• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Yaaa saçmalamayın neden bakamayasınız. Sonuçta bebek bu büyüyecek. Biz büyümedik mi :) benim ilk çocuğum 0 deneyim. Yoğun bi işim var ay sonu işlerimi bitirdim ayın 31nde 3 Nisansa doğurdum düşünün. Doğum yaptığım günden beri de uzaktan çalışıyorum evde. 8.30 da uyuttum bilgisayar açtım daha şimdi kapattım iki dakika uzandım. + bütün ev işleri + bebek bakımı. Yani size anlatamam kafam bi milyon ama yine de bakamıyor muyum demiyorum. Ama öyle ama böyle bir bebeğe en iyi annesi bakar. Gözlerinin içine bakıp bi gülüşünüz yeterr :)

Ayrıca kilo konusu bende de öyle 73 kiloyum. Gücümü toplayabilirsem eliptik üstüne çıkacağım evde biraz yapacağım ama öyle kötüyüm , uykusuzum ve üzerime hiç bi şey olmuyor anlatamam
Uykusuzken insan hiçbir şey yapacak güc bulamıyor. Sizi çok iyi anlıyorum. Umarım kısa süreli bir durumdur ve bir an önce uykusu düzene girer.

Bakım konusunda da annem olsun eşim olsun çok güzel bakıyorsun diyorlar ancak ben çok yoruluyorum ve tükeniyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ancak istediğim performansı veremiyorum. Eşim de annem de tv aç, işini yap diyor ancak kıyamıyorum. Veya sıkılıyor ıh ıh diyor hemen kucağına alma alıştırma diyorlar ama yüreğim el vermiyor. Hemen kucaklıyorum. Ama bu sefer ne işlere yetişebiliyorum ne de öğün hazırlamasını güzelce yapamıyorum. Sütü 2 kere taşırdım çünkü yattıktan 15 dakika sonra uyandı ve bir türlü dalmadı. Bu sefer de evde yoğurt olmuyor diye üzülüyorum ve yetersiz hissediyorum.

Çok uzun oldu kusura bakmayın dolmuşum

Bütün eşler aynı heralde bizde bi asansör sorunu var bu aralar eşim işe gitmek için zor iniyor aşağı elinden gelse gitmeyecek. sadece 3 kat 😅
Hava kirliliği midir su kirliliği midir, hormonlu gıdalar mı, telefon bağımlılığı mıdır bir türlü bilmiyorum ancak herkes yaşlanmış gibi. Sanki enerjisi sömürülmüş gibi. Kendi babamı hatırlıyorum çok çalışkan bir adamdı. Her hafta bizi bir yerlere gezmeye götürürdü siz evde bunalıyorsunuzdur derdi anneme. Şimdi millet üşendiğinden götüne bez bağlayacak

Hava kirliliği midir su kirliliği midir, hormonlu gıdalar mı, telefon bağımlılığı mıdır bir türlü bilmiyorum ancak herkes yaşlanmış gibi. Sanki enerjisi sömürülmüş gibi. Kendi babamı hatırlıyorum çok çalışkan bir adamdı. Her hafta bizi bir yerlere gezmeye götürürdü siz evde bunalıyorsunuzdur derdi anneme. Şimdi millet üşendiğinden götüne bez bağlayacak
Ahahahahab valla çok doğru. O kadar yoruluyorum ki bebekten sonra evde kalsak neden evdeyiz sıkıldım diyorum. Dışarı çıksak of dışarda ne işimiz var bi dinlenemedim diyip söyleniyorum. Yani benim de ne yaptığım belli değil çocuktan sonra ben eski ben değilim. Mentalim yorgun 😅

Uykusuzken insan hiçbir şey yapacak güc bulamıyor. Sizi çok iyi anlıyorum. Umarım kısa süreli bir durumdur ve bir an önce uykusu düzene girer.

Bakım konusunda da annem olsun eşim olsun çok güzel bakıyorsun diyorlar ancak ben çok yoruluyorum ve tükeniyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ancak istediğim performansı veremiyorum. Eşim de annem de tv aç, işini yap diyor ancak kıyamıyorum. Veya sıkılıyor ıh ıh diyor hemen kucağına alma alıştırma diyorlar ama yüreğim el vermiyor. Hemen kucaklıyorum. Ama bu sefer ne işlere yetişebiliyorum ne de öğün hazırlamasını güzelce yapamıyorum. Sütü 2 kere taşırdım çünkü yattıktan 15 dakika sonra uyandı ve bir türlü dalmadı. Bu sefer de evde yoğurt olmuyor diye üzülüyorum ve yetersiz hissediyorum.

Çok uzun oldu kusura bakmayın dolmuşum
Yok vallahi olur mu öyle şey. Yoğurt işini ben şöyle çözdüm şimdilik inek sütü alacağım yer bulamadım. İyi bi markanın günlük sütünü aldım küçük mama kavanozu var ya onunla hemen pratik 2 tane mayaladım kalan sütü de içtim. Hem kaynatmak kolay az olunca hem de gözümde büyümüyor. Böyle yapıp atıyorum dolaba zaten gidiyor yine 3 4 gün. Hiç canınızı sıkmayın olduğu kadar ya :) ekran konusunda ben de öyle düşünüyorum. Asla izletmem diyip çocuğun elinden telefon düşmeyen telefon alan anneler babalar gördüm. Ben illa büyük konuşup izletmeyeceğim demiyorum. Eninde sonunda bu çağda izleyecek sadece ne kadar geç o kadar iyi diye düşürüyorum gelişimi açısından

Bugün mert çok ağlıyor. Herhangi bir hastalık belirtisi yok. Ancak çok mutsuz herşeye ağlıyor kucağımda bile sakinleşmiyor. Diş mi ki acaba

Bugün mert çok ağlıyor. Herhangi bir hastalık belirtisi yok. Ancak çok mutsuz herşeye ağlıyor kucağımda bile sakinleşmiyor. Diş mi ki acaba
Kulak ağrısı da olabilir belki. Bizde de aynı durum vardı. Kulak ağrısı olduğunu farkettim doktora gittik sabah antibiyotik başladık biz malesef

Çok iyi düşünmüşsünüz. Ben de açıkçası konserve yapıp koymak istiyorum ancak doğumdan sonra bana farklı bir hal oldu. Hem çok yorgun hissediyorum hem de ben zaten yapamam, ben başaramıyorum. Ben lezzetli yapamıyorum. Bebeğe bakamıyorum gibi olumsuzluklara takıldım. Bu arada kilo konusunda da çok kötüyüm 76 kilo olmuşum. Bir sürü derdim vardı üstüne bir de şişko oldum diye ağlıyorum 🤣🤣

Jsjsjsjsjsjsjjsjdjdjdks son kısma pdaklandım ben de 76 olmuşum….
76'ya indim diye sevinen ben🚬🚬🚬

kulak enfeksiyonu degilse distir, ben disten cok cektim, cok ciddi agrisi oluyor, hele ki ilk dis oncesi gunduz de agliyordu, bagriyordu, ugkusundan ciglik cigliga uyaniyordu. Ek gida meme almadi. Simdi veriyorum agri kesici rahat etsin diye

Ya ben dayanamiyorum artik, aynaya bakinca sinirim bozuluyor. Spora basladim evde geceleri cocuk uyjyunca yarim saat falan yapmaya calisiylrum ama yeticek gbi degil😂 hayir bi bakiyorum 72 ye dusmusum, sonraki gun 75 im nasil oluyor aklim almiyor. Tamam yedim ok da uc kilo da yiyemem ya😂

Kızlar bebişi hasta olan oldu mu hiç? Ateşi yok ama hapşırıyor ve biraz burnu akıyor. Doktora götürmedim ateşi olmadığı ve burun tıkanıklığı olmadığı için. Önerileriniz var mı rahatlatacak ve ilerlememesini sağlayacak neler yapabilirim akşam bi duşa da sokarım iyi gelir belki
Benimki hasta ya sumugu akiyor ama asiri tatli😂 birlikte olduk bi de, doktora gittik soguk alginligi dedi, yapcak bi sey yok ayda bir olur burasi soguk geldiginiz yere benzemez dedi😂😂 aspiratorle sumugunu cekiyorim arada, arkadasim ayagina sarimsak zeytinyagi yap dedi ama benim bebe ile onu yapmak imkansiz gibi geldi, denemedim.

Kizlar kerem sabahtan beri durduk yere ciglik atarak agliyor. Pipisinin ucuda kıpkırmızı olmus. Acaba idrar yolunu mu uşuttu. Doktora yazdim cvp bekliyorm. Burdaki erkek annelerinede sormak istedim ayni durumu yasayan oldumu acaba🙏

kulak enfeksiyonu degilse distir, ben disten cok cektim, cok ciddi agrisi oluyor, hele ki ilk dis oncesi gunduz de agliyordu, bagriyordu, ugkusundan ciglik cigliga uyaniyordu. Ek gida meme almadi. Simdi veriyorum agri kesici rahat etsin diye
diş için özellikle bi şey istedim bu arada doktorumdan burada da konuşmuştuk ama vermedi asla. Oranın uyuşmasını istemeyiz çok kötü olursa calpol verebilirsin sadece dedi. Bir de karanfil ve zeytinyağını sordum kesinlikle vermiyoruz dedi. Öyle ağlama, bağırma dayanmaya çalışıyoruz bizde. Burada soranlar vardı siz diş demişken yazayım bilgilendirme olsun dedim :)

Benimki hasta ya sumugu akiyor ama asiri tatli😂 birlikte olduk bi de, doktora gittik soguk alginligi dedi, yapcak bi sey yok ayda bir olur burasi soguk geldiginiz yere benzemez dedi😂😂 aspiratorle sumugunu cekiyorim arada, arkadasim ayagina sarimsak zeytinyagi yap dedi ama benim bebe ile onu yapmak imkansiz gibi geldi, denemedim.
Hava vs vermedi mi hastalığı için

Şarkı açıp ekranın önüne geçiyorum, beraber söylüyoruz daha doğrusu ben söyleyip oynuyorum o da çırpınıyor 🤣. Oyuncakları veya mutfaktaki silikon malzemeleri veriyorum o yere atıyor. Bitince ıh ıh diyor geri veriyorum geri atıyor gülüyoruz 🤣 halkalar var birbirine geçiyor. Onları asılıyor çıkarıyor geri takıp veriyorum geri çıkarıyor. Ben yürüteç aldım önerilmiyor biliyorum ancak yorulduğum için bunu bilerek aldım, ona koyuyorum çok seviyor. Geri geri gidiyor henüz ileri gidemiyor. 15 dakikadan 3 kez falan biniyor. Cee-eee oynuyoruz yan tarafa bakıyorum, birden başımı çevirip ceee diye bağırıyorum gülüyor 🤣 şimdilik aklıma gelenler bunlar. Her gün 1 saat sokaklardayız yoksa gün bitmiyor 🤣
Bu tarz şeyler ben de yapıyorum da topla falan etkinlikler yapanlar var farklı onu sormak istedim aslında instagramda görüyorum da denemedim daha pet şişe çok seviyor benimki ama ısıramayınca sinir oluyır çok 😂

Kizlar kerem sabahtan beri durduk yere ciglik atarak agliyor. Pipisinin ucuda kıpkırmızı olmus. Acaba idrar yolunu mu uşuttu. Doktora yazdim cvp bekliyorm. Burdaki erkek annelerinede sormak istedim ayni durumu yasayan oldumu acaba🙏
Çok geçmiş olsun sünnet ettirmişmiydiniz? Sünnet sonrasında oldu bizim kantaron yağı ve antibiyotik krem ile geçti.

Çpk geçmiş olsunn 🥺 ben de bugün götrüdüm aspiratör acıtıyor gibi hissediyordum nazalnem verdi bir de balgam için şurup verdi. Kıyamam yaa sümüklü halleri bile aşırı tatlıı 😊

Oy kıyamam diş olabilir bilemedim ya :(
Olabilir bilmiyorum 😭
Kulak ağrısı da olabilir belki. Bizde de aynı durum vardı. Kulak ağrısı olduğunu farkettim doktora gittik sabah antibiyotik başladık biz malesef
Başka şikayeti var mıydı 😕
Ama benim boyum 155 cm 😭 bana obez oluyo 76 kg
Evet bizim de gece uykusundan ilk defa ağlayarak uyandı birkaç kez. Tüh ya ne kötü bir şeymiş tatlı sevimli oğlumu geri istiyorum, bu huysuzu iade edicem 🤣

Bu tarz şeyler ben de yapıyorum da topla falan etkinlikler yapanlar var farklı onu sormak istedim aslında instagramda görüyorum da denemedim daha pet şişe çok seviyor benimki ama ısıramayınca sinir oluyır çok 😂
Pet şişe değil de ıslak mendil kabı ve poşet çok seviyor 🤣 ben o etkinlikleri hiç görmedim ya 😅

Back
X