• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Molfix hangisini kullanıyorsunuz. Ben 2 numaraya gectim baya oldu ama kilomuz fazla biraz çiş kaçakları cok olur bacakta lastik izleri fazlalasinca numara büyüttüm. Çok büyük fark yok aralarında elimda 1 numara sleepy var fotograflayabilirim isterseniz
Molfix pure & soft kullanıyorum. Sleepy 1 nuamrası molfix e göre daha küçük onu da kullandım ama pişik yaptı bizde. Siz kaç kiloda 2ye geçtiniz

Biraz pişik olduğunda hemen geçiriyor canım, ben onun dışında sürmüyorum, doğru mu yanlış mı bilmiyorum 😅

Ben arada sürüyordum. Dr her seferinde sür dedi. Yine de arada ama daha sık sürüyorum. Pişik olmadı ya da ben fark etmedim. İmkansız di mi fark ederdim

Kızlar molfix 1 numara kullanıyorum elimde 80 tane kaldı. Yeni bez almak istiyorum. Bebeğim 3300 gram sizce 1 mi alayım 2 mi karar veremedim. 2 numara kullanan var mı 1e göre çok fark var mı?

1 numarada 3-5 kilo arası demişler. Ben o yüzden 1 aldım geçen gün çünkü 3800 falan henüz. Sık değiştiriyoruz zaten dedim biter yakında bu da.

Bizde uğraşıyoruz canım aynı sorunla pazar günü 13 dü
Anne sütü yanında mama da vermeye karar verdik kilo alımı yavaş olduğu için sarılıkta uzamış olabilir gibi düşündük
Zamanla atacak dedi doktorum bebek hareketli enerjik suratı ve vücudunda sararma devam etmiyorsa kendiliğinden beslenmeye kalkıyorsa yani halsiz değilse korkma dedi
Az bile uyuyor aslında gayet hareketli kilo alımıda iyi ama hala yüzü gözleri sapsarı idrar verdik bakalım ne çıkacak

Canım benim bebeğim de bir kere boğuldu sana söylemiştim. Boğulma genelde bebeği Emzirdikten veya doyurduktan 10-20 dakika sonra oluyor daha sonrasında olmuyor diye biliyorum. Gazını alıp yan yatırırsan bir tık önlemiş olursun böyle zaman geçmez seni anlayabiliyorum
Canım Gizem de yazmış, daha önce de bir mesajını görmüştüm sanırım sırt üstü yatırıp başını yan çevirdiğini yazmıştın. Direkt bebeği yan koy. Bebeği besle, gazı çıksın, 15 dakika kadar dik dursun iyice sindirsin. Sonrasında zaten kusmaz. Böyle kendine çok eziyet etmiş oluyorsun. Zaten içgüdüsel olarak sürekli uyanıyoruz, alarm kurma. Her uyandığımda ben de bebeğin nefesini kontrol ediyorum, bunlar hepimizde olan kaygılar muhtemelen :) bu kadar zorlaştırma günleri kendine, çok zor süreçlerden geçtin, anlıyorum seni ♥️
Kızlar yazdığınız için teşekkür ederim. Aslında korkularımın yersiz olduğunun farkındayım ama bazen kendime engel olamıyorum işte. Çünkü dediklerinizin çoğunu yapıyorum. Gazını iyi alıyorum, uzun süre dik tutuyorum. Bazen buna rağmen kusma olunca tedirgin oluyorum. Oysa doktorlar da normal dediler. Böyle böyle ne olduğunu anlamadan büyüteceğim galiba bu fındığı 🥹❤️

1 numarada 3-5 kilo arası demişler. Ben o yüzden 1 aldım geçen gün çünkü 3800 falan henüz. Sık değiştiriyoruz zaten dedim biter yakında bu da.
Canım ben de Sleepy’nin bir numarasını alıyorum. Bebeğim en son tartıldığında 2740 gramdı. Ona göre bacaklarında bez izi oluyor. Sıkıyor mu, anlamıyorum.

Benimkinde de varmış üfürüm. Çocuk kardiyologuna gittik. Açıklık varmış kalpte ama ciddi değil dedi çoğu zaman 2 yaşınadoğru kendiliğinden kapanıyomuş. Sık nefes alma ve çabuk yorulma olur bebekte dedi. İyi beslenmesi lazım dedi.
Evet bizimkinde sık nefes alma ve yorulma var emerken. Biz 12 gün sonraya alabildik bakalım ne diyecek 😞

Ben arada sürüyordum. Dr her seferinde sür dedi. Yine de arada ama daha sık sürüyorum. Pişik olmadı ya da ben fark etmedim. İmkansız di mi fark ederdim
Evet evet, şükür öyle sıkıntılı şekilde olmadı benimki ama kızarıklık oluyor hemen anlıyorsun

Babası evdeyken çıtını çıkarmayan, babasına güzellikler yapan oğlum babası bugün nöbette diye benim hakkımdan geliyor. Asla uyumuyor 🥴

Benimkinde de varmış üfürüm. Çocuk kardiyologuna gittik. Açıklık varmış kalpte ama ciddi değil dedi çoğu zaman 2 yaşınadoğru kendiliğinden kapanıyomuş. Sık nefes alma ve çabuk yorulma olur bebekte dedi. İyi beslenmesi lazım dedi.
Bize de böyle dediler üfürümle ilgili. 3 ay sonra tekrar bakacaklar.

Kızlar selam, bizim oğlan hala kendi kendine mama için uyanmıyor 3 saate bir alarm kurup kaldırıp besliyoruz. Meme ve mama devam ediyoruz ama mama mı ağır geliyor anlamadım uyandırmak için bile uğraşıyoruz 😔 sarılık değerine de baktırmıştık en son 6.9du doktor artık riski yok demişti şu an yüzü falan da beyaz. Anlamadım niye bu kadar uyuyor bu çocuk sizde de böyle olan var mı?

Kızlar selam, bizim oğlan hala kendi kendine mama için uyanmıyor 3 saate bir alarm kurup kaldırıp besliyoruz. Meme ve mama devam ediyoruz ama mama mı ağır geliyor anlamadım uyandırmak için bile uğraşıyoruz 😔 sarılık değerine de baktırmıştık en son 6.9du doktor artık riski yok demişti şu an yüzü falan da beyaz. Anlamadım niye bu kadar uyuyor bu çocuk sizde de böyle olan var mı?
Dün bende ilk defa mama verdim gece aynı şeyi yaşadık kızım herzaman gece de 2 saatte bazen dahada erken kendisi uyanırdı dün zorla kaldırdım mama daha uzun tok tutuyor
Kaç dakika meme kaç ml mama veriyorsun ?
Ben 10-15 dakika meme sonrası 40 ml mama verdim

Dün bende ilk defa mama verdim gece aynı şeyi yaşadık kızım herzaman gece de 2 saatte bazen dahada erken kendisi uyanırdı dün zorla kaldırdım mama daha uzun tok tutuyor
Kaç dakika meme kaç ml mama veriyorsun ?
Ben 10-15 dakika meme sonrası 40 ml mama verdim
Memede daha çabuk uyuyakalıyor ama zorla da olsa iki memeyi ayrı ayrı 10 dakika emzirmeye zorluyorum. Sonra 60 ml mama yapıyorum 35-40 içiyor ondan da

Canım ben de mama veriyorum ama uyuma süresine pek etki etmiyor. Hatta bana mamayı gece ver ki daha iyi uyusun dediler. Ama olmadı. Benimki de anne sütü alınca biraz daha iyi uyuyor. Bebekten bebeğe değişiyor sanırım. Bazen uyandırmasam 3-4 saat yatacak gibi oluyor. Ben de mecburen uyandırıyorum.

Kızlar yine garip bir soruyla geldim. Sizin bebişler de uyanık oldukları zaman diliminde hep mızmız, ağlamaklı mı? Emzik emmediği sürece hep ağlamaklı benimki.

Canım ben de mama veriyorum ama uyuma süresine pek etki etmiyor. Hatta bana mamayı gece ver ki daha iyi uyusun dediler. Ama olmadı. Benimki de anne sütü alınca biraz daha iyi uyuyor. Bebekten bebeğe değişiyor sanırım. Bazen uyandırmasam 3-4 saat yatacak gibi oluyor. Ben de mecburen uyandırıyorum.
Her bebeğin bünyesi farklı demek ki. İnsan bir sorun varmış gibi düşünüyor endişeleniyor. Arkadaşların kullanma kılavuzu da yok ki öyle deneye yanıla bi şeyler yapmaya çalışıyoruz 🥲

Back
X