• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    238
Kızlar bu kucakta uyumak isteme,uykuya geç dalma,yatağa konulunca uyanma olayı geçici demi.Canımıza okuyor gece gündüz yani.Gece uykumuz ne zaman 3 saat olacak.Gece de azaldı gündüz de çok azaldı.Önceden gündüz uyumayı çok severdi.
bizde aynı durumdayız . Annem 40 ı çıksın düzelir diyordu daha beter oldu gibi 😂

Kuzu neden bilmiyorum ama bende aynıydi. Sürekli turşu ve acılı turşular yemek istiyordum. Ki yedim de ama sonra gazlıydı bebeğim. Turşu yeme dediler bende kestim . Ama hala aklımda
Peki acı yemek yesem sütün tadını etkiler mi?

kızlar herkese selammm, benim kızım 20 günlük, 4.085 kg doğdu, hastaneden çıktığımızda 3.960 idi . hastanede doktor çıkarken hafif sarılığı var dedi, evde tedaviye devam edilebilinir dedi, kontrole götürdüğümde ilk ölcülen değer ile aynı çıktı 12 değer. 18 aralıkta yeniden kontrolü var ama kızımın uykusu açıldı öncesine kadar çok uyumuyor fark ediyorum ama sürekli kırmızı ton renkte görünce de üzülüyorum. benim bebğim gibi şuan sarılık ile uğraşan var mı? hamdolsun bebeğimn mevcut kilosu 4.450 kg şuan. hem anne sütü hem de takviye olarak keçi sütü formülü kullanıyorum. Önerisi ve tecrübesi olan paylaşabilir mi acaba?

Bazi bebekler kundak sevmiyormuş, uykusundayken refleksle sicrama ile uyanma durumu yoksa yarim kundak yeterli olur bence. Kundaklama konusu bizdeki kadar insanlarin ille de uygulayalim dedigi bir sey degil bazi ulkelerde. O yuzden bebek rahatsa kundaksiz da olur.
Pes ettim artık yapmıyorum. Sadece kundaksız daha çok uyanıp hareket ediyor ama istemiyor yine de

Canım benim bebiş küvözdeyken hemşireler sürekli çok ağlayan, gazlı bir bebek diyorlardı. Orada da özellikle geceleri ağlıyormuş. Tabii biz yarım saat görüp eve geldiğimiz için bunları sadece duyuyorduk, umursamıyorduk. Şimdi hemşireleri çok iyi anlıyorum 😅

Ben de telefonda anneme patlıyorum maalesef. Bebek durmuyorsa şunu yaptın mı, bunu yaptın mı diyor. Oysa ben söylediği şeyleri bin kere denemiş oluyorum. İlacını aldınız mı, doğalgazı açtınız mı gibi gibi sorular bitiriyor beni özellikle. Yani bunları yapmamış olma ihtimalim var mı sanki 🤦🏻‍♀️
Umarım kendi rutinini hızlıca bulursun canım

Ben de çok hızlı kaybettim 14 kilo verdim ama çok mutluyum keşke biraz daha gitse şu göbek nasıl gidecek onu düşünüyorum kara kara zaten bebekle uğraşmaktan kendimden geçmişim aynaya bile bakmak istemiyorum o yüzden kendiliğinden vermek çok işime geldi

benim bebeğim de sevmiyor çığlıklar atıyor direkt ellerini çıkarmak istiyor ben de yapmıyorum bıraktım ama bir sorun olacağını sanmıyorum
Korse kullanabilirsin ben iki gün takıyorsam üç gün unutuyorum. Önümüzdeki ay spora başlayacağım bende tekrar hem mentalim için de iyi olur.

Naptın canım? Gittin mi doktora
Evet canım, uyku düzenimizi beğenmedi doktor. Yanlış yapıyormuşum. Şöyle ki ben iki saatte bir emziriyorum ya da bebeğim ne zaman isterse ama doktor uykudan uyandırma kendi ne zaman uyanırsa o zaman emsin diyor. Çocuğum yeni yeni sarılığı atlatıyor.

Kızlar sizin bebişlerde sürekli kafasını ellerini oynatıyor mu? Meme de bile kafasını ellerini sürekli hareket ettiriyor
Evet surekli hareket ediyor. Anne sutu kaka yapmayi ve gaz cikarmayi kolaylastiran hormonlar da iceriyormus. Mesela benimki emerken bir yandan da gaz cikariyor. Kafasini saga sola cevirip yuzunu sekilden sekile sokuyor o zamanlarda.

Evet canım, uyku düzenimizi beğenmedi doktor. Yanlış yapıyormuşum. Şöyle ki ben iki saatte bir emziriyorum ya da bebeğim ne zaman isterse ama doktor uykudan uyandırma kendi ne zaman uyanırsa o zaman emsin diyor. Çocuğum yeni yeni sarılığı atlatıyor.
Bebegimde sarilik yoktu ama doktorumuz ilk 1 ay yiyebildigi kadar yesin, ne zaman isterse verin, miktar kontrolu yapmayin demisti. Fazla gelirse kusar ama siz haftasina gore fazla yedi diyerek vermemizlik yapmayin demisti. Gecmis olsun, bir an once gecer insallah.

Bebegimde sarilik yoktu ama doktorumuz ilk 1 ay yiyebildigi kadar yesin, ne zaman isterse verin, miktar kontrolu yapmayin demisti. Fazla gelirse kusar ama siz haftasina gore fazla yedi diyerek vermemizlik yapmayin demisti. Gecmis olsun, bir an once gecer insallah.
Teşekkür ederim canım. Zaten göbeği düşmedi, gümüş nitrat damlattı. Canım ona da ayrı bi sıkıldı. Ne kadar sakınırsan o kadar çekiyor ya bence buna inanmaya başladım ciddi anlamda

Kızlar spinal anestezi ile doğum yapanlara bi sorum var. Benim iğne yapılan yerde belimin tam ortasında ağrı ve sızlama var. Biraz eğileyim ya da emzirirken falan sonrasında sızlama yanma gibi birşey oluyor. Sanki orası morarmış gibi bi acı. Sizde de var mı hala
Benim tam igne yapilan yerin sadece sag tarafinda arada zonklama oluyor tuhaf bi sekilde ama geciyor. Bugun 21. Gunumdeyin. Ameliyat oldugunuz hastaneye kendiniz ya da cocugunuz icin gidiyorsaniz anestezi doktoruna da bir ugrayip gosterme danisma sansiniz var mi acaba iciniz rahatlar❤️

Evet surekli hareket ediyor. Anne sutu kaka yapmayi ve gaz cikarmayi kolaylastiran hormonlar da iceriyormus. Mesela benimki emerken bir yandan da gaz cikariyor. Kafasini saga sola cevirip yuzunu sekilden sekile sokuyor o zamanlarda.
Evet evet tam bu şekil bizde de

Evet evet tam bu şekil bizde de
Gaz cikarmakta veya kaka yapmakta zorlaniyorsa, gobek veya bagirsak kismina yapabileceginiz masajlar var. Belki bunlar bebegin biraz daha az sikintiya girmesini saglar. Bir ara bunlari da yapmistik. Ise yariyordu.

Ay kızlar ben bebeğimin ten rengini asla anlamadım. Başlarda sarılık olduğu için sarıydı sonra sarı-kara oldu. Şimdi yüzü esmer gibi vücudu pembe. Elleri bembeyaz. Ne renk anlamadım bu çocuk jdksdkkfkx

Back
X