- 20 Ocak 2020
- 5.170
- 2.522
- 173
- 31
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #26.061
İnş canım çok çektiniz valla dün annemle Suriyeli kadın bizler 1 ay çekerdik hastaneye gidince hemen doğururduk millet ne kolay doğurdu gelir gelmez diyorlardı bilmiyorlar ki ne çektiğimizi dediler sizlerde onlar gibi oldunuzAmin 3 haftadır çekiyorum yüzüm hortlak gibi göz altlarim torbalandi mor duruyo İnşallah hepimiz kolaylıkla atlatırız
Bana ikinci trimesterda detayli ultrasona gidildigi zaman olmustu. Kendi doktorumdan bi kac gun sonra detayli ultrasonda biraz daha az cikmisti kilosu. Olcum hatalari oluyor. Damarlarda direnc vs. gozukmuyorsa doktor da olcum sikintili olabilir diyorsa oyledir.Kızlar nst guzel sancı yok bebiş iyi şükür on gün öceyle bugun kılosu aynı cıktı şaşırdık böyle bırsey yasayan var mı gelişim güzel sıkıntı yok bazen ölçümlerde sorun ılla oluyo dedı doktor bacak boyuna bakıyor uzamıs mesela
Anladım canım ınsallah sonrakı kontrolda güzel olur hayır kılosu cok guzel ılerlıyordu bıde ınsan üzülüyor bır anda durmasınaBana ikinci trimesterda detayli ultrasona gidildigi zaman olmustu. Kendi doktorumdan bi kac gun sonra detayli ultrasonda biraz daha az cikmisti kilosu. Olcum hatalari oluyor. Damarlarda direnc vs. gozukmuyorsa doktor da olcum sikintili olabilir diyorsa oyledir.
Bi kere de haftasina gore cok dusuk cikmisti kilosu, ama bana da doktor demisti bebegin pozisyonundan dolayi dogru olcememis olabilirim diye. Sonra 10 gun icinde 800 gr artmisti, o kadar kilo almasi mumkun degil tabii ki.
Doktor gelisimi iyi diyorsa sorun yokturAnladım canım ınsallah sonrakı kontrolda güzel olur hayır kılosu cok guzel ılerlıyordu bıde ınsan üzülüyor bır anda durmasına
Tabı öyle ama kıloda cok önemlı durmasın vallaDoktor gelisimi iyi diyorsa sorun yoktur
Canım bana da oldu. 2900 iken birden 3300 küsür cıkmıstı bi sonraki haftada doktorum bazen yanlıs ölcüm alabiliyoruz ya da bebisler nefesini tutabiliyo gibi bisiler demistiKızlar nst guzel sancı yok bebiş iyi şükür on gün öceyle bugun kılosu aynı cıktı şaşırdık böyle bırsey yasayan var mı gelişim güzel sıkıntı yok bazen ölçümlerde sorun ılla oluyo dedı doktor bacak boyuna bakıyor uzamıs mesela
Anladım canm bızım ıcın kılo cok önemlı cocugum dogunca amelıyat olcak dıyafram herni cıktı o yuzden nekadar güçlü bebiş olursa okadar ıyı atlatır ınsallahCanım bana da oldu. 2900 iken birden 3300 küsür cıkmıstı bi sonraki haftada doktorum bazen yanlıs ölcüm alabiliyoruz ya da bebisler nefesini tutabiliyo gibi bisiler demisti
Ya ben kendim de 2250 filan doğmuşum ama eşim 4750 ve normal doğmuşGünde iki yumurta ye kesin canım protein ağırlıklı beslenmeye dikkat et kedir iç bi bardak sade olandan. Kuruyemiş vs. Bunları yapabilirsin. Bazen de genetik olarak minyon olabiliyo canını sıkma
Ya ben 37 de filan gelirse 2500 filan olmasın istiyorum çünkü o zaman hastane direkt küveze alıyormış sanırımCanım bence normal kilosu 40. Haftada doğan bir bebekte doktorların istediği kilo 3000-3500 arası zaten. İlla da alsın istiyorum diyorsan ben kilo almasın bebek doğumda zorlanmıyım diye ceviz,yumurta, muz ve tatlı ürünlerini çok yemiyorum. Hastanede bir kızla tanıştım 37. Haftada bebek 3500 kiloydu kız bebek kilo alsın diye sürekli tatlı yiyormuş ama doktor azarlamıştı doğuma 1-2 gün kala bu kiloda olması lazım falan diye
Benimde ntsde sanki öbürleri gibi kalp atışları 150 falan değildi 130larda gitti geldi Dr normal dedi ben durtmeden daha hareket etmiyo hele bugün tam ortada toplandı taş gibi bende tedirgin oldum uyku uyumadım hicKızlar regl ağrısı gibi vuran ağrılarım arttı birkaç gündür kasılmalar da oluyor arada, dün nst de düzenli değildi. En fazla 60 63 falan gördü sanırım, daha düşük miktarı. Bir de karnım kasıldıkça sanki bebeğin kalp atışları düşüyor gibi oldu 140 ken 120 ye falan düşüyordu. Doktor bir sorun yok dedi hareketlerinde ama üç gündür ben dürttükce oynuyor onun dışında çok sakinlesti. Nstde de ebe gelip dedi hafif hafif dokun diye. Ben de stres oluyorum o böyle durdukça. Normal mi acaba sakinleşmesi?
Artik uzayincada stres oluyoruz Allah korusun bişey olur diye korkuyorumKimseye güvenimiz kalmamış gibi bir hal alıyoruz git gide artık her şeye böyle evham mı yapacağızannelik böyle bir şey galiba ama hayat böyle çok stresli..
İnşallah açılma vardır tek isteğim bu şuan sancım yok saat 10 kadar kivrandimİnş canım çok çektiniz valla dün annemle Suriyeli kadın bizler 1 ay çekerdik hastaneye gidince hemen doğururduk millet ne kolay doğurdu gelir gelmez diyorlardı bilmiyorlar ki ne çektiğimizi dediler sizlerde onlar gibi oldunuz
Kontrole ne zaman gideceksinİnşallah açılma vardır tek isteğim bu şuan sancım yok saat 10 kadar kivrandim
Evet hep sakin ama en son nst de 160 a çıkıp birden 120 lere düştü. Sonlara doğru duzene bindi 130 140 arası devam etti o zaman biraz rahatladım. Ama doktor sorun yok dedi çok sukur, sana da öyle söylemiş.Benimde ntsde sanki öbürleri gibi kalp atışları 150 falan değildi 130larda gitti geldi Dr normal dedi ben durtmeden daha hareket etmiyo hele bugün tam ortada toplandı taş gibi bende tedirgin oldum uyku uyumadım hic
Allah korusunArtik uzayincada stres oluyoruz Allah korusun bişey olur diye korkuyorum
Bence biran önce yıka beşiğin içine bir çarşafla örtüp koy gelince yerleştirirsin canım her ihtimale karşı hastane çantanı da hazırlarsın hemAnnemde öyle diyorda tozlanır diye korkuyorum. Aslında beşiğimde kuruldu nevresimini falan yıkayıp ütüleyip üstüne çarşaf örtüp kapatsam beşiği birşey olmaz herhalde
Oh canim tebrikler en azindan onunu goruyosun artik rahatlamissindirBen de kontrole gittim bugün, her şey yolunda önceden parmak zor giriyorken şuan parmağım rahat hareket ediyor rahim ağzında açılmaların güzel dedi doktorum. 6 Mayıs sat a göre doğum tarihi, o zamana kadar gelir dedi ılık duş ve bol yürüyüş önerdi. Artık kilosuna bakmıyor ölçüm doğru olmaz şu aşamada diyor, ortalama 3.500 kg gibi olur geçmez o kiloyu dedi. Bekliyoruz artık bakalım ne zaman gelecek.
Açılma iyi olduğu için suni sancıya vs gerek kalmaz ama gelmezse gününde, duruma göre belki 1 hafta bekleriz ya da alırız o zaman karar veririz dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?