- Konu Sahibi GlamourGaze
-
- #4.481
Ya ama onu okudum yaşını söylemiş mi 35/40 dan sonra tıp okusan ne olacakBu seferde Bdv de doktor olup napacaksınız dendi.Başka meslek mi seçse ne? Doktorluk fakir mesleği diyen oldu ayol
20 lerin başındayım daha dedi konuyu açan. Asıl dr olduğunu söyleyen üye: fakirlerin seçtiği meslek dediYa ama onu okudum yaşını söylemiş mi 35/40 dan sonra tıp okusan ne olacakyazacaktım yazmadım ya bazı bölümlere doktor ve öğretmenlik içinde sevgi yoksa yapmasınlar ya tartışılır ama bence merhameti olmayan yapmamalı
20 lerin başındayım daha dedi konuyu açan. Asıl dr olduğunu söyleyen üye: fakirlerin seçtiği meslek dediZengünnnnn meslekleri neler kızlar? Ona göre Yks de tercih yapalım
7 ye 20 kala biniyor sabah servise ,Bizde 6.30 da kalkıyoruz ilk gün çok geç aldı bugün 7 de aldı ama onlar mutlu olsunlar da yorgunluğa dayanıyorlar akşam kaçta geliyor umut kendine vakit kalırsa dinleniyordur o turnike sistemi evde unutmuş bana gelmedi diye mesaj attılar bugünkesinlikle onlar alışınca daha rahat günlerimiz de gelecek ilk hafta olduğu için Almanca belki boş geçmiştir bizim de mat gelmemiş üç gündür erkek öğretmen görmedi bizimkiler kadın egemen bir düzende sınıf da olsun hocalar olsun ortayaş üzerini çok sever bizimki de derse yorum yapmadı iyi hevesten mi yakın seviyede olmanın verdiği bir rahatlık mı ay ilk korkular hepimizde yavaş yavaş kayboluyor şükür
Evet canim ortaokulunda hem ortamı güzeldi, hem yemekleriYok canım İngilizceci seviyesi yüksek olanlara başka projeler verecekmiş Almanca da sıra arkadaşı epey iyi konuşuyor ileri dedi sende feyz al dedik başta hazırlık atlama için yaptılar ama şuan aynı seviye gibi duruyorlar kızının güzelmiş ortamı bizimkinin kolejde yoktu belki ondan çocuklar mutlu oldukça bizde oluyoruz işte çocuk gibi
Bizde ikişer şube 4 sınıf var ilk iki şube Almanca diğer ikisi İngilizce lgs ye göre mi isim sırasına mı ayırdılar bilmiyoruz lgs puanıdır girmeden belliydi sınıfları
Bir yerde dinlemiştim ben de . Eskiden seviye atlamak icin doktor olurlarmisBu seferde Bdv de doktor olup napacaksınız dendi.Başka meslek mi seçse ne? Doktorluk fakir mesleği diyen oldu ayol
Bence de sevgi gerekiyor mesleğe. Bahar dizisini izleyince sempati duyuyorum mesleğe. Ama gerçekler öyle değil.Ya ama onu okudum yaşını söylemiş mi 35/40 dan sonra tıp okusan ne olacakyazacaktım yazmadım ya bazı bölümlere doktor ve öğretmenlik içinde sevgi yoksa yapmasınlar ya tartışılır ama bence merhameti olmayan yapmamalı
Sabah saati iyi bence7 ye 20 kala biniyor sabah servise ,
5 e 10 kala 5 kala gibi evde oluyor .Kendinin bir şikayeti yok ama ben biraz zorlanıyorum diyeyim üzülüyorum.
Eski okulunun önünden geçiyorum her sabah ben bırakırdım ordan önce bi offff ,sonra bi ohh çekip devam ediyorum
Sadece bizim.civqrdan öğrenci alıyor, oğlum sondan 3.kisi binen .Bırakırken oyalanmiyor aslında. Servis kabatasi da alıyor, servisin okula gelmesi 15.30 falan oluyor .Bizimkiler 15.20 de çıkıyor.Sabah saati iyi bence
Ama akşam trafikten dolayı öyle uzuyordur
Akşam ama kendi gelse daha erken olabilir
Bırakarak geldiği için de uzuyor olabilir
Oğlum 6:15 de biniyor dün evd geldiğinde 5:30 du marketten bişeyler sipariş etmiştim unutmuş eve gelmiş kapının önünde hatırlayıp geri dönmüş neden yaptın sonra beraber giderdik dedim
Yani 5:10 filan olabilirdi evde
Yarın pideciye gideceklermiş okul çıkışı
Dedim zaten 2 saatte geliyorsun cuma trafiği olur hem geç bineceksin hem trafik 3 saati bulur
Bari bugün gidin ya da haftaya hafta içi başka gün
Dinlerler mi bilmiyorum
Bir de zor bir meslek olduğu için zenginler, çabalamak istemiyor bence. Uni okuduktan sonra Babalarının şirketinde çalışıyorlar.Konuyu okumadım da şöyle bor gözlerim var benim tıp için. Genelde 2 grup seçiyor, birincisi anne baba ,bazen dede bile doktor olup aileden bu mesleği görüp seçip isteyenler var .
Bir de önceden daha dar gelirli aileler secerdi benim zamanımda. Simdi onlar yok çevremde bizim gibi ortalama memur ailesi bir tık üstü ne verildi diyebiliyorum .
Benim zamanımda işletme, iktisat hukuk popülerdi,Çok başarılı zengin çocukları secerdi bunları puanlari da şimdikiler çok yüksekti bu bölümlerin.
Ama simdi sıralamaları yükseldi, ozel üniversiteler açıldı, yayıldı, artık iyi siralama yapanlar ,gerçekten isteyenler seçiyor.
Artik zengini fakiri köylüsü kentlisi kalmadı, çok zenginler ve diğerleri var ,sıralamayı tutan ,mesleği seven seçiyor.
Yorumu yapan benim gibi 2000 lerde üniversiteye başlayanlar olabilir ,benim zamanımda vardi sanki öyle bir algı.
Ne kadar zor olursa olsun çocukta isterse değer bence. Ya birde bir evde doktor şart gerçekten. Ya paran çok olacak özel hastaneye gideceksin ya da çok yakının da doktor olacak devlete gideceksin. Her işin kolaylaşıyor.Bir de zor bir meslek olduğu için zenginler, çabalamak istemiyor bence. Uni okuduktan sonra Babalarının şirketinde çalışıyorlar.
Anne baba dr yakin tanıdığımız var oglu ilk bine girdi. Tıp okur diye düşünüyorlardı, seçmedi. Cok zorluk çekmişler büyütürken . Ki suan rahat şartları,mesleki açıdan.
Babam ameliyat olmustu.10 gün hastanede yatti. Dr sabah akşam hastanede. Uzerine pazar bile hastanedeydi. Uni de hocaydi ayrıca. Bu doktor hastanede yatiyor heralde dedim. İşini öyle severek yapıyordu ki hayran kaldım.
Çok şükür tam zamanında gibi olduBizim koleje el konmuş ayolİyi ki bursunu vs kabul etmemişizzzzz.
Okul ya iflas etti ya satıldı yıllar içinde. Şimdi de tmsf el koymuşNe kadar zor olursa olsun çocukta isterse değer bence. Ya birde bir evde doktor şart gerçekten. Ya paran çok olacak özel hastaneye gideceksin ya da çok yakının da doktor olacak devlete gideceksin. Her işin kolaylaşıyor.
Bizim şimdilik servise 7.30 gibi binip 16.00 gibi evde oluyor. Gerçekten çocuktan ziyade ben alışmaya çalışıyorum. Özel okulun rahatlığı hiç yok. Dibimdeki okuldan nereye verdim diyorum. Sürekli sorguluyorum kendimi. Sonra diyorum el bebek gül bebek
nereye kadarçocuk benden daha rahat ya da ne yaşıyorsa içinde yaşıyor.
Çok şükür tam zamanında gibi oldu
Evet haklısın. Her sorunu kendileri çözecek. böyle düşününce rahatlıyorsun zatenBiz de yemekhane sorunu var. Küçücük yapmışlar. Nasıl çözülecek hiç bilmiyorum. Onun dışında okuldan çok memnun. Umarım böyle devam eder. Kolejde ki rahatlık hiçbir devlet okulunda olmaz zaten dirim. Gerçek hayatı görsün boşver. Kolejde her sorunu yönetim ya da öğretmenler çözüyordu. Devlette kendileri çözmeyi öğrenecekler. İyi birşey aslında.
Ya bence de her ailede doktor avukat, dişçi, muhasebeci her biri olsunNe kadar zor olursa olsun çocukta isterse değer bence. Ya birde bir evde doktor şart gerçekten. Ya paran çok olacak özel hastaneye gideceksin ya da çok yakının da doktor olacak devlete gideceksin. Her işin kolaylaşıyor.
Bizim şimdilik servise 7.30 gibi binip 16.00 gibi evde oluyor. Gerçekten çocuktan ziyade ben alışmaya çalışıyorum. Özel okulun rahatlığı hiç yok. Dibimdeki okuldan nereye verdim diyorum. Sürekli sorguluyorum kendimi. Sonra diyorum el bebek gül bebek
nereye kadarçocuk benden daha rahat ya da ne yaşıyorsa içinde yaşıyor.
Çok şükür tam zamanında gibi oldu
Okul 15:05 de bitiyorSadece bizim.civqrdan öğrenci alıyor, oğlum sondan 3.kisi binen .Bırakırken oyalanmiyor aslında. Servis kabatasi da alıyor, servisin okula gelmesi 15.30 falan oluyor .Bizimkiler 15.20 de çıkıyor.
Cok da oyalanma yok aslında ama akşam trafiği baslamis oluyor ufaktan galiba .Yoksa giderken bazen 1 saati bile bulmuyor .
Sizinkiler kaçta çıkıyordu S sarahconnor
Benim oğlumun da ilkokuluydu ceyceyBizim koleje el konmuş ayolİyi ki bursunu vs kabul etmemişizzzzz.
Eğitim kesintisiz devam edecek açıklaması olmuş. İnşallah öyle olur. Çocuklar perişan olmasın, öğretmenler de işsiz kalmasınBenim oğlumun da ilkokuluydu ceycey
Zaten sorunlar yüzünden ayrılmıştık
Çok güzel okuldu öğretmenleri eğitimi
İlk sahibinden gidince okul bir daha eskisi gibi olmadı
Çok üzüldüm yaşadıklarına çok çok iyi yerlerde olabilirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?