2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Kızlar merhaba. Ben de 29 Mayısta acil bir şekilde doğum yaptım. Riskliydi ama şükür iyiyiz.
Size soracaklarım var. Benden tecrübelisiniz. sarılık için gittik 4. Günümüz. Sarılık 9 çıktı. O çok yüksek değil dedi. 18 yüksek sınırmış sanırım.
Doğumunun 4. Günü 300 gr düşmüş. Bu normal mi? 3070 gr doğdu 37. Haftada. Şuan 2.780 miş. Doktor mama ver diyor da ben kararsız kaldım sormak istedim.

Canım bizde aynı. Emmek istiyor kusuyor. Uyumuyor. Bunlar gaz veya büyüme sancıları bence

Aşırı gazlı seyler yemiyorum ama çokta aman aman dikkat etmiyorum canım yaa
Ya bende gaz yapar diye her şeyi yiyemiyorum. Mesela taze fasulye? Zaten hamileyken yemedim mevsimi değil diye şimdi mevsimi ama gaz yapar diye korkumdan yiyemiyorum cips falan tüketiyor musun?

Hiç edemiyorum, ilk zamanlar aşırı iştahım vardı özellikle tatlı şeyler yiyordum her gün canım başka bir şey çekerse onu da yerdim. Şimdi ise vakit bulamadığımdan yiyemiyorum yoksa yine yerim
Valla ben de inanılmaz tatlı canım istiyor yiyorum da bence sütü arttırıyor ama gaz yapan şeyler yemeye korkuyorum.

Gözün aydın canım sağlıcakla büyüsün bebişin. Ben senin yerinde olsam sarılık riski geçene kadar verirdim. Sarılıkla uğraşmak daha zor çünkü.
Canım ben normalde de cips yemem Zaten pek iştahımda yok ama mesela taze fasulye yedim

Canım sarılık düşük dedi doktor. Kilo kaybından dolayı mama verdi
Ama sizlerde de doğumdan sonra kilo kaybı oldu mu?

Bende yemem ama canım istiyor aşerdim resmen hamileyken 1 kere canım istedi onda da züber yemiştim şimdi onu yemeye bile çekiniyorum gazdan

Meme ver mememi emsin emmesin verince sakinliyor biraz

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır (3 4 aydır) sizleri takip ediyorum en son üye olup aranıza katılayım barı dedim mesaj yazma kısmını bulamamıştım meğer tarayıcı ile alakalıymıs sonunda buldum yazıyorumherkesın doğumunu tebrık ederım bende mayıs da doğum yapanlardanım. Bızım de gaz sorunumuz var sab s. kullanmaya basladık ıkı gundur. Duzenlı kullanılmazsa fayda etmıyormus o yüzden ıkı gundur duzenlı kullanıyoruz. Yıne ıkınması oluyor ama huzursuzluğu baya azaldı. Ben süt tuketmıstım o çok gaz yaptı oğlumda o yüzden artık gaz yapacak ne varsa çok dıkkat edıyorum gerıleme oldu şükür.

Canım sarılık düşük dedi doktor. Kilo kaybından dolayı mama verdi
Ama sizlerde de doğumdan sonra kilo kaybı oldu mu?
Bizimde oldu mama takviyesi yaptık 3 gün şırınga ile verdim memeyi bırakmasın diye. Şuan memeden devam ediyoruz mutlaka verin bence kilo kaybı önemli Hipp içeriği iyi bir mama

Doktor diyor 1 saat emzir. Hızlı emiyor doyunca da bırakıyor ve ağzını tekrar açmak istemiyor.
Yeni doğduklarında 45dk sürebilir hızlı yoruluyorlar demişti bebek hemşiresi ama ilerleyen zamanda aktif emme süresi takip etmek daha mantıklı ben hep çekme yutma hareketini takip ediyorum bazen dalıyor o haldeyken yarım saat daha kalsa ne olur mesela direk elini sallıyorum ya emmeye devam ediyor yada memeyi bırakıyor

Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün inşallah sarılığın pik günü 7. gün demişti doktor bana bu sebeple sizin gidişatta yükseleceğini öngörmüş olabilir ben senin yerinde olsam doktora güvenir mama takviyesi yapardım şırınga veya kaşık biberon ile verebilirsin bebişin sağlığı herşeyden daha önemli

Hayırlı olsun bebişin sağlıkla büyüsün Mayıs annemiz sanırım bütün yenidoğanların sorunu bu gaz valla bende ne yiyeceğimi şaşırdım hamileyken böyle dikkat etmiyordum

Hayırlı olsun bebişin sağlıkla büyüsün Mayıs annemiz sanırım bütün yenidoğanların sorunu bu gaz valla bende ne yiyeceğimi şaşırdım hamileyken böyle dikkat etmiyordum
Çok teşekkür ederımmalesef öyle. Özellikle süt ve süt ürünleri gaz yapıyor. Bende öyle zorunlu dıyete sokuluyor gıbı hıssedıyorum

Hayırlı olsun gözün aydın maksimum %10 düşüş bekleniyor. Bizde de 5. gün %10 bir kilo kaybı olmuştu. Bizimki emiyordu süt de vardı ama dil bağından dolayı yeterince beslenemedi. Dil bağı kesildikten sonra 2 gün içerisinde kilosu arttı dr mama vermene gerek yok dedi. Eğer %10 u geçen bir kayıp olursa mama vermeyi tavsiye ediyorlar. Sarılık daha yükselebilir eğer beslenmesi iyi olmazsa. Emme durumu nasıl ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…