• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Emzirme istediği kadar mı Yada kaç dakika emziriyorsun ?
Benim bebeğim çok uzun kalıyor memede, ben istediği kadar bırakıyorum sütüm de az belki kaldıkça çektikçe sütüm artar düşüncesiyle. Ama aktif emmesi 15-20 dk maksimum sonrasında uyuklayarak emzik niyetine kullanıp arada yutkunuyor sadece hissediyorum

Benim bebeğim çok uzun kalıyor memede, ben istediği kadar bırakıyorum sütüm de az belki kaldıkça çektikçe sütüm artar düşüncesiyle. Ama aktif emmesi 15-20 dk maksimum sonrasında uyuklayarak emzik niyetine kullanıp arada yutkunuyor sadece hissediyorum
Anladım canım benimkide genelde 15-20 dakika emiyor zaten bende memeyi bırakana kadar bekleyip ardına mamayı veriyim
Ayrıca bebek çektikçe süt artar iyi yapıyorsun
Bizim sütün kalitesini arttırmak için ne yememiz gerek acaba protein tahin dere otu ne duysam yiyorum 😂

2. Haftamızın dolmasıyla gaz derdi çıktı başımıza. Geceden beri sürekli geriniyor ıkınıyor ağlıyor. Gazı çıkıyor kakada yapıyor aslında. Kimse yok yanımda yalnızım eşim geç geliyor bir kızım daha var okuldan gelecek akşamüzeri ne yemek yapabiliyorum ne başka birşey elim kolum bağlı . Dışarda hayat devam ediyor ama ben eve tıkalı kalmış sıkışmış gibi hissediyorum hiç geçmeyecekmiş gibi çok kötüyüm lütfen yalnız olmadığımı söyleyin 😭😭😭😭

Benim kızım da tamamen aynı şekilde kolik mi acaba diye düşünmeye başladım bizimki özellikle akşam başlayıp geceyi o şekilde geçiriyor 😔

Bebeklerinizin gözünde ara ara şaşılık görüyor musunuz?
Ben görüyorum. Doktor da evet var ama bu geçici olabilir, bebeklerde genelde görülebiliyor dedi.
6 aydan sonra belli olur geçici mi kalıcı mı dedi.
Doktoruyla bu konu hakkında konuşan var mı acaba ?
Şaşılık bende görüyorum internetten biraz araştırdım normal yazıyor o nedenle üzerinde durmamıştım olmaması gereken bir durum muymuş?

Kızlar evde bebeğinize şapka takıyor musunuz
Kayınvalidem fırsat buldukça takıyor ben çıkarıyorum 🤦‍♀️ banyodan sonra takıyorum sadece

2. Haftamızın dolmasıyla gaz derdi çıktı başımıza. Geceden beri sürekli geriniyor ıkınıyor ağlıyor. Gazı çıkıyor kakada yapıyor aslında. Kimse yok yanımda yalnızım eşim geç geliyor bir kızım daha var okuldan gelecek akşamüzeri ne yemek yapabiliyorum ne başka birşey elim kolum bağlı . Dışarda hayat devam ediyor ama ben eve tıkalı kalmış sıkışmış gibi hissediyorum hiç geçmeyecekmiş gibi çok kötüyüm lütfen yalnız olmadığımı söyleyin 😭😭😭😭
Yalnız değilsin canım. Eşim 10 gün sonra işe başlayacak valla ne yapıcam bende bilmiyorum kızım okula gidiyor sabahları onu bırakmam gerekiyor üst sokak ama bu soğukta nasıl başarıcam onu da bilmiyorum. Bütün gün odadayım eşim yemek temizlik her işi yapıyor şuan ama işe başlayınca bu düzende olmıcak. Ağlayasım geliyor benim de daha bu saat oldu uyumadı. Allah hepimize kolaylık ve sabır versin ne diyim bu günlerde geçecek diye kendimi avutmaya çalışıyorum

İki göğüsmü canım bu 15 20 dk tek mi mamada veriyor musın

Benim kızım da tamamen aynı şekilde kolik mi acaba diye düşünmeye başladım bizimki özellikle akşam başlayıp geceyi o şekilde geçiriyor 😔

Şaşılık bende görüyorum internetten biraz araştırdım normal yazıyor o nedenle üzerinde durmamıştım olmaması gereken bir durum muymuş?

Kayınvalidem fırsat buldukça takıyor ben çıkarıyorum 🤦‍♀️ banyodan sonra takıyorum sadece
Doktor bana olmaması gerekiyor demedi. Geçici olup olmadığı 6.aydan sonra anlaşılır dedi 🤷🏼‍♀️

Kızlar ben hep alarm kuruyorum. Geceleri bebeğim kesintisiz bir saat uyursa alarm ile uyanıyorum. Ve uykulu halimle telaşla nefes alıyor mu diye bakıyorum. O sırada bebeği uyandırıp huzursuz ediyorum. Kusarsa diye uyumak istemiyorum. Boğulur korkusuyla evde tekken lavaboya bile gitmiyorum. Eşim evdeyken de bir şey olur da fark etmez diye gözümü üstünden ayıramıyorum. Bu yüzden hiç dinlenemiyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı aramızda? Bu korku geçer mi? Benliğimi kaybettim gibi artık. Eski tasasız hallerimi düşünüyorum. Lohusalık da geçti ama bu hislerim geçmedi. Çok üzülüyorum. Bebeğim için canımı veririm ama bu değişimlerle baş ederken çok zorlanıyorum.

Kızlar ben hep alarm kuruyorum. Geceleri bebeğim kesintisiz bir saat uyursa alarm ile uyanıyorum. Ve uykulu halimle telaşla nefes alıyor mu diye bakıyorum. O sırada bebeği uyandırıp huzursuz ediyorum. Kusarsa diye uyumak istemiyorum. Boğulur korkusuyla evde tekken lavaboya bile gitmiyorum. Eşim evdeyken de bir şey olur da fark etmez diye gözümü üstünden ayıramıyorum. Bu yüzden hiç dinlenemiyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı aramızda? Bu korku geçer mi? Benliğimi kaybettim gibi artık. Eski tasasız hallerimi düşünüyorum. Lohusalık da geçti ama bu hislerim geçmedi. Çok üzülüyorum. Bebeğim için canımı veririm ama bu değişimlerle baş ederken çok zorlanıyorum.
Canım benim bebeğim de bir kere boğuldu sana söylemiştim. Boğulma genelde bebeği Emzirdikten veya doyurduktan 10-20 dakika sonra oluyor daha sonrasında olmuyor diye biliyorum. Gazını alıp yan yatırırsan bir tık önlemiş olursun böyle zaman geçmez seni anlayabiliyorum

Canım Gizem de yazmış, daha önce de bir mesajını görmüştüm sanırım sırt üstü yatırıp başını yan çevirdiğini yazmıştın. Direkt bebeği yan koy. Bebeği besle, gazı çıksın, 15 dakika kadar dik dursun iyice sindirsin. Sonrasında zaten kusmaz. Böyle kendine çok eziyet etmiş oluyorsun. Zaten içgüdüsel olarak sürekli uyanıyoruz, alarm kurma. Her uyandığımda ben de bebeğin nefesini kontrol ediyorum, bunlar hepimizde olan kaygılar muhtemelen :) bu kadar zorlaştırma günleri kendine, çok zor süreçlerden geçtin, anlıyorum seni ♥️

Kızlar neyinden memnunsunuz yani ben de İncia kullanıyorum ama memnun muyum bilmiyorum. Yani bebeğim pişik olmadı bu durumda memnunum di mi (şaka yapmıyorum gerçekten soruyorum)
Biraz pişik olduğunda hemen geçiriyor canım, ben onun dışında sürmüyorum, doğru mu yanlış mı bilmiyorum 😅

Kızlar bebepinde uzamış sarılık çıkan var mı kilo alımıda iyi ama bir aylık oldu sarılık 8.8 çıktı. İdrar vericez biraz korktum nedne olur ki 🙁

Kızlar molfix 1 numara kullanıyorum elimde 80 tane kaldı. Yeni bez almak istiyorum. Bebeğim 3300 gram sizce 1 mi alayım 2 mi karar veremedim. 2 numara kullanan var mı 1e göre çok fark var mı?

Kızlar bugün kontrolümüz vardı. Doktor kalbinde hafif üfürüm var kardiyoloji görsün dedi. Çok gerildim bu durumu daha önce duyan bilen var mı?

Kızlar molfix 1 numara kullanıyorum elimde 80 tane kaldı. Yeni bez almak istiyorum. Bebeğim 3300 gram sizce 1 mi alayım 2 mi karar veremedim. 2 numara kullanan var mı 1e göre çok fark var mı?
Molfix hangisini kullanıyorsunuz. Ben 2 numaraya gectim baya oldu ama kilomuz fazla biraz çiş kaçakları cok olur bacakta lastik izleri fazlalasinca numara büyüttüm. Çok büyük fark yok aralarında elimda 1 numara sleepy var fotograflayabilirim isterseniz

Kızlar bugün kontrolümüz vardı. Doktor kalbinde hafif üfürüm var kardiyoloji görsün dedi. Çok gerildim bu durumu daha önce duyan bilen var mı?
Bebeklerde cogunlukla oluyor kendiliğinden geçiyor ekstra yapmanız gereken bir şey yok bildiğim. Belki cocuk kardiyoloji doktoru tarafından kontrol de vermiştir doktorunuz. Bizim doktorumuz her koşulda yönlendiriyor kardiyolojiye

Bebeklerde cogunlukla oluyor kendiliğinden geçiyor ekstra yapmanız gereken bir şey yok bildiğim. Belki cocuk kardiyoloji doktoru tarafından kontrol de vermiştir doktorunuz. Bizim doktorumuz her koşulda yönlendiriyor kardiyolojiye
Aynen biz de zaten gidecektik şimdi süreci hızlandırıyorız. Doktora korkulacak bir durum mu diye soruyorum bir şey demiyor gerildim o yüzden

Benimkinde de varmış üfürüm. Çocuk kardiyologuna gittik. Açıklık varmış kalpte ama ciddi değil dedi çoğu zaman 2 yaşınadoğru kendiliğinden kapanıyomuş. Sık nefes alma ve çabuk yorulma olur bebekte dedi. İyi beslenmesi lazım dedi.

Kızlar bebepinde uzamış sarılık çıkan var mı kilo alımıda iyi ama bir aylık oldu sarılık 8.8 çıktı. İdrar vericez biraz korktum nedne olur ki 🙁
Bizde uğraşıyoruz canım aynı sorunla pazar günü 13 dü
Anne sütü yanında mama da vermeye karar verdik kilo alımı yavaş olduğu için sarılıkta uzamış olabilir gibi düşündük
Zamanla atacak dedi doktorum bebek hareketli enerjik suratı ve vücudunda sararma devam etmiyorsa kendiliğinden beslenmeye kalkıyorsa yani halsiz değilse korkma dedi

Back
X