- 7 Ocak 2024
- 1.814
- 861
- 43
- 27
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #34.461
Hallettik canım bir sıkıntı yok Allah’a şükürSenin eşin yeğeni için gece yarıları gidiyordu sen neden götürmüyorsun bebeği ? Birde senin bebeğin küçücük. Allah korusun onların tüm vücudu taze, düşme filan çok ciddi şeyler şuan için.
İyi canım sorun yok çok teşekkürlerGoturdunuz mü dra? Bebeğin durumu nasıl? Geçmiş olsun bebise
Bizde de durum aynı. Anormal bir durum yok yani. Gündüz uzun uyku uyumuyor benim kızım da. Gece uykulari duzenli ama. Zamanla oluşacak rutinler bunlar. Sürekli emmek istemesi sadece açlıktan kaynaklı değil zaten. Siz böyle devam edin
Düştüğü yer yüksek değildi birde halı peluştu o yüzden sormak istedim ama endişelendim yani dönmez dönmez diyorlardı ama dönüyor benimki, şuan iyi Allah’a şükür sorun yokBiz buradan bir şey olmaz götürme desek ve Allah korusun başına bişi gelirse ne olacak o zaman. Ben olsam götürürdüm buraya yazmak yerine şimdiye kadar.
Doktor ne dedi? Çok geçmiş olsunDüştüğü yer yüksek değildi birde halı peluştu o yüzden sormak istedim ama endişelendim yani dönmez dönmez diyorlardı ama dönüyor benimki, şuan iyi Allah’a şükür sorun yok
Evet mama demek istedimMama demek istediğinizi umuyorum. Yoksa vah o bebeğin haline. Allah annenize akıl fikir versin.
Canım her çocuğun şartları bir değil tabiki kendini bu konuda kötü hissetme, şartları iyi olanın çocuğu olacak diye bişey yok, herkesin büyütme tarzı farklı, tabi belli başlı kurallar vardır onları aşmamak şartıyla. Benim kuzenim geçen sene doğum yaptı ve annesi kuzenimi nasıl büyüttüyse kuzenim de bebeğini öyle büyüttü, 2 3 aylıkken bişeyler tattırmaya başladılar ben çok araştırdığım için çok uyardım ama dinlemediler, benimkine de gazı olunca Kimyon ver dediler biz size verdik bişey mi oldu dediler ama ben vermedim onlarda vermem dedim çünkü bebeklerin midesi 6 ile 9 ay arasında iyi olmaya başlıyor. Sende kendi isteğinle su vermemişin kaynananın hatası onlarada biraz daha fazla tepki verirsen birdaha cesaret edemezler, herkes çocuğunu daha çok düşünür sende bizden daha çok düşünürsün elbet, evini süpürürken bebeğinin ağlaması anlık olabilir çünkü biranda ağlıyorlar kimse istemez bebeğinin ağlamasını. Dediğin gibi herksin maddi ve manevi durumu bir değil, senin eşin de anladığım kadarıyla pek destek olmuyor bu bile psikolojiyi bozacak bişey. Şahsen benim eşim bana destek olmasa ben çok zorlanırdım bu halde olamazdım birde senin 2 çocuğun var ikiside küçük ikiside ilgi bekliyor ve bunu yapacak olan sadece sensin. Bence eşinle de konuş sana daha fazla destek olsun. Umarım sizin içinde hayat şartları daha da güzel olurEmzik kullanmayı istemiyordum yine de denedim belki susmasında fayda sağlar diye tuttu da ama diğer oğlum alıp yerlere sürüyor ne kadar elinden alsam anlatsamda aynısını yapıyor çünkü kıskanıyor bir de benim olmadığım zamanlar ağzına bastırarak vermeye çalışıyor lavaboya falan girdiğimi fırsat biliyor o yüzden tekrar denemedim her çocuk aynı imkanlar da doğmuyor sizin çocuklarınız daha güzel daha iyi şartlarda doğdu ne mutlu size ve onlara ben maddi ve manevi olarak çoğu şeye hatta hiç bişeye yetişemiyorum yapmasaydın o zaman diyeceksiniz büyük ihtimal yaptım büyük oğlumdan kalanlar kullanılacaktı zaten diyerek beşik yok diye Bi çocuk büyümeyecek mi bende isterim sizler gibi her şeyi alayım ama olmuyor yattığı yeri korunaklı hale getirdim zaten öyle başı boş yatırmıyorum aklıma gelen her şeyi yapmıyorum İnternete defalarca bakıyorum her yerde farklı bir bilgi oluyor ha bu ot meselesini doktora da sordum vermesen daha iyi olur dedi karıştırma dedi geldim çevreme de söyledim tekrar ısrar etmesinler diye su zararlı demişsiniz neden zararlı olsun anne sütüyle beslenen lerde verilmesi önerilmezken mamayla beslenenlere verilmesi öneriliyor benim gittiğim doktorlar asla mama verme emzik verme diyorlar sizin doktorlar neden öneriyor sütünüz olduğu ve yettiği halde mama da çok sağlıklı bişey değil evet yetmediğinde mecbur ilk tercih o olacak zararlı bişey değil ama sindirimi daha zor onu da suyla yapıyorsunuz farkındaysanız çok şükür cahil Bi insan değilim ama bilinçsizlik konusunda sizle hem fikirim bizim bölgemizde daha çok ilkel şeyler kullanılıyor kullanılmaya devam ediyor hepsinin aynı anda kullanılması zarar bununda bilincindeyiz ev süpürürken bebeği gözetim altında tutmam lazımdı ki sürekli de bakıyordum ağlıyor mu diye saniyelik ağlayabiliyorlar lavaboya girince de bazen öyle ağlıyor yanımda götüremiyorum diğer oğluma kardeşine seslen konuş diyorum ama çocuk çocuğa mı bakacak hayır mecburi ağlamak zorunda kalıyor keşke benim çocuğum da daha iyi şartlarda doğup büyüseydi çok isterdim çalışmak diye bişey var ama çocuklarımı emanet edecek kimsem yok bakıcılar da malum aynı ücreti aldıkları için tercih etmeye gerek yok diye düşünüyorum sizlerin maddi imkanları çok aldıklarınızdan anladığım kadarıyla iyiki de öyleymiş bizimkiler Allah a emanet büyüyorlar İnş başlarına bizim yüzümüzden bişey gelmezse Bi şekilde büyüyecekler
Mama demek istedimHazır sütten kastınız inek sütü mü acaba? İnek sütü değildir umarım
Buna henüz karar veremezsiniz ilk 6 saat sonra 24, 48 diye gidiyorDüştüğü yer yüksek değildi birde halı peluştu o yüzden sormak istedim ama endişelendim yani dönmez dönmez diyorlardı ama dönüyor benimki, şuan iyi Allah’a şükür sorun yok
Yanlız sizin durumunuzun maddiyatla hiç bir ilgisi yok besik konusu illaki lüks beşikler olsun denmiyoki kaba tabirle bezden çingene beşiği derler bizim orda onu bile kurabilirsiniz yer yok diyorsunuz benim odamda çok küçük şifonyerlerimi çıkarttıp sığdırdım oda ayak ucumda yanımda bile değil çok zor oluyo yanıbaşımda olsa emzirip hemen yatır neyse emzik konusu oglunuzla bebeği yanlız bırakmanız başlı başına hata benim çocuklarımın arasında hep yaş olmasına rağmen illaki kıskançlık oluyo sizinki çok daha küçük bence büyük oğlunuzu yanlız birakmayin çok küçük Allah korusun herşey yapabilir ben hem mama hem anne sütü veriyorum dr su kesinlikle vermiyosun dedi nasıl mama verilene su ver deniliyomus ilk kızım 17 yaşına girecek ozaman bile su vermeyin deniliyordu siz bebeğe rezene verdiğinizi söylüyorsunuz şimdi bunun imkanla ilgisi ne sizin sorununuz etrafla çok iletişim haldesiniz her kafadan bi ses çıkıyor siz millet ne derse onu yapıyosunuz benim komşum akrabam var hiç şu otu ver falan diyeni duymadım desede izin vermem geçen günü de konusu çıktı dediniz kimse gelmiyo falan ama siz bebeği evde sakin birakmiyosunuz sürekli biyerdesiniz bebeğin düzeni yok o yüzdende durmayıp huysuzlaniyo huysuzlandikcada bişeyler verme derdindesinizEmzik kullanmayı istemiyordum yine de denedim belki susmasında fayda sağlar diye tuttu da ama diğer oğlum alıp yerlere sürüyor ne kadar elinden alsam anlatsamda aynısını yapıyor çünkü kıskanıyor bir de benim olmadığım zamanlar ağzına bastırarak vermeye çalışıyor lavaboya falan girdiğimi fırsat biliyor o yüzden tekrar denemedim her çocuk aynı imkanlar da doğmuyor sizin çocuklarınız daha güzel daha iyi şartlarda doğdu ne mutlu size ve onlara ben maddi ve manevi olarak çoğu şeye hatta hiç bişeye yetişemiyorum yapmasaydın o zaman diyeceksiniz büyük ihtimal yaptım büyük oğlumdan kalanlar kullanılacaktı zaten diyerek beşik yok diye Bi çocuk büyümeyecek mi bende isterim sizler gibi her şeyi alayım ama olmuyor yattığı yeri korunaklı hale getirdim zaten öyle başı boş yatırmıyorum aklıma gelen her şeyi yapmıyorum İnternete defalarca bakıyorum her yerde farklı bir bilgi oluyor ha bu ot meselesini doktora da sordum vermesen daha iyi olur dedi karıştırma dedi geldim çevreme de söyledim tekrar ısrar etmesinler diye su zararlı demişsiniz neden zararlı olsun anne sütüyle beslenen lerde verilmesi önerilmezken mamayla beslenenlere verilmesi öneriliyor benim gittiğim doktorlar asla mama verme emzik verme diyorlar sizin doktorlar neden öneriyor sütünüz olduğu ve yettiği halde mama da çok sağlıklı bişey değil evet yetmediğinde mecbur ilk tercih o olacak zararlı bişey değil ama sindirimi daha zor onu da suyla yapıyorsunuz farkındaysanız çok şükür cahil Bi insan değilim ama bilinçsizlik konusunda sizle hem fikirim bizim bölgemizde daha çok ilkel şeyler kullanılıyor kullanılmaya devam ediyor hepsinin aynı anda kullanılması zarar bununda bilincindeyiz ev süpürürken bebeği gözetim altında tutmam lazımdı ki sürekli de bakıyordum ağlıyor mu diye saniyelik ağlayabiliyorlar lavaboya girince de bazen öyle ağlıyor yanımda götüremiyorum diğer oğluma kardeşine seslen konuş diyorum ama çocuk çocuğa mı bakacak hayır mecburi ağlamak zorunda kalıyor keşke benim çocuğum da daha iyi şartlarda doğup büyüseydi çok isterdim çalışmak diye bişey var ama çocuklarımı emanet edecek kimsem yok bakıcılar da malum aynı ücreti aldıkları için tercih etmeye gerek yok diye düşünüyorum sizlerin maddi imkanları çok aldıklarınızdan anladığım kadarıyla iyiki de öyleymiş bizimkiler Allah a emanet büyüyorlar İnş başlarına bizim yüzümüzden bişey gelmezsei şekilde büyüyecekler
bir kere biz de her şeyi almıyoruz şu an çocuğumun beşiği bile ablamın oğlundan kalma çocuğa o kadar az şey aldım ki hep ablamın verdiklerini kullanıyorum çalıştığım halde, evet sonuçta ne gerek bebekler her şeyi eskitemiyor bir kere şu ön yargını kır . Su 50 günlük bebek için anne sütüyle beslendiği için sağlıksız . Konu burda su da değil senin sürekli olağandışı durumları normal gibi anlatıp hiçbir tedbir almaman, saçma sapan otlar biz yetişkin insanları bile ölüme sürüklerken minicik bebeğe kullanıp mamaya sağlıksız demen pekiEmzik kullanmayı istemiyordum yine de denedim belki susmasında fayda sağlar diye tuttu da ama diğer oğlum alıp yerlere sürüyor ne kadar elinden alsam anlatsamda aynısını yapıyor çünkü kıskanıyor bir de benim olmadığım zamanlar ağzına bastırarak vermeye çalışıyor lavaboya falan girdiğimi fırsat biliyor o yüzden tekrar denemedim her çocuk aynı imkanlar da doğmuyor sizin çocuklarınız daha güzel daha iyi şartlarda doğdu ne mutlu size ve onlara ben maddi ve manevi olarak çoğu şeye hatta hiç bişeye yetişemiyorum yapmasaydın o zaman diyeceksiniz büyük ihtimal yaptım büyük oğlumdan kalanlar kullanılacaktı zaten diyerek beşik yok diye Bi çocuk büyümeyecek mi bende isterim sizler gibi her şeyi alayım ama olmuyor yattığı yeri korunaklı hale getirdim zaten öyle başı boş yatırmıyorum aklıma gelen her şeyi yapmıyorum İnternete defalarca bakıyorum her yerde farklı bir bilgi oluyor ha bu ot meselesini doktora da sordum vermesen daha iyi olur dedi karıştırma dedi geldim çevreme de söyledim tekrar ısrar etmesinler diye su zararlı demişsiniz neden zararlı olsun anne sütüyle beslenen lerde verilmesi önerilmezken mamayla beslenenlere verilmesi öneriliyor benim gittiğim doktorlar asla mama verme emzik verme diyorlar sizin doktorlar neden öneriyor sütünüz olduğu ve yettiği halde mama da çok sağlıklı bişey değil evet yetmediğinde mecbur ilk tercih o olacak zararlı bişey değil ama sindirimi daha zor onu da suyla yapıyorsunuz farkındaysanız çok şükür cahil Bi insan değilim ama bilinçsizlik konusunda sizle hem fikirim bizim bölgemizde daha çok ilkel şeyler kullanılıyor kullanılmaya devam ediyor hepsinin aynı anda kullanılması zarar bununda bilincindeyiz ev süpürürken bebeği gözetim altında tutmam lazımdı ki sürekli de bakıyordum ağlıyor mu diye saniyelik ağlayabiliyorlar lavaboya girince de bazen öyle ağlıyor yanımda götüremiyorum diğer oğluma kardeşine seslen konuş diyorum ama çocuk çocuğa mı bakacak hayır mecburi ağlamak zorunda kalıyor keşke benim çocuğum da daha iyi şartlarda doğup büyüseydi çok isterdim çalışmak diye bişey var ama çocuklarımı emanet edecek kimsem yok bakıcılar da malum aynı ücreti aldıkları için tercih etmeye gerek yok diye düşünüyorum sizlerin maddi imkanları çok aldıklarınızdan anladığım kadarıyla iyiki de öyleymiş bizimkiler Allah a emanet büyüyorlar İnş başlarına bizim yüzümüzden bişey gelmezse Bi şekilde büyüyecekler
Hangi koltuk olursa olsun bir bebek için yüksek, yerde 5 cm lik minderden düşmemiş ki.Düştüğü yer yüksek değildi birde halı peluştu o yüzden sormak istedim ama endişelendim yani dönmez dönmez diyorlardı ama dönüyor benimki, şuan iyi Allah’a şükür sorun yok
Yok canım nerde durumum iyi olsaydı çocuklarımı bırakıp çalışmazdım bunda da çalışıcam mecburum kızım üniversiteye hazırlanıyor tek maaşla 3 çocuk birde üniye gidecek seneye bende başlarim eşim vardiyalıya dönecek mecbur bende vardiyalı çalışıp dönüşümlü bakıyoruz oğlumu öyle büyüttük bunda da öyle olur diyoruz bakalım nasıl olacakbir kere biz de her şeyi almıyoruz şu an çocuğumun beşiği bile ablamın oğlundan kalma çocuğa o kadar az şey aldım ki hep ablamın verdiklerini kullanıyorum çalıştığım halde, evet sonuçta ne gerek bebekler her şeyi eskitemiyor bir kere şu ön yargını kır . Su 50 günlük bebek için anne sütüyle beslendiği için sağlıksız . Konu burda su da değil senin sürekli olağandışı durumları normal gibi anlatıp hiçbir tedbir almaman, saçma sapan otlar biz yetişkin insanları bile ölüme sürüklerken minicik bebeğe kullanıp mamaya sağlıksız demen peki
Bu işin maddiyatla hiç bir ilgisi yok diğer arkadaşların söylediği gibi. Ayrıca biz sizin maddi durumunuzu sürekli bahsettiğiniz için biliyoruz ama sizden başka kimseninkini bilmiyoruz.Emzik kullanmayı istemiyordum yine de denedim belki susmasında fayda sağlar diye tuttu da ama diğer oğlum alıp yerlere sürüyor ne kadar elinden alsam anlatsamda aynısını yapıyor çünkü kıskanıyor bir de benim olmadığım zamanlar ağzına bastırarak vermeye çalışıyor lavaboya falan girdiğimi fırsat biliyor o yüzden tekrar denemedim her çocuk aynı imkanlar da doğmuyor sizin çocuklarınız daha güzel daha iyi şartlarda doğdu ne mutlu size ve onlara ben maddi ve manevi olarak çoğu şeye hatta hiç bişeye yetişemiyorum yapmasaydın o zaman diyeceksiniz büyük ihtimal yaptım büyük oğlumdan kalanlar kullanılacaktı zaten diyerek beşik yok diye Bi çocuk büyümeyecek mi bende isterim sizler gibi her şeyi alayım ama olmuyor yattığı yeri korunaklı hale getirdim zaten öyle başı boş yatırmıyorum aklıma gelen her şeyi yapmıyorum İnternete defalarca bakıyorum her yerde farklı bir bilgi oluyor ha bu ot meselesini doktora da sordum vermesen daha iyi olur dedi karıştırma dedi geldim çevreme de söyledim tekrar ısrar etmesinler diye su zararlı demişsiniz neden zararlı olsun anne sütüyle beslenen lerde verilmesi önerilmezken mamayla beslenenlere verilmesi öneriliyor benim gittiğim doktorlar asla mama verme emzik verme diyorlar sizin doktorlar neden öneriyor sütünüz olduğu ve yettiği halde mama da çok sağlıklı bişey değil evet yetmediğinde mecbur ilk tercih o olacak zararlı bişey değil ama sindirimi daha zor onu da suyla yapıyorsunuz farkındaysanız çok şükür cahil Bi insan değilim ama bilinçsizlik konusunda sizle hem fikirim bizim bölgemizde daha çok ilkel şeyler kullanılıyor kullanılmaya devam ediyor hepsinin aynı anda kullanılması zarar bununda bilincindeyiz ev süpürürken bebeği gözetim altında tutmam lazımdı ki sürekli de bakıyordum ağlıyor mu diye saniyelik ağlayabiliyorlar lavaboya girince de bazen öyle ağlıyor yanımda götüremiyorum diğer oğluma kardeşine seslen konuş diyorum ama çocuk çocuğa mı bakacak hayır mecburi ağlamak zorunda kalıyor keşke benim çocuğum da daha iyi şartlarda doğup büyüseydi çok isterdim çalışmak diye bişey var ama çocuklarımı emanet edecek kimsem yok bakıcılar da malum aynı ücreti aldıkları için tercih etmeye gerek yok diye düşünüyorum sizlerin maddi imkanları çok aldıklarınızdan anladığım kadarıyla iyiki de öyleymiş bizimkiler Allah a emanet büyüyorlar İnş başlarına bizim yüzümüzden bişey gelmezse Bi şekilde büyüyecekler
Evet tek maaşla asla olmuyor çalşmadan, ama tek maaşla ev sahibi olanlar var canım asgari ücretle bir de. Helal olsunYok canım nerde durumum iyi olsaydı çocuklarımı bırakıp çalışmazdım bunda da çalışıcam mecburum kızım üniversiteye hazırlanıyor tek maaşla 3 çocuk birde üniye gidecek seneye bende başlarim eşim vardiyalıya dönecek mecbur bende vardiyalı çalışıp dönüşümlü bakıyoruz oğlumu öyle büyüttük bunda da öyle olur diyoruz bakalım nasıl olacak
Ne biliyim nasıl oluyo bende bilmiyorum aman sağlıklı olalım da gerisi olurEvet tek maaşla asla olmuyor çalşmadan, ama tek maaşla ev sahibi olanlar var canım asgari ücretle bir de. Helal olsunyemeden içmeden sağlıktan konfordan kesip ev alıyorlar bizler de aman konforlu yaşayalım çocuğumuzdan yememizden kısmayalm en iyi drlara gidelim diye ev sahiplerini zengin ediyoruz
Bizimki
Canım her çocuğun şartları bir değil tabiki kendini bu konuda kötü hissetme, şartları iyi olanın çocuğu olacak diye bişey yok, herkesin büyütme tarzı farklı, tabi belli başlı kurallar vardır onları aşmamak şartıyla. Benim kuzenim geçen sene doğum yaptı ve annesi kuzenimi nasıl büyüttüyse kuzenim de bebeğini öyle büyüttü, 2 3 aylıkken bişeyler tattırmaya başladılar ben çok araştırdığım için çok uyardım ama dinlemediler, benimkine de gazı olunca Kimyon ver dediler biz size verdik bişey mi oldu dediler ama ben vermedim onlarda vermem dedim çünkü bebeklerin midesi 6 ile 9 ay arasında iyi olmaya başlıyor. Sende kendi isteğinle su vermemişin kaynananın hatası onlarada biraz daha fazla tepki verirsen birdaha cesaret edemezler, herkes çocuğunu daha çok düşünür sende bizden daha çok düşünürsün elbet, evini süpürürken bebeğinin ağlaması anlık olabilir çünkü biranda ağlıyorlar kimse istemez bebeğinin ağlamasını. Dediğin gibi herksin maddi ve manevi durumu bir değil, senin eşin de anladığım kadarıyla pek destek olmuyor bu bile psikolojiyi bozacak bişey. Şahsen benim eşim bana destek olmasa ben çok zorlanırdım bu halde olamazdım birde senin 2 çocuğun var ikiside küçük ikiside ilgi bekliyor ve bunu yapacak olan sadece sensin. Bence eşinle de konuş sana daha fazla destek olsun. Umarım sizin içinde hayat şartları daha da güzel olurhepimiz çocuklarımızı iyi yetiştirip büyütelim
Yanlız sizin durumunuzun maddiyatla hiç bir ilgisi yok besik konusu illaki lüks beşikler olsun denmiyoki kaba tabirle bezden çingene beşiği derler bizim orda onu bile kurabilirsiniz yer yok diyorsunuz benim odamda çok küçük şifonyerlerimi çıkarttıp sığdırdım oda ayak ucumda yanımda bile değil çok zor oluyo yanıbaşımda olsa emzirip hemen yatır neyse emzik konusu oglunuzla bebeği yanlız bırakmanız başlı başına hata benim çocuklarımın arasında hep yaş olmasına rağmen illaki kıskançlık oluyo sizinki çok daha küçük bence büyük oğlunuzu yanlız birakmayin çok küçük Allah korusun herşey yapabilir ben hem mama hem anne sütü veriyorum dr su kesinlikle vermiyosun dedi nasıl mama verilene su ver deniliyomus ilk kızım 17 yaşına girecek ozaman bile su vermeyin deniliyordu siz bebeğe rezene verdiğinizi söylüyorsunuz şimdi bunun imkanla ilgisi ne sizin sorununuz etrafla çok iletişim haldesiniz her kafadan bi ses çıkıyor siz millet ne derse onu yapıyosunuz benim komşum akrabam var hiç şu otu ver falan diyeni duymadım desede izin vermem geçen günü de konusu çıktı dediniz kimse gelmiyo falan ama siz bebeği evde sakin birakmiyosunuz sürekli biyerdesiniz bebeğin düzeni yok o yüzdende durmayıp huysuzlaniyo huysuzlandikcada bişeyler verme derdindesiniz
bir kere biz de her şeyi almıyoruz şu an çocuğumun beşiği bile ablamın oğlundan kalma çocuğa o kadar az şey aldım ki hep ablamın verdiklerini kullanıyorum çalıştığım halde, evet sonuçta ne gerek bebekler her şeyi eskitemiyor bir kere şu ön yargını kır . Su 50 günlük bebek için anne sütüyle beslendiği için sağlıksız . Konu burda su da değil senin sürekli olağandışı durumları normal gibi anlatıp hiçbir tedbir almaman, saçma sapan otlar biz yetişkin insanları bile ölüme sürüklerken minicik bebeğe kullanıp mamaya sağlıksız demen peki
Ben kendim içiyorum dedim bebeğe verdim demedim bugüne kadar eşimde bende kendimizin bir çok şeyinden fedakarlık yaptık arabam var evet hamileliğimi öğrendiğim gibi aldırdım riskli gebeliğim olduğu için hastaneye ulaşımım kolay olsun diye çocuklarımın temel ihtiyaçlarından kısarak almadım evim benim de kira her sene beğenmiyorsan çık lafıyla uygun diye oturuyorum tek şansımız toki eviydi yine kendimden kısarak alıyoruz ki ödeme boyunca da bu şekilde olacak bende birinde bulsam verelim diyen olsa eski şu bu demeyip alacağım sizin çevreniz size destek olmuş bizde öyle bir şey yok herşeye Bi bahane buluyorum beşiğim var evimde ama büyük oğlumu ikna edemiyorum elinden almak için ben sığıyorum ben yatıyorum diyor tuvalete giderken kapı açık gidiyorum sizin kadar bende düşünüyorum bişey yaparsa göreyim duyayım diye başı boş bırakıyorum sanıyorsunuz öyle değil işte yaptığım her şey yine onlar için Allah kısmet eder evime geçersem zaten daha iyi Bi düzen kuracağım diğer oğlumun yatacağı yeri ayarlarım kimse kolay yaşam yaşamıyor ben siz rahatsınız hayat size güzel demedim ama imkanınızı bir şekilde değerlendiriyorsunuz ben akşamdan beri ağlıyorum bazen kırıcı oluyorsunuz hala ağlıyorum bebeğimi sizin kadar bende düşünüyorum diğeri nasıl büyüyorsa aynı imkanla bu da büyüyecekBu işin maddiyatla hiç bir ilgisi yok diğer arkadaşların söylediği gibi. Ayrıca biz sizin maddi durumunuzu sürekli bahsettiğiniz için biliyoruz ama sizden başka kimseninkini bilmiyoruz.
Arabanız varsa, araba koltuğu zorunluluk. Arabası olan birinin buna gücüm yok deme lüksü yok. Arabaya binmeyin o zaman, neticede herkesin arabası yok.
Beşik konusunda da siz hep yer yok çeyiz sandığım duruyor diyorsunuz, ceyiz sandığını başka yere gönderin yer açın. Çocuğunuzum güvenliğinin önüne geçemez. İkinci el beşikler ya da tanıdıklarınızdan (konu komşu görümce gil elti gil vs.) eminim bulabilirsiniz.
Rezene çayı, su vs. yerine emzik verin ağlamasın, gözünüzün önünde tutun devamlı. Bizde de kedi var evde, 1sn ikisini yalnız bırakmıyorum. Hatta kedi dışardaysa ve kapı açıksa kapıyı kapatmadan tuvalete gitmiyorum. Siz de tuvalete giderken büyük oğlunuzu yanınıza alabilirsiniz mesela.
Duşa eşiniz gelince girersiniz bir çoğumuzun yaptığı gibi.
Kimse size bakıcı tutun demedi, demiyor zaten. Hiç konuyla alakası yok, zaten bakıcıyı genelde çalışan anneler tercih ediyor.
Herkesin çocukları allaha emanet ama önce size emanet. Siz gözeticeksiniz, ihmallere dikkat ediceksiniz, sonra allah koruyacak.
Hayır neden ağlıyorsun hepimiz çok şanslıyız bence internet çağındayız ilk kızımda yoktu bizde internet sağlık ocagini su yolu yapmıştım sormak için cahildim çevremde bebek görmedim şimdi çok iyi herşey elimizin altında keza seninde elinde telefon var bakıp öğrenmeye çalışıyoruz sen rezene veriyorum bebeğime diye yazdın hatta bir kaç yerde söyledin çay kaşığı ile veriyorum diye bende o yüzden yazdımBen kendim içiyorum dedim bebeğe verdim demedim bugüne kadar eşimde bende kendimizin bir çok şeyinden fedakarlık yaptık arabam var evet hamileliğimi öğrendiğim gibi aldırdım riskli gebeliğim olduğu için hastaneye ulaşımım kolay olsun diye çocuklarımın temel ihtiyaçlarından kısarak almadım evim benim de kira her sene beğenmiyorsan çık lafıyla uygun diye oturuyorum tek şansımız toki eviydi yine kendimden kısarak alıyoruz ki ödeme boyunca da bu şekilde olacak bende birinde bulsam verelim diyen olsa eski şu bu demeyip alacağım sizin çevreniz size destek olmuş bizde öyle bir şey yok herşeye Bi bahane buluyorum beşiğim var evimde ama büyük oğlumu ikna edemiyorum elinden almak için ben sığıyorum ben yatıyorum diyor tuvalete giderken kapı açık gidiyorum sizin kadar bende düşünüyorum bişey yaparsa göreyim duyayım diye başı boş bırakıyorum sanıyorsunuz öyle değil işte yaptığım her şey yine onlar için Allah kısmet eder evime geçersem zaten daha iyi Bi düzen kuracağım diğer oğlumun yatacağı yeri ayarlarım kimse kolay yaşam yaşamıyor ben siz rahatsınız hayat size güzel demedim ama imkanınızı bir şekilde değerlendiriyorsunuz ben akşamdan beri ağlıyorum bazen kırıcı oluyorsunuz hala ağlıyorum bebeğimi sizin kadar bende düşünüyorum diğeri nasıl büyüyorsa aynı imkanla bu da büyüyecek
İmkansızlık ile ihmalkarlık aynı şey değil maalesef mades.Senin bize anlattığına göre sen bebeğini ihmal ediyorsun. Evet dediğin gibi çocuk allaha emanet neyseki de öyle..Emzik kullanmayı istemiyordum yine de denedim belki susmasında fayda sağlar diye tuttu da ama diğer oğlum alıp yerlere sürüyor ne kadar elinden alsam anlatsamda aynısını yapıyor çünkü kıskanıyor bir de benim olmadığım zamanlar ağzına bastırarak vermeye çalışıyor lavaboya falan girdiğimi fırsat biliyor o yüzden tekrar denemedim her çocuk aynı imkanlar da doğmuyor sizin çocuklarınız daha güzel daha iyi şartlarda doğdu ne mutlu size ve onlara ben maddi ve manevi olarak çoğu şeye hatta hiç bişeye yetişemiyorum yapmasaydın o zaman diyeceksiniz büyük ihtimal yaptım büyük oğlumdan kalanlar kullanılacaktı zaten diyerek beşik yok diye Bi çocuk büyümeyecek mi bende isterim sizler gibi her şeyi alayım ama olmuyor yattığı yeri korunaklı hale getirdim zaten öyle başı boş yatırmıyorum aklıma gelen her şeyi yapmıyorum İnternete defalarca bakıyorum her yerde farklı bir bilgi oluyor ha bu ot meselesini doktora da sordum vermesen daha iyi olur dedi karıştırma dedi geldim çevreme de söyledim tekrar ısrar etmesinler diye su zararlı demişsiniz neden zararlı olsun anne sütüyle beslenen lerde verilmesi önerilmezken mamayla beslenenlere verilmesi öneriliyor benim gittiğim doktorlar asla mama verme emzik verme diyorlar sizin doktorlar neden öneriyor sütünüz olduğu ve yettiği halde mama da çok sağlıklı bişey değil evet yetmediğinde mecbur ilk tercih o olacak zararlı bişey değil ama sindirimi daha zor onu da suyla yapıyorsunuz farkındaysanız çok şükür cahil Bi insan değilim ama bilinçsizlik konusunda sizle hem fikirim bizim bölgemizde daha çok ilkel şeyler kullanılıyor kullanılmaya devam ediyor hepsinin aynı anda kullanılması zarar bununda bilincindeyiz ev süpürürken bebeği gözetim altında tutmam lazımdı ki sürekli de bakıyordum ağlıyor mu diye saniyelik ağlayabiliyorlar lavaboya girince de bazen öyle ağlıyor yanımda götüremiyorum diğer oğluma kardeşine seslen konuş diyorum ama çocuk çocuğa mı bakacak hayır mecburi ağlamak zorunda kalıyor keşke benim çocuğum da daha iyi şartlarda doğup büyüseydi çok isterdim çalışmak diye bişey var ama çocuklarımı emanet edecek kimsem yok bakıcılar da malum aynı ücreti aldıkları için tercih etmeye gerek yok diye düşünüyorum sizlerin maddi imkanları çok aldıklarınızdan anladığım kadarıyla iyiki de öyleymiş bizimkiler Allah a emanet büyüyorlar İnş başlarına bizim yüzümüzden bişey gelmezse Bi şekilde büyüyecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?