- 23 Eylül 2024
- 1.050
- 2.006
- 48
- 33
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #31.421
Sağlık ocağında bu konu ile alakalı her bebeğin emiş hızı emme isteği memeden gelen sütün miktarı ve besleyiciliği vs farklı net bir süre söylemek doğru olmaz dediler canım. Bebeğini takip et açsa anlarsın zaten dedi yani artık 1 aya geldik belli ediyorlar aç olsa kıyameti koparırKızlar ya cok önemli bir soru soracağım. Bebeğiniz kaç dk emiyor? Yani sürekli emme süresi benimkinin değisiyor ama 10-15 dk emdiği zaman doymadıgını düsünüyorum.Emzirme danısmanı bana 45 dk emmeli diye bir sey demisti. 10-15 dk emince yemedigini ac oldugunu düsünüyorum. Sizin de görüsünüzü merak ediyorum. Sizin bebisler genelde kaç dk memede kalıyor acaba?
Aiyy bu ebe beni dellendirdi illa 45 dk diyeSağlık ocağında bu konu ile alakalı her bebeğin emiş hızı emme isteği memeden gelen sütün miktarı ve besleyiciliği vs farklı net bir süre söylemek doğru olmaz dediler canım. Bebeğini takip et açsa anlarsın zaten dedi yani artık 1 aya geldik belli ediyorlar aç olsa kıyameti koparırbu arada benim kız max 30 dk emer en başta 40-45 dk emiyordu ama şuan genelde 15-20 dk arası gazı varsa 10dk geceleri 30dk civarı emiyor yani her bebek farklı anlayacağın
Masaj da yapıyorum hiç fayda etmiyor ya. Kucağıma alırsam orada uyuyor ya da emerse. Yatağa bırakır bırakmaz ıkınıyor. Delirme noktasındayımCanım doğal yöntem olarak karnına ve ayaklarının altına bebek yağı ile masaj yapabilirsin, bir de probiyotik kullanıyoruz biz çok fayda gördüm birkaç gündür gaz şurubunu kestik. Ikınmaya başladığında kucakta pışpış yapıyorum özellikle bel bölgesine masaj yapıyorum yeni emdiyse, uyandığında ıkınıyorsa karnına ayaklarına masaj çok iyi geliyor. Bu arada doktor ne yaparsanız yapın gazın tamamı çıkmaz ıkınacak biraz sindirim sistemleri zamanla gelişiyor demişti
Yok yok hiç öyle düşünme süt gelmese ağlardı doymadıklarında belli ediyorlar kuzum benimkide moduna göre emiyor işte az önce gazı vardı masaj yaptım karnına 10dk emdi uyudu 1 saat sonra pırt sesleri ile uyandı aranmaya başladı 10dk daha emdi uyuduAiyy bu ebe beni dellendirdi illa 45 dk diyeBenim de bazen yarım saat bazen 40 dk bazen 10 dk bazen 15 dk hep değişiyor ama memeden gelen sütü cc olarak göremediğimiz icin acaba ac mı kaldı yetersiz miyim hissiyatına giriyorum canım
Şimdi bezini değiştirdim gazla birlikte elime bıraktı resmenMasaj da yapıyorum hiç fayda etmiyor ya. Kucağıma alırsam orada uyuyor ya da emerse. Yatağa bırakır bırakmaz ıkınıyor. Delirme noktasındayım
Karnı şişkin ve sert mi kuzum gaz damlası önerebilir doktor eğer öyleyse, dediğim gibi ben gaz damlası veya şurubundan ziyade probiyotik damladan fayda gördümMasaj da yapıyorum hiç fayda etmiyor ya. Kucağıma alırsam orada uyuyor ya da emerse. Yatağa bırakır bırakmaz ıkınıyor. Delirme noktasındayım
Kilo alımı iyi kuzum geçen hafta 4kiloydu 3150 doğmustuk. Ben cisli bezlerden takip ediyorum full poposuna kadar mavi cizgi varsa tamam diyorum ama ebe illa 45 dk diyince kafamda soru isaretleri olustu. Bi de kakalı bez sayımız önceden günde 5 iken 1 e düstü 3 gündür. Kaka yapınca halay moduna giriyoruz evdeYok yok hiç öyle düşünme süt gelmese ağlardı doymadıklarında belli ediyorlar kuzum benimkide moduna göre emiyor işte az önce gazı vardı masaj yaptım karnına 10dk emdi uyudu 1 saat sonra pırt sesleri ile uyandı aranmaya başladı 10dk daha emdi uyudubunun fix bir süresi nasıl olacak bu şekilde, bebeğin gelişimini takip et öyle anlarsın ilk ay 500gram ile 1kilo arasında alması gerekiyormuş
Ahahahha geçen benim tshirtüme hortumla su sıkar gibi kaka uçtuŞimdi bezini değiştirdim gazla birlikte elime bıraktı resmengürültülü bir de yani daha ne kadar gaz var acaba
Benim kız şimdiye kadar asla 4 saat uyumadıBenimki şükürler olsun uyuduu inşallah en az 4 saat uyanmaz
Oy maşallah tatlışa sen ebeye bakma gelişimi iyi olduğu sürece ne kadar emmek istediğini kendi belirliyor artık en başta evet zorluyorduk uyansınlar vs ama şuan açken uyut bakalım imkansız ellerini kemirmeye başlıyorKilo alımı iyi kuzum geçen hafta 4kiloydu 3150 doğmustuk. Ben cisli bezlerden takip ediyorum full poposuna kadar mavi cizgi varsa tamam diyorum ama ebe illa 45 dk diyince kafamda soru isaretleri olustu. Bi de kakalı bez sayımız önceden günde 5 iken 1 e düstü 3 gündür. Kaka yapınca halay moduna giriyoruz evdeofff cidden analık delilikmis
Telefon elime geçmediği için kaç dakika emiyor bilmiyorum ki az da emiyor olabilir uyuduğu gibi fazla durdurmuyorum çekiyorum bazen de üzülüyorum niye böyle yapıyorum diye amaAğlamıyorsa sorun yok zaten canım. Ki zaten doyuyorlarmış o sürede çok rahat.
Hastanede niye yatırıyorlar ki canım orda öyle mi olmuyorsa eve bıraksalar bariAçıklık da hala aynı sancılar düzensiz böyle 5 gün daha yatarım ben hastanede neyi bekliyorlar anlamadım
Bana bir aylıkken gel dedi 5 günlükken gittiğimde 50 gram tek eksik çıktı üstünde kıyafet falan da vardı amaBizi 15 günlükken çağırmıştı sağlık ocağı doğum kilosuna ulasmismi diye bakıyoruz demisti
Ama bebeler sürekli emmek istiyor ne yapalım. Uyanıkken hep yapisigiz biz de...Bende sürekli emziriyorum herkes alistirmişsin diyo ama durmuyo surekli araniyo oyaliyacak başka seçeneğimiz olmadığına göre sürekli emziriyorum
Ben daha başlamadım canm. Gaz başlayalı 3 gün oldu. İkizler için probiyotik kullanmıştım. Kaslarını kullanmayi bilmedikleri için ne kullanırsak kullanalım yasiycaz gaz problemi.Kızlar gaz için ne kullanıyorsunuz, Dr a sorcam ama doğal yöntemler var mı önerebileceğiniz. Aslında gaz da çıkarıyor sürekli, ama bir kasılıyor ıkınıyor kıpkırmızı oluyor anlamadım. Çıkardığından daha mı fazlası var acaba
Hangisini kullanıyorsun canım?Karnı şişkin ve sert mi kuzum gaz damlası önerebilir doktor eğer öyleyse, dediğim gibi ben gaz damlası veya şurubundan ziyade probiyotik damladan fayda gördüm
Ay bizde kontrolden çıktık herşey yolunda dedi. Gece emzirmesi olayını da 40 o çıkana kadar uyandır sen dedi sonrasında da kendi uyanınca zaten direk verirsin dedi.Bugün kontrolümüz vardı doktor 20 dk emzirme yeterli diyor, bu sürede doyarlarmış. Ama bizim bazen 1 saati geçiyor aranıyor boynumu cukcukluyor falan ben de kıyamıyorum emziriyorum hep.Ama çok yoruluyorum artık göğüslerim acıyor. Sizde de böyle oluyor mu ya
Keşke ortak bir şey söyleseler hepsi doktor ama böyle olunca insanın kafası karışıyor acaba erken mi ya da geç mi diye. Zaten her şeye evham yaptığımız bir süreçteyiz. Sorunsuz olsun da her şey dedigin gibi en önemlisi iyi olmaları. Evet bakıyor, fark ediyor çok duygulanıyorumÖzelde bana da 40 gün dediler , devlette 60 gün dedi. Bir de burda forumda okumuştum erken çekilirse yanılma olabiliyor filan diye bilemedim ben de , hiç anladığım bildiğim bir konu değil. Göze de aynı gün götürcem ben. Bir sorun yoktur inş. Takip etmeye filan başladı gözleriyle. İnşallah sıkıntısız atlatırız hepimiz
Bugün bir damla verdi bizeKızlar gaz için ne kullanıyorsunuz, Dr a sorcam ama doğal yöntemler var mı önerebileceğiniz. Aslında gaz da çıkarıyor sürekli, ama bir kasılıyor ıkınıyor kıpkırmızı oluyor anlamadım. Çıkardığından daha mı fazlası var acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?