2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Günaydın kızlaaar sizi çok özledim
Size doğum hikayemi anlatayım, gebelik zehirlenmesi sebebiyle 38+0 da fitil ile normal doğum başlatıldı. 5 mayıs sabahı sabah 7 gibi fitili yerleştirdiler öncesinde 2cm açılmam vardı, gece 12 ye kadar 4cm açılma ve yumuşama yakaladık sadece, ben çok inat ettim 17saat sancı çektim.

Propess uzun salınımlı olduğu için aniden açılma olup hızlıca ilerleyebilirdi çünkü. Hayatımda deneyimlemediğim acıları deneyimledim diyebilirim sınırlarımı hissettim resmen o sancı ataklarında. İki kez uyarı yaptılar rahime, kazıma gibi bir işlem yapıldı en acılısı oydu doğumhanede çığlık attım bir kez annemle eşim duymuş dışarıdan hala onu konuşup sarılıyorlar bana.
Son nst ile bebeğin kalp atışında yavaşlama görülünce doktorumla sezaryen kararı aldık. Ağlayarak girdim sezaryene ama doktorum ve ekibi öyle destek oldu ki kahkaha ile çıktım o ameliyathaneden.
Sezaryen deneyimim çok pozitif, hiç bir zorluk yaşamadım, bugün 3.gün çok şükür bebeğimin tüm bakımını ve kendimle alakalı herşeyi yapabiliyorum. Hemen sütüm geldi, tatlı kızım hemen memeye yapıştı elleriyle tuttu bide
Sezaryen sonrası 2 gün hastanede kaldık, dün geldik eve çiş kaka meme serüvenindeyiz hep eşime benzeyecek sanıyordum ama kendimin küçük halini doğurmuşum kızlar harika bir duygu

Henüz doğum yapmayan hamiş dostlarımıza Allah bir avazda doğurmayı nasip etsin, sağlıkla kucağınıza alın gelin kızlar, burada aile olmuşuz sizden bir iki gün ayrı kalınca anladım

Doğum fotoğraflarımızı aldık dün bakıp bakıp ağlıyorum, lohusalık ağlamak ile geçecek belli ki bakın bir tanesi buraya bırakayım.

Eklentiler

• 5f252ca4-9364-4f24-8f3d-26b7b8359011.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 109
Sağlıkla büyüt canım maşallah
Kenny34 doğurdun muuuu?

30 haftalık doğum yapmıştın değil mi
Nasıl peki genel durumu iyi olsun da bizler geç görelim
İnşallah toparlar ve evine gelir yavrunuz
Orda bırakmak temas etmemiş olmak çok çok zor
Evet canım 30 haftalık doğum yaptım, genel durumu gayet iyi şuan, entübeden çıktı burundan destek alıyor sadece, salı günü kilosu 2645 di boyuda 51 cm di. Bugün de görmeye gidecez Allah izin verirse. Bugün 52 gün oldu ayrı olalı ve hasretim git gide daha da büyüyor çok zorlanıyorum, 5 dk görüp çıkmak onu orda bırakmak çok zor, kavuşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum senin bebişin durumu nasıl daha nekadar kalacak bilginiz varmı

Sağlıkla büyüt canım maşallah
Kenny34 doğurdun muuuu?
Ayy hayır dün hastanede garip şeyler oldu ve bugüne ertelediler sezaryani. Şimdi bekliyoruz. Varis çorabına kadar giydim bekliyorum. Detaylı anlatırım artık eğer bugün doğurabilirsem.

Oy çok tatlı ya maşallah size sezeryanın çok güzel geçmiş canım adına çok sevindim, bebişini sağlıkla büyüt

Ayy hayır dün hastanede garip şeyler oldu ve bugüne ertelediler sezaryani. Şimdi bekliyoruz. Varis çorabına kadar giydim bekliyorum. Detaylı anlatırım artık eğer bugün doğurabilirsem.
Su gibi geçsin inşallah ay o varis çorabı laneti doğumdan sonra 1 hafta daha giymiştim o ayrı sıkmıştı beni öf

Canim bizim de 4. Gun 13 cikti. Yarin tekrar kan vericez. Senin bu degerleri buldu mu hic? Dusme yasanir mi acaba ayni kalir mi bilmiyorum stres oldum
Benimki 18 lere yakın gördü 5. Gün 4. Gün de 17.12 mi neydi. Biraz daha olsa yatiracaklardı. Genelde piki 5.-7. Gün gorur sonrasında da düşüşe geçer dediler. 5. Günün sabahı 18 lere yakındi işte inşallah bu piktir dediler, akşama gittik düşüşe geçmişti. Sonra yine bir kontrole çağırdılar 7. Gün o zaman daha da düşmüştü. Stres yapmamaya çalışın. Dün yazmışsınız, umarım bugün güzel haberlerinizi duyarız.

Doğumdan ne kadar zaman geçti bilmiyorum, sanirim serumlarin etkisi bende de ödem oldu, benim hamilelikte cok ödemim yoktu. Sonrasında 1 haftada falan geçti.

Gaz değil de kabızlık olabilir mi acaba? Cunku gaz çıkışı olmadan sizi hastaneden cikartmamalari lazim diye biliyorum. ilk sezaryen ameliyatında benzer bir şey yaşamıştım ama kabızlikti, hiçbir şey yiyemiyordum aşırı kilo vermistim hatta kontrolde doktor diyet yapmıyorsun di mi falan demişti. Ben gliserin kansuk mu nedir bebekler için fitil onu kullanıp rahatlamistim. İsterseniz doktorunuza danışın deneyin. Dupholac mı ne onu önermişti basta doktorum, ama o daha kötü gaz yapmisti.
Sütüm de 3. Gun gelmisti etraftan laf edenlere aldırmayın, stres yapmayın. Emzirdiniz iyi annesinin, emziremediniz kötü annesiniz diye bir şey yok, bir hastalığınız da olabilirdi, mesela benim göğsümde iyi huylu kitleler var, hiç de gelmese veya doktor emzirme dese sağlığım için onu da yapardım. Gelmeyecek değil gelir, evlat edinip bebeği emziren kişiler var bununla ilgili çalışmalar var, annelik hormonu sağ olsun, o nedenle stres olmayın. Bebeğe muhakkak süt gelmese de emzirin, bol bol ten tene temas edin. Sağım cihazınız varsa onunla göguslerinizi uyarın, cok abartılı olmadan ki yara olmasin. Bestlak gibi damlalar var onlardan kullanın. Bol bol yeşillik tuketin. Yulaf, hurma, tahin de sütü arttırıyor. Ben 3 hurmayi suda bekletip kucuk kucuk kesip yulaf, iki tatlı kaşığı tahin sütte bekletip yiyordum bir öğün. Her gün ılık duş yapıp goğuslerinize masaj yapın. Süt arttırıcı dari arpa suları var e bebek te satılıyor ben hiç kullanmadım ama onları da deneyebilirsiniz. Rezene çayı içiyordum ben, bir de süt arttici çaylar da satılıyor ebebek migrosta falan gördüm. Aklıma gelenler bu sekilde. Bir kısmını yine yapiyorum, bence işe yarıyor. İnşallah en kısa sürede sutunuz gelir.

Yaaaa nasılsa güzel büyümüş canım maşallah az kaldı az kaldı

Sağlıkla gelsin canım
Çok sancı çekmişsin ama sonu yeterince pozitif geçmiş. Sizin adınıza çok sevindim. Fotoğrafınız da çok güzel o eller ayaklar yenirrrr

Kızlar bizim de kontrolümüz vardı bugün. Her şey yolunda nst’de sancı çıkmadı bu sefer. 3.5kg’a yakın ölçtü bugün ama bu haftalar hatalı olabilir dedi. Bence de o kadar değil 37+2’deyiz. Anestezi birimi ile görüştük birde ciddi işler başladı bizde de. Epidural combo yöntemi varmış öyle olacak sezaryen. 15 Mayıs’ta doğumumuz

Varis çorabı giyebilirsin canım doktora danışıp

Ya maşallah süt gibi beyaz kızın çok geçmiş olsun ve gözünüz aydın olsun canım çok daha güzel fotoğraflarınız, anılarınız olsun birlikte

Ay masallah canım. Haziran annelerindeyim hastanede yattığım günleri biliyorum. Doğacak demişlerdi. Allah ne derse o oluyor. Hayırlı zamanda olsun inşallah.
Aynen canım 12 gün hastanede yattım 2 aydır sürekli yataktayım bu sefer de kendi inat ediyor gelmemek için şimdi yürüyüşe çıkacağım biraz zorlayayım bakayım daha çıkmadan altta iğne batması gibi oluyor ama yürüyebilirsem rahim aşağı inmişti güya elimiz yüreğimizde gezdik doğdu doğacak diye dün doktor boşuna dikiş atılmış zaten olmayacaknış bişey dedi

A aaa demek beklicekti dikiş olmasa da. Benim de dikiş atılmadı. Ben de 5 ay yattım. Dikiş tehlikeli olur 25. Haftada dediler. Yatarak ve ilaçla bekliyorum ben de. Sağlıkla gelsinler inşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…