2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Zannetmiyorum canın bence ellerini keşfediyor.

Kızlar sma comfort kullanıyoduk gaz sorunu bitti günde 1 yada 2 kez mama veriyorum eşim sma optıpro almış sarı kapağı var fiyat olarak baya uygun geldi kullanan varmı
6. Ayda comfort ile karıştırarak başladım, kademeli olarak optiproyu artıracaktım ama sanki yaramadı. Ben de comforta devam ediyorum şimdilik.

Kızlar 9.ayda kızamık aşısı yaptırcanız mı? Takvimde yok. Az önde instagram'da gördüm, kendi oğluma da yapmadım demiş dr göçmenlerin çok olduğu illerdekilere öneririm demiş
Normalde 12. Ayda yapiliyor degil mi? Bizim onceki yasadigimiz yerde salgin vardi, erkene cekmeyi dusunuyorlardi.su an tr de ya da yasadiginiz bolgede salgin vs duydunuz mu ki? Kucuk bebeklerde olumcul olabiliyor, hepimizden uzak olsun insallah yw
Canın aynen elektronun dediğini diyecektim o yazınca alıntılayım dedim normalde 12. Ay aşısıymış mültecilerden dolayı vs öne çıkmış bir de şöyle durum var yumurta alerjisi vs olanlara sağlık ocağı yapmıyor hastaneye gidin herhangi bir duruma karşı ekipmanlar vs olduğu için müdahale etme şansımolur vs dedi kendi doktorumuz da zaten bu aşı 12. Ayda da yapılabiliyor sağlık ocağına alerjisinden dolayı yaptırmayacağımıza rağmen dilekçe verin 12. Ayda gerekirse ben yaparım dedi biz yaptırmayacağız alerji durumundan ama tabi diğer türlü olsa korktuğum için yaptırırdım

Canım otizm olsa bebekle iletişim kuramazsın senin mesajlarını da okuduğuma göre iletişim kurabilen keyifli ve hatta akıllı bir bebek eğer o hareketi yapmaktan hoşlanıyorsa onu kolay kolay unutmuyorlar tekrar edebiliyorlar bu da saten gelişimini gösterir eller şuan en odak noktada kendini kurup boşuna üzülme ne dediğini anlıyor bebişin gayet akıllı maşallah

Ay şunu farkettim ne kadar az kişi kalmışız hep 3/4 kişi sayfayı döndürüyor eskilerden çoğu kişi yok sürekli yazan yazmayan hep aklıma o zamanlar geliyor neree gittiniz bacılar gece mesaisi arkadaşlarım bile yuk artık
Zamanla biz de tarihin tozlu sayfalarına mı gömülcez gömülmeyelim ya yine gelin zumrutyaz naptın canım nerelerdesin ev işlerini ayarlayabildin mi merak ettim seni fnd_50 misophonia_ naber canlar kuzular iyi mi Balbocegi9 canımcım nasıl gidiyor iş hayatın kuzucuğun alıştı mı
warcrew sen bile giriş sıklığını bıraktığına göre yok mu oluyoruz noluyoruz bacım
Herkes bir kenarda bebişini büyütüyor ne güzel sağlıcakla büyüsünler arada gelin kopmayalım Ay daha çok merak ettiklerim varsa etiketlerini unutmuşum yazamadım

Kızlar 9.ayda kızamık aşısı yaptırcanız mı? Takvimde yok. Az önde instagram'da gördüm, kendi oğluma da yapmadım demiş dr göçmenlerin çok olduğu illerdekilere öneririm demiş
Yaşadığım yerde mülteci yok denecek kadar az ama yaptırmayıp niye risk alayım? Bir kişi hastaysa ve o kişiye bir şekilde temas edersek ne olacak? Kızamık bir de basit bir şey değil hiç belirti vermeyip yıllar sonra insanı yataklara düşürüp öldürebiliyor. Kendi oğluma da yapmadım diye insanları risk altına sokan doktora da kocaman bir alkış(!)

Tek bir hareketle otizm tanısı asla konmazmış. Aynı anda birçok belirti olmalı. Bizimkiler daha küçük hem yeni öğrenmiştir onu ondan yapıp duruyordur. Hiç canını sıkacağın bir şey yok.

Valla canım benim de instagramda göre göre çocuğun her hareketine taktığım oluyor onlara bakınca çok belirti var yani heyecanlanması bile eotizm onlara göre ellerüni ayaklarını çok harelet ettiriyor öesela bizimki bi de annem kafa sallamayı öğretmiş kafasını sağa sola sallıyor google yazsam otizm belirtisi diyor. ama hiçç takmıyorum artık aşırı sosyal bir kelebek yabancılara ağlıyor benden akıllı valla. İlla fark edilir anneler anlar olsa diye düşünüyorum allah korusun miniklerimizi

Kız kendine dert edinecek şeyler arama. Maşallahı var bebişinin anlattıklarına göre. Tek bir hareketle olmaz öyle canını sıkma durduk yere

mslsnm yani yaptırmayacağız derken 9. Ayda değil de 12. Ayda yaptırcaz alerjiden dolayı yanlış anlaşılmasın Biz de dıştan gelecek olan tehlikelere karşı özeldeki ve devletti tüm aşılarımızı oluyoruz malesef biten hastalıklar mülteciler sayesinde yeniden türedi

Sosyal ozelliklerinde bi sikinti olmadigina gore endiselenecek bisey yok bence. Ilerleyen aylarda pincer grasp denen basparmak ve isaret parmagiyla biseyi tutma ozelligi gelisiyomus bence daha cok onun baslangic asamasi gibi anlattigin cunku o an ilgilendigi seyi basparmagiyla yokluyo anlattigina gore. Ince motor becerileri gelisiyodur.
Benimki de heyecanlandiginda ellerini cirpiyo biraz otistiklerin hareketlerini andiriyo hala ismine de bakmiyo ama suphelenmiyorum ben cunku benim duygularimi anliyo yuzumu okuyo ses tonumdan kizdim mi mutlu muyum anliyo daha ne yapsin cocuk. Zaten otizm direkt bu sosyal ozellikleri sikintiya dusuren bi durum.

Bebelere kahvaltı ne verdiniz öğlen ne vereceksiniz kızlar menüleriniz belli mi bize de fikir olsun tükendim artık
Yurutece koydum evi silip supurdum su camur gibi cikti 1 aydir silmiyodum hala agliyo bi de ilgilenmiyorum diye
Yemegini de unuttum pisirilmeyen bisey yapmam lazim hizlica hazirliycak meyveli yogurt olabilir hep ayni seyleri yiyo yavrucak brokoli verebilirim oglen ama tam bi gazman korkuyorum vermeye

Kızlar benimki biberondan bişey içmek istemiyoe su harici ya, aynı mamayı kaşıkla veriyorum yiyor ama içmek istemşyor dişten mi acaba
Ek gıda durumu nasıl? Seviyorsa ek gıdayı en başta bi mamadan uzaklaşabiliyorlar bizde de olmuştu aynısı. Bir de mamanın sıcaklığı. Diş döneminde daha serin şeyler istiyorlar ya eğer normalde ılık veriyorsan biraz oda sıcaklığında versen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…