- 4 Şubat 2025
- 294
- 463
- 18
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #31.261
Kokusu dışında başka belirtisi var mıydı o sütün dün benim de sütümün üstünde belli belirsiz bir seyler vardı ama koklamak aklıma gelmediDun gece mastit olmuştum yeni açıldı göğsüm süt çok kötü kokmuş emerken emiyordu o sütü ama sağdım ya sagdigimi versem mi doksem mi kızlar bilemedim
Yoktu canım. Senin damarlarda ki yağdır muhtemelen.Kokusu dışında başka belirtisi var mıydı o sütün dün benim de sütümün üstünde belli belirsiz bir seyler vardı ama koklamak aklıma gelmedi
Evet ama ben memnun kalmadım hep en yüksek ayarda sağmam gerekiyor. O bile güçsüzAcura markasi alan sen miydin.biri benimkiyle ayni markayı almisti
Mastitken bebek emzirilebilir hatta meme enfeksiyonun tedavisi için emzirerek sütü boşaltmak çok önemlidir. Enfeksiyonun bebeğe geçme gibi bir riski yoktur.Dun gece mastit olmuştum yeni açıldı göğsüm süt çok kötü kokmuş emerken emiyordu o sütü ama sağdım ya sagdigimi versem mi doksem mi kızlar bilemedim
Bende de var lansinoh elektrikli aldım mecburenEvet ama ben memnun kalmadım hep en yüksek ayarda sağmam gerekiyor. O bile güçsüz
Şu donemleri zor ya ondan bende 2.de çok söyledim helede ikisine yetemedigimde iki goz iki çeşme mahvettim cocuklari niye dogurdum demiştim ama 3. Ayda aramıza katılıyor minikler ve herşey çok güzel oluyoGeçmiş olsun canım aynen annelik zor her adımı hesap etmeye çalışıyoruz bazen sinirleniyorum birini büyütmeden ikinciyi niye yaptın diyorum geri tövbe çekiyorum tuhaf oluyor
Ay çok sevindim zaten benimki doymuyor sagdigim damla kıymetli . Çok sağol canım.Mastitken bebek emzirilebilir hatta meme enfeksiyonun tedavisi için emzirerek sütü boşaltmak çok önemlidir. Enfeksiyonun bebeğe geçme gibi bir riski yoktur.
Böyle bir bilgi var canım
Çok geçmiş olsun canım dün aklıma gelmiştin bayadır göremedim seni buralardaGünaydın kızlar. Uzun zamandır hic bakamıyorum buralara cok zorlanıyorum gercekten. Doğum yapan arkadaslarımı tebrik ediyorum. Sağlıkla büyüsünler insallahAnnelik hamilelik sonrası kölelik diyorum evet cok güzel ama gercekten cok zor. Sarılığımız bitti diye sevinirken galiba reflü sorunumuz cıktı. Gece uyurken cok fazla ıkınıp sesler cıkarıyoruz. Hep yataktan sıcrıyorum aralıksız sesler hic mi kesilmez 4-5 gündür bu sikayetimiz var doktora sordugumda gazdır diyip gaz surubu verdi ama en büyük sorunun reflü oldugunu düsünüyorum. Reflü yatağında uyumamıza rağmen sorun devam ediyor. Cok fazla tükürük ve hıckırıklarımız var. Emzirirken az emiyor büyük ihtimalle reflüden dolayı. ama kontrolde kilo alımımız iyiydi. Büyük ihtimalle emdiğimiz yemek borumumuzdan yukarı cıkıyor ve eksimtırak bi koku kalıyor sonrasında.Huzursuzuz hep uykularımız yarım yamalak. Özellikle gece ben de hic uyuyamıyorum. Sanırım kafayı tırlatacağım artık Bir de sütüm sağmadığım zaman taşıyor gögüsler patlıyor resmen bu da cok acı veriyor. Kendimi inek gibi hissediyorum ciddi anlamda son günlerde psikolojik olarak cok ama cok cöktümmm. Ne zaman gececek bu günler..
Bizimde boyun ve kulak arkasında oldu oldu biraz sanırım ev biraz fazla sıcak oluyor diye oda değiştiriyoruz sürekli, klima direk çarpmasın diye soğutup nem alıp oraya geçiyoruz sanırım sıcaktan canımKızlar bir de yüzümüzde isilik tarzı bi seyler cıkmaya basladı. Yüzünü hic öpmüyoruz. 2 günde 1 de banyo yapıyoruz. Alerji vs olabilir mi?
Bizde de oluyor. Sıcaktan ama sonra hemen geçiyor. Bir de küçük sivilceler çıkıyor, o da normalmiş, bizim hamilelikteki hormonlarımız yüzündenmiş. Çıkan sivilceler de bir günde sönüyor.Kızlar bir de yüzümüzde isilik tarzı bi seyler cıkmaya basladı. Yüzünü hic öpmüyoruz. 2 günde 1 de banyo yapıyoruz. Alerji vs olabilir mi?
Ahh aynı süreclerden geciyoruz canım benim. Benim de aklımdasınız sürekliÇok geçmiş olsun canım dün aklıma gelmiştin bayadır göremedim seni buralardabenzer sorunlar bizde de var bazen çok ağlıyorum işin içinden çıkamayacak gibi oluyorum resmen hayatımın en kendimden geçtiğim dönemi… büyürmü benim kızım diyorum herkese, sanki bu döngü sonsuza dek sürecek gibi geliyor, vicdan yapıyorum beni anlar istemediğimi düşünür diye yine ağlıyorum. Memelerim 2 saat sağmasam ağrıdan duramıyorum kime söylesem nazar edeceksin kendine diyor ama aşırısı da hem kızıma hem bana zorluk veriyor her emzirmede heryerimiz süt boğulacak gibi oluyoruz sürekli yalnız değilsin ve hiçbirimiz yalnız değiliz geçecek bu günler gittikçe daha da keyif alacağız buna inanıyorum ve sana kocaman sarılıyorum
Ben boğulma tehlikesinden baya panik oldum emzirmicem falan dedim gündüzleri teyzem yakında o geldi gitti biraz biraz düzeltti psikolojimi yoksa gerçekten bırakacaktım sanırımAhh aynı süreclerden geciyoruz canım benim. Benim de aklımdasınız sürekliİnan bazen sacımı tarayacak vakit bulamıyorum buraya da bakamıyorum. Sabah yine ağlarken buldum kendimi. Gögüslerim uyandığımda patlamıstı resmen hemen sağdım. Bizimki 10 dk emcükluyorsa sonra uyuyakalıyo benim de aynı sekilde kaç kere emzirirken boğulma tehlikesi yaşadık elim ayağım birbirine girdi. İlk gün esim yanımdaydı ben kitlendim çünkü. Napcağımı bilemedim. Şimdi süt yoğun bi de hızlı cekince ara sıra yasıyoruz bu durumu. Şimdi daha sakinim hemen yan cevirip sırtına vuruyorum cıkmazsa ters ceviriyorum falan. Ama cidden bitik vaziyetteyim. Hayatı sorguluyorum. Sonra oğlusun güzelliğine bakıp bugünlerin gececeğini düsünüyorum buraya da icimi dökmek istedim
Ben boğulma tehlikesinden baya panik oldum emzirmicem falan dedim gündüzleri teyzem yakında o geldi gitti biraz biraz düzeltti psikolojimi yoksa gerçekten bırakacaktım sanırımmakaslama yapın dedi sağlık ocağındaki hemşire ama ben makas yapana kadar kızım ellerimi tutuyor yüzünü çiziyor heryer süt oluyor çok zor bir durum zamanla emme kapasiteleri arttıkça düzelecekmiş
Canım inan yalnız değilsin. Geceden beri 2 saat ya uyudum ya uyumadin. Duş almam lazım duşa bile giremedim. Ama bu günler geçecek biraz sabır lazım. 3 aylik olsunlar herşey yoluna girecekAhh aynı süreclerden geciyoruz canım benim. Benim de aklımdasınız sürekliİnan bazen sacımı tarayacak vakit bulamıyorum buraya da bakamıyorum. Sabah yine ağlarken buldum kendimi. Gögüslerim uyandığımda patlamıstı resmen hemen sağdım. Bizimki 10 dk emcükluyorsa sonra uyuyakalıyo benim de aynı sekilde kaç kere emzirirken boğulma tehlikesi yaşadık elim ayağım birbirine girdi. İlk gün esim yanımdaydı ben kitlendim çünkü. Napcağımı bilemedim. Şimdi süt yoğun bi de hızlı cekince ara sıra yasıyoruz bu durumu. Şimdi daha sakinim hemen yan cevirip sırtına vuruyorum cıkmazsa ters ceviriyorum falan. Ama cidden bitik vaziyetteyim. Hayatı sorguluyorum. Sonra oğlusun güzelliğine bakıp bugünlerin gececeğini düsünüyorum buraya da icimi dökmek istedim
Oda ısısına cok dikkat ediyorum canım ya acaba yediğim seylerle mi alakalı diye kendimi sorguluyorum. Sorgulamak hic bitmiyo bende bıktım cidden. Bir de uzun kollu mu giydiriyorsunuz hâla? Ben öyle yapıyorum daBizimde boyun ve kulak arkasında oldu oldu biraz sanırım ev biraz fazla sıcak oluyor diye oda değiştiriyoruz sürekli, klima direk çarpmasın diye soğutup nem alıp oraya geçiyoruz sanırım sıcaktan canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?