• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    213
Galiba kızım emziğe alıştı 1 gece de, o kadar uzun da vermedim uykuya daldığında geri almıştım. Simdi de kendimi kötü hissediyorum erken mi diye. O ağladı ben ağladım asla durmadı ve uykusu olmasına rağmen uyumadı, en son emziği verince sakinleşti ve uykuya geçti şimdi. 🥺 Yanlış bir şey mi yaptım kızlar sizce? Annemler, kayinvalidemler falan verme diyip durmuşlardı hep. İyice psikolojim bozuluyor sanki. İlk günler daha iyiydim 😔 şimdi ise yalnız
Ben hemen verdim canım, kimin ne dediği de umrumda değil. Çocuğun emme ihtiyacı var refleks olarak da emmek istiyor 24 saat memede tutamayız ki. Sen nasıl istiyorsan ve doğru olduğunu düşünüyorsan öyle devam et, annesi sensin en iyisini sen bilirsin.

Hayır bir süresi yok beni ateş basmaya başladı göğüslerim çatladı bebek emip göğsü boşaltamadı ben de ihtiyaç olur mu olmaz mı bilemedim için göğüs pompası almamıştım derken daha fazla vücut süt üretmesin diye bıraktım
A anladım ikinciye yüzde elli indirim olunca bir de ben çabuk biteceğini düşündüm iki tane aldım sütüm olduğu sürece kullanırım o zaman

Ben hemen verdim canım, kimin ne dediği de umrumda değil. Çocuğun emme ihtiyacı var refleks olarak da emmek istiyor 24 saat memede tutamayız ki. Sen nasıl istiyorsan ve doğru olduğunu düşünüyorsan öyle devam et, annesi sensin en iyisini sen bilirsin.
Teşekkür ederim 💖

Bir arkadaşımız yazmıştı buraya bulup alıntılayamadım ama her gün ona dua ediyorum. Zeytinyağı katın demişti mama yada sütünüze diye ben mamasına günde bir iki damla katıyorum onu yaptığımdan bu yana inanılmaz rahatladı o gaz atakları geçti ara ara hafif sancılanıyor yine ama önceden katılıyordu resmen şimdi miss gibi uyuyor ben de dinleniyorum
Ben yazmıştım.doktorumuz tavsiye etmişti.bende faydasını çok gördüğüm için sizinle de paylaşmak istemiştim.🥰

Keşke, biraz uyusalar hem bize hem onlara iyi gelecek. Eldivenleri de bıraktık bayağı önce temas olsun, dokunsun diye artık eli hep yüzünde. Bir de bugün saçlarına dokunmaya başladı çeker diye korkuyorum 🥲 şimdi uyuyor mutfağı temizledim evi supurmeme de müsaade eder inşallah 🥹
Ben hiç eldiven takmadım ilk gün taktik ne şapka ne eldiven tutmadı çorap denedim oda çıktı havalarda çok soğuk olmadığı için kaldı öyle

Kızlar ilk ay kontrolüne gidenler var mı? Hem asm çağırdı hem de çocuk doktoru. Yine boy kilo falan mı bakılıyor sadece? Kalça ultrasonu ve göz muayenesi için 45 günlükken gelmemizi söylemişti.
Evet kontrol yapıldı okadar agladiki göz muayenesini unuttum sormayı kalça ultrasonu 2 aylıkken çağırdı göz için göz drumu bakiyo

Maşallah 🧿 ben evde üzerlik yaktım bi dedim nazar mı var nedir bu huzursuzluk arada bi yapıyorum iyi geldi gibi.
Bilmiyorum inanır mısınız ama ben inanıyorum ya 😃
Gelsin üzerlik gitsin nazarlık dedim 😃😃😃
Bizde yaparız canım onu başında tuz falan çevirirler dua okurlar nazar da değiyor soğuk da alıyorlar bizimki soğuk almış gibi şimdi uyuttum bıraktım kıpırdanıp duruyor uyumayacak herhalde yine

Bizim oğlan ağlayıp sesini duyuracağına eline ne geçerse emmeye çalışıyor ya sese uyandım baktım battaniye emiyor Bi de çok hareketli yatakta dönüp duruyor sizinkiler de böyle mi

Bizim oğlan ağlayıp sesini duyuracağına eline ne geçerse emmeye çalışıyor ya sese uyandım baktım battaniye emiyor Bi de çok hareketli yatakta dönüp duruyor sizinkiler de böyle mi
Benim kız da regle yatağından aşağıya kayıyor hiç durmuyor yatarken bile 😳
Gerçi ne kadar yatıyor sayılır bilmiyorum. Bizimki bir iki kımıldıyor baktı ses yok basıyor yaygarayı
Bizde yaparız canım onu başında tuz falan çevirirler dua okurlar nazar da değiyor soğuk da alıyorlar bizimki soğuk almış gibi şimdi uyuttum bıraktım kıpırdanıp duruyor uyumayacak herhalde yine
nazar ya çok değiyor soğukta olur tabiii. Bende uyutmuştum uyumadı geri aldım mecbur

Ya benimki geçen gece resmen yattığı kısımdan döne döne kafasını fileli kısma getirmiş. Bir uyandım bağırıyor kafası yatağın kenarında fileye dayanmış ödüm koptu. Nasıl o kadar döndü anlamadım.

Bir de bez sorunumuz var. Ne kadar sıkı ve yukardan bağlasam da tepine tepine bezi kaydırıyor poposundan belinden çıkıyor. Sürekli kıyafet değişiyoruz

Kızlar ilk ay kontrolüne gidenler var mı? Hem asm çağırdı hem de çocuk doktoru. Yine boy kilo falan mı bakılıyor sadece? Kalça ultrasonu ve göz muayenesi için 45 günlükken gelmemizi söylemişti.
Ben devlete götürdüm. Kalça için bize devlet hastanesi 60 günü doldurduktan sonra çekiyoruz dedi. 17 Temmuz a sıra verdiler. Göz de 1 ay dolunca dediler. Asm ye 1 haftalıkken gitmiştik onlar da 2 aylık olunca çağırdılar, aşısı varmış o zaman. Kilo, boy kontrolü yapıyorlar her seferinde sanırım

Ya benimki geçen gece resmen yattığı kısımdan döne döne kafasını fileli kısma getirmiş. Bir uyandım bağırıyor kafası yatağın kenarında fileye dayanmış ödüm koptu. Nasıl o kadar döndü anlamadım.

Bir de bez sorunumuz var. Ne kadar sıkı ve yukardan bağlasam da tepine tepine bezi kaydırıyor poposundan belinden çıkıyor. Sürekli kıyafet değişiyoruz
Bizde de var kuzum. Bezini ne kadar güzel bağlasam da çiş kaçırıyor. Islaklıktan uyanıyor birde. Bu yüzden kıyafet yıkamaktan bıktım resmen.

Back
X