2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Ben yalnız yıkıyorum. Güvenli olan bağı koparmadan sakin kalmasını sağlayarak bağdaş kurup kucağıma alıyorum suyu kontrol ederek döküyorum saçlarını en son yıkıyorum çok rahat oluyor kuzumun hiç sesi çıkmıyor boncuk boncuk bakıyor sadece

Biz ilk hafta yaptık ama yok olmuyor bıraktım. Kundağı açmak için zorlayıp kendini uyanıyor ıkına ıkına. Şimdi elleri başının yanlarında baygın baygın uyuyor.

En güzeli o sekilde olur eminim ki, daha önce küçük kardeşimde deneyimlemiştim tabi o yenidoğan değildi 4 aylık falan ben de daha 17 o zamanlardaki gibi duşa kabin de rahat olur mu bilemedim ama denenebilir

Kızlar ilk ay kontrolüne gidenler var mı? Hem asm çağırdı hem de çocuk doktoru. Yine boy kilo falan mı bakılıyor sadece? Kalça ultrasonu ve göz muayenesi için 45 günlükken gelmemizi söylemişti.

Biz ilk haftalarda yaptik hep, ancak oyle uyuyordu. Artik yapmiyoruz, havalar da cok sicak oldu zaten. Terliyor.

Süt gelmiyorki dün yine gelmişti sıvazlıyorum, şırıngayla çekiyorum nokta geliyor bazen o kadar göğüs pompasıyla bile gelmedi hayret ediyorum
Daha yeni dogurdunuz. Kolestrum geliyordur, bence pompayla ziyan etmeyin onu. Cok az ve yogun bir sut. Emzirmeye devam edin. Sutunuz gelsin diye burada verilen tavsiyler ise yariyor, damla, cay, komposto, cemen otu vs..

Maalesef muhtemelen gazı vardir kolik veya gaz sancıları başlamıştır. 6-8. Haftada pik yapar, 3. Aya kadar devam eder en iyi ihtimalle ve genelde öyle oluyor. 1 seneye uzayabilir deniyor. Allah yardımcımız olsun. 2 bebeğim de maalesef aynı. Umarim gece yarisi partileriniz cok uzun sürmüyordur.

Kızlar ben hala doğum yapamadım yavaştan Haziran annelerine transfer oluyorum. Sona kalıcam erken doğurayım diyip her yolu denedikçe olmadı ne yaptıysam. Artık pazartesi yatış yapacağım. Bu arada doğuma 3 gün kala ailemin aklına geldik 20 gün sonra gelelim dediler ben de gerek yok dedim. Son günlerimi bile huzur içinde geçiremiyorum sayelerinde dün gece 3 saat uyuyabildim sıkıntıdan.

Daha yeni dogurdunuz. Kolestrum geliyordur, bence pompayla ziyan etmeyin onu. Cok az ve yogun bir sut. Emzirmeye devam edin. Sutunuz gelsin diye burada verilen tavsiyler ise yariyor, damla, cay, komposto, cemen otu vs..
Evet anlattığınız gibi yoğun birşey geliyor sarımsı nokta nokta, dün daha çoktu bugün yok gibi o yüzden panikledim memeyi biraz tutmaya başladı ama sütte geliyordur umarım

Süt gelmiyorki dün yine gelmişti sıvazlıyorum, şırıngayla çekiyorum nokta geliyor bazen o kadar göğüs pompasıyla bile gelmedi hayret ediyorum
Yağlı bir süt bebek emdikçe az az gelir. Benimde ilk bebekte öyle hiç çıkmıyordu sonra doldu taştı merak etme gelecek inş. Bol bol gelecek sen emzirmeye devam et. Stres oksitasini baskılar kaygılanma.

İnşallah kısa sürede kolayca alırsın bebişi kucağına.
Stres yaratacaklarsa hiç gelmesinler, lohusalık kafası bambaşka hele ilk 10 gün insan aşırı yoğun yaşıyor her şeyi. Bence geleceklerse de 1 aydan önce gelmesinler, sütünü bile etkiliyor, ben çok sıkıntı yaşadım eşimle ailem arasında kaldım bir süre anca onlar gidince bir rahatladım. Önce bebişi ve kendini düşün canım.

Çok zor oluyor böyle uykusuzluktan perişan oldum. Huzursuz, aglarken görünce daha da kötü oluyorum elimden fazlası gelmiyor. Altını temizlerken biraz masaj yapıp bacaklarıyla oynadıkça ekstra kaka ve gaz yapmasına yardım ediyorum öyle biraz daha rahat ediyor. İnşallah kısa sürer hepimizin bu durumu. Bir anımız bir anımızı tutmuyor dün gün içerisinde sakindi, akşamdan beri kötü oldu bugün gün boyu devam etti gece ne olur bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…