• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Kızlar bebeğiniz uyumuyor , yatağa koyunca ağlıyor. Sürekli memede mi kalmak istiyor. Aç bu çocuk, sütüm yetmiyor diye düşünmeyin. Çişi falan normalse kilo alımıda iyiyse sadece memede durmak için duruyordur.
Benim bebeğimi görseniz , belli bir saati var. Memeden çektiğim an çığlıklar atıyor. Kendini paralıyor. Katılacak kendini kaybedecek ağlamaktan öyle bir feryat figan. Memeyi ağzına verdiğim anda sessizlik. Çok yorucu ama geçecek diye düşünmek istiyorum. Dün Allah yardım ettide biraz durdu gece. Uzandığımda tüm vücudum titriyordu.

Canım bebeğim mememi tutmuyordu başta silikon uç denedim sonra doğum yaptığım özel hastanedeki ebeler kullanma bebeğin gazlı olur dediler, bıraktım bebek memeyi tutmadı. Her seferinde tutturmak için yarım saat ağlıyordu, üç kişi emziriyorduk annem kafasından ittiriyordu tutsun diye. O ağladıkça pes edip biberona yöneldim bu defa tamamen kesildi. Öyle olunca süt uyarımı olmadı yeterli, bu defa sütüm o kadar azaldı ki. Her sağımda 10-15 cc anca geliyordu. 20yi görünce mutlu oluyordum. Baktım olacak gibi değil emzirme danışmanı aramaya başladım, yüz yüze olanlar 5-6 bin lira istiyordu 2 saat için, kesin tutar garantisi de vermediler. En son devlet hastanesinde emzirme danışmanlığı bölümü olduğunu öğrendim aradım hastaneyi gebe okulu bölümüne bağlandım durumu anlattım gelin buraya dediler gittim çok yardımcı oldular. Çok gaza geldim oraya gidince hiç bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. Bana sakın silikon kullanma biberonu kes kaşıkla ver mamayı ve her mama öncesi bebeğini memeye yönlendir zorla tuttur birkaç gün içinde kendisi tutar dediler (buna hiç inanmamıştım çünkü doğum yapalı 2 hafta oldu ve hep benim zorumla tuttular) ama istikrar çok önemliymiş onu anladım. Ordan geldiğimden beri biberonla mama vermiyorum bugün 3.günüm bebeğim direkt kavrıyor göğsümü. Yani çok uzattım ama emzirmek istiyorsan bi hastaneye bakabilirsin ben çok memnun kaldım.
Canım aktif olarak 3 gündür emziriyorsun anladığım kadarıyla. Bebek ne kadar uyarırsa o kadar sütün gelecek emin ol. Daha çok yeni tutmaya başlamış ilk zamanlar da benim de çok çok azdı. O yüzden pozitif düşünmeye çalış bebek uyardıkça süt üretimi de artacak 🙏🌸

Emilmeyen 2 göğsü sağınca mı 30 çıkıyordu? Benim de şu an o civar çıkıyor çünkü. Bazen emzirip sağıyorum 15-20 çıkıyor.

Evet söylediğiniz her şeyi ben de yapıyorum günde 6 tablet solgar alıyorum ama 3 e böldüm 2-2-2 alıyorum sen de mi öyle yapıyorsun? Bestlak doğumdan beri kullanıyorum ama bilmiyorum işe yaradı mı solgarı da 2 gündür alıyorum ne zaman etkisini görürüm acaba? Birde ne sıklıkla sağım yapıyorsun her emzirme sonrası mı? Amin inşallah ya, bu emzirme süreci benim için çok yıpratıcı oldu cidden.
Solgarı hastanedeyken kullanmaya başlamıştım. Başta 2-2-2 alıyordum. Bir süredir sabah ve akşam 3-3 alıyorum.
Bestlakı da doğumdan bir hafta sonra kullanmaya başladım.
Sağımı günde 2 kere yapıyorum genelde. Sabah yaptığım sağımda daha çok süt çıkıyor. Bir de öğlen yapmaya çalışıyorum akşama bırakmamaya çalışıyorum.

Kızlar bebek ellerini yumruk yapıyorsa aç, açık bırakıyorsa toktur teorisi doğru mu sizce?
EVet emince aciliyor ama gazi varsa cigner gibi soylebe soylene emiyorsa yine sıkı sıkı, benim oglumda hep sikardı elini uykuda gevserdi bilemiyorum bence dertlerine gore 😅
Kaka saymayın deniyor genelde ama meraktan soruyorum sizin bebeğiniz ne sıklıkta yapıyor kakasını?
Bizimki de aynı dediğiniz gibi emzirme konusunda. Özellikle son iki gündür. Uzun uyumuyor bile.
Bazen memeye gergin gelip rahatlamıyor oralarda bir türlü yönetemiyorum durumu :(
Benimkinde kaka oluyor hep olmadiginda cis dolmus oluyor degisiyorum gunde 10 kere falan

Ama tombikledi baya cuma 1 aylik olacak 5aralikta, fakat dojtora 40 ı dolunca gidecegim o yuzden kilosunu daha bilemiyorum

Arkadaslar süt emdikce cogalir ( pompa ile surekli artsin diye sagmaniza gerek yok bence, stres yapmayin hic, nasil vakit buluyorsunuz 😅 bnm bebis 10 dk kucaktan inmiyor uyumuyor 10 dk birakinca yatak besik anakucaginda hic uyumuuor sagolsun, sicaklik istiyor diye yorumluyorum 🫠 bir de ben gecen haftadan beri alip kucagima market falan gezdim iyi geldi, yoksa oglumdaki gibi buhran yasamak istemiyorum, gunler aynı gelmeye basladı, buyuklerimizde kendi keyiflerindeler sagolsunlar, yemek, temizlik hic yoklar, kendi yagimizda ev daginik takiliyoruz simdilik😄 gececek hepsi arkadaslar, psikolojinisi bozmayin tam sendrom zamani ilk 1 ay geciyor zor ama bitiyor, bebislerle evin odalarini gezin, konusun onunla, iyice alissin ki sesinize daha durur hale gelsin, 1 ay daha sıkın disinizi, yavastan, bize gercek gulmeler, ellerini kullanmalar baslayacak, etrafa ilgi baslayincada oyun halisi falan biraz rahatlayacagiz, sonra 3 ayda gazlar bitecek hep pozitif dusunun, derkeeeeeen ramazana girecegiz zaten hep cabuk geciyor o mubarek ay, bayramda 4ayi doldurmus olacalar ve susleyecegiz onlari, 5. Ayda oturma calismalri, dis kasiyicilar derken, 6. Ayda ek gidayla birlikte sosyal bebislerimiz olacak )

bebegin ihtiyacı olan sutu o an uretir, fazla bekletmeyin dolapta sutlerinizi, antikorlar o an bebegin ihtiyacina gore uretiliyor, yani bgn dolaba attiginiz sut 1 ay sonraki ihtiyaci karsilamayacak,
Tabi gunluk sagip veriyorsaniz memeleribiz yara ya da ememiyor diye o ayrı

Cunku bebislerle memislerin baglantisi varmis bizim bundan haberimiz olmasada:)😅😆😍🥰 o an ona gore antikor uretilip direk bebege ozel hazir sekilde oluyormus🥰🫠

Kızlar neden sürekli kendinizi yetersiz hissettiriyorsunuz süt oranını ölçmeyin sürekli yetiyor mu diye düşünmeyin olumsuz düşünceler hem psikolojinizi etkiliyor hemde sütünüzü bebeğinizle güzel vakit geçirmeye odaklanın bir daha asla bu kadar küçük olmayacaklar bir daha hiç bu kadar size muhtaç olmayacaklar kendinizi hep olumlu yönde motive edin siz bir annesiniz neleri başardınız bu zorlu sürecide olumlu şekilde tamamlayacağız inşallah moraller yüksek sütler bol olsun kendinizi okuyun insanları önemsemeyin çokta takmayın kafaya 🫶🏻❤️

Kızlar bebeğiniz uyumuyor , yatağa koyunca ağlıyor. Sürekli memede mi kalmak istiyor. Aç bu çocuk, sütüm yetmiyor diye düşünmeyin. Çişi falan normalse kilo alımıda iyiyse sadece memede durmak için duruyordur.
Benim bebeğimi görseniz , belli bir saati var. Memeden çektiğim an çığlıklar atıyor. Kendini paralıyor. Katılacak kendini kaybedecek ağlamaktan öyle bir feryat figan. Memeyi ağzına verdiğim anda sessizlik. Çok yorucu ama geçecek diye düşünmek istiyorum. Dün Allah yardım ettide biraz durdu gece. Uzandığımda tüm vücudum titriyordu.

Anneme ilk günler anlatamadığım durum. Doymuyor doymuyor diye tutturdu. Nerdeyse mama verelim diyecek tepkimden korkuyor diyemiyordu. Şimdi de her seferinde emzirecek misin’e döndü. Anladı sonunda.
İlk günler eli soğuk ayağı soğuk üşüyor diye tutturdu, şimdi bana kundağın içinde kıyafet varsa bunalır falan demeye başladı. Gerçekten bizim içgüdülerimiz ve çocuğumuzla kuvvetli bir bağımız var tecrübeli kimselerden bile öne geçiyoruz bu sayede.

kızlar insanız tabiki yetersiz hissediyoruz bazen, ben şimdiye kadar kendimi bir şekilde sakinleştiriyordum ama sabah 10dan gece 12ye kadar sadece memede kalmak isteyince artık kendimden şüphelendim çocuk aç ve o yüzden mi ağlıyor acaba diye düşündüm. Geçeceğine eminim bu günlerin ona şüphe yok ama bazen çaresiz hissediyorum

anneler bana bi yardım imdaaaattt!!!
24 kasımda oğlumu 37+0 il kucağıma aldım. ilk gün süt geldi emdi, sonraki günler de süt vardı. emiyor doyuyor sanıyorduk meğerse çocuğum açmış aç. 4 günlük iken vücutta sararma başladı, sağlık ocağına götürdük iyi görünüyor bir sıkıntı yok dediler. bacaklarına inerse hastaneye götürün dediler ve öğle de oldu. 6 günlük iken acilden giriş yaptık ve kan aldılar. bilirubin değeri 22,46 olmuş ve çocuk beslenememiş dedi doktor. Acilen yoğun bakıma alacağız dediler ve aldlar da. tam 3 gün mavi ışık aldı yavum ve orada günde 8 kez besleme yaptılar. 60 ml mama ile. benim sütümü sağıp götürdük tabii ama o da çok çıkmıyordu 1-1,5 saat sağım yapıyordum 60 ml zorla çıkıyordu.
neyse dün taburcu olduk, hastaneden çıkmadan doktorla görüştük, (ben asla biberon ve mama vermeyi düşünmüyordum sarılık olana kadar. ) doktor beslenmenin çok önemli olduğunu ve 60 ml mama içmesi gerektiğini söyledi ve 2-2,5 saatte bir uyandırılarak beslenmesi grekiyor dedi.
Kızlar çocuk memede 5 dk duruyır ve sütüm çok azaldı. 3 saate bir sağıyorum tek göğüsten 30 ml geliyor. suyumu da güzel içiyorum. stres yapmamam gerektiğini de biliyorum ama sütüm azalırsa diye çok korkuyorum. çocuk memede çok az duruyor. mamayı da comotomo biberon ile veriyorum. sağdığım sütü de biberonla veriyorum.
Yavrum beslenemeyecek diye çok korkuyrum ve meme reddi mi yaşıyoruz diye korkuyorum.
Lütfen bi yardım edin, ne yapmalıyım? doktor GALACTAGO PRO tablet verdi, hoşaftır, incirdir ne varsa yiyorum içiyorum. Suyu günde 3-4 lt arası içiyorum ama süt artmıyor. Göğüslerim yumuşacık. bu da beni korkutuyor. Süt varsa Göğüslerimin taş gibi olması gerekmiyor mu ? zaten çok zor bi gebelik geçirdim. doğar doğmaz daha 6 günlük iken bebeğim ek başına yoğun bakımda kaldı. şimdi de süt üretimim azaldı. ne yapmalıyımmmmm LÜTFEN YARDIM EDİN :(

24 kasımda oğlumu 37+0 il kucağıma aldım. ilk gün süt geldi emdi, sonraki günler de süt vardı. emiyor doyuyor sanıyorduk meğerse çocuğum açmış aç. 4 günlük iken vücutta sararma başladı, sağlık ocağına götürdük iyi görünüyor bir sıkıntı yok dediler. bacaklarına inerse hastaneye götürün dediler ve öğle de oldu. 6 günlük iken acilden giriş yaptık ve kan aldılar. bilirubin değeri 22,46 olmuş ve çocuk beslenememiş dedi doktor. Acilen yoğun bakıma alacağız dediler ve aldlar da. tam 3 gün mavi ışık aldı yavum ve orada günde 8 kez besleme yaptılar. 60 ml mama ile. benim sütümü sağıp götürdük tabii ama o da çok çıkmıyordu 1-1,5 saat sağım yapıyordum 60 ml zorla çıkıyordu.
neyse dün taburcu olduk, hastaneden çıkmadan doktorla görüştük, (ben asla biberon ve mama vermeyi düşünmüyordum sarılık olana kadar. ) doktor beslenmenin çok önemli olduğunu ve 60 ml mama içmesi gerektiğini söyledi ve 2-2,5 saatte bir uyandırılarak beslenmesi grekiyor dedi.
Kızlar çocuk memede 5 dk duruyır ve sütüm çok azaldı. 3 saate bir sağıyorum tek göğüsten 30 ml geliyor. suyumu da güzel içiyorum. stres yapmamam gerektiğini de biliyorum ama sütüm azalırsa diye çok korkuyorum. çocuk memede çok az duruyor. mamayı da comotomo biberon ile veriyorum. sağdığım sütü de biberonla veriyorum.
Yavrum beslenemeyecek diye çok korkuyrum ve meme reddi mi yaşıyoruz diye korkuyorum.
Lütfen bi yardım edin, ne yapmalıyım? doktor GALACTAGO PRO tablet verdi, hoşaftır, incirdir ne varsa yiyorum içiyorum. Suyu günde 3-4 lt arası içiyorum ama süt artmıyor. Göğüslerim yumuşacık. bu da beni korkutuyor. Süt varsa Göğüslerimin taş gibi olması gerekmiyor mu ? zaten çok zor bi gebelik geçirdim. doğar doğmaz daha 6 günlük iken bebeğim ek başına yoğun bakımda kaldı. şimdi de süt üretimim azaldı. ne yapmalıyımmmmm LÜTFEN YARDIM EDİN :(

Canım öncelikle geçmiş olsun. Benimki 1günlükken yoğun bakıma girdi. Çok üzücü ama alışmak ve kabullenmek zorundasın. Bu gibi durumlar sabırlı olmaya en ihtiyacımız olan durumlar. Bu şekilde stres yaparsan çabaladığını düşünürsün ama ters etki yapabilir. Şöyle düşünmeni öneririm. Sütün hiç de gelmeyebilirdi ve o da dünyanın sonu değil. Etrafında kim bilir kaç kişi sadece mama ile beslenip bu günlere geldi. Bu rahat moda girersen sütünün de artacağını düşünüyorum.
Onun dışında sağımı şu kadar saatte bir yapıyorum yerine kaç dakika sürerse sürsün her emzirmenin ardından yapman lazım. Yoğun bakım sürecinde benimki bu şekilde arttı. Çok da su içtim senin gibi.
Bir diğer şey de çocuğun memeyi almıyorsa emzirirken sağılmış sütünü ağzına damlat memeden geliyormuş gibi.
Son olarak ikiniz de çıplak şekilde göğsünde uyut her fırsatta.

Son düzenleme:
&
Canım bebeğim mememi tutmuyordu başta silikon uç denedim sonra doğum yaptığım özel hastanedeki ebeler kullanma bebeğin gazlı olur dediler, bıraktım bebek memeyi tutmadı. Her seferinde tutturmak için yarım saat ağlıyordu, üç kişi emziriyorduk annem kafasından ittiriyordu tutsun diye. O ağladıkça pes edip biberona yöneldim bu defa tamamen kesildi. Öyle olunca süt uyarımı olmadı yeterli, bu defa sütüm o kadar azaldı ki. Her sağımda 10-15 cc anca geliyordu. 20yi görünce mutlu oluyordum. Baktım olacak gibi değil emzirme danışmanı aramaya başladım, yüz yüze olanlar 5-6 bin lira istiyordu 2 saat için, kesin tutar garantisi de vermediler. En son devlet hastanesinde emzirme danışmanlığı bölümü olduğunu öğrendim aradım hastaneyi gebe okulu bölümüne bağlandım durumu anlattım gelin buraya dediler gittim çok yardımcı oldular. Çok gaza geldim oraya gidince hiç bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. Bana sakın silikon kullanma biberonu kes kaşıkla ver mamayı ve her mama öncesi bebeğini memeye yönlendir zorla tuttur birkaç gün içinde kendisi tutar dediler (buna hiç inanmamıştım çünkü doğum yapalı 2 hafta oldu ve hep benim zorumla tuttular) ama istikrar çok önemliymiş onu anladım. Ordan geldiğimden beri biberonla mama vermiyorum bugün 3.günüm bebeğim direkt kavrıyor göğsümü. Yani çok uzattım ama emzirmek istiyorsan bi hastaneye bakabilirsin ben çok memnun kaldım.
Canım bahsettiğin bölüme gittim. Bebek memeyi tutuyor dediler. Mamayı kesmemi söylediler. Eve geldik. Bu çocuk açlıktan katılacak hale geldi 2 gün boyunca. Mamayı verdik de doydu. Memeyi tutuyor bazen ama aktif emme yok.

Kızlar bugün kontrolümüz vardı. Doktor kalbinde hafif üfürüm var kardiyoloji görsün dedi. Çok gerildim bu durumu daha önce duyan bilen var mı?
Arkadaşımda olmuştu canım
Kızlar uzaktan davulun sesi hoş gelir demeyecekseniz bir şey söylemek istiyorum. Benim bebeğim memeyi tutmuyor. Süt sağ, sütü ısıt ver, mama hazırla, uyut derken süreç daha çok uzuyor gibime geliyor. Sürekli biberon yıkıyorum. Su ısıtıyorum. Ama mememi tutsa geceleri mutfağın yolunu tutmak yerine yatağımda yavrumu doyururdum diye düşünüyorum. Zaten mama fiyatlarını konuşmaya gerek yok. Bir yandan da baştan beri emmediği için emzirmek de gözümü korkutuyor. Memeyi tutturma denemelerimde çok sabırsızım mesela. Tutmayınca hemen pes ediyorum. Sonra vicdan azabı çekiyorum. Hepimizin süreci gerçekten çok zor. Kendimize eziyet ediyoruz bazen. Mama ya da anne sütü ne ile beslenirse beslensin elbet büyüyecek bebeklerimiz. Fakat yine de insan bir damla bile olsa vermek istiyor sütünü. Benim her sağımda bir göğsümden 25-50 ml arası süt çıkıyor. Bebeğimin bir öğününü bile karşılamıyor ama boğazından bir damla bile olsa geçsin diyorum. Kafalar karışık yani. Lohusalık bitince normale dönerim sanıyordum ama benim normalim galiba bu artık.
Benim ikisinden 30 anca çıkıyor canım

Geçtiğimiz hafta 15dk sağım sonrası 30-45 mlmcivarı geliyordu. Bu hafta 90 ml civarı geliyor.
Ne güzel canımm iki göğsümden mi bu birde emzirme sonrasımı çncesi ise nasıl ayarlıyorsunuz öncesini

Arkadaşımda olmuştu canım

Benim ikisinden 30 anca çıkıyor canım

Ne güzel canımm iki göğsümden mi bu birde emzirme sonrasımı çncesi ise nasıl ayarlıyorsunuz öncesini
Evet iki göğsümden.
Doktor emzirmenin hemen ardından sağ diyor ama çok mümkün olmuyor. Ya bir şeyler yiyorum ya yıkanıyorum vs.
Genelde emzirmeden yarım saat 1 saat sonra sağım yapabiliyorum

Canım çok benzer süreçlerden geçmişiz benim de bebeğim üç günlükken sarılık oldu 4. Gün hastaneye yattı 2 gece kaldık çıktı bu süreçte biberonla mama takviyesi yapıldı ve benim sütüm gerçekten çok azdı daha sonra bebek memeyi reddetti göğüsucumun olmamasının da etkisi vardı bunda ama biberon kavrama konu çok kolay geldiği için mememi kavramak istemedi kolaya kaçtı sütüm artmadı bu süreçte bebek emmediği için daha sonra biberon yerine kaşıkla vermeye başladım mamayı ve zorla memeyi tutturmaya başladık yani mama vermeye devam et bence ama biberon yerine kaşıkla vermeyi deneyebilirsin

Kızlar benim sol göğsümü bebek cuk cuk emiyor güzel yutkunma sesi de var ama ne zaman bu memeyi emse hem rahatlamış oluyor hem de gerçekten iki üç kere kusuyor ya,kıyafet değiştirip duruyoruz.Kusmasını kafaya çok takıyorum,yandan çıkarıp duruyor.Sağ gögüste böyle bir şey olmuyor,oradan verim sanki tam alamıyor.Kilo alamayacak diye korkuyorum,benim gibi olan var mı?Bir de uykuya dalmakta çok güçlük çekiyoruz,meme de uyuyoruz sonra kucakta bile zor dalar olduk,hele yatırınca mır mır başlıyor.Ne şekilde uyuyacak bebek nasıl bir rutin oluşturmalıyım kafam artık çok karıştı.Emzir gaz çıkar derken gaz çıkarma sürecinde zaten bebeğin uykusu açılıyor,yerine konunca da uyumuyor bu döneme has mı bu :(

Kızlar benim sol göğsümü bebek cuk cuk emiyor güzel yutkunma sesi de var ama ne zaman bu memeyi emse hem rahatlamış oluyor hem de gerçekten iki üç kere kusuyor ya,kıyafet değiştirip duruyoruz.Kusmasını kafaya çok takıyorum,yandan çıkarıp duruyor.Sağ gögüste böyle bir şey olmuyor,oradan verim sanki tam alamıyor.Kilo alamayacak diye korkuyorum,benim gibi olan var mı?Bir de uykuya dalmakta çok güçlük çekiyoruz,meme de uyuyoruz sonra kucakta bile zor dalar olduk,hele yatırınca mır mır başlıyor.Ne şekilde uyuyacak bebek nasıl bir rutin oluşturmalıyım kafam artık çok karıştı.Emzir gaz çıkar derken gaz çıkarma sürecinde zaten bebeğin uykusu açılıyor,yerine konunca da uyumuyor bu döneme has mı bu :(
Bende de aynı sol memede hem süt daha çok hemde tazyikli ondan emerken sürekli boğazına kaçıyor. Kusması kilo alımını engellemez bence zaten fazlasını çıkarıyordur eğer gazını çıkarıyorsa. Gaz çıkarsmayınca benim bebe ne emdiyse kusuyor bir de gaz çıkarsa bile en az 15 20 dk dik pozisyonda tutmak önemli. Sağ memeden doymuyor olsaydı anlardın diye düşünüyorum sadece daha az tazyikli olabilir. Uyku konusuna gelince bizde aynıyız kucağımda yürüyerek uyutuyorum ve çok kısa uykuları düzelecek diye umuyorum🫠

Kızlar instagramda denk geldim. Bazı d vitamini markaları gaz yapıyormuş. Bende merak ettim acaba 3 gün kesip denesem mi . Sizin var mı bi bilginiz

Back
X