• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    178
İşte tedirgin olduğum konu o beni tekrar etmiyor kendi yapıyor bir de karşıma aldığımda yakından hala gözlerini kaçırıyor ama uzaktan çok güzel göz teması ondan da ürküyorum
Bilmiyorum pek dikkat etmiyorum öyle şeylere ben fazla takılma bence ya doktor doktrollernde doktor bi sorun görse söyler heralde

Bilmiyorum pek dikkat etmiyorum öyle şeylere ben fazla takılma bence ya doktor doktrollernde doktor bi sorun görse söyler heralde
Ne kadar güzel gönülden tebrik ederim sizi en güzelini yapıyorsunuz. çok takıntılı bir insanım terapiye başladım zaten her şeye dikkat ediyorum. doktorum gelişiminin güzel olduğunu söylüyor bir sıkıntı görmedi

Kizlar sizin bebekler oyuncaklari amaclarina gore oynayabiliyo mu ustuste dizme falan. Bizim bebo yapmiyo oyle seyler savuruyo firlatiyo atip kovaliyo tepiyo agzina sokuyo falan. Bi tek bu telin ustunde boncuklar olan oyuncagin boncuklarini bazen ittiriyo ya da donduruyo ama biseyleri ustuste dizme kutuya koyma gibi seyler yapmiyo. Kutudaki oyuncaklari cikarip aliyo ama bakip sevdigini secerek
Biİmki de öyle bütün oyuncaklar yemek için 😀 sadece bize top atmayı biliyor karşılıklı top atıyoruz

Ne kadar güzel gönülden tebrik ederim sizi en güzelini yapıyorsunuz. çok takıntılı bir insanım terapiye başladım zaten her şeye dikkat ediyorum. doktorum gelişiminin güzel olduğunu söylüyor bir sıkıntı görmedi
Ben de çok takıntılıyım ya taş devrinde bebek büyütseydim keşke diyorum bazen. Bu sosyal medya anaları yoruyor kesinlikle

Ben de çok takıntılıyım ya taş devrinde bebek büyütseydim keşke diyorum bazen. Bu sosyal medya anaları yoruyor kesinlikle
Ya o sosyal medya anneleri beni de deli ediyor bebeğe bi yemekler hazırlıyorlar benimki yemeyince sinir oluyırum ama kabullendim artık her bebek farklı

Kızlar Poyrik gündüz hiç uyumuyor akşama doğru tüm çabamla 1,5 saat uyudu.
Gece uykusuna da direniyor evet dişleri de kaşınıyor ama uyanıkken keyfi yerinde sadece kaşıntı ve kucak isteği var.
Şurup vermeli miyim uykuya direnme sebebi ne olabilir ya çok üzülüyorum

İşte tedirgin olduğum konu o beni tekrar etmiyor kendi yapıyor bir de karşıma aldığımda yakından hala gözlerini kaçırıyor ama uzaktan çok güzel göz teması ondan da ürküyorum
Onu bi doktora sorsan ya canım ya sordun mu ? Uzak göz teması kısa süreli mi uzun süreli mi?

Onu bi doktora sorsan ya canım ya sordun mu ? Uzak göz teması kısa süreli mi uzun süreli mi?
Uzak göz teması uzun süreli oluyor. ama yakından olmuyor kısa süreli 1-2 sn bakıp çeviriyor ancak böyle şarkı söylersem veya minik yaparsam ancak o zaman uzun bakıyor.evet sordum o normal gördü ama çok takıyorsan bir çocuk gelişimcisine uğra dedi. Doktorun müsaitliği varmış girdik yanına hayır yakından göz teması var dedi ama benimle yok emin misiniz dedim defalarca bıktırdım doktoru😂 evet eminim gözlerime bakıyor dedi anlamadım gitti

Kızlar sizinki de dudaklarını bırrrr bırrrr yapmaya başladı mı? Tam da yemek yerken yapıyor ağzında ne varsa bizim tabaklara doğru. Sayesinde bu akşam tükürcüklü köfte yedik 😂

Uzak göz teması uzun süreli oluyor. ama yakından olmuyor kısa süreli 1-2 sn bakıp çeviriyor ancak böyle şarkı söylersem veya minik yaparsam ancak o zaman uzun bakıyor.evet sordum o normal gördü ama çok takıyorsan bir çocuk gelişimcisine uğra dedi. Doktorun müsaitliği varmış girdik yanına hayır yakından göz teması var dedi ama benimle yok emin misiniz dedim defalarca bıktırdım doktoru😂 evet eminim gözlerime bakıyor dedi anlamadım gitti
Bir çocuk gelişimci ayağınıza geldi :)) kaç aylık bilmiyorum ama 12. Aya kadar yakın göz temasının az olması normal çünkü uyarandan rahatsız olabiliyorlar. Uzaktan göz teması var. Şarkı ve mimiklere tepkisi iyi, gayet güzel bir sosyal iletişimi var çocuğun 🤷‍♀️ Ama itiraf edeyim, anneler olarak her şeyi takıyoruz napıcaz biz 😀 benimki de hala gel gel yapmıyor eşek sıpası, elim koptu gel gel öğretcem diye :)) Osman diye bir dr var, bir videosunda söylüyor, otizm videolarından ben bile etkilendim, 1,5 yaşından sonra anca emin oldum oğlumun otizm olmadığını diye..

Bir çocuk gelişimci ayağınıza geldi :)) kaç aylık bilmiyorum ama 12. Aya kadar yakın göz temasının az olması normal çünkü uyarandan rahatsız olabiliyorlar. Uzaktan göz teması var. Şarkı ve mimiklere tepkisi iyi, gayet güzel bir sosyal iletişimi var çocuğun 🤷‍♀️ Ama itiraf edeyim, anneler olarak her şeyi takıyoruz napıcaz biz 😀 benimki de hala gel gel yapmıyor eşek sıpası, elim koptu gel gel öğretcem diye :)) Osman diye bir dr var, bir videosunda söylüyor, otizm videolarından ben bile etkilendim, 1,5 yaşından sonra anca emin oldum oğlumun otizm olmadığını diye..
Çok teşekkür ederim ☺️ 8 aylık önceden kucağımda hiç bakmıyordu şimdi azda olsa bakmaya başladı . Ya ben de öyleyim sürekli bir şeyler öğretmeye çalışıyorum yapmayınca da moralim bozuluyor .

Kızlar sizinki de dudaklarını bırrrr bırrrr yapmaya başladı mı? Tam da yemek yerken yapıyor ağzında ne varsa bizim tabaklara doğru. Sayesinde bu akşam tükürcüklü köfte yedik 😂
Aynısı.... Püre yerken yapıyor ve ilk yaptığında güldüm ajsbajndkss yüzüme geldi diye o yüzden sadece ağzında varken ara ara yapiyo...

Kızlar Poyrik gündüz hiç uyumuyor akşama doğru tüm çabamla 1,5 saat uyudu.
Gece uykusuna da direniyor evet dişleri de kaşınıyor ama uyanıkken keyfi yerinde sadece kaşıntı ve kucak isteği var.
Şurup vermeli miyim uykuya direnme sebebi ne olabilir ya çok üzülüyorum
Valla dişe bağlıyorum ben gündüz normal huysuz değil eli hep ağızda ama gece daha çok hissediyolarmis galiba nedenini unuttum şuan o yüzden düşünmeyi bıraktım arada bir jel sürüyorum onermiyoalr ama iyi geliyo diye :(

Valla dişe bağlıyorum ben gündüz normal huysuz değil eli hep ağızda ama gece daha çok hissediyolarmis galiba nedenini unuttum şuan o yüzden düşünmeyi bıraktım arada bir jel sürüyorum onermiyoalr ama iyi geliyo diye :(
Tetagil verdim uyudu şimdi. Şu karanfil zeytinyağını da yapsam iyi olacak artık

Evet ben de çocuk doktoru arkadaşıma kaygı bozukluğu oldu bende dediğimde çok normal ben doçent doktorum kaygılarımı bi bilsen demişti. Onun da bebeği var şimdi 2 yaşında.
Ya o videolar sinir bozucu. Çocukta takıntılı davranışlar tehlikeli diyor iyi de bebek bu. Benim bebeğim makine seslerini duyuna yakından incelemek istiyor. Blender, süpürge, matkap, yoldan geçen motor dikkatini çekiyor yani. Hele matkap çalışırken komşuma inmiştim artık dibinde durup bakmak istiyor🤣
Bizim çocuk doktoru çok tecrübeli bi adam. Sen sanıyor musun ki ben sadece boyunu ölçüp kilosunu tartıyorum bu çocuğun herşeyine bakıyorum demişti. Ve erken teşhisle otizm veya bi sorun tespit ettiği bebeklerin şuan hiçbir gelişim geriliği yokmuş. Zaten yorumlarda bi çok ailenin ilk teşhisi o koydu dediği için içim rahat her konuda. Allah dermansız dert vermesin her şey çözülür hallolur bizler bilinçli insanlarız ki burda paylaşıyoruz araştırıyoruz

Genelde yabancı biri konuştuğunda daha çok dinliyorlar bizden bıktılar belki 🤣 bi de hareketli bi bebekse durmuyordur yerinde doktor anlardı bi farklılık olsa. Sen yine gözlemle anne bilir anlar çünkü. Ama biz etkilendiğimiz için sosyal medyadan herşeyi onlara yoruyoruz taktık mı takıyoruz haklısın

Back
X