2025 LGS Anneleri

Kuzucu kötü geldi. Bu civarda bi anadolu lisesi bile zor. Kafam çok karışık, diploma ile anadolu lisesi mi ,yoksa lgs ile nitelikli bir meslek lisesi mi konusunda. Eylul ayından beri çalışıyor oglum.o ladar üzülüyorum ki emeği boşa gidecek.

Lgs ile giremeyecegi anadolu liselerinde sınıflar cok kalabalık (ortalama 50 55), nitelikli meslek liseleri sınıfları 20 civarı. Disiplin sorunu daha az olur haliyle. Ben meslek lisesi mezunuyum,şu an ogretmenim. Ama oglum herhangi bir meslek hayali olmamakla beraber meslek lisesine de çok sıcak bakmıyor. Eşim özele verelim diyor (şimdiye kadar ozeldeydi), ben de artık düzgün bir devlet lisesine de gitsin onu da görsün istiyorum. Lgs den 390 400 geldi diyelim, ne yapmak lazım bu durumla

Su an konu tekrarı yapıyor musunuz, ben her gün bir deneme çözdürup peşine soru bankalarindan cozduruyorum. Hızı iyi ,zaman sorunu yaşamıyor. Zor soruları çözüp basitleri yanlış yaptığını fark ettim. Biraz konu tekrarı mi eklenmeliyim programına

Aslında seviye olarak farkları yok iki dediğiniz çocuğun gerçekten şaka gibi sona yaklaştıkça hem üzülüyorum hemde stres çabası

Bizim ki branş denemesi ayrıca paragraf çözüyor çok sıkıldı soru bankalarından

Tek sınavı takmayın bizim de kuzucu en iyi olduğu ders fen berbat etti ınkılap da batırdım sonuca bakma demişti 1 yanlış yapmış batırdım dediğin de matematik de bile daha iyi yapmış fen yarı yarıya sözel çok iyiyken oda 400 altı puan yapıyor hesapladığım yanlışlara baksınlar birde kuzucu çözmediyse soru tekniği de farklı geliyor çocuklara diğer kuzucu denemelerine göre fen dışında yükselmiş diğer netelri diye avutuyorum çocuğu da kendimi de ama fen de iyiyim diye hiç çözmedi kuzucudan Türkçe mat çözdürüyordum soru kalıbına alıştığı için iyi yaptığını düşünüyorum ya kuzucu tutturdu diyoruz nartest en çok biz tutturduk diyor başka yayınevi en çok tutturan diye çıkıyor moral bozmayalım tek yayından. O obirkadin82

Kuzucu sınavlarını diğer denemelerle kıyaslamıyorum sizde de öyle mi ?
Bu kez hangi dersi zorlamış anlamadım fenimiz kötü evet ama zor olduğu için mi dikkat etmediği için mi bilmiyorum kitapcıklar bugün verilecek daha

bizim girdiğimiz deneme merkezinde en düşük ortalama fende. Fenden sonra matematik sonra Türkçe. Ara derslerde de en düşük inkılap.

Niteli meslek liseleri de var. Arastirmadim hic ama duydum. Iyi bir lise bulamazsaniz ,zaten ozeldeymis. Ben yerinizde olsam bursluluk sinavina sokup, ozele gonderirdim sanirim.

Sinan kuzucuyu takmayin ,benim kizim yarin girecek. Suan hicbir denemeyi takmiyorum. Sonucta deneme
Onumuzee 1 ay var ,neler yapabilirler. Yeter ki stres olmasinlar.
Kizim konulara bakmiyor ,drneme ve soru cozumu olarak gidiyor bu arada

Sinan Kuzucuyu takmayın diye dedim de ,millet iyi yapmış görünüyor. Sitesine girilmiş bizim sonuc ,puani çok olmasa da fena değil ama sıralaması diğer Sinan Kuzuculardan geride
Bizim deneme kulübünde de en az fen yapılmış sonra matematik sozelde de inkılap.
Sonuçlar parça parça giriliyor daha hepsi bitmemiş ama önceki Sinan Kuzucuya göre puani 2 3 puan artmış fakat sıralama çok daha geri .
Sonuçlar gidildikçe ilerler diye umut ediyorum .
Biz hepimiz sikayet ederken bu iyi yapanlar kimin cocuklari acaba
Okulun mayis deneme takvimi açıklanmış, konu sınavlarını saymıyorum tam 9 tane deneme var 2 güne bir denk gelmiş. Hafta sonu araya girenlerden 3 güne 1 .
Dershane de yoğun bu ay .
Elbet inişler çıkışlar olacak ,tek bir sınava takılmayın. Ozdebir le arasında 1 hafta var ,1 haftada bu çocuk çok batmış da olamaz çok çıkmış da .Arada bizim de fark çok, o da o anki psikoloji ,konu dağılımı, dikkat düzeyi, bireysel etkenlerdendir diye düşünün.
Son 10 deneme puanlarına bakmak lazım hatta son 5 .Ona göre karar verirn düşüp çıktığına. Tek tek degerlendirirsek akıl sır ermez cikamayız içinden.
Lgs de de olumsuz bir durum ,heyecan ,panik olmaz ,denemelerden fazla odaklanabilirlerse ,aşağı yukarı ortalamalarında olur diye düşünelim.
En yüksek denemeleri lgs olsun diyorum ama öyle 20 30 puan ustu de olmaz diye düşünüyorum maalesef .
Ekstra heyecan panik durumunu düşünmek dahi istemiyorum .

Yanlışlar sürekli aynı ders ya da aynı konularda bırikiyorsa konu tekrarı lazım bence .Yok öyle her sınav başka ders ,başka başka konular oluyorsa branş denemesi ,paragraf biz öyle ilerliyoruz

Hatta zaman daha da daraldikca artık yapmakta çok zorlandığı konuyu bırakıp güçlü yönlerini kuvvetlendirmek gerek diye düşünüyorum. Paragraf haric tabii o her daim olmalı. Ama atıyorum matematik çok çok takıntılı bir konusu varsa o konuyu es geçip, onun yerine Türkçeyi fullemeye ,fen i fullemeye ,hatta bi kac ara ders yanlışını kapatmaya uğraşmak daha mantıklı.
Ara dersler haric ama derslerden hangisinde çok iyiyse o dersten çok soru görse fulleme ihtimali artar diye düşünüyorum ama bilemedim .
Su an Ara derslerden sadece inkılap a ağırlık veriyoruz ,Ana dersleri de eşit dağıtıyorum soru verirken ama zaman daraldikca bu yönteme geçebilirim ah bir bilsem hangi derste iyi hangisinde kötü olduğunu.
Her sınav bir başka ders çoğalıyor yanlışlar

Hahaha bende düşünüyorum iyi yapan çocuklar kimlerin genel olarak herkes yakınıyor hiç çok iyi gidiyoruz diyene rastlamadım bizim biraz inatlaşıyor bu aralar şu dersten çok çözmen gerekiyor diyince tersini yapıyor

Ben sanırım yanlış bir dersane seçmişim. Öneri ile gitmiştik oysa. Hala mayıs programları belli degil bana dönüş yapacaklarmış.
Pes etmek yok tabi, sene başından beri hep ilgilendiğim için cocuk benden çok etkileniyor.
Evde her gün bir genel deneme ( branş deneme cok çözdü), paragraf ve kuzucu kitapları ile devam edeceğiz, bakalim inşallah iyi olur.

Orta seviye kitaplar denemeler çözdürün bence çok zor sorularla muhattap olan çocuklar kolay soruları tuzak görüyorlar basit olabileceğini kabul etmiyorlar şuan bizde de var aynı sorun sürekli konuşuyoruz bu konuyu altında bişey arama yüzeysel bak diye hep yanlışlarımız yorum yaptığı için oluyor verilene odaklanmıyor

Yayın çok iyi ama karşılaşmadığı teknik sorunlar dedi okula çocukları almaya gitmiştim çıkışta hocasıyla denk geldim aslında okuduğunu anlamamış fende diğerleriyle de kıyaslamayın dedi 20/30 puan olsa tamam ama bizim neredeyse 70/80 puan fark oldu sayısal son dozu oturtup çözdüreceğim çözemediğini baştan sona izlesin çözümleri

Neslihan Çopur da denk gelmiştim canlı yayında bir veli vardı derdimiz bu olsa dedim Sinan kuzucu da çocuğu full yapıyormuş diğer denemeleri 400 altı geliyor demişti Neslihan hoca bile ayrı araştırılmalı bilemedim diye gülümsedi

Cevap anahtarını bulmuştur diye düşünürdüm 1 2 soru neysede 400 altı ve full çok uç noktalar

Arkadaşımın bilsem Li oğlu var onlara özel liseye yerleşti en son lgs de istedikleri olmayınca ona sordum lgs ye en yakın deneme hangisi diye son özdebir dedi 444 özdebir 440 lgs olmuş bizi örnek almayın oğlum çalışmadı dedi ama en yakın deneme amaçlı öğrenmek istemiştim son prova özdebir olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…