• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    180
Havuç verdim, sonra kavundan azcık emdirdim, patates, yumurtanın sarısı ve beyazı, kayısı, erik, karpuz da azcık emdirdim direkt ağzına vermedim, un, kıymayı blenderdan çektim, bulgur, muz. Bugün de manavdan şeftali ve armut aldım. Pirinç unu yapıp meyve ile tatlandıracağım. Kafama göre biraz rastgele gidiyorum. 😅
Peki tatlılardan sonra sebzeler gelince zorlanıyor mu ? Yani ben yoğurt, avokado, kabak, brokoli, havuç falan gibi gideyim diye düşündüm. Hatta meyveleri en en son veririm 8 aylık falan olur ancak öyle veririm diye düşündüm. Zaten çok kendim de meyve sevmiyorum bomboş şeker gibi geliyor bana vitamin vs ama sürekli de meyve vermek taraftarı değilim şekerli olduğu için. Tabi bu benim şahsi görüşüm daha doktorumuza gitmedik henüz paylaşmadım onunla :)

Kızlar bebeğimin burun akıntısı var üşüttüğünü düşünüyorum rüzgardan tavsiyeleriniz var mı?
Akıntı şeffaf ve bazen beyaz çok şükür
Burnunu temizliyorum serum fizyolojik ve sterimarla
Soğana karanfilleri iliştirip odaya koydum
Bi de muhar makinesine okaliptüs yapı damlattım
Yeterli sanırım dimi
Arkadaşım sarımsaklı zeytinyağını ayaklarına sür dedi ama chatgbt cildi hassas sürme diyor
Ay bence sarımsak deneme şu an canım gerekenleri yapmışsın zaten çok geçmiş olsun

Aranızda bebeğine balık veren var mı acaba? Somon vermeyi düşünüyorum ama napiym buharda haşlayıp blenderda mı çekeyim nası bebeğin yiyebileceği bişeye dönüştürebilirim bilemedim

Herkese merhaba hanımlar benim bebek 3 4 gündür nerdeyse her saat başı uyaniiyor emerek geri yatıyor çünkü ağlıyor emmeden sakinlesmiyor 6. Ay aşılarını olduk benim tosun paşa 76 cm 9.200.cikti 200 Gr kıyafetlerden filan düştü birde şüpheli korunmasız bir ilişki oldu onun tirsakligiyla yaşıyorum hala regl olmamış olmama güvendim ama inşallah bişey yoktur bunu da atlatirsam gidip spiral taktircam😳

Bizimki 7 aylık olacak 66.5cm kısa mı ya 51 cm doğmuştu 🥺🥺
Canım alakası yok ya senin ki gayet normal benim bu bebek biraz iri doğdu babasida uzun ama ileride ne olacağı belli değil ki abimler nerdeyse sanki doğumdan sonra hiç uzamamis😆abim çok kısa mesela bir erkeğe göre 160 ya var ya yok eşim uzun ben kısa bakalım ne olacak

Canım alakası yok ya senin ki gayet normal benim bu bebek biraz iri doğdu babasida uzun ama ileride ne olacağı belli değil ki abimler nerdeyse sanki doğumdan sonra hiç uzamamis😆abim çok kısa mesela bir erkeğe göre 160 ya var ya yok eşim uzun ben kısa bakalım ne olacak
Maşallah kuzuya ya 🥹🥹 ergenlikte belli olur diyolar ama bu gruba bakıyorum benim bebe baya kısa gidiyor ckdksksksks hayırlısı bakalım büyüyünce spora yönlendircsz kdkdkdlsl

Kızlar irmik pirinç unu ya da yulaf verdiniz mi benimki 6aylık olmak üzere yarın denemek istiyorum ama erken mi

Aranızda bebeğine balık veren var mı acaba? Somon vermeyi düşünüyorum ama napiym buharda haşlayıp blenderda mı çekeyim nası bebeğin yiyebileceği bişeye dönüştürebilirim bilemedim
Bi arkadaşım ilk çocuğuna vermiş hastanelik olmuş doktora sormadan verme canım

Bizimki 7 aylık olacak 66.5cm kısa mı ya 51 cm doğmuştu 🥺🥺
Bence bebeklerin gelişim dönemlerini kıyaslamak çok yanlış ve sizi üzer. Hiç böyle düşünmeyin önemli olan sağlıklı olması çok şükür bi hastalığı vs olmaması. Onun dışında hiç dert etmeyin kendinize üzmeyin kendinizi

Kızlar irmik pirinç unu ya da yulaf verdiniz mi benimki 6aylık olmak üzere yarın denemek istiyorum ama erken mi
Merhaba canım en iyisini doktorun bilir ama erken değil ufak ufak tadım başlıyoruz bu ayda. Ama neden kof kilo aldıracak şeyler vermek istiyorsunuz ki. Pirinç unu mesela. Eskiden annelerimiz verecek bi şey yok diye sebze meyve vermeyip pirinç unu verip boş kilo aldırırlarmış mesela. Ne kadar sağlıksız oysaki. İlla bi şeyler vermek istiyorsanız kendiniz yoğurt mayalayıp verseniz daha iyi olmaz mı. En azından hem sağlıklı hem kemiklerine faydalı

Bu arada yanlış anlaşılma da olmasın. İlk bebeğim sürekli okuyorum videolar falan izliyorum ona göre düzgün bi şekilde ilerlemek istiyorum. Ona dayanarak söyledim üstteki yorumumu. Yoksa 2 -3 tane çocuk büyütmüşlüğüm yok. Sadece takip ettiğim doktorlar alanında uzman ve görüşlerine güvendiğim kişiler

Herkese merhaba hanımlar benim bebek 3 4 gündür nerdeyse her saat başı uyaniiyor emerek geri yatıyor çünkü ağlıyor emmeden sakinlesmiyor 6. Ay aşılarını olduk benim tosun paşa 76 cm 9.200.cikti 200 Gr kıyafetlerden filan düştü birde şüpheli korunmasız bir ilişki oldu onun tirsakligiyla yaşıyorum hala regl olmamış olmama güvendim ama inşallah bişey yoktur bunu da atlatirsam gidip spiral taktircam😳
Maşallah kuzuya kizzz tosun olmuş bile 🥰🥰🥰 valla bi ara ruyalarima giriyordu korunmama rağmen wjdbjdjdjd g*t korkusu başka bir şey dhbdhshdhd

Merhaba canım en iyisini doktorun bilir ama erken değil ufak ufak tadım başlıyoruz bu ayda. Ama neden kof kilo aldıracak şeyler vermek istiyorsunuz ki. Pirinç unu mesela. Eskiden annelerimiz verecek bi şey yok diye sebze meyve vermeyip pirinç unu verip boş kilo aldırırlarmış mesela. Ne kadar sağlıksız oysaki. İlla bi şeyler vermek istiyorsanız kendiniz yoğurt mayalayıp verseniz daha iyi olmaz mı. En azından hem sağlıklı hem kemiklerine faydalı
Yoğurt meyve havuç kabak falan verdim zaten canım . İrmikli tarifler yapıyorlar ya ondan sordum erkennmi diye

Back
X