• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Ya ben işte o insanım :) kabak haşlar yerim yani çiğ bile yerim o derece seviyorum sebzeleri falan. Çoğu sebzeyi direkt sadece haşlama yiyorum hiç yağsız, salçasız. Bu arada aklınıza zayıf falan gelmesin 70 kiloyum :) ama beslenme şeklim o şekilde öyle seviyorum. İnşallah oğlum da bana çeker. Babasına çekerse gut olur protein et yemekten. O yüzden ben kendim gibi alıştırmak istiyorum ama bebek istemedikten sonra boş
Sendeki beslenen bebekler olsunlar ya ben sebze falan hiç sevmem eşim yemek seçmez hiç inşallah eşime çeker bana çekerse yandım annem çok çekti benden🥲

ne güzel yav benim ufaklık 6,5 aylık 68 cm 6700 daha 1 yaşına kadar yaşıtlarını yakalayamaz daha diye düşünüyorum :/ ben de merak ediyorum acaba hep ufak mı kalacak minyon bi tip mi olacak
Valla ben kız olsaydım annem gibi çıtı pıtı bi kız olmak isterdim 😀 erkekler de kiloyu bilmem ama belli bi yaşta güzel boy atıyorlar boyu düzenli uzuyorsa kilo hiç önemli değil dedi doktorum

Kızlar bu bebe 21:30 da uyuyor 6 da uyanıyor. Sabah 4 ten sonra da kaliteli bi uykusu yok ne yapmak lazım ya🥲

Bizim doktor 7. Ay ile birlikte zaten sezonu da geliyor hamsi istavrit falan verebilirsiniz demişti beklemedeyiz dnndndn
Ben de sormadım henüz geçen haftalarda verecektim hatta arkadaş onu deyince korktum bi. Öğlen saatleri verin diyorlar aklında olsun verileceği zamanda

Benim bebeğim 48 cm doğdu şuan 71 cm civarı ama bizler uzunuz ben 172 eşim 187 cm. Sağlığı yerindeyse hiç takılma ben çok üzülüyordum minik doğdu anne karnında kilo alamadı vs de hiç önemli değilmiş hep tecrübesizlik işte şimdiki aklım olsa takmam hiç ve kıyas yapmam insan ister istemez merak ediyor haklısın ama. Ben de düşünüyorum zaman zaman o öyle bu niye böyle falan diye oluyor yani takma hiç
Kız ne güzel uzunsun he mdnddkksks ben kendim de hep uzun olmak istemiştim ondan taktım biraz ama haklısın canım sağlıklı olsun hiç önemli değil🥹🥹

Valla ben kız olsaydım annem gibi çıtı pıtı bi kız olmak isterdim 😀 erkekler de kiloyu bilmem ama belli bi yaşta güzel boy atıyorlar boyu düzenli uzuyorsa kilo hiç önemli değil dedi doktorum
hahah ben hiç çıtıpıtı değilim bugün onu düşündüm benim gibi birinden nası zayıf bebek çıktı diye :D
doktor neden boyu düzenli uzuyorsa kilosu önemli değil dedi ki merak ettim

Kız keşke uyusa da ben uyandırsam znshsbbsdjkckckc gecs uyku saati yok valla ya 10-12 arası herhangi bi zaman hatta bazen 1 i bile buluyor :( 3 ve 6da kendi mama için uyanuyır emzikle uyumuyor açsa :( sün mama vermeyekşm dedik ama çıplık jıhamet ağladığı için ve uykusuz da olduğumuz için mama verdik uyudu hemen
Kesmem lazım benim de artık ya gece 2-3 kez besleniyor
Bizimkiler alışkanlık edindi bunu herhalde ya azıcık bile içecekse zırıl zırıl ağlıyor. Daha hiç akşam yatıp sabah kalkmışlığı yok. Arkadaşımın oğlu 2 yaşına kadar her gece uyandırmış😑

Bizimkiler alışkanlık edindi bunu herhalde ya azıcık bile içecekse zırıl zırıl ağlıyor. Daha hiç akşam yatıp sabah kalkmışlığı yok. Arkadaşımın oğlu 2 yaşına kadar her gece uyandırmış😑
Biz de 40 lı gibi 2 saate bir emmeye kalkıyoruz 🤭 biraz tombik de oldu ama emmek istiyor vermezsem vicdanım rahat etmeyecek. Emzik ile kandırmaya çalışıyorum ancak emziği iki çekiyor süt gelmeyince tükürüp beni çağırmaya devam ediyor 🥲

Yumurta alerjisi olanlar bebeğinize kahvaltıda ne veriyorsunuz ya🥲 Avakado şeftali yemekten bıkmıştır yavrum bugün de muz yoktu ekşi geldi yiyemedi çocuğum ben bile yiyemedim🤣
Kahvalti vermiyorum wjsghwdhwjsijwkdhdhei muz aldim şimdi avakado kalmamış:') karıştırır veririm sabah öyle geciririz biraz diye ama o da elendi meyve veriyorum eline genel olarak::) öğlen veya akşam arası saatlerde sebze kıymalı vrya tavuklu yapıyorum bu kadar:( kış sebzeleri artsin da karnabahar falan ayına okeyse vercem veya baliklar da cikacak hamsi falan baslicam bakalim

Kızlar bu bebe 21:30 da uyuyor 6 da uyanıyor. Sabah 4 ten sonra da kaliteli bi uykusu yok ne yapmak lazım ya🥲
Uyuduğu için şükretmek lazımmış wjhdjwjdid geçmişe dönsem sabah 5 de uyanip bir iki saat uyumuyo diye agladigimi görüp ağzıma carpardim bi tane wjdbwjdjdjjdnd şükret salak derdim kendime .... Ozlendi

Ben de sormadım henüz geçen haftalarda verecektim hatta arkadaş onu deyince korktum bi. Öğlen saatleri verin diyorlar aklında olsun verileceği zamanda
Aynen zaten akşam yeni bir şey vermiyorum ve meyve dışında da akşam bir şey yedirmiyorum genel olarak. Hamsi istavrit de doktoru dedi öyle yoksa bence ağır baliklar ama ondan verilebilirmisdjdbdjd ton balığı falan büyük baliklar için erken bence

Uyuduğu için şükretmek lazımmış wjhdjwjdid geçmişe dönsem sabah 5 de uyanip bir iki saat uyumuyo diye agladigimi görüp ağzıma carpardim bi tane wjdbwjdjdjjdnd şükret salak derdim kendime .... Ozlendi
Yaaa hadi yine yeniden sağlıklı güzel huzurlu uykular gelsin o zaman 🙏uyucaklar ki büyücekler tıpış yürücekler 😀

hahah ben hiç çıtıpıtı değilim bugün onu düşündüm benim gibi birinden nası zayıf bebek çıktı diye :D
doktor neden boyu düzenli uzuyorsa kilosu önemli değil dedi ki
O ay beklenen kilo aralığında almamıştı ama boyu hızlı uzamıştı demek ki beslenmesi yetiyor demişti

Kızlar yarın sünnet olacağız biz. Yaptıran var mı tavsiyesi önerisi olan yanına şunu da al şunu da şöyle yap çabuk toparlar diye öneriniz var mı ? Koşturmadan ancak yazabildim ya
Biz yaptırdık. Bardak koyan var sünnet sonrası ben bi numara büyük bez taktım hep. Bi fıs fıs verdi bize bi de krem düzenli olarak doktorun dediği şekilde kullandım. Fısfıs siteril etmek için. Emziriyorsan ağladıkça emzirirsin. Mama kullanıyorsan mama hazır olsun ağlarsa verirsin. Bir de kremi sürerken yapışma olmaması için doktor bi yöntem gösterdi onu yaptık bazı doktorlar gerek duymuyor sorarsın. Bebekler için olan parol şurup yazmıştı bir de. Bi saat öncesinden de uyuşturan bi krem sürdürmüştü bize. İğne acısını hissetmesin diye. Ama dediğim gibi her doktorun yöntemi farklı doktorunuz sizi yönlendirir. Zaten ilk çişte acısını hissediyor sonra bi daha acı hissetmiyor. Yani bizim öyle oldu.

Merhaba canım en iyisini doktorun bilir ama erken değil ufak ufak tadım başlıyoruz bu ayda. Ama neden kof kilo aldıracak şeyler vermek istiyorsunuz ki. Pirinç unu mesela. Eskiden annelerimiz verecek bi şey yok diye sebze meyve vermeyip pirinç unu verip boş kilo aldırırlarmış mesela. Ne kadar sağlıksız oysaki. İlla bi şeyler vermek istiyorsanız kendiniz yoğurt mayalayıp verseniz daha iyi olmaz mı. En azından hem sağlıklı hem kemiklerine faydalı
Keşke her bebek yese de gerek duymasak bizimkinde yumurta ve yoğurt alerjisi var ve hep aynı şeylerden sıkıldı mesela artık öyle bir kıvama geliyorsun ki yeter ki doysun diyorsun yiyen bebe kolay ama yemeyen bebe çok zor malesef tüm tabuları yıkıyor
Yumurta alerjisi olanlar bebeğinize kahvaltıda ne veriyorsunuz ya🥲 Avakado şeftali yemekten bıkmıştır yavrum bugün de muz yoktu ekşi geldi yiyemedi çocuğum ben bile yiyemedim🤣
Bazenn irmikli meyve , bazen tahıllı mama meyve bazen muz avokado bazen bisküvi üstüne anne sütü genelde böyle dönüyor döke saça uğraşıyoruz ve çoğunu yemiyor ☹️

Son düzenleme:
Keşke her bebek yese de gerek duymasak bizimkinde yumurta ve yoğurt alerjisi var ve hep aynı şeylerden sıkıldı mesela artık öyle bir kıvama geliyorsun ki yeter ki doysun diyorsun yiyen bebe kolay ama yemeyen bebe çok zor malesef tüm tabuları yıkıyor

Bazenn irmikli meyve , bazen tahıllı mama meyve bazen muz avokado bazen bisküvi üstüne anne sütü genelde böyle dönüyor döke saça uğraşıyoruz ve çoğunu yemiyor ☹️
Kesinlikle öyle , benim oğlumunda süt alerjisi vardı , yumurta da eklendi ek gıdaya başladıktan sonra işler sarpa sardı , gece huzursuz sürekli uyku yok, kaka desen acayip bişey oldu ishal , kanlı kaka 😔 3 gün ek gıdayı kestim sütüm acayip azaldı , mecbur pirinç unu , irmik sipariş ettim , onları bekliyorum dört gözle , dolapta kavonoz kavonoz yoğurdum var ama yediremiyorum , kendimde yiyemiyorum 😔 yavaş yavaş tadıma başlıcam yeniden

Kızlar yarın sünnet olacağız biz. Yaptıran var mı tavsiyesi önerisi olan yanına şunu da al şunu da şöyle yap çabuk toparlar diye öneriniz var mı ? Koşturmadan ancak yazabildim ya
Karton bardağın alt kısmını kesip bezin içine yerleştirin. Beze sığmaz ise bir paket bir numara büyük bez alın. Çok rahat edersiniz. Ilk gün ağrısı çoktu. Çiş gelince ağlıyordu. Ben 6 saatte bir paranox fitil koydum. O ara Oğlum 6 kilo olduğu için yarısını kesip attım yarısını koydum. Bezini de sık sık değiştirin. Bir de pipiyi deriyi iyice geri sıyırıp temizleyin, antibiyotikli krem veriyorlar onu dikişlerin üzerine sürün. Yapışıklık oluşmaması gerekiyor

Back
X