2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Çok bilmediğim için soruyorum sonradan ortaya çıkmıyor sanırım yani doğuştan gelen bir şey değil mi otizm? Acaba bazı şeyleri gözden kaçırmış olabilirler mi yada doktor kontrolleri fln hiç mi fark edilmemiş eğitimlerde ne kadar erken başlarsa o kadar iyi sanırım çünkü

Oğlumla aynı yaştalar 11 yaşında benim oğlum konuşmuyoken o konuşuyodu hareketleri her bebeğin yaptığı şeylerdi hiçbir değişiklik gözlemlemedik yazları iç içeydik tam tersi benim oğlum daha gerideydi kuzenine göre malum kıyaslama olurdu fazlasıyla 2 yaşında sünnet oldu çocuk birdaha konuşmadı yani doğuştan olsa bile belirti yoktu

Çok ilginç gerçekten. Doğuştan geliyor ve fark edilmşyor. Şansa kadere öğreniyoraun ve yapabileceğin bir şey yok

Çok ilginç gerçekten. Doğuştan geliyor ve fark edilmşyor. Şansa kadere öğreniyoraun ve yapabileceğin bir şey yok
Çevredeki herkes çok şaşırdı biz hepimiz aynı dönem doğum yaptık herkesten önce konuştu videoları var göz kontağı falan herşey yerinde ama otizm ve şuan çok ağır bi şekilde dr en tehlikeli olanı demiş birden susması hiç konuşamıyo kendini ifade edemedikçede hırçınlaşıyo sanki tıpta tam açıklayamıyo bu durumu doğuştanmı sonradan olan bişeymi

Allah yardımcsı olsun insan başka bir şey diyemiyoe. Direkt farkedilmemesi de çok kötü insanlar ona göre bir şeyler için erken adım atarlar en azından. Eğitim rehabilitasyon fln önemli diyorlar ya

Allah yardımcsı olsun insan başka bir şey diyemiyoe. Direkt farkedilmemesi de çok kötü insanlar ona göre bir şeyler için erken adım atarlar en azından. Eğitim rehabilitasyon fln önemli diyorlar ya
Evet 2 yaşında başladılar eğitimlere çeşitleri varmış Allah yardımcısı olsun herkesin bende görünce şimdi her hareketinden kızımın acaba diyorum

Allah korusun ya inşallah sadece kuruntudur

Ekran izleme durumu nasıldı? Benim çevremde biri aynı böyle bir sorun yaşadı bi anda yürümeyi konuşmayı yemeyi bıraktı.Zmirde en iyi doktora gittiler asla Tv ekran açılmayacak ve günde 2 saat parkta oynayacak demiş. Sonradan düzeldi biraz

Bilemedim valla, disten olurken benimki hic yememisti, ne meme ne kati ne biberon
4 yumurta iki uc kasik yogurt biraz zeytinyagi ben yarim bardak cekilmis yulaf yarim bardak tam bugday unu kullaniyorum ama dun mesela sivi olmustu biraz da irmik attim neden diye sorma bilmiyorum karistiryorum icine de koyacagim sebzeleri onceden biraz olduruyorum. Dun mesela pirasali yaptim birazini, birazini da havuc brokoliydi. Havucu ince taraftan rendeledim brokoliyi de minik minik dogradim, yagda biraz kavurdum. Pirasayi da ince ince kesmistim, biraz kavurmustum. Dun evde balkabagi var diye hamur bazina biraz da onu ezip kattim. Tepsi gbi olan muffin kaliplarindan aldim, 24 tane muffin cikiyor, yarisini falan dosarda birakip kalanini dondurucuya atiyorum, mikrodalgada bir dakika dondurunce guzel oluyor.
Tatli olani da icine bir tane yumusamis muz, ceviz ekleyip yine 4 yumurta ve yogurtla yapiyorum. Onu degisik meyvelerle yaptim kaliplarin icine harci koydum minik minik, meyveleri sonradan ekleyip karistirdim. Cilekli yabanmersinli, karadutlu falan oldu, onu da sevdi.
Dogustan varolan bir sey, zamanla yasam tarziyla egitimlerle etkileri azalip artabiliyor gibi anladim ben. Ekranin arttirmasi egitimlerle cok azalmasi gibi.
Kiz maşallah ne güzel yiyor ipeğe versem yemez herhalde bu kadar ajhshsbdjdnd miy miy geçen gün ilk defa kahve fincanı kadar yedi max onu gördük ve tek öğün yani o gün başka bir şey vermedim sjsbsjdjf
Ya hepsini yese. Elliyo oynuyo, belki bi gun bitirir diye bekliyorum ama hayirlisi
Hiç kinoa ve buğday ruşeymi verdin mi E elektroforez
Kinoa evet cok sevmedi, ben de tekarr vermedim de iyi hatirlattin deniyim yine bugday ruseymi vermedim, grecka verdim, onu da ehhh.

Beyaz kinoa daha hafif ve yumuşakmış ama ben hiç vermedim daha. Buğday ruşeymi verdim bir defa yoğurda karıştırmıştım onu da eh işte
Bu arada evet otizmi ben de öyle biliyorum da uzun süre fark edilmemesi kötü.
Tarfite güzelmiş not aldım eline sağlık

Otizmde eğitim önemli diye biliyorum eşimin sülalesinde 2 çocuk var otizmli görümcemin oğlu çok ağır ilerliyo diğeri ise kendini ifade edebiliyo otizm çeşitleri varmış kreşe başlattılar çok erken başladılar eğitime ama ilerleme yok iyi anlamda Bir de ilaç verdiler çocuğa Bazı ilaçlar çok ağır yan etkileri oldu daha çok Kendine zarar vermeye falan başladı Yani tam bilemiyorum yazdan yaza görüyoruz ama sadece kendine zararı var çevresine karşı hiçbir şekilde zarar vermiyor her şeyin farkında çok zeki bir çocuk aslında konuşabilse kendini ifade edebilse hırçınlığı gidecek aslında

Of çok yazık ya kıyamam Rabbim yar ve yardımcısı olsun

Of çok yazık ya kıyamam Rabbim yar ve yardımcısı olsun
Amin cümlemizinkini inşallah ben de uyanıkken elime telefonu almamaya çalışıyorum televizyon baktırmıyorum eminim Hepimiz öyle yapıyoruz şu anda ama açık konuşmak gerekirse kızım 17 yaşında onu izletiyordum Çünkü bilmiyordum TV'nin bu kadar zararlı olduğunu o zaman 20 yaşlarındaydım Ama dediğim gibi her çocuk da farklı etkiler olduğunu gördüğümüz için bu kadar internette de her şeyi bilmemiz de iyi değil Paranoyak olduk çünkü en ufak bir şey de yapay zekaya soruyoruz İnternete bakıyoruz Bir de benim şöyle bir sıkıntım var yaşadığım yerde çevrem yok kızımla yaşıt kızımın ayına göre çocuk da yok sosyalleşip Kendi yaşıtları ile akranlarıyla zaman geçirebileceği bir ortam yaratmak istiyorum ama çevremde binamda hiç küçük çocuk yok

Merhaba sevgili taze anneler
Nasipse 2026 Mart annesi olacağım. Siz aynı ay tecrübeli arkadaşlara kıyafet konusunu danışmaya geldim Bursada yaşıyorum, evim sıcak. Hangi kıyafetten ne kadar kullandınız acaba? Neyden ne kadar alayım bilemedim, herkes başka bişey söylüyor

Tam olarak alerji değildi canım sıcakların da etkisiyle sanırım cildinde kızarıklıklar oldu sadece yüzünde. 15 gün sonra tekrar denedik olmadı çok şükür

Ben 28 Nisan'da doğum yaptım sizin daha erken olur gerçi ama çok fazla giydiremedim açıkçası hemen yaz geldi hatta hiç giydiremediklerim bile oldu bence çıtçıtlı zıbın askılı ya da kısa kollu uzun kollu almayın derim zaten ilk zamanlar Müslim örtülere battaniyelere falan sarıldığı için takımlarını ince alın

Bir de bana doğumdan sonra çok üşünülüyo falan söylendi bir takım kalın pijama takımı aldım Keşke almasaydım hiç giyemedim aşırı sıcak oldu hastanede zaten çok sıcaktı kendinize de kısa kollu pijama ya da gecelik alın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…