2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Sağlık ocağında bu konu ile alakalı her bebeğin emiş hızı emme isteği memeden gelen sütün miktarı ve besleyiciliği vs farklı net bir süre söylemek doğru olmaz dediler canım. Bebeğini takip et açsa anlarsın zaten dedi yani artık 1 aya geldik belli ediyorlar aç olsa kıyameti koparır bu arada benim kız max 30 dk emer en başta 40-45 dk emiyordu ama şuan genelde 15-20 dk arası gazı varsa 10dk geceleri 30dk civarı emiyor yani her bebek farklı anlayacağın

Aiyy bu ebe beni dellendirdi illa 45 dk diye Benim de bazen yarım saat bazen 40 dk bazen 10 dk bazen 15 dk hep değişiyor ama memeden gelen sütü cc olarak göremediğimiz icin acaba ac mı kaldı yetersiz miyim hissiyatına giriyorum canım

Masaj da yapıyorum hiç fayda etmiyor ya. Kucağıma alırsam orada uyuyor ya da emerse. Yatağa bırakır bırakmaz ıkınıyor. Delirme noktasındayım

Yok yok hiç öyle düşünme süt gelmese ağlardı doymadıklarında belli ediyorlar kuzum benimkide moduna göre emiyor işte az önce gazı vardı masaj yaptım karnına 10dk emdi uyudu 1 saat sonra pırt sesleri ile uyandı aranmaya başladı 10dk daha emdi uyudu bunun fix bir süresi nasıl olacak bu şekilde, bebeğin gelişimini takip et öyle anlarsın ilk ay 500gram ile 1kilo arasında alması gerekiyormuş

Masaj da yapıyorum hiç fayda etmiyor ya. Kucağıma alırsam orada uyuyor ya da emerse. Yatağa bırakır bırakmaz ıkınıyor. Delirme noktasındayım
Şimdi bezini değiştirdim gazla birlikte elime bıraktı resmen gürültülü bir de yani daha ne kadar gaz var acaba

Karnı şişkin ve sert mi kuzum gaz damlası önerebilir doktor eğer öyleyse, dediğim gibi ben gaz damlası veya şurubundan ziyade probiyotik damladan fayda gördüm

Kilo alımı iyi kuzum geçen hafta 4kiloydu 3150 doğmustuk. Ben cisli bezlerden takip ediyorum full poposuna kadar mavi cizgi varsa tamam diyorum ama ebe illa 45 dk diyince kafamda soru isaretleri olustu. Bi de kakalı bez sayımız önceden günde 5 iken 1 e düstü 3 gündür. Kaka yapınca halay moduna giriyoruz evde offf cidden analık delilikmis

Oy maşallah tatlışa sen ebeye bakma gelişimi iyi olduğu sürece ne kadar emmek istediğini kendi belirliyor artık en başta evet zorluyorduk uyansınlar vs ama şuan açken uyut bakalım imkansız ellerini kemirmeye başlıyor

Peki arkadaşlar 2 saatte bir diyolsr ya mesela 3 te emzirmeye başladım 3:40 ta bitti diyelim tekrar saat kaçta emzirmek gerekiyo

Ağlamıyorsa sorun yok zaten canım. Ki zaten doyuyorlarmış o sürede çok rahat.
Telefon elime geçmediği için kaç dakika emiyor bilmiyorum ki az da emiyor olabilir uyuduğu gibi fazla durdurmuyorum çekiyorum bazen de üzülüyorum niye böyle yapıyorum diye ama

Bende sürekli emziriyorum herkes alistirmişsin diyo ama durmuyo surekli araniyo oyaliyacak başka seçeneğimiz olmadığına göre sürekli emziriyorum
Ama bebeler sürekli emmek istiyor ne yapalım. Uyanıkken hep yapisigiz biz de...
Ben daha başlamadım canm. Gaz başlayalı 3 gün oldu. İkizler için probiyotik kullanmıştım. Kaslarını kullanmayi bilmedikleri için ne kullanırsak kullanalım yasiycaz gaz problemi.
Karnı şişkin ve sert mi kuzum gaz damlası önerebilir doktor eğer öyleyse, dediğim gibi ben gaz damlası veya şurubundan ziyade probiyotik damladan fayda gördüm
Hangisini kullanıyorsun canım?

Ay bizde kontrolden çıktık herşey yolunda dedi. Gece emzirmesi olayını da 40 o çıkana kadar uyandır sen dedi sonrasında da kendi uyanınca zaten direk verirsin dedi.

Keşke ortak bir şey söyleseler hepsi doktor ama böyle olunca insanın kafası karışıyor acaba erken mi ya da geç mi diye. Zaten her şeye evham yaptığımız bir süreçteyiz. Sorunsuz olsun da her şey dedigin gibi en önemlisi iyi olmaları. Evet bakıyor, fark ediyor çok duygulanıyorum

Kızlar gaz bizim kanayan yaramız onu da sordum. Maalesef kesin bi çözüm yok çekcez bağırsaklar kendini bilene kadar gaz çıkaramıyor çığlık kıyamet ama anca masaj yapıyorum çok zor minnacık belki o da her seferinde de çıkarmıyor yani. Yağ ile masaj yapıyorum karnına ve ayak altına rahatlıyor gibi ama hep gergin yatağa girdiği anda değişik sesler çıkarıp ıkınıyor ama yapamıyor pancar oluyor cocuğum minik popişlim

Bugün bir damla verdi bize cok gazı var dedi. Probiyotik içerikli bir şey galiba. Ekstra bir ağlaması, huysuzluğu var bugün. Kucağımdan inmek istemiyor. Kusması da fazla, hafiften reflusu var gibi. Gelisimi kilosu iyi ama gaz en büyük ortak sorun hepimizde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…