- 20 Aralık 2017
- 591
- 856
- 103
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #34.421
Komşugiller, görümcegiller, kaynanagiller hep bir şey diyor hep bir şey veriyor bebeğe ve siz buna göz yumuyorsunuz. Teknoloji ve bilim çağındayız, internet elimizin altında. Çocuğun gazına, derdine ne iyi gelir açıp öğrenebilecek durumdayız hepimiz. Sürekli şikayet etmek yerine daha akılcı çözümler üretmek de baska bi çıkar yol mesela. Çözümsüz olan durumlarda da bugünlerin gelip geçici olduğunu düşünüp süreci daha sakin ve bilinçli yürütmek lazım. Velhasıl kelam lütfen çocuklarınıza dikkat edin ve gerekli öz bakımı kendilerine verin .Emzirip uyutup çıktım uzakta da değildik uyur zaten ağlarsa da hemen geliriz dedik Bi de ben hiç sağım yapmıyorum normalde de kucağına alıp biraz uğraşsa susardı komşusu su ver deyince vermiş bizi aradı geldik zaten
Arasalardi su vereceklerine gidip emzirip geri gitseydin canım ozamanSürekli yanımda diye yapmıyorum diğerinde de yapmamıştım 2 sokak ileri gittim zaten bişey olsa hemen ulaşırdım emzirip uyutup öyle çıktım aç değildi yani gazı geldiğinde bağırıyor o yüzden ağlamış
Biz de bebeği babaannelere bırakmadık hepimizin bebeği yanında Ama yine de gerektiğinde ya mama bırakıyoruz ya da süt sağıyoruz. Aç olup olmaması önemli değil şu an ben ondan bahsetmiyorum kendiniz diyorsunuz ki benim bebeğimi ağlama tuttu mu meme olmadan susmuyor. Ağlama ihtimali olan bebeğe neden bir şey bırakmadınız? Ya da şey mi düşündünüz ağlamaya başlarsa gel derler ben de 5 dakikaya gelirim 5 dakikada ağlasın bir şey olmaz.Sürekli yanımda diye yapmıyorum diğerinde de yapmamıştım 2 sokak ileri gittim zaten bişey olsa hemen ulaşırdım emzirip uyutup öyle çıktım aç değildi yani gazı geldiğinde bağırıyor o yüzden ağlamış
Benden başkasında durmuyo ama ablasinda hiç durmuyo sıkıyor herhalde biraz tutarkenSadece ablasında mı böyle canım
Sağıp süt bırakmadan nasıl cesaret ettin hayret ettim. Allah korusun kaza oldu diyelim hemen dönemediniz ne olacaktı? Ya mama ya süt bırakman gerekirdi. Birde açlik bebeklerde travma oluşturur beyin hasarı bile verebilir o stres, ağlama.
Beni arayacağına görümcemi aramış yengeni ara diye arasa gelirdim dediğim gibi uzakta değildik ona güvenerek bıraktık zaten sıcakta daha çok yorulurlar diye düşündüğümüz gibi olmadı eve geldiğimizde dedi su verdim diye evet insanın başına herşey gelebilir ama sağım hiç yapmadım bugüne kadar yanımızdan ayırmıyoruz diye bugün ilk kez bıraktık Bi daha bırakmamamız gerektiğini gösterdi bizeArasalardi su vereceklerine gidip emzirip geri gitseydin canım ozaman
Maalesef gündüzleri hiç uyumuyorlar benimki de öyle bugün alışverişe gidelim dedik bebek için burnumdan geldi hiç durmadı ama evde bıraksam Ben sağım bıraksam bile kesinlikle meme emmedikçe durmuyor o yüzden mecbur aldım yanıma mama da versen illaki bir kere emmek istiyorBen hastaneye gittim bugün sıcak diye eşim bıraktırdı normalde Bi yere bırakmıyorum emzik de kullanmıyorum gaz ihtimali aklıma gelmedi yoruldu uyur gelene kadar dedim ama olmadı
Dün doktora gittim canım gazı var kakasını 3-4 güne bir yapıyor sabah 5 den beri ağlıyor dedim ki gittiğimde saat 11 di baktı çok gazı var dedi biliyorum dedim normal dedi probiyotik ne önerirsiniz dedim gerek yok dedi bende araştırıyorum masajını da yapıyorum elimden gelen ne varsa uyguluyorum bugün misal ben dahiliyeye gittim odada durmadan gaz çıkardı doktor da güldü hocam 3-4 günde bir yapıyor çok zorlanıyor doktora getirdim normal dedi diye söyledim nasıl normal iyiki ben çocuk doktoru değilim dedi doktor doktorun sözlerine şaşırıyorKomşugiller, görümcegiller, kaynanagiller hep bir şey diyor hep bir şey veriyor bebeğe ve siz buna göz yumuyorsunuz. Teknoloji ve bilim çağındayız, internet elimizin altında. Çocuğun gazına, derdine ne iyi gelir açıp öğrenebilecek durumdayız hepimiz. Sürekli şikayet etmek yerine daha akılcı çözümler üretmek de baska bi çıkar yol mesela. Çözümsüz olan durumlarda da bugünlerin gelip geçici olduğunu düşünüp süreci daha sakin ve bilinçli yürütmek lazım. Velhasıl kelam lütfen çocuklarınıza dikkat edin ve gerekli öz bakımı kendilerine verin .
Ee kv ye bir şey dediniz mi?Beni arayacağına görümcemi aramış yengeni ara diye arasa gelirdim dediğim gibi uzakta değildik ona güvenerek bıraktık zaten sıcakta daha çok yorulurlar diye düşündüğümüz gibi olmadı eve geldiğimizde dedi su verdim diye evet insanın başına herşey gelebilir ama sağım hiç yapmadım bugüne kadar yanımızdan ayırmıyoruz diye bugün ilk kez bıraktık Bi daha bırakmamamız gerektiğini gösterdi bize
Orası öyle misal ondan sonra eve geldim emzirdim çıktık bankada o kadar durdum hastaneden sonuç almaya gittim kaç saat boyunca ağlamadı yakında olmasa zaten bırakmazdım kim ister çocuğunun ağlamasınıMaalesef gündüzleri hiç uyumuyorlar benimki de öyle bugün alışverişe gidelim dedik bebek için burnumdan geldi hiç durmadı ama evde bıraksam Ben sağım bıraksam bile kesinlikle meme emmedikçe durmuyor o yüzden mecbur aldım yanıma mama da versen illaki bir kere emmek istiyor
En azından zararlı bişey vermemiş diye kötü bişey demedim niye verdin dedim sadece ağladı bişey de yoktu verdim dedi ki haklı zaten biz emzik mama kullanmıyoruz bırakmadık biraz kucağına alıp sallasa falan biz gelene kadar sakinlerdi suya gerek kalmazdı ama vermişEe kv ye bir şey dediniz mi?
Keşke emzik mama bıraksaydınız da daha 53 günlük bebeğe su verip böbreklerini yormasaydınız veya sağım yapsaydınız siz yazıyorsunuz biz sinir oluyoruzEn azından zararlı bişey vermemiş diye kötü bişey demedim niye verdin dedim sadece ağladı bişey de yoktu verdim dedi ki haklı zaten biz emzik mama kullanmıyoruz bırakmadık biraz kucağına alıp sallasa falan biz gelene kadar sakinlerdi suya gerek kalmazdı ama vermiş
Seninki kaç aylık oldu canım
Gündüzleri hiç durmuyolar benimki yarım saat uyuyup uyaniyo bilmiyorum sizlerin öylemi bence nereye gidiyorsanız yanınızda getirin farzedinki kimseniz yok bırakacak siz taşınırken ne yapacaksınız bence sağım yapın yada mama alın şuan bizler farkında değiliz ama mama yada anne sütü harici verilen şeyler ilerde belli ediyo kendiniOrası öyle misal ondan sonra eve geldim emzirdim çıktık bankada o kadar durdum hastaneden sonuç almaya gittim kaç saat boyunca ağlamadı yakında olmasa zaten bırakmazdım kim ister çocuğunun ağlamasını
Anladım canım şöyle bi su bardağı içirseydi hazır içirmişkenEn azından zararlı bişey vermemiş diye kötü bişey demedim niye verdin dedim sadece ağladı bişey de yoktu verdim dedi ki haklı zaten biz emzik mama kullanmıyoruz bırakmadık biraz kucağına alıp sallasa falan biz gelene kadar sakinlerdi suya gerek kalmazdı ama vermiş
Emzikle susacaksa çocuk neden kullanmıyorsunuz?En azından zararlı bişey vermemiş diye kötü bişey demedim niye verdin dedim sadece ağladı bişey de yoktu verdim dedi ki haklı zaten biz emzik mama kullanmıyoruz bırakmadık biraz kucağına alıp sallasa falan biz gelene kadar sakinlerdi suya gerek kalmazdı ama vermiş
M MAdes Bak tane tane anlatıcam. Kimse seni yargılamak için değil çocuklarına bir zarar gelmesinden korktuğu için yazıyor.
1. Çocuğun araba koltuğu ya da pusette gezdirmiyorsun. O çocuk zıpladı arabada daha kötüsü de olabilir.
2. Çocugu sandık üzerinde yatırıyorsun. İmkanın yoksa bile 2. El bile satılıyor 300-500 tl ye beşikler var. Yer yok diyorsun sandık çok mu lazım ? Çocuğundan önemli mi.
3. Yere koydun kardeşi üstüne bastı.
4. Ev süpürürken bıraktın morarana kadar ağladı
5.Çocuğun parmağını kestin (hadi bu kaza olsun)
6. Ne idüğü belli olmayan çaylar içip çocuğa da veriyorsun ya da vermeye çalışıyorsun.
7. Defalarca kez bebek için anne sütünden başka bir şey verilmemesi gerektiği söylendiyse de bugün su verildiğini söylüyorsun.
Bunların hiçbiri kaza ya da hata değil.
Bunların hepsi ihmal !
Bilgin ya da eğitimin yeterli olmayabilir ama burada seni kaç kişi güzel bir dille uyardı tane tane anlattı. Birtanesini bile dinlemiyorsun. Zorlanıyor olabilirsin hepimiz zorlanıyoruz ama bu başka bir şey. Farkında değilsen de artık farkına var.
Gayet doğrusu daha çok küçükler her istediğinde vermeliyiz. Her zaman ayni miktarı emmiyor çocuk bazen çok iyi emiyor iki üç saat acıkmıyor bazen az emiyo bi saate acıkıyor. Uyku düzeni henüz yok gece gündüzü ayırt edemedi hala herhaldeKızlar uyku düzeni ve beslenme düzeni oluşturmaya başladinizmi annem her aradığımda emziriyosun alistirmişsin diyo her agladiginda veriyorum başka türlü susmuyo yanlış mı yapıyorum meme vermezsem çok agliyo kendini kusturana kadar bağırıyo emzik veriyorum ama kriz anlarında onuda tutmuyo siz nasıl yapıyosunuz mamada yemiyo doğru düzgün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?