Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah razı olsun o kadar kıymetli ki yazdıklarınız aynı şeyi yaşamayanlar anlamazlar. Eşimin de tahammülü azaldı artık onada hal veriyorum elinden gelenin fazlasını yapıyor ama ben bir türlü sakinleşemiyorum. Kızımla özgürce sinemaya parka avmye gitmeyi özledim. Onu yatırınca iki bardak kafam rahatça çay içmeyi eşime sarılmayı özledim. Ne tadım var ve tuzum ne zaman geçecek bilmiyorum çok zorlanıyorum. Eminim hepinizin yanında anne baba veya kvniz vardır. Benim kimse tok o kadar bunalıyorum ki evde
Bebeğim 53 günlük. Zorlanıyorum hâlâ ama biraz ağladıktan sonra rahatlıyorum, geçiyorKaç günlüj bebeğiniz? Şu an nasılsınız
Bu yazına canı gönülden katılıyorum canım..Canım bu dönemdeki hiçbir duygu için kimse kimseyi suçlayamaz.İnsan bebeğine bile ısınamamış olabilir,kabul edememiş olabilir,düzeni bozduğu için onu suçlayabilir.Bu duyguları hemen hemen hepimiz yaşıyoruz,insanız biz ve her yerde bas bas bağırılan ağır bir dönem Lohusalık.Ben eşime çok düşkün biriyim ve onunla yan yana olmayı ama sadece ikimiz olmayı şimdiden çok özlüyorum.Sabah akşam eskiden şöyle yapardım eskiden böyle yapardım diye kafamda bunlar dönüyor bir daha olmayacak mı diye düşündüğüm zaman delirecek gibi oluyorum.Ama arkadaşlarım,kardeşim,annem her şeyin düzene oturacağını söylüyorlar,inşallah hepimiz için bir düzen oluşacaktır.Duygularını yaşa ama kesinlikle yalnız olmadığını bil .
Allah razı olsun o kadar kıymetli ki yazdıklarınız aynı şeyi yaşamayanlar anlamazlar. Eşimin de tahammülü azaldı artık onada hal veriyorum elinden gelenin fazlasını yapıyor ama ben bir türlü sakinleşemiyorum. Kızımla özgürce sinemaya parka avmye gitmeyi özledim. Onu yatırınca iki bardak kafam rahatça çay içmeyi eşime sarılmayı özledim. Ne tadım var ve tuzum ne zaman geçecek bilmiyorum çok zorlanıyorum. Eminim hepinizin yanında anne baba veya kvniz vardır. Benim kimse tok o kadar bunalıyorum ki evde
Bence emzirmeden sonra yapmayın. Memenin uyarılma süresi var. Direk emzirdikten sonra ekstra uyarmak iyi bir şey değil. Ha ilerde bolll bol sütümüz olur bebek boşaltamaz o zaman mastit olmamak için emzirme sonrası hemen sağım yapılabilir bence. Göğsünüzün en azından 1 saat dinlenmesine izin verin bence günde 2 kere yapıyordum ben
Canım bu dönemdeki hiçbir duygu için kimse kimseyi suçlayamaz.İnsan bebeğine bile ısınamamış olabilir,kabul edememiş olabilir,düzeni bozduğu için onu suçlayabilir.Bu duyguları hemen hemen hepimiz yaşıyoruz,insanız biz ve her yerde bas bas bağırılan ağır bir dönem Lohusalık.Ben eşime çok düşkün biriyim ve onunla yan yana olmayı ama sadece ikimiz olmayı şimdiden çok özlüyorum.Sabah akşam eskiden şöyle yapardım eskiden böyle yapardım diye kafamda bunlar dönüyor bir daha olmayacak mı diye düşündüğüm zaman delirecek gibi oluyorum.Ama arkadaşlarım,kardeşim,annem her şeyin düzene oturacağını söylüyorlar,inşallah hepimiz için bir düzen oluşacaktır.Duygularını yaşa ama kesinlikle yalnız olmadığını bil .
Dün 3190 çıktıCanım şuan kaç ki kilosu bebeğinin. Benimki de 2510 kg doğdu
Kızlar bugün slingde uyuttum oradan yatağa yatırdık. Bir alternatif olarak aklınızda bulunsun hemen sakinleştirici etki yaptı göğsümde bağlı olmak.
Çok şükür ameliyat güzel geçti. Bebeğim 2 saat yanımdaydı hemen emzirebildim. Çok şükür hemen tuttu emri falan ama anne karnında sarılık olmuş ve bebişe doyamadan ışık tedavisine aldılar. İdrar yolu enfeksiyonu için de ilaç kullandım bi süre ama oda bebeğe geçmiş. Yani şuan tedavi altında. Sütüm ilk sağımda biraz daha fazlaydı ama şuan 5 ml anca çıkartabildim. Kolostrumu nası sağmak lazım tecrübeli annelercatlovefor canım nasılsın bebişin doğdu mu
Çok şükür ameliyat güzel geçti. Bebeğim 2 saat yanımdaydı hemen emzirebildim. Çok şükür hemen tuttu emri falan ama anne karnında sarılık olmuş ve bebişe doyamadan ışık tedavisine aldılar. İdrar yolu enfeksiyonu için de ilaç kullandım bi süre ama oda bebeğe geçmiş. Yani şuan tedavi altında. Sütüm ilk sağımda biraz daha fazlaydı ama şuan 5 ml anca çıkartabildim. Kolostrumu nası sağmak lazım tecrübeli anneler
Beceremiyorum sanki elle sağıyorum ziyan oluyo gibi Manuel pompa zaten bence toplamıyo yeterince. Eczaneden şırınga aldım ama onla mı sağıyım nası sağıyım nası daha iyi verim alırım bilemedim. Birde rezene çayı aldık anne çayı vs bi şeyler aldık. Yavaş yavaş içmeye başlıycam. Bestlak damla aldırayım mı eşime faydasını görenler oldu mu?
Ayrıca pompa işini nası yapayım elektrikli pompa mı edinmek gerekir
Yani şuan kafam allak bullak yardımlarınıza ihtiyacım var
Bende kullandım bugün yarın sabah o şekilde çıkıcaz dışarı bakalım. Dediğin gibi sakinleşti hemenKızlar bugün slingde uyuttum oradan yatağa yatırdık. Bir alternatif olarak aklınızda bulunsun hemen sakinleştirici etki yaptı göğsümde bağlı olmak.
Hadi yaa… Hangisi daha kötü bilemedim yalnızlık mı sizinki miiCanım benim annem var ama o da ayrı bir sınav ciddiyim. O geldiğine ben çağırdığıma sık sık pişman oluyoruz sanki. Sırf şu an birinin pes etmesi işleri berbat edecek gelecek ilişkimiz açısından diye sürdürüyoruz. Sıla şarkısı gibi oldu: sen mi ben mi daha cesuruz ayrılmaya :))
Çok faydası oldu ama bir o kadar psikolojik olarak yıprattık birbirimizi. İnsan merak ediyor olabilir yani bir anne nasıl lohusalıkta böyle olur diye. Ama öyle.
İlk çocuğunuz anladığım kadarıyla…Canım bu dönemdeki hiçbir duygu için kimse kimseyi suçlayamaz.İnsan bebeğine bile ısınamamış olabilir,kabul edememiş olabilir,düzeni bozduğu için onu suçlayabilir.Bu duyguları hemen hemen hepimiz yaşıyoruz,insanız biz ve her yerde bas bas bağırılan ağır bir dönem Lohusalık.Ben eşime çok düşkün biriyim ve onunla yan yana olmayı ama sadece ikimiz olmayı şimdiden çok özlüyorum.Sabah akşam eskiden şöyle yapardım eskiden böyle yapardım diye kafamda bunlar dönüyor bir daha olmayacak mı diye düşündüğüm zaman delirecek gibi oluyorum.Ama arkadaşlarım,kardeşim,annem her şeyin düzene oturacağını söylüyorlar,inşallah hepimiz için bir düzen oluşacaktır.Duygularını yaşa ama kesinlikle yalnız olmadığını bil .
Kızlar kimimizin 1 hafta kimimiz2 ay oldu doğum yapalı. Genel olarak hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz ama sormak istiyorum.
Doğumdan sonra lohusalık sürecinde en çok zorlandığınız konu ne oldu.
Benim birçok şey ama ama ilki , emzirirken yada mama verirken bebeğimin tıkanması oldu. Çok korktum.
Kıyamam … -Allah yardımcınız olsun. Ben kızımı servise verdim sizin öyle bir imkanınız yok mu acabaCanım benim de kimsem yok sadece eşim ve 1. Sınıfa giden kızım. Sürekli kızıma sessiz ol bağırma elleme yapma otur demekten o kadar bunaldım ve yoruldum ki.. o da çocuk daha kendini kontrol edemiyor haliyle şarkı söyleyerek oyun oynamayı çok seviyor mesela ama kardeşinin uyku saatlerinde mecbur susmak zorunda.
Bazı sebeplerden eşim işe başlıyor yarın ve ben Almanya’nın eksi soğuklarında kızımı okula bırakmak zorundayım sabahları. Bu seferde yeni doğan kızıma üzülüyorum o soğukta her sabah çıkıcaz diye. Bugün o kadar zorladı ki beni ne yemek yapabildim ne birşey eşim gelince yaptı yemekleri bir kere tuvalete gidebildim gaz sancısı çekiyor yavrum. Ne ona kıyabiliyorum ne büyüğüne. Sonra diyorum bugünlerde geçecek çok şükür sağlığımız yerimizde en önemlisi bu kesinlikle.