• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Yani kaza olmuş olabilir de motorda durumu çok bilmiyorum kasko sigorta fln var mı karşılıyor mu karşılarsa ne kadar karşılıyor. Eğer onlar varsa neden ödesinler zaten ki bir de evet aslında baban ne alaka. Yine aklınızda olsun da detaylı bakın çünkü dolandırıcılarda çok akıllı her şeyi biliyorlae. Bizim kaza ile ilgiliher bilgiyş almışlar ve değer kaybını normalde aigorta karşılıyor bunşar araç mahrumiyeti diye gerçek avukat imzalı dosya hazırlamışlar. Araç mahrumiyetini de hiçbir sigorta karşılamıyor dava açılırsa. Mesela biz bilmiyorduk ama dolandırıcılar biliyor 😀 kardeşin deraylı anlatsa bir avukatla görüşseniz iyi olur sanki
Dolandırıcılar da işini biliyor artık şuna bak ya :D şaka gibi. Çok teşekkür ederim canım inşallah dolandırılmayız bakalım

Zaten artık aylık kilo alımı beklenmiyor ki. Ben bi doktora gittim dedi ki kilo alımı az ki 500 gr almıştı 5 buçuk aylık falandı. İdrar yolu enfeksiyonu vardı. Bir sonraki ay 700 gr almıştı bu seferde diyor çok almış dikkat edin. E sen 200 gr için mi beni strese soktun. Yani demem o ki çok ciddi fark varsa neyse de bu tarz durumları çok stres yapma. Hareketlendiler diş sıkıntısı var vs. Bence normal çünkü tbai sen ve doktorunuz daha iyi bilir ama. Bir de ben mama verdiğim içinn beslenme reddi olduğu zamanlarda uyurken veriyordum ne kadat doğru bilmiyorum ama en azından aç kalmasın diyordum
Ya o da persentiline gore kilo alimi alt sinirda falan dedi artik bi onceki gidisimiz ne zamandiysa o zamandan hesaplayarak. Iyi yapmissin ben de mama ve sagilmis sut cok denedim ama icmiyodu hicbi turlu biberon kabul ettiremedim hazirladigim her sey cope gidiyodu ben de saldim sagligi yerinde diye. Sut yetmiyo simdi de sute duskunlesti. Ek gidayi verdigimde yiyip bitirse bile doymuyo meme istiyo. Keske onceden hareketlenmemisken boyle emeydi de dobikliyeydi ama simdi de sutum yetmiyo iste emse de cok cok az kilo aliyo.
7,5 aylık mı senin bebişte. Neler veriyorsun yemek olarak?
Benim bebeğim de bazen azcık yiyor bazen çok yiyor belli olmuyor sevdiği şeyleri güzel yiyor yumurtalı şeyler yok yani istemiyor ara vericem bi süre yumurtaya. Çorbalarına terbiye yaparken kullanıcam
Ha bi de hepimiz masadayken güzel yiyor
7 ay 3 haftalik oldu. Ben 2 ogun gidiyodum iste kizarip bozarmaya ishal olmaya baslayinca yumurtayi kesmistim simdi geri basladim dokunmadi bu sefer. Ilk verdigimde de dokunmamisti zaten. Sabah uykusundan sonra yumurta meyveli yogurt ya da muhallebi tarzi seyler veriyodum. Icine keciboynuzu ozu tahin ceviz badem gibi seyler de atiyorum. Ogleden sonra da sebze+et karisik biseyler veriyorum. Her gun farkli menu yapmaya calisiyorum bu kombinasyonla. Aksama dogru yetmedigini hissetmeye basladim zaten son zamanlarda. Fena yemiyodu da ben yedirmeyi beceremiyorum heralde onluk falan giymeyi de sevmiyo ben de ustunu basini batirarak yemesine izin veriyorum eline baska kasik veriyorum habire dikkati daginik saga sola bakiyo bana donsun diye eline habire kapaktir suluktur oyuncaktir tutustuyorum. Yemege elini daldirmasina izin veriyorum. Onu firlatiyo onu aliyo ben de car car hamii humi geliyo falan sakin kalarak yediriyodum o da yiyodu genelde bazen tukurup hic istemiyo bazen azicik yiyo bazen hazirladigimin tamamini yiyo falan. Etraf batiyo bebegi yika burnuna yemek kactiysa burnunu temizle giydir masayi topla bulasiklarini yika kirlenmis kiyafetini yika falan yarim saatlik is cikiyo 2 kasik sey yiyecek diye o da hiaa huaa bagiriyo birakirsam mecbur kucakta yapiyoruz islerin cogunu tek elle :D
Simdi dusunuyorum ne versem diye artik cok kasmasam mi suda beklettigim peynir zeytin falan mi vermeye baslasam. Ben de mi blw denesem nebilim. Blw de boyle komple elinde tutacagi parmak gida degil de masasinin ustune konmus minik lokmalar halinde mesela. Gerci ben masasina da koyuyorum avcunun icinde kayboluyo agzina getiremiyo ki o yuzden denemiyo da oynuyo oraya buraya suruyo yemegi sadece :D

Ay valla içine bi kurt düştü. Haklısınız cidden ama şöyle bi durum var benim kardeşim yakın zamanda dizini incitmiş. Motoru da kilitlenmiş. Eşim de dedi ki motor kolay kolay kilitlenmez demekki bir yere çarptı vs. Biraz zaman geçti sonra bu kaza olayı duyuldu. Alakalı olabilir mi acaba dedik
Dediğin gibi olmuş olabilir ama avukat parayı almak için babana yönelmiş de olabilir yasal olarak buna hakkı yok. Bloke falan da neye istinaden konulmuş garip ya

Ya o da persentiline gore kilo alimi alt sinirda falan dedi artik bi onceki gidisimiz ne zamandiysa o zamandan hesaplayarak. Iyi yapmissin ben de mama ve sagilmis sut cok denedim ama icmiyodu hicbi turlu biberon kabul ettiremedim hazirladigim her sey cope gidiyodu ben de saldim sagligi yerinde diye. Sut yetmiyo simdi de sute duskunlesti. Ek gidayi verdigimde yiyip bitirse bile doymuyo meme istiyo. Keske onceden hareketlenmemisken boyle emeydi de dobikliyeydi ama simdi de sutum yetmiyo iste emse de cok cok az kilo aliyo.

7 ay 3 haftalik oldu. Ben 2 ogun gidiyodum iste kizarip bozarmaya ishal olmaya baslayinca yumurtayi kesmistim simdi geri basladim dokunmadi bu sefer. Ilk verdigimde de dokunmamisti zaten. Sabah uykusundan sonra yumurta meyveli yogurt ya da muhallebi tarzi seyler veriyodum. Icine keciboynuzu ozu tahin ceviz badem gibi seyler de atiyorum. Ogleden sonra da sebze+et karisik biseyler veriyorum. Her gun farkli menu yapmaya calisiyorum bu kombinasyonla. Aksama dogru yetmedigini hissetmeye basladim zaten son zamanlarda. Fena yemiyodu da ben yedirmeyi beceremiyorum heralde onluk falan giymeyi de sevmiyo ben de ustunu basini batirarak yemesine izin veriyorum eline baska kasik veriyorum habire dikkati daginik saga sola bakiyo bana donsun diye eline habire kapaktir suluktur oyuncaktir tutustuyorum. Yemege elini daldirmasina izin veriyorum. Onu firlatiyo onu aliyo ben de car car hamii humi geliyo falan sakin kalarak yediriyodum o da yiyodu genelde bazen tukurup hic istemiyo bazen azicik yiyo bazen hazirladigimin tamamini yiyo falan. Etraf batiyo bebegi yika burnuna yemek kactiysa burnunu temizle giydir masayi topla bulasiklarini yika kirlenmis kiyafetini yika falan yarim saatlik is cikiyo 2 kasik sey yiyecek diye o da hiaa huaa bagiriyo birakirsam mecbur kucakta yapiyoruz islerin cogunu tek elle :D
Simdi dusunuyorum ne versem diye artik cok kasmasam mi suda beklettigim peynir zeytin falan mi vermeye baslasam. Ben de mi blw denesem nebilim. Blw de boyle komple elinde tutacagi parmak gida degil de masasinin ustune konmus minik lokmalar halinde mesela. Gerci ben masasina da koyuyorum avcunun icinde kayboluyo agzina getiremiyo ki o yuzden denemiyo da oynuyo oraya buraya suruyo yemegi sadece :D
Bu aktivite önlükleri var ya onlar çok rahat oluyor yedikten sonra önlük üzerindeyken gidip elini yüzünü yıkayıp çıkarıyorum önlüğü üzerine de bulaşmamış oluyor benimki de hiçbişe giymek istemiyor bez bile bağlansın istemiyor😀😆🤣

Bu aktivite önlükleri var ya onlar çok rahat oluyor yedikten sonra önlük üzerindeyken gidip elini yüzünü yıkayıp çıkarıyorum önlüğü üzerine de bulaşmamış oluyor benimki de hiçbişe giymek istemiyor bez bile bağlansın istemiyor😀😆🤣
Mantikli bak ben de kullaniyorum o onluklerden bazen ama yikamadan once cikariyodum bi de oyle deniyim

Üff evet nasıl oluyor hiç anlamadım kemikleri gözüküyor bazılarının resmen doğuma rağmen:( bebek ayrı kilo kısmı ayrı yoruyor beni 🥺
Evet ya iyice kuduruk oldular hiç oturanıyorum resmen düşecek çarpacak vs diye 🥲🥲 oyuncaklarla güzel oyalanıyor benimki.
Aaa bi de bende meyve sebze magnetleri vardı buzdolabının alt kısmına yapıştırdım. Ben mutfaktayken onlarla oyalanıyor çıkarıyor aklınızda bulunsun 🥰🥰
İpek hala yerinde takılıyor valla emekleme adına bir gelişme yok yuvarlanmayi seviyoru artık yüz üstü geldim mi max 5 dk sonra ağlamaya başlıyor wjhsjwndjwhsjsjd geri geri gidiyo max emeklemesi bu kadar qhsvhwndjd magnetlere daha zaman var bizim jwbshwbshjd

Zayıf kadınlara çok imreniyorum gerçekten hele doğumdan sonra hala zayıf kalabilenlere, alfa onlar bence kadınların alfası 😀 şimdi toplumun dayattığı güzellik anlayışından uzaklaşıp kilo da güzel herkes bedenini sevmeli ve kabul etmeli demek isterdim ama psikolojim ve fazlalıklarım buna müsade etmiyor 😀
Bu da güzelmiş ya artık neyle oyalasam diye şaşırdım durmuyorlar asla bu nasıl enerji yarabbi 😀
İlk iki doğumumda hiç kılo almadım 3.de çok fenayım ve nerden başlasam bilmiyorum

Babasi gece besigin basina gecti 3 saat uyuyabildim. Sen uyku egitimi vermeyi denediginden bahsetmistin nasil bi yontem izliyosun ve nasil uyutmaya calisiyosun?
Yaziyi biraz okudum ama regule olmak olayi cok soyut ve ucu acik gibi. Ben oldum olasi regule oldugumu bilmem huzursuz ve nevrotik oldum hep. Oglumu da asla sakin gormedim benim gibi.
Mesela uyku oncesi rutin diyolar. Banyoda konforsuz kafasina su dokulmesini sevmiyo. Kucaktan hoslanmiyo kendini geri atiyo ve hirpalanmis gibi oluyo kucakta tutacam diye mucadele ederken. Giyinmekten tamamen nefret ediyo 50 defa tutup geri cekmem gerekiyo asla sirt ustu yatmiyo. Kitap okuyorum ama hepsini yiyo elimden kapip agzina sokuyo. Kendim sallamasyon masal anlatiyorum ama o esnada surekli biyerle zipliyo hic yerinde durmuyo. Yani bu klasik uyku rutini orneklerinde yer verilen aksiyonlardan 1 tanesi bile regule edici degil bebek icin. Bence olay bebegin mizaciyla ilgili anne babanin regulasyonu falan da fasafiso. Evde herkes birbirini sevip opuyo anne baba bebekle oynuyo genel huzur hakim ama cocuk sakin yapili degil.
Ama uyutma yontemini tekrar tekrar aradigi dogru. Dalabilmek icin sallanma istiyo benimki oyle uyuttugumdan
Once uyaniklik araliklarini ayarladik, benimki az uyanik kaliyordu. Sonra meme uyku iliskisini kestik. Cok zordu. Cok agladi ama su an memede uyumuyor gece uyanmalari disinda. En zor kesilen destek meme diyorlar o yuzden meme destegini baska destege cevirip kesmeye calisiyorlar, en azindan benim calistigim kadin oyle yapti. Ama ben devam edemedim sonrasinda. Memeden kucakta uyumaya gectik ve orada kaldik. Bu surecte chat gpt daha iyi destek oldu bana valla kadindan. Laps diye kesilmiyor cunku memede uyutmak. Sallamak icin de sallama suresini azalt diyenler var, salla dur diyenler var. Kademeli birakiliyormus. Bir kac tane uyku grubuma uyeyim de arada soranlar oluyor. Annenin stresi etkiliyor ya, yoga falan yapamazsin bebeyle belki ama kare nefes falan yap arada kucagindayken., o bile azcik ise yarar

Kızlar bebeğinizin yumurtayla arası nasıl? Asla tekte sevmiyor o yapış yapış dokusu zeytinyağı döksem de gitmiyor istemiyor
Sadece meyveli muhallebinin içine karıştırdığım zaman ezip tamamını yiyor böyle mi devam etsem yoksa alıştırmak için her gün haşlasam mı bilemedim
Ben omlet veriyorum canim, icine yumurta da ekliyorum ki pofuduk olsun diye. Yemese bile emiyo o da iyidir diyorum. Haslamayi benimki birakali bayaa oldu, sadece tadim zamani yedi

Ay valla şu sıralar çok mutsuzum ya, inanılmaz kilo da aldım veremiyorum git gide daha çok yiyorum ve kilo alıyorum bıktım iğrendim kendimden ya bu ben değilim :( eski halime dönmek hayal olarak kalacak sanırım, hiç memnun değilim ama azmim de yok….
Ben de ya. Bi yerde 85 ten 73 e indim, sonrasi yok. Ve su an sadece cikolatayla besleniyorum. Cocuga saglijli yemekler yapip kendime yaoacak gucum de yok, olsa bile cikolata ve tatli istiyor canim sadece. Bi ara spor yapiyodum kalkaip sabah erken , simdi yuzumu yikayamiyorum bile. Ben cok bakimliydim, protez cadi tirnakli, saci basi yapili botokslu dolgulu bir tiptim. Cildim mahvoldu emzirmekten rozam tetiklendi, 56 kilo tas gbi vucudum vardi tamam 64 le hamile kaldim ama o bile cok iyimis degerini bilememisim diye agliyorum su an. Bacaklarim selulitlendi, kollarim cok kalin oldu. Surekli yorgunum.
Bu arada oğluma fisher price’ın ilk adım arabasını aldım. Çok sevdi bunu da, tutup geziyor evin içinde. Sadece aşırı hızlı kayıyordu tekerler, henüz tam dengede duramadığı için düşme riski oluştu. Tekerlere kalın ip bağlayıp yavaşlattım, arkasından gidiyorum kullandığı zaman 🥹🥹🥹
Ben de hem onu hem vteci aldim, bi arkim fosher proce cok hizli gidiyor demisti, once vteci actim, su an en sevdigi oyuncak o, digerini iade edicem.
Ben bir de sirtina kafasini koruyacak cantalardan aldim duserse diye, yuz ustu dustu bugun kdjdjdjd icim parcalandi tabi saka bir yana da olcagi varsa onune gecemiyormyssun

Benim oğlan babasına aşık aşık bakıo babası kapıdan içeri girsin kıpır kıpır oluyo😁 ama ben çok memnunum bu durumdan. Doğan cüceloğlunun kitabını okuyorum şimdi de, baba eve geldiğinde o evdeki çocuklar mutlu oluyorsa baba, babalık görevini iyi yapıyor diyordu.
Ya, ben babasiz buyudum ya, bazen cok garip oluyorum. Cok seviniyorum da tabi, insallah hep yanimizda olur babasi . Bende o kisim bos oldugu icin😂 benimki de babasi gelince cok mutlu oluyor. Buyuyunce guzel oyalancaklar birlikte diye umuyorum😂
Niye sinirini bozuyorsun kuzu ek gıda teklif et kabul etmiyorsa ver mamayı. Kaşık zorlaması tiksintiye sebep olur ne kendini huzursuz et ne bebeği.
Bence ek gidanin en onemli kurali bu ya
Bilmiyom ya mamayi da asla icmemisti bidaha deneyebilirim alip
Aslinda yemegini yiyodu ama az yiyo ve gunde 2 kere yiyo. Ben de 3 yapmak istiyodum ama zaman bulamiyorum aksamlari banyosuydu kendi yemegimizdi falan zaten denedigimde aksamlari da yememisti. Nasi yapcam diye stres oldum ona yansittim ve pek ac degildi ondan yemedi kizdi bana zorlayinca. bilmiyom
Asiri baski hissediyorum ustumde patladim agladim o da ben aglarken bana bakip guluyo hahah
karbonhidratini arttirmaya calis istersen, bi doktor hep unutjyoruz karbonhidrati yaga proteine sebzeye odaklaniyoruz demisti.

Ben omlet veriyorum canim, icine yumurta da ekliyorum ki pofuduk olsun diye. Yemese bile emiyo o da iyidir diyorum. Haslamayi benimki birakali bayaa oldu, sadece tadim zamani yedi

Ben de ya. Bi yerde 85 ten 73 e indim, sonrasi yok. Ve su an sadece cikolatayla besleniyorum. Cocuga saglijli yemekler yapip kendime yaoacak gucum de yok, olsa bile cikolata ve tatli istiyor canim sadece. Bi ara spor yapiyodum kalkaip sabah erken , simdi yuzumu yikayamiyorum bile. Ben cok bakimliydim, protez cadi tirnakli, saci basi yapili botokslu dolgulu bir tiptim. Cildim mahvoldu emzirmekten rozam tetiklendi, 56 kilo tas gbi vucudum vardi tamam 64 le hamile kaldim ama o bile cok iyimis degerini bilememisim diye agliyorum su an. Bacaklarim selulitlendi, kollarim cok kalin oldu. Surekli yorgunum.

Ben de hem onu hem vteci aldim, bi arkim fosher proce cok hizli gidiyor demisti, once vteci actim, su an en sevdigi oyuncak o, digerini iade edicem.
Ben bir de sirtina kafasini koruyacak cantalardan aldim duserse diye, yuz ustu dustu bugun kdjdjdjd icim parcalandi tabi saka bir yana da olcagi varsa onune gecemiyormyssun
Ya ben de valla kanak saçlar protez tırnaklar ipek kirpikler..o halimin kayınvalidesi gibiyim 72 kiloyla ve evlenirken daha 52ydim oysaki 🤣

Ben kendimden umudu kestim de artık sizi bilmiyorum 🤣 kendime telkinlerde bulunuyorum bu kiloyla da güzel giyinebilirsin vs diye 🤣
Baska care yok😂 ben de almicam kiyafet demistim ama su an xs -L araliginda genis bir dolabim olusmaya basladi😂 hala ama sadece bir tane kotum var, ona nedense cesaret edemiyorum😅

Baska care yok😂 ben de almicam kiyafet demistim ama su an xs -L araliginda genis bir dolabim olusmaya basladi😂 hala ama sadece bir tane kotum var, ona nedense cesaret edemiyorum😅
1 yıldır alışveriş yapmıyorum zayıflarım diye 😀 ne evdekiler oluyor bana ne de yeni kıyafet aldım pijamalarla haftayı kapatıyorum lohusa gibiyim hala 😀

Back
X