• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    237
her bebek farklı tabii doğum kilosu sütümüz vs bizimki sağdığım sütten 110 ml içmesine rağmen yarım saat sonra da 30 ml mama içiyo örnek olarak. eğer emdiyse de hemen arkasından 90 ml mama içiyo gece.(bazen çok az çıkarıyo 10 ml kadar) gündüz emzirme sonrası genelde 60 ml veriyorum. her zaman değil ama bazen hiç vermiyorum. geçen hafta daha fazlaydı 120 ml mama içtiği oluyordu ama azalttık çünkü fazla kilo almış bu hafta doktor mamayı tamamen bıraktırmak istiyo. aktif emiyo bu arada günde 10 kere falan en az. mamaya 15 gün önce başladık yaklaşık şuan 35 günlük. sarılığı hızlı düzelsin diye. mamamız da aptamil pronutra
Bu miktarları doktorunuz mu önerdi acaba ?

her bebek farklı tabii doğum kilosu sütümüz vs bizimki sağdığım sütten 110 ml içmesine rağmen yarım saat sonra da 30 ml mama içiyo örnek olarak. eğer emdiyse de hemen arkasından 90 ml mama içiyo gece.(bazen çok az çıkarıyo 10 ml kadar) gündüz emzirme sonrası genelde 60 ml veriyorum. her zaman değil ama bazen hiç vermiyorum. geçen hafta daha fazlaydı 120 ml mama içtiği oluyordu ama azalttık çünkü fazla kilo almış bu hafta doktor mamayı tamamen bıraktırmak istiyo. aktif emiyo bu arada günde 10 kere falan en az. mamaya 15 gün önce başladık yaklaşık şuan 35 günlük. sarılığı hızlı düzelsin diye. mamamız da aptamil pronutra
Toparlanana kadar mamayı çoğaltmalıyım ben de belki de maşallah senin tosbiğe emmesi güzelmiş🧿 bizimkinin bazen çok iyi bazen çok kötü denge yok maalesef

İkinci olunca ne güzel tecrübe oluyor hep, ben ilk günler sürekli ağlıyordum şimdi de ağlıyorum ama mecbur alıştım sanırım çok zorlanıyorum bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim ya
Evet aynen panik yok agliyir tamam kizim geciyor diyorum kesinlikle sureci biliyoruz ya kabullenisten kaynaklı bu rahatlık
Oglumda cok fenaydım dibe vurdum aylarca kendime gelemedim, desteksizdim bir de cok yanlizdim ama uykusuzluk sureci cok kotuydu Rabbim hepimize kolayliklar, sabır, saglik ve uyku versin insallah
Kızlar dünden beri başım agrıyor burnum akıyor inşallah böyle atlatırım
esas soru şuki bebeğime geçme ihtimali olabilir mi hasta olursam
Ben gecen bas agrisi cektim parol bir ise yaramadı, aferim ictim, kimi doktor oneriyor kimisibonermiyor, hamilelikte ikidefa augmentin kullanmistim enfeksiyon ve ates yikselmesinden, bgrubu ilaclar hamilelik ve emzirmede doktora sorup gerekli gorulurse kullanabilinir yaziliyor prospektuslerinde ama siz yinede danisin doktorunuza
Kızlar memenin tazyikli olduğunu nasıl anlarız bebeğim emerken çok ses çıkarıyor yutkunmaya yetişmeye çalışır gibi,sonra da zaten kusuyor nasıl baş edeceğimi şaşırdım.Çıkardıktan sonra rahatlıyor kusma olayından dolayı emziresim kaçtı
Aynen gluk gluk ses oluyor, bir de bogulup oksurme cok okuyor, ben hemen akldirip pitliyorum sirtini ama uzmanlar oksurmesine izin verin diyorlar, ben makas yontemi yapiyorum, gecede duz yatakta yatiyor bebis yan emziriyorum yinede dikkatli oluyorum hafif sikiyorum gogsumu, sert olsada yumusak olsada gogus tazik baska birsey bebis cekistirerek emmek istemiyor anliyorum cok geliyor hemen meme ucunu makas yapiyorum, ben sagmiyorum cunku saha da istiyor bebis sut az diye algilayip dahada sut uretimine giriyormus gogus
Su an esim gercekten yemek gorevini ustlendi iyi besleniyoeum bol su, ve anne caylarindan iciyorum, kuruyemis falan ama ara verecegim caylara dengelensin biraz 😁 gerci bebis surekli memede olunca gguste uretime devam xiyip dolduruyor habire
Kızlar bebeği gülmeye başlayanlar oldu mu? Olduysa kaç günlğkken? Bizim ki arada babaya gülüyor da bana hep ciddi ciddi bakıyor sanki
Evet gecen hafta ilk ogluma bilincli gulumsedi, biz refleks dedik ama 3 gundur bizede gulunce basladıgini dusunuyorum sosyal olarak😄
Kafasida fena degil emzirme yastiginda yuzustu tutunca boyun kaslari gelisiyor baya
Simdi sıra elini kesfetmesinde o zaman rshatlicaz biraz daha ehhee
Ellerini agzinda emiyor ama bilincsiz re

Sütü az olan arkadaşlar benim eşim aktardan bir çay almış demleme posedi gibi içinde rezene kimyon tohumu çemen tohumu falan filan var ben günde kere ondan içiyorum sütümü gözle görülür şekilde artırdı ismi AKZER ANNE CAYİ humana çok şekerli diye eşimden araştırmasını istemiştim bunu almış humanadan daha memnun kaldım acikcasi

Sütü az olan arkadaşlar benim eşim aktardan bir çay almış demleme posedi gibi içinde rezene kimyon tohumu çemen tohumu falan filan var ben günde kere ondan içiyorum sütümü gözle görülür şekilde artırdı ismi AKZER ANNE CAYİ humana çok şekerli diye eşimden araştırmasını istemiştim bunu almış humanadan daha memnun kaldım acikcasi
Ya nasıl anlıyorsun sütünün arttığını bana da öyle geliyor ama emin olamadım

Yutkunurken çok ses geliyorsa ve ara ara boğuluyorsa tazyikli demektir. Pompa yaparken de fışşş fışş diye 5-6 delikten süt çıkıyor. Ben çözümü silikon meme ucu kullanmakta buldum. Hem daha kontrollü emiyor hem daha az kısuyor. Direkt memeden emdiği zaman daha memedeyken ağzından burnundan süt sızıntısı şeklinde kusuyordu çok üzülüyordum
Aynı sorunu yaşıyoruz. Bende silikon meme ucuna döneyim olmadı, bi de benimki ağzında topluyor sütü sonra fıt fıt tükürüyor bunu niye yapıyor anlamadım. Çünkü tekrar emmeye de devam ediyor

Back
X