim doluyor emziremiyorum yetemiyorum diye karnımdayken her şey daha kolaydı sanki 😭

Süt artırıcı damlanın fotosunu atabilir misin canım
[/QUOTE]

Damla sanıyordum dün aldık çaymış canım. Dr önemli olan içindeki çemen otu istersen başka da bulursan çemen otlu onu da içebilirsin dedi

IMG_4737.webp

Canım online mı aldın danışmanlığı? Ben de çok kararsızım sanırım yardım alacağım süreç çok zor ilerliyor benim için çünkü.
Devlet hastanesinde aldım. Ebeler kavramasına yardımcı oluyor. Ama en iyi deneme senin evde yaptığın sakin anında. Seni çok iyi anlıyorum çok zor bende sürekli kendimi suçlayıp emziremediğim için ağlıyordum halbuki sütüm de vardı ama bu bir süreç biz 20 gün sonunda tutabildik bazısı daha erken hatta doğumdan hemen sonra tutabiliyor yani her süreç kendine özel 🙏🏻

Bnimde aynıı ne yapsam artmıyor

Kızlar günaydın, ben doğurdum. Anne olmak müthiş bir şeymiş. Çok azıcık bi zaman oldu ama Daha çok çok kısa zamanda içimden ona okul oluk sevgi akıyor, aşık oluyorum. 🙏🧿🐣
Gebelikten önce olsun diye yıllarca uğraştığım bütün emeklerim, gözyaşlarım, sanki hakkı varmış gibi çocuğum olmadığı için beni kıran insanlara karşı yinede kendimi savunup ‘yok ya biz şimdi düşünmüyoruz’ cevap verip, sabahlara kadar uykusuz kalışlarım, sessiz dualarım. Gebelik sürecimde son dakika golü ile hiç beklemediğim yerden sorunlar çıkması. şükür sağlıkla evladımı kucağıma aldım.
Bu kadar zorluğun sonunda, değdi. 🙏❤️
Çok sevindim, Rabbim analı babalı büyütsün. Güzel ve sağlıklı bir ömrü olsun inşallah. En kısa zamanda doğum hikayeni de anlat 🥳
@marsio catlovefor catlovefor ikinize de su gibi güzel bir doğum diliyorum. Güzel haberlerle gelin inşallah 💞 ben elendim, sıra sizde kızlar 💐
İnşallah bizde kolayca atlatırız

Silikona alışınca normale geçiş zor oluyor diyorlar öyle olmadı mı?
Merhaba benim de göğüs ucum olmadıgı için silikon kalkan ile emzirmiştim ilk 4-5 gün. Sonra meme ucu çıkarıcı ile göğüs ucumu hafif çıkarıp silikonsuz denedim ve tuttu. Belki bebekten bebeğe değişiyordur ama ben zorlanmadım.
Bir de bana hastanedeki hemşireler silikon kalkanı yatay kullandırtmışlardı. Danışmanlık aldığım ebe sağolsun onu dikey koymamı söyledi ve bence bunun da etkisi oldu bizde

Canım yaninda destekcin var mi hazirlayanin varsa iyi besleniyorsun, bnm esim sagolsun var, iyi beslen bol su ic, negatif dusunme hep sutun iyi diye dusun tamm mı
Bak benim oglumda 3_5 hafta arasi hastahanexe yatmisti gobek bagi mesanesine uzanyi yapti diye bilemediler once 2 hafta boyunca, sadece 1 gunde enfeksiyonu var diye yogun bakimda yatti, orada diger bebislerden rota virusu kapmisti, cok zor zamanlardi, sadece beni ve bebgi baska odaya aldilar, genel cerrahi bolumunde bahseettigim durum 2019 mart ayi sonu nisan basi behçet uz izmir de yasandi, o zamanla sok olmustum olum belgesi bile imzalattilar ameliyat oncesi, ve ben rotayi sizin steril olmaniz gereken yerde kapti diye sikayetci bile olamadim, uyutuyordum pat asistanlar bir dolu insan gelip gobegindeki enfeksiyonu olcmek icin odaya dolusuyorlardi, gobek deligine igne ile akintiyi inceliyorlari, damar yollari minik diye tutmuyordu 2 gunde bir sisip degisiyordu, bu arada ben iyi beslenemiyordum, kapiya yemek getirmiyorlardi sira ile aliyorduk. Ben gidene kadar cogu bitiyordu, cocuk aglamaktan katiliyordu, ve daha neler moral bozmayim 3 hemsire haric diger hic biri iyi degildi, cocuguma mama denedik kabul eymedi, sutum 5. Haftada sagimla 20 ml zor geliyordu, 2400 du 5. Haftada 3.112 dogmustu, bezini tartiyordum. Serumunu ayarliyordum,ilac zamani hemsireyi ben cagiriyordum, kaka testini rotasi gecti mi diye her sabah erken mesai degisiminden once hemsireler uyurken ben bilgisayrdan giriyordum kendim gizlice yoksa onlarin yapacagi yok inan yasadim bunlari caresizlikten, hirsiz gibi dolaptan bebegime yazilan ama yenidogan diye verilmeyen o zaman bana verin yiyeyim dedigim muhallebileri aliyordum, o hasta bakicilarin tripleri yemek getirenlerin nazlari, hemsirelerin bıkmışlikları hicbirine beddua etmedim ama icimde hepsi,
Demem o ki esim haftalarca arabada uyudu kiyafetlerini kaynatip yikadi getirdi, gizlice yemekler soktu montunun icinde ve ben cogu zaman odadaki wc de gizlice yemek zorunda kaldim, kendimi yikanamadigim icibn vajinal dogum yaptigim dikisim enfekte olmus onun bile tedavisini olamadim,
Ve sadece su ve süt ictim bir de esim cebime kayisi kuruyemis getiriyordu birer birer yiyordum, zaten oglumun aglamasinda diger hastalar rahatsiz oluyor geceleri diye kucagimda tutup sallamaktan uykusuzluktan artik gucum halim kalmamisti, son 4 gun kala torpilbulduk, bet hemsirelere lokum, cikolata yapyirdik tek tek verdik, esimjn yaninda kalmasina izin verdilerde o cocugu serumlarla tutarken dus aldim rahat yemek yedim sonrada ameliyat oldu rotasi gecti cok sukur,
Senin bebisinde iyilesecek sutunde irmak gibi cogalacak bizlerin stresi etkiliyor onlari daha vok agliyorlar, merak etme saglikli olsun gecer biter

Ben su an evdeyim cok sukur sagikli geciriyorum lohusalik donemimi bu yuzden hep sukrediyorumkizim iyi diye, aglasada uyumasada bebek yenidogan donemi gececek diyorum

Su an sut icin mamsel anne cayi, hipp cayi ve moms tea ebebkten temin ettim, ve bol su iciyorum kuruyemis dahil ve su an yazmistim kizim oksuruyor sütün taziginden makas yapip emziriyorum memeyi

Rabbim hepinizin sutlerine bereket versin insallah

Bende sab simplex kullanıyorum . Aynı düşüncedeyim faydası var mı anlamadım
Anlık bir rahatlama sağlıyor sadece. Benimki sabah 9’dan beri kucağımdan inmedi. Yatağa koyduğum an bağırmaya başlıyor. Gaz sancısı olsa kucağımda da uyumaz diye düşünüyorum.

Canım günden güne artıyor merak etme. Ben her emzirmeden sonra sağım yaptım. Öyle çok arttı. İnanılmaz çok su içtim bir de.

Merhaba benim de göğüs ucum olmadıgı için silikon kalkan ile emzirmiştim ilk 4-5 gün. Sonra meme ucu çıkarıcı ile göğüs ucumu hafif çıkarıp silikonsuz denedim ve tuttu. Belki bebekten bebeğe değişiyordur ama ben zorlanmadım.
Bir de bana hastanedeki hemşireler silikon kalkanı yatay kullandırtmışlardı. Danışmanlık aldığım ebe sağolsun onu dikey koymamı söyledi ve bence bunun da etkisi oldu bizde
Nasıl yatay acaba normal olduğu şekilde koymamalı mıyız

Benim de sol meme ucumu tutamıyor bebeğim kavga ediyor sürekli, bazı anlar şansa tutup 2-3 dakika emiyor sonra yine başa dönüyoruz. Zaten süt az olanı da içemiyor. Her mama verişimde gözlerim doluyor emziremiyorum yetemiyorum diye karnımdayken her şey daha kolaydı sanki 😭
Valla aynı şeyleri yaşıyoruz gece iki saatte bir kalkıp emzirmeye çalışıyorum ama ne o emiyor ne sütüm geliyor. Sürekli mama vermek de canımı sıkıyor. Süreç çok belirsiz düzelecek mi normale dönecek mi diye düşünüp duruyorum

Back
X