- 19 Ocak 2016
- 5.426
- 5.562
- 198
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #31.121
Bizde eylül sonu gideceğiz bence çok iyi gelicekValla bizimki de öyle. Ağustosa bi de tatil aldık bakalım neyimize bizim tatiliki çocukla inşallah ben orda cinnet geçirmeden gelirim inşallah
Ben veriyorum hayat kurtarıyor yoksa bir lokma yemek düş tuvalet hayal . Psikolojik olarakta huzurlu oluyorlar araştırmalar hep bu yönde. Büyükler konuşur zaten evet de geç çok takma kafana biz nekadar rahat olursak bebekler okadar güvenli bağlanacak.Galiba kızım emziğe alıştı 1 gece de, o kadar uzun da vermedim uykuya daldığında geri almıştım. Simdi de kendimi kötü hissediyorum erken mi diye. O ağladı ben ağladım asla durmadı ve uykusu olmasına rağmen uyumadı, en son emziği verince sakinleşti ve uykuya geçti şimdi.Yanlış bir şey mi yaptım kızlar sizce? Annemler, kayinvalidemler falan verme diyip durmuşlardı hep. İyice psikolojim bozuluyor sanki. İlk günler daha iyiydim şimdi ise yalnız
Niye vermeyin diyorlar ki? Bize hastanede ikinci ya da ucuncu gece verdiler, hemen sakinlesmisti. Ara ara lazim oldukca hep veriyoruz. Sadece disci dil bagini kestikten sonra uyurken emzigi cikarin dedi, ama zaten emzikle uyumuyor bizimki. Ben ileride gunduz cok emzik emmenin konusmayi geciktirdigini duydum ama daha o haftalarda degilizGaliba kızım emziğe alıştı 1 gece de, o kadar uzun da vermedim uykuya daldığında geri almıştım. Simdi de kendimi kötü hissediyorum erken mi diye. O ağladı ben ağladım asla durmadı ve uykusu olmasına rağmen uyumadı, en son emziği verince sakinleşti ve uykuya geçti şimdi.Yanlış bir şey mi yaptım kızlar sizce? Annemler, kayinvalidemler falan verme diyip durmuşlardı hep. İyice psikolojim bozuluyor sanki. İlk günler daha iyiydim şimdi ise yalnız
TabiZeytinyağını sorarsanız haber verirseniz sevinirim. Ben de ptesi günü sorarım. 3 4 gün cikamadigi zaman ilk cocugumda kulak pamuğuna zeytinyağı döküp hafif silin demişti doktorumuz, o nedenle belki müsaade eder doktorlar.
Emzik ile alakalı dip not emzik de hava yutmaya dolayısı ile gaza sebep olabiliyor.
TutuyorUmarim tutmuştur. Benimki surekli atıyor maalesef, keşke tutsa biraz olsun. İnanın emzik can simidi.
Umarim linç yemem.
Evet öyle yapıyorValla bende verdim uykuya geçerken veriyorum sonra kendi ağzındann atıyor zaten
Nasıl bıraktıracaksın, meme emmez, zayıf kalır kilo almaz acıktığını anlamaz diye psikolojik baskı yapıyorlar resmen. Ben de kendimi suçlu hissediyorumBizde eylül sonu gideceğiz bence çok iyi gelicek
Ben veriyorum hayat kurtarıyor yoksa bir lokma yemek düş tuvalet hayal . Psikolojik olarakta huzurlu oluyorlar araştırmalar hep bu yönde. Büyükler konuşur zaten evet de geç çok takma kafana biz nekadar rahat olursak bebekler okadar güvenli bağlanacak.
Ebeler bile emzik biberon önermiyoruz demişlerdi daha doğurmadan. Hic yanıma almadım ben de. O zaman ihtiyaç durumu da olmamıştı neyse ki. Aile büyükleri meme reddi olur, acıktığını anlamaz, sonra emziği bırakmaz, çene yapısı bozuk olur gibi gibi seyler söyleyip duruyor en başta beri. Ben uykuya geçtiğinde alırsam uyanıp kıvranıyor yine, kendi atarsa uyumaya devam ediyor. Bir anda bu kadar bağlanması da korkuttu beni ama bilemedimNiye vermeyin diyorlar ki? Bize hastanede ikinci ya da ucuncu gece verdiler, hemen sakinlesmisti. Ara ara lazim oldukca hep veriyoruz. Sadece disci dil bagini kestikten sonra uyurken emzigi cikarin dedi, ama zaten emzikle uyumuyor bizimki. Ben ileride gunduz cok emzik emmenin konusmayi geciktirdigini duydum ama daha o haftalarda degiliz
Canım grubun en gazlı bebesi benimkidir eminim 6 günlükken aşırı kusma ile çocuk acile gittik karnı davul gibi gazdı, gaz şurubu ve probiyotik kullanıyoruz hala memede bile ıkınıyor.Evet sürekli bunu hatırlatmaya çalışıyorum kendime
Önümüzdeki hafta doktor kontrolünde soracağım damlayı çok teşekkür ederim
Yine başladı uykuya direnmeye devam ediyor. Gece emzik vermiştim uykuya geçmesi için. Bir yandan da küçük mü daha diye kendime kızıyorum herkes kötü bir şeymiş gibi bahsediyor.
Ya ne güzel maşallahsevindim iyi gelmesine. Evde var ama uygun olur mu ki?
Acıktığında emziği atıyorlar canım bir iki çekiyor süt gelmeyince atıyor zaten gözlemle bak benim eşimde çok karşıydı şimdi koşarak emziğini arıyor kıyamet koparkenEbeler bile emzik biberon önermiyoruz demişlerdi daha doğurmadan. Hic yanıma almadım ben de. O zaman ihtiyaç durumu da olmamıştı neyse ki. Aile büyükleri meme reddi olur, acıktığını anlamaz, sonra emziği bırakmaz, çene yapısı bozuk olur gibi gibi seyler söyleyip duruyor en başta beri. Ben uykuya geçtiğinde alırsam uyanıp kıvranıyor yine, kendi atarsa uyumaya devam ediyor. Bir anda bu kadar bağlanması da korkuttu beni ama bilemedim
Dikkat edin banada emdikce gelcek dediler cocuk emdi ama sut gelmemis tam hastaneden cikacakken kalp atimi yavas cocuk ac kalmis diye yogun bakim küveze aldilar 3 gun orda bakildiKızlar dün fazla emmedi sütüm de azdı bugün hep kesildi gibi emdikçe gelir diyorlar ama boşa çocuk emmeye çalışıyor pompa denedim ona bile gelmedi dün sağıp vermişti hemşire sonra kesildi önerisi olan var mı ???
Sana kullan ya da kullanma diyemem bunun kararını sen vereceksin canımEvet sürekli bunu hatırlatmaya çalışıyorum kendime
Önümüzdeki hafta doktor kontrolünde soracağım damlayı çok teşekkür ederim
Yine başladı uykuya direnmeye devam ediyor. Gece emzik vermiştim uykuya geçmesi için. Bir yandan da küçük mü daha diye kendime kızıyorum herkes kötü bir şeymiş gibi bahsediyor.
Ya ne güzel maşallahsevindim iyi gelmesine. Evde var ama uygun olur mu ki?
Evet çok doğru canım gazını da çıkaramıyorum ben çok rahat şekilde. Gerçi bizim kız eşimde de çok uyumuyo ama onda daha rahatlıyor benim stres direk yansıyor onaKaç saattir uyutmaya çalıştığım oğlum babası eve geldi yanağına dokundu sadece o ara ben sallıyordum ama dalıp geri uyanıyordu eşim dokununca uyudu uyanmadı inanılır gibi değil ama anne uyutmaya çalışırken strese giriyor onu da bebek hissedip uyumuyor diyorlardı artık bu söze inanıyorum eşleriniz uyutursa kızmayın hiç
Bizlerde sadece uyusun diye çabalıyoruz eşler de öyle değil sanırım 4-5 saat emzir bırak yaptım en son ayağımda sallayayım dedim onda da daldı yine uyumadı eşim dokundu uyudu hala da uyuyor şans mı anlamadımEvet çok doğru canım gazını da çıkaramıyorum ben çok rahat şekilde. Gerçi bizim kız eşimde de çok uyumuyo ama onda daha rahatlıyor benim stres direk yansıyor ona
MaşallahBizlerde sadece uyusun diye çabalıyoruz eşler de öyle değil sanırım 4-5 saat emzir bırak yaptım en son ayağımda sallayayım dedim onda da daldı yine uyumadı eşim dokundu uyudu hala da uyuyor şans mı anlamadım
Bende olmadı canım kesilmedi henüz kanamam ama az az geliyor.Doğumdan sonra adet olan var mı kızlar
45 gün oluyor doğum yapalı çok fazla kanamam var afedersiniz böyle büyük büyük parçalı
Sizde de oluyor mu böyle çok kanama
Canım adet olabilir mi acaba eğer çok çok fazla gelirse doktora git ihmal etmeDoğumdan sonra adet olan var mı kızlar
45 gün oluyor doğum yapalı çok fazla kanamam var afedersiniz böyle büyük büyük parçalı
Sizde de oluyor mu böyle çok kanama
benim de doğum kanaması 1 ay sürdü sonra kesildi dün afedersin ilişki oldu aradan 4-5 saat geçti kan az az gelmeye başladı bugün de baya çoğaldı aşırı büyük parçalı geliyorBende olmadı canım kesilmedi henüz kanamam ama az az geliyor.
Aşırı fazla geliyor eşime de söyledim hatta adete benzemiyor diye olmazsa acile gideceğim pet fayda etmedi bebek bezi kullanıyorum o bile yetmiyorCanım adet olabilir mi acaba eğer çok çok fazla gelirse doktora git ihmal etme
Ben çok inanıyorum nazara canım kaynanam bile uğrasa gitse çocuk durmuyor dua falan okuduktan sonra rahatlıyor yoğun enerji akışı etkiliyor çocukları koruma kalkanları yok henüzMaşallahben evde üzerlik yaktım bi dedim nazar mı var nedir bu huzursuzluk arada bi yapıyorum iyi geldi gibi.
Bilmiyorum inanır mısınız ama ben inanıyorum ya
Gelsin üzerlik gitsin nazarlık dedim
Canım çok çok teşekkür ederim deneyimlerini paylaştığın için. Böyle yorucu ve can sıkıcı bir durumu deneyimlememiş olmanı dilerdimCanım grubun en gazlı bebesi benimkidir eminim 6 günlükken aşırı kusma ile çocuk acile gittik karnı davul gibi gazdı, gaz şurubu ve probiyotik kullanıyoruz hala memede bile ıkınıyor.
Tecrübe ettiklerim; emzirirken 6-10dk arası mola verip küçük bir gaz çıkarma seansı yapıyoruz ağızdan 2-3dk da çıkarsa şanslıyız, çıkmazsa bağırsağa inecek o net kabullenip emzirmeye devam
Probiyotikten oldukça fayda gördük 1 hafta sonra falan etki görmeye başladık
Gaz şurubu çok sıkışırsak kullanıyoruz bir tık midesini bulandırıyor çünkü
Clinikid aldık altını açınca karnına sürüp masaj yapıyorum günde 3-4 kere aynı zamanda bacaklarını göbeğine doğru hafif ittirip kalçasını da oynatıyorum, bebek yağıyla da aynısını yapabilirsin bence clinikid in pek bir esprisi varmı bilemedim
Kiraz çekirdeğini ısıtıp yatağına atıyorum emzirirken ısınıyor sonra yatırıyorum rahatlattığını gözlemledim
Uykuya dalarken, altını açarken emzik çok iş görüyor insanlara bakma gebelik okulunda diş doktoru 1 buçuk yaşına kadar önerdi emmek sakinleştirdiği için emzik vermezseniz bazı bebekler elini bazıları damağını emiyor kontrollü emzik çenesini de kuvvetlendirir demişti
Ve beyaz gürültü… beyaz gürültü olmasa ne yapardım bilmiyorumuykuya dalmakta zorluk yaşadığında çok faydasını görüyorum aşağıdakini seviyor sadece bu arada
Doktorumuz ne yaparsanız yapın gaz sorunu tamamen geçmez sadece azaltabilirsiniz zamana bırakın dedi gün sayıyoruz bakalımumarım yazdıklarımdan bazıları işini görür çok geçmiş olsun
Gerçekten o ağlamaları, ıkınmaları kesince insan rahatlıyor.Acıktığında emziği atıyorlar canım bir iki çekiyor süt gelmeyince atıyor zaten gözlemle bak benim eşimde çok karşıydı şimdi koşarak emziğini arıyor kıyamet koparken
Ay maşallah hep rahat uyusunSana kullan ya da kullanma diyemem bunun kararını sen vereceksin canım
Benim oğluşumun keyfi yerinde tabii uyuyunca benimdearkada 2 tane daha çocuğum var diğer türlü yetişemem hiçbir şeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?