2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Oncelikle gözünüz aydın olsun bende geçen hafta cumartesi günü doğum yaptım sütüm 5.gun akşam geldi. Eğer ilk dogumunuzsa hemen gelmeyebiliyor. Bende kafayı yedim gelmiyor emziremeyecegim diye sonra gelmezse gelmesin mamayla çocuk büyümeyecek mi sanki dediğim gün sütüm geldi. Hiç endişe etmeyin göğüs ucu yaralariniz için sütünüzün geleceği güne kadar krem veya yağlarla nemli tutup kalkan kullanmaniz ben böyle sonuç aldım tahin yağı çok guzel nemli kalmasını sağlıyor kalkanla
Çok teşekkür ederim 🥰
Çok sevindim nazar değmesin 🧿
Azar azar gelmeye başladı, dün biraz ağrı oldu çok fazla sistiler. Bugün ağrısı azaldı ama sağ göğsümü tutmak istemiyor 😔 onu emzirmeye çalışıyorum ağlıyor solu çok rahat alıyor artık. Sağı da 15 dk kadar sağıp öyle veriyorum. Neden almıyor bilmiyorum, gogus uçlarım biraz sertmiş, kremle yumuşatmaya çalışıyorum belki ondandır diye. İnşallah alışır 🙏🏻
Kalkan kullanmaya baslayinca emzirirken olan acısı bitti diyemem gerçekten azaldı. Tahin yağını da deneyeyim çok teşekkür ederim 🥰🤍

Pıhtı oldu mu sende hiç canım ? Dün kocaman bir pıhtı attım biraz korktum . Bugün kontrole gidicem soracağım da dünden beri aklımda
Oldu canım, hastanede de karnıma bastırdıklarında da oldu. onlar bastikca kan akışının hissettim o zaman da çıkmıştı ben görmedim ama ebeler kanamayı takip etmek için her geldiklerinde parça çıktığını da söylediler. Rahim temizleniyor sanırım. İyi bir şey demişlerdi.

Kızlar süt sağma işini nasıl yapıyorsunuz? Göğsü tamamen boşaltmak gerekli mi? Ben 15 dk kadar sağıp bırakıyorum olumsuz bir durum yaratır mı ya da yanlış mı yapıyorum?

Neden olmasın canım 34 ü gören üçüzler var araştırsan bulursun yani kısmet işi ama inş güzel bir haftada doğum yaparsın
Bizzat tanıştığım 37'yi görenler bile var, Allah bilir yani yok yere kötü enerji yaymaya gerek yok ama ne diyim ki

Günaydın canım kızlarrr🥰 bugün saat 10 da hastaneye gidip anestezi uzmanıyla görüscez sonra 1 e kadar serbestim yemek yemek konusunda aksam 6:30-7 civarı doğumum olacak buraya bakamayabilirim. Bol dua edin🙏🏻stres korku heyecan her sey var. Dogum yapacak olan arkadaslarım su gibi doğum olsun🙏🏻🥰tüm güzellikler bizi bulsun♥️iyi doğumlar🧿
Dualarımız seninle canım herşey çok güzel olucak güzel dogum hikayeni sabırsızlıkla bekliyoruz♥️

Bizim de bugün kontrolümüz vardı 36+5’deyiz. Rahim ağzı çok şükür tamamen kapalı, 38’e gireceğiz nerdeyse hâlâ 4cm’e yakınmış. Dünkü ağrılarım sonucu da açılmamış. Birde akıntıya baktı plasentadan gelen su değilmiş. Her şey okey ama nst’de ciddi ama düzensiz ağrılar çıktı biri 60 biri 80 hatta. Doktorum vücut hazırlıyor kendini dedi ama rahim ağzı kapalı olduğu için bir şey yapmıyoruz şu an tabii. Cuma günü tekrar görmek istedi. 15 Mayıs zaten planladığımız tarih umarım bekleyecek. Bu arada oğluş 51cm 3300gr olmuş :)

Bizzat tanıştığım 37'yi görenler bile var, Allah bilir yani yok yere kötü enerji yaymaya gerek yok ama ne diyim ki
Aynen canım yakın takiple güzel haftalara geleceksin bana 34 ü görmez dedi doktorlar bugün 38+5 deyim daha 2 gündür sancı giriyor doktor da önemli gerçekten progestan iğneyi başta verselerdi hiç hastanede falan da yatmazdım

Hastaneye yatışım yapıldı ameliyat için gereken işlemler yapıldı 😊 en korktuğum işlem oldu sondam takıldı hiç korkulacak bir şey değilmiş damar yolu açtırmak kadar basit bir işlemmiş 😅 saat 12 yi bekliyorum zaman bir an önce geçsin de oğlumla kavuşalım diye 🥰
Sağlıkla kavusun birbirinize canim, cok guzel geçsin inşallah 🥰🙏🏻

Kızlar bestlak damlayı nasıl kullandınız , günde kaç kere kaç damla ?
Sütüm var ama bebeğim çok sık emmeye başladı o yüzden kullanmaya başlayacağım. Boşaltıyor memeyi

Kızlar hepinizi tek tek etiketleyemedim, sizlere çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için. Hiç uyumadım, buraya da giremedim. Kızım sürekli uyuyor uyandırmakta cok zorlanıyorum, zor bela emzirmeye çalışıyorum. Göğsümü tam kavrayamiyor, göğüs uçlarım yara oldu. Sütüm de yetmiyor galiba, hala çiş yapmadı. 2 kez kaka yaptık sadece. Ne yapacağımı bilemedim. Bestlak aldım, başka ne önerirsiniz?
Doguma gelecek olursam cok ani oldu, kontrole gelmiştim fakat tansiyonum yüksek çıkınca doğuma alındım. Hala da yüksek ilerliyor, düzelmesini temenni ediyoruz artık.
Spinal anestezi ile doğum gerçekleşti. Karnıma bastırmaları en zor kısmıydı. Kum torbası problem yaratmadı. İlk kalkışım ve yatışım zorladı biraz. Simdi daha direncliyim çok şükür ama agrilar devam ediyor tabi ki. Kızım 37+3 te 3200 kg 50 cm olarak doğdu. Ultrasonla uyumlu.
Simdi iyi olmasını diliyorum, inşallah çişini de yapar 🥺 sütüm de gelir.
Tatlım hayırlı olsun ,saglikla büyütün 😇
Süt için tahin helvası falan yiyorum
Bol su içiyorum
Bendede yok gibiydi
Yani varsada ağız sütü kadardır
Doktor mama verdi
2 -3 gün kullan dedi
Küçük uzun şırınga ile mememi emerken, bir yandan siringa ile mama veriyorum göğsümden
Yani hem mememi emip uyarıyor, süt gelmesini sağlıyor
Hem karni doyuyor mama ile
Bide süt için takviye aldım
3.gun mememin sertleşmeye yani dolmaya başladığını gördüm

Bugün doğum yapan ya da yapmayı bekleyen arkadaşlar kolaylıkla sağlıcakla alın inşallah kucağınıza. Sırada hangi tarih var yoğunluk olan günü belli olan. Benim de 17 mayıs inşallah o zamana kadar farklı bi durum gelişmezse

Back
X