• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    238
Kızlar benim sütüm giderek azalmaya başladı. Sağım yaptıkça süt artar deniyor ama bende hiç öyle olmuyor. Günde 5 kere de sağsam 1 kere de sağsam toplamda aynı ml süt çıkıyor. Önceden tek göğsümden en az 50 ml süt çıkardı. Şimdi iki göğsümün toplamında 50 ml’i zor görüyorum. Humana emziren anne çayı sipariş ettim ama umudum kırık. Önceden süt inince göğüslerim sızlardı, taş gibi olurdu, süt akardı. Şimdi bunların hiçbiri olmuyor 😕
O bir ara bende de oldu mama vermek zorunda kaldım doymadığını hissettiğim zamanlarda çocuk boş boş çekiyor gibiydi ama artıyor sütün merak etme sen emzirmeye devam et ve rezene iç ben çok faydasını gördüm.

Ben de çok kötüydüm bugün bebeğim sadece kucakta uyuyor ve yatağa koyduğumuz an uyanıyor sonra da ağlıyor.Hep aynı döngüyü yaşıyoruz,annem bizimle.Kaç kere uyutmak için yol denedik yok olmadı.Hem çok zor dalıyor hem yerinde değil.Bugün çok isyan ettim anneme hep böyle mi olacak bir bebek böyle mi olur yeter tekken bir şey yapamayacak mıyım ben filan derken anneme isyan etmeye gelmiyor olacak tabi şükret cart curt deyip bebek böyledir yapmayacaktın o zaman cevabı aldım sinirden 3 saat ağladım.Hala kötüyüm,lohusalık çok zor.
Gogsunuzde uyutmayi denediniz mi? Gece icin pek guvenilir olmayabilir belki ama gunduzleri kucaginizda uyuduktan sonra gogsunuze alip kendinizde uzanip birlikte uyuyabilirsiniz. Sizin sicakliginiz ve kalp atisinizi duyarsa belki rahatlar biraz daha uzun uyur.

Yok valla durumunu anlattım işte buradaki gibi doktorda malesef kolik böyledir dedi sadece . Doktoru aslında deneyimli birisi ama başka bi doktora mı gitsem dedim bi ara çaresizlikten
Bende aynı gerçektennn doktora gitmeyi düşünmedim değil

Çok üzücü ya gerçekten insan istiyor ki bebeği keyifli olsun mutlu olsun. Hiç ağlamasın demiyorum ama arada sussun ya😂
Ayy nöyle az ağlayıpp gazını normal çıkarıp uyuyan varmı bmyle bebeği olan bu normal mi

Ben yaşıyorum. Yarın doktora gideceğim bunun için.

Benim bebeğim hep aynı saatlerde huzursuzlanıyor. Bu saatlerden sabaha kadar ağlıyor ve uyumuyor. Gaz sancısını da daha çok bu saatlerde çekiyor. Doktor hep aynı saatlerde olduğunu duyunca direkt kolik dedi.
çok canım sıkıldı kanamam baya azaldı ama dün geceden beri çok ağrıyo parol da fayda etmedi. doktorun neler dicek bana da söyler misin lütfen salıya kadar doktora gidebilcek imkanım yok kıvranıyorum resmen

Benim tam igne yapilan yerin sadece sag tarafinda arada zonklama oluyor tuhaf bi sekilde ama geciyor. Bugun 21. Gunumdeyin. Ameliyat oldugunuz hastaneye kendiniz ya da cocugunuz icin gidiyorsaniz anestezi doktoruna da bir ugrayip gosterme danisma sansiniz var mi acaba iciniz rahatlar❤️
ya benim başta uyuştururken talihsizlik yaşadım resmen doktor yanında ki tecrübesiz doktora yaptırmaya kalktı iğneyi batırdı ama uyuşmadı bi 10 dk falan uğraştı ben artık ağlamaya başladım çok stres oldum sonra diğer doktor uyuşturdu. Acaba ondan dolayı mı geçmedi hala 😞

çok canım sıkıldı kanamam baya azaldı ama dün geceden beri çok ağrıyo parol da fayda etmedi. doktorun neler dicek bana da söyler misin lütfen salıya kadar doktora gidebilcek imkanım yok kıvranıyorum resmen

Canım bende de başladı. Hatta dün 40. Günümüzdü. Kanamam bitmişken koyu kırmızı kanamam oldu adet ağrısı gibi ağrı var . Bende adet oluyorum sandım. Bugün yine ağrı var ama kanama yok. Annemler kırkbaşı olmuşsun dedi. 40. Günde adet başlarsa kırkbaşı deniyormuş .😂 doktora gitmem lazım ama alttan muayene olursa diye de korkuyorum

Pompa sayisini artirdikca sut miktarim benim de artmadi. Hatta bir sure sonra sari yagli sut yerine mama gibi beyaz sut gelmeye basladi ama mecburen sagiyorum yine de. 2. ayla birlikte gogusler bebegin ihtiyaci kadar yani cektigi kadar sut uretmeye baslarmis. Ilk haftalardaki gibi bol bol uretmek yerine. Herkes icin gecerli olmayabilir ama sut azalmasi rastlanan bir durummus maalesef. Cesitli takviyeleri deneyip hangisi size iyi geliyor onu bulmaya calisabilirsiniz. Bana emzirme kurabiyeleri cok iyi gelmisti mesela.
Benim de sütüm bayadır bembeyaz. Bebeğimin özellikle anne sütü aldıktan sonra huzursuzlanmasını bazen buna bağlıyorum. Yağlı süt olmayınca tam doyum olmuyor galiba diye düşünüyorum. Doktorlar da dahil olmak üzere herkes sağdıkça süt artar diyor. Fakat öyle olmuyor.
O bir ara bende de oldu mama vermek zorunda kaldım doymadığını hissettiğim zamanlarda çocuk boş boş çekiyor gibiydi ama artıyor sütün merak etme sen emzirmeye devam et ve rezene iç ben çok faydasını gördüm.
Bebeğim emmiyor maalesef. Belki emse vücut daha fazla süt üretecek, bilemiyorum. İnşallah artar tekrar.
Söylerim tabii canım. Benim kanamam baya azdı. Daha 40’ım dolmadan kesildi bir ara. Sonra tekrar başladı. 40. gün tamamen bitti. Ama bu ağrı yeni başladı. Adet olacağım sandım, olmadım.

ya benim başta uyuştururken talihsizlik yaşadım resmen doktor yanında ki tecrübesiz doktora yaptırmaya kalktı iğneyi batırdı ama uyuşmadı bi 10 dk falan uğraştı ben artık ağlamaya başladım çok stres oldum sonra diğer doktor uyuşturdu. Acaba ondan dolayı mı geçmedi hala 😞
Ben genel anestezi ile ameliyat oldum. Yine de bel ağrısı yaşıyorum. Annem de ameliyat geçirdin sonuçta, normal diyor. Ama insanın hayat kalitesini baya düşürüyor.

Pompa sayisini artirdikca sut miktarim benim de artmadi. Hatta bir sure sonra sari yagli sut yerine mama gibi beyaz sut gelmeye basladi ama mecburen sagiyorum yine de. 2. ayla birlikte gogusler bebegin ihtiyaci kadar yani cektigi kadar sut uretmeye baslarmis. Ilk haftalardaki gibi bol bol uretmek yerine. Herkes icin gecerli olmayabilir ama sut azalmasi rastlanan bir durummus maalesef. Cesitli takviyeleri deneyip hangisi size iyi geliyor onu bulmaya calisabilirsiniz. Bana emzirme kurabiyeleri cok iyi gelmisti mesela.
Benim ilk ay çok kontrolsüz bi süt üretimim vardı göğüslerim patlayacak gibiydi. Kızımın doktoru dedi ki bebek güçlenene kadar sol memeni emzir sağ memeni sağıp buzluğa at. Öyle yaptım yaptım bebek de sol memeye alıstı sağ memeyi hiç almadı yine de sağdım devamlı. Sonuc olarak suan sol memenin süt üretimi güzel, ama sağ meme günde sadece 1 kez doluyor. Pompanın sütü artırdığı falan yok yani yalan bayatlamayankurabiye bayatlamayankurabiye

Kızlar bu kucakta uyumak isteme,uykuya geç dalma,yatağa konulunca uyanma olayı geçici demi.Canımıza okuyor gece gündüz yani.Gece uykumuz ne zaman 3 saat olacak.Gece de azaldı gündüz de çok azaldı.Önceden gündüz uyumayı çok severdi.
Hep kucakta uyuyor ve uyanıkken de kucakta hep ama hep alt değiştirmek için bile yatağa koydugumda kıyamet kopuyor

Olabilir canim belki tahris gibi biseydir bi tik fazla oynayinca jcerde azicik kan cokmustur renk de ondandir ama nolur canini sikma vardir onda da bi hayir allah hep beterinden korusun icin kafan rahat etsin diye bi ugradiginda gosterip sorarsin mesela insanlarda daha once hic deneyimlemedikleri ve uzun sure kalan bas agrilari oluyormus migrenden betermis en azindan bizde ondan olmadi🙏🙏 sag arkam zonkluyor esjm acaba bobrek mi dedi ama anesteziden sonra oldu bi de her gece sudan cikmjs gibi terle uyaniyorum hepsi 40 gune gececekmis❤️

Kızlar Philips avent biberonlrdan kaç numara kullanıyorsunuz. Bizim ki 2 numarayı hiç kullanmadı. Çok yavaş geldi. Şimdi 4 numara alayım diyorum ama çok mu hızlı olur acaba

Canım bende de başladı. Hatta dün 40. Günümüzdü. Kanamam bitmişken koyu kırmızı kanamam oldu adet ağrısı gibi ağrı var . Bende adet oluyorum sandım. Bugün yine ağrı var ama kanama yok. Annemler kırkbaşı olmuşsun dedi. 40. Günde adet başlarsa kırkbaşı deniyormuş .😂 doktora gitmem lazım ama alttan muayene olursa diye de korkuyorum
yaa hiç duymamıştım benim de kanamam çok çok azaldı sadece pıhtı geliyo 37. gündeyim ben de🥹 zaten regl ağrısı yaşıyorum ateşim de 37.7 inşallah çabuk düzelir benim bildiğim 1 seneye kadar regl olmamak normalmiş emzirenlerde doktora da gidemiyorum anlam veremedim bebişe eskisi gibi gülemiyorum diye çok kötü hissediyorum çok ağrım var yüzüme yansıyo ister istemez emzirirken falan kendimi sıkıyorum 😔

Kızlar Philips avent biberonlrdan kaç numara kullanıyorsunuz. Bizim ki 2 numarayı hiç kullanmadı. Çok yavaş geldi. Şimdi 4 numara alayım diyorum ama çok mu hızlı olur acaba
biz hep 2 kullandık doktora 3'e geçelim mi dedim çok erken olduğunu söyledi aynısından 2 tane daha aldım yedek 2 numara 0+ ay

Arkadaslar selamlar. Sizin bebekleriniz kakasini her gun yapiyor mu? Ben hem mama hem memeyle besliyorum. Dogdugu ilk 5-6 gun sadece mama yemisti, sutum gelmedigi icin. Simdi de bir gun kaka yapiyor, ertesi gun yapmiyor. Yaptigi zamanlarda da sari-yesil karisik civik kivamli oluyor. Kabizlik gibi bir problemi yok.

Benim ilk ay çok kontrolsüz bi süt üretimim vardı göğüslerim patlayacak gibiydi. Kızımın doktoru dedi ki bebek güçlenene kadar sol memeni emzir sağ memeni sağıp buzluğa at. Öyle yaptım yaptım bebek de sol memeye alıstı sağ memeyi hiç almadı yine de sağdım devamlı. Sonuc olarak suan sol memenin süt üretimi güzel, ama sağ meme günde sadece 1 kez doluyor. Pompanın sütü artırdığı falan yok yani yalan bayatlamayankurabiye bayatlamayankurabiye
bence de yalan ben günde 1 veya 2 kez sağıyorum uyucaksam veya dışarı çıkacaksam hep aynı miktar geliyo sağmadığım gün oldu aşırı ateş bastı kafam yanıyodu resmen patlicak gibi

Arkadaslar selamlar. Sizin bebekleriniz kakasini her gun yapiyor mu? Ben hem mama hem memeyle besliyorum. Dogdugu ilk 5-6 gun sadece mama yemisti, sutum gelmedigi icin. Simdi de bir gun kaka yapiyor, ertesi gun yapmiyor. Yaptigi zamanlarda da sari-yesil karisik civik kivamli oluyor. Kabizlik gibi bir problemi yok.
şimdilik her gün 2-3 kez yapıyo

Back
X